Der er mange måder at definere begrebet Sustainable Leadership på. Ved dem alle er der to afgørende forudsætninger for, at virksomheder kan kalde sig Sustainable Leaders:

De skal opfylde klare mål for, hvordan virksomheden drives med et stærkt strategisk og handlekraftigt fokus på bæredygtighed.
Og de skal have en ambition om at tage et samfundsansvar for at drive den globale og nationale realisering af klimamålene og bidrage til opfyldelsen af FN’s verdensmål.
De seneste tre årstemaer har lagt nye alen ...

De seneste tre årstemaer har lagt nye alen til essensen af VLs formål, som er at fremme moderne og ansvarlig ledelse og bidrage til bæredygtig, økonomisk fremgang. I 2019 lancerede vi med fokus på den første store bæredygtige omstillingsproces; FN’s 17 Verdensmål som Konkurrenceparameter. I 2020 fortsatte vi arbejdet med Verdensmålene med temaet; Responsible Business – A Competitive Advantage, og i 2021 tilføjede vi den afgørende digitale omstilling under overskriften; Digital Reshaping.

Med 2022 årstemaet Sustainable Leadership, fortsætter vi arbejdet med bæredygtighed og zoomer helt tæt ind på ledelsesopgaven denne gang. Det bliver temaer og emner, der er lige til at omsætte til nærværende og spændende diskussioner, møder og aktiviteter i alle VL-grupperne.

Hvad vil det sige at udøve bæredygtig ledelse? Hvad gør et formål om bæredygtighed for en virksomheds potentiale? Hvad gør målet om bæredygtighed ved kulturen i en organisation? Hvad kommer først – den gode bundlinje eller det gode image og verdens frelse – eller kan de to ting faktisk forenes?

Vi arbejder også i år i Selskabet med at levere inspiration til VL-gruppernes arbejde og møder i form af en række virtuelle-episoder med fremtrædende ledere, som arbejder med bæredygtighed i forskellige brancher og forskellige sektorer af samfundet.

For at inspirere til at få de rigtige temaer og talere frem som optakt til og på VL Døgnet den 25. maj 2022, har vi nedsat et Advisory Board, der vil være toneangivende for udfoldelsen af temaet, og som på det indledende møde bl.a. understregede at;

Der er tre vigtige forudsætninger for Sustainable Leadership. De er at;

 

1. Ledelsen sætter en klar vision og retning i forhold til at tage et samfundsansvar for en bæredygtig udvikling. Visionen og retningen forankres dybt i virksomhedens formål, strategi, kultur og i medarbejdernes identitet.
2. Der arbejdes i virksomheden med en fælles bundlinje, der rummer både de miljømæssige, sociale og økonomiske målsætninger.
3. Ledelsen introducerer et bæredygtigt mindset og lederskab, som understøtter, at den bæredygtige omstilling kan lykkes.

Sustainable Leadership lanceres den 23. februar med årets første virtuelle episode, hvor Clement Kjersgaard byder eksperter og erfarne ledere indenfor til samtaler om konkrete cases. Sideløbende planlægges analyser og ikke mindst VL Døgnet, som vil være kulminationen på temaet med Sustainable Leadership LIVE!

Vi glæder os til et spændende år.

Se kulminationen på Sustainable Leadership LIVE ved VL Døgnet 2022

Sustainability Mindset

 

Greenwashing vs. Greenblushing
6. september, kl. 8.30 – 9.20
Mind the Gap!

Bæredygtighed kan måles

Bæredygtig ledelse af medarbejdere

VL DØGNET
25. maj

Sustainable Leadership
LIVE!

ADVISORY BOARD

Vi er taknemmelige for, at vi igen i år har mulighed for at få uvurderlig rådgivning og sparring til at skabe årstemaet og VL Døgnet fra et Advisory Board. Medlemmerne af Sustainable Leadership Advisory Board er følgende eksperter og topledere:


 • Anders Quitzau, Partner, Sustainia (VL11)
 • Annemarie Meisling, SD Corporate Affairs, Chr. Hansen (VL23)
 • Annette Stube, Executive VP, Stora Enso (VL64)
 • Carsten Toft Boesen, Adm. direktør, Niras Gruppen A/S (VL26)
 • Christian Roslev, Kommunaldirektør, Aalborg Kommune (VL8)
 • Claus V. Hemmingsen, Bestyrelsesformand, DFDS, Maersk Drilling (VL46)
 • Henriette Fenger Ellekrog, Koncerndirektør, Ørsted A/S (VL3)
 • Henrik Andersen, President & CEO, Vestas Wind Systems (VL46)
 • Jeanette Fangel Løgstrup, Bestyrelsesmedlem, JP Politikens Hus m.fl. (VL73)
 • Jesper Nygård, Adm. direktør, Realdania (VL2)
 • Lars Sander Matjeka, Bestyrelsesmedlem (VL91)
 • Lise Kingo, Bestyrelsesmedlem i Sanofi SA, Covestro AG og Aker Horizons ASA (VL3)
 • Steen Valentin, Professor, CBS
 • Søren Holm Johansen, Chairman, Board member, Senior Advisor (VL48)
 • Thomas Egebo, Adm. direktør, Energinet A/S (VL16)

Essensen af VL’s formål er at fremme moderne og ansvarlig ledelse og bidrage til bæredygtig, økonomisk fremgang. Det har givet os anledning til at genbesøge de tre foregående årstemaer FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter, Responsible Business – A Competitive Advantage og Digital Reshaping og forene dem i årstemaet for 2022: Sustainable Leadership.