VL Nyt

Thomas Dithmer fra Advokatfirmaet Poul Schmith: AI rammer alt – og der er meget en ledelse skal være opmærksom på

Thomas Dithmer fra Advokatfirmaet Poul Schmith: AI rammer alt – og der er meget en ledelse skal være opmærksom på

Thomas Dithmer er partner hos Advokatfirmaet Poul Schmith og arbejder tæt sammen med virksomheder og organisationer, der er optaget af AI. De kommer, fordi de gerne vil have styr på de juridiske rammer og hegnspæle i forbindelse med AI. Men de vil også gerne have hjælp til at udfolde AI´s muligheder. Thomas Dithmer giver her sine erfaringer og gode råd.

read more
Jens Lund om topledelse i 2024: Nødvendigt at stramme vores strategi

Jens Lund om topledelse i 2024: Nødvendigt at stramme vores strategi

Jens Lund, Group CEO, DSV er en af hovedtalerne på VL Døgnet den 6. juni. Som opvarmning giver han her nogle af sine hovedpointer om ledergerningen anno 2024. Jens Lund betoner, hvor afgørende det er, at strategien er knivskarp og at ledelse og følgeskab er to ting, der skal følges ad. Og så noterer han sig, hvordan han tidligt har lært, at kommunikationsopgaven ikke skal undervurderes som CEO.

read more
Anne Nørklit Lønborg: AI er både teknologi og masser af ledelse

Anne Nørklit Lønborg: AI er både teknologi og masser af ledelse

Anne Nørklit Lønborg er Head of CIO Advisory Board & Board Professional og tidligere CIO for Business IT & Digitalisation i Tryg. Og så er hun medlem af VL9. Hun oplever, at de globale kriser nu også er relevante at forholde sig nærmere til som IT-organisation. Hun oplever et dilemma som IT-ansvarlig mellem nødvendigheden af at være på forkant teknologisk og samtidig tøjle omkostningerne. Og så er AI og andre teknologier en stor forandringsopgave for en organisation. VL Nyt har taget en snak med Anne Nørklit Lønborg om hendes perspektiv på AI og ledelse. Og du kan glæde dig til at opleve Anne Nørklit Lønborg på VL Døgnet den 6. juni.

read more
Topledelse i 2024: Ændrede præmisser – og nye muligheder

Topledelse i 2024: Ændrede præmisser – og nye muligheder

Tue Mantoni, bestyrelsesformand og investor, VL1, er både bekymret og optimistisk. De geopolitiske spændinger er reelle og har ændret præmisserne for handel. På den anden side ser den globale økonomi ud til at styrkes blandt centrale forbrugergrupper. Det åbner spørgsmålet, om forbrugere langt om længe vil vælge bæredygtighed. VL Nyt har taget en snak med Tue Mantoni om, hvordan han som topleder ser på verden i 2024.

read more
Du har brug for mennesker

Du har brug for mennesker

Serge Belongie er professor ved Datalogisk Institut ved Københavns Universitet og direktør for Pioneer Centre for AI, der hører under Københavns Universitet. Hans hovedpointe er, at ledere skal være meget opmærksomme på hypen omkring AI. Han sammenligner AI og andre nye teknologier med tidligere teknologiske gennembrud. Typisk er der en masse hype. Så lægger støvet sig, og vi finder ud af, at det er de banale, almindelige applikationer, der gør forskellen. Hans anden vigtige pointe er, at teknologi er teknologi – det er stadig mennesker, der styrer, og det er mennesker, der i sidste ende vil forårsage udfordringer og problemer. VL Nyt har taget en snak med Serge Belongie om AI. Og du kan glæde dig til hans keynote på VL Døgnet den 6. juni.

read more
Forvent det uforventelige

Forvent det uforventelige

Jesper Lund, VL6, er President & CEO for Lars Larsen Group A/S. Jesper Lund navigerer blandt andet efter det overordnede ledelsesprincip: Forvent det uforventelige. Uforudsigeligheden er større end nogensinde før, og derfor er det nødvendigt at planlægge langsigtet, men kunne agere kortsigtet. VL Nyt har taget en snak med Jesper Lund om ledelsesopgaven i 2024.

read more
Alt for stor blind vinkel på Kina

Alt for stor blind vinkel på Kina

Kina er meget langt fremme med ny teknologi; herunder udvikling, implementering og regulering af AI. Meget længere end vi tror. Det er vi nødt til at åbne øjnene for. Det kan Dr. Wanli Min hjælpe med, når han taler på VL Døgnet den 6. juni. Wanli Min er en af verdens førende AI-eksperter og har stået i spidsen for toneangivende dataprojekter for Alibaba, Google og IBM. Han er bl.a. hjernen bag et avanceret Smart City Brain-koncept, der kan optimere alt fra energiforbrug til trafikalt flow i store byer, og han har hjulpet utallige virksomheder med at spare både penge og CO2-udledning ved hjælp af data og kunstig intelligens. VL Nyt taler i denne uge om AI i praksis på den helt store klinge.

read more
Onboarding i VL: Jeg fik det store overblik

Onboarding i VL: Jeg fik det store overblik

Pernille Bonne Neisig er Communication & Public Affairs Manager hos Salling Group. Og nu er hun nyt medlem af VL119 i Aarhus. Det er altid den enkelte gruppe, der driver rekrutteringsprocessen og dermed også onboardingen. Som noget nyt tilbyder VL Selskabet flere gange om året en introduktion til VL for nye medlemmer. Pernille Bonne Neisig deltog i webinaret i december måned, som blev modereret af Ida Bratting Kongsted, adm. direktør hos VL Selskabet. VL Nyt har taget en snak med Pernille Bonne Neisig om onboarding-processen til en VL-gruppe, som for alle nye medlemmer er helt afgørende for at få en god start til et varigt medlemskab. 

read more
Vellykket arrangement med Forsvaret

Vellykket arrangement med Forsvaret

Både Forsvaret og det civile erhvervsliv har behov for at øge rekruttering og fastholdelse af medarbejdere i de kommende år. Så hvordan kan parterne i samarbejde sikre nok arbejdskraft i fremtiden? Det var temaet på det fælles arrangement mellem VL, InterForce og Erhverv Norddanmark den 9. april.

read more
2024 ser alvorligt ud

2024 ser alvorligt ud

Bjarne Corydon, ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør for Børsen, medlem af VL3, er bekymret for 2024. Og særligt for den allerstørste enkeltstående faktor, som er det amerikanske præsidentvalg. Hvis Trump vinder, risikerer verden en de-stabilisering af en række ret stabile rammevilkår. Geopolitik kan på den måde for alvor komme på den enkelte virksomheds dagsorden. Læs flere af Bjarne Corydon´s pointer her.

read more
Agilitet i ledelse er det vigtigste

Agilitet i ledelse er det vigtigste

Topledelse i 2024 Agilitet i ledelse er det vigtigste 23. februar 2024 Astrid Simonsen Joos, VL3, er Group CEO for Glamox, der er en førende norsk virksomhed inden for professionelle belysnings-løsninger. Hun betoner fokus på agil ledelse, evne til at tilpasse sig og...

read more
AI som din PA og sparringspartner

AI som din PA og sparringspartner

Mille Lindskrog Knudsen, VL102, er efterhånden specialist i ny teknologi og digitalisering. Hun er bestyrelsesleder for en række virksomheder og bruger det meste af sin tid på bestyrelsesarbejde. Hun er også involveret i VL Døgnet via sin plads i VL´s Advisory Board. Læs her Mille Lindskrog Knudsens gode råd til dig som bestyrelsesformand eller topleder i en typisk dansk SMV om, hvordan du får armene om AI.

read more
Bæredygtighed skal på næste niveau

Bæredygtighed skal på næste niveau

Anne Skovbro, VL1, er direktør for By & Havn i København. VL Nyt har taget en snak med direktøren om ledelsesudsigterne for 2024. Hendes bud er et mere stabilt 2024 på bagkant af en række meget usædvanlige år. Men nu virker planlægningshorisonten mere stabil – og det er gode betingelser for at tage et stærkt ryk med professionaliseringen af bæredygtighed.

read more
I gang med AI?

I gang med AI?

Ledelsesredaktør på Mandag Morgen, Stine Bjerre Herdel, har i flere år fulgt teknologiudviklingen med særligt fokus på AI’s indtog i organisationerne de seneste år. Det indtog stiller nemlig nye krav til ledere. Der er især fem enkle, men samtidig store, spørgsmål, som enhver leder bør stille sig selv og sin ledergruppe hvad angår måden at gribe AI an på.

read more
AI – hvad er lederens opgave?

AI – hvad er lederens opgave?

AI er i fuldt flor i mange virksomheder og organisationer. Men måske mere som den vilde have end et fint botaniseret set-up. For AI udvikler sig i høj grad nedefra, og op gennem organisationen. Ofte ukontrolleret. Ledelsesredaktør på Mandag Morgen, Stine Bjerre Herdel, har fulgt teknologiudvikling og særligt AI gennem de seneste år. Læs her det første af flere interviews med Stine om hendes syn på lederens rolle, hvad AI betyder for organisation, kompetencer og ikke mindst store spørgsmål om etik og menneskets rolle.

read more
VL-grupperne – Jeg er positivt overrasket!

VL-grupperne – Jeg er positivt overrasket!

Christina Yding Hahn Elgaard har været med i den Viborg-baserede VL51 i det seneste år. Hun har været positivt overrasket over, at der faktisk er så mange kvinder med, og at alle i gruppen var gavmilde med viden og klar til at åbne op. VL har foreløbigt vist sig som et stærkt netværk, hvor hun kan spejle sig som ejerleder.

read more
Nytårshilsen fra VL’s bestyrelsesleder Lisbeth Knudsen – et perspektiv på 2024

Nytårshilsen fra VL’s bestyrelsesleder Lisbeth Knudsen – et perspektiv på 2024

Godt nytår! En varm hilsen og de bedste ønsker for det nye år plejer vi efter god skik at sende af sted til hinanden lige i disse dage. Med starten på et nyt år har vi lov til at have alle de lyse forhåbninger og ønsker i behold. Om de så senere vil blive indhentet af en anden virkelighed, ser vi først, når erfaringerne fra de næste 12 måneder indfinder sig.

read more