RESPONSIBLE BUSINESS

– A Competitive Advantage

På denne side finder du som virksomhedsleder inspiration til at arbejde konkret og strategisk med Responsible Business som konkurrenceparameter. 

Materialet tager udgangspunkt i arbejdet og resultaterne af årstemaet ‘Responsible Business – A Competitive Advantage’, som er støttet af Industriens Fond med det formål at fremme danske virksomheders konkurrenceevne.

Det har aldrig været vigtigere at arbejde konkret og strategisk med Responsible Business som konkurrenceparameter. Derfor opfordrer vi jer alle til at bruge – og ikke mindst dele materialet, som vi her stiller gratis til rådighed.

God fornøjelse!

RESPONSIBLE BUSINESS
– A Competitive Advantage

På denne side finder du som virksomhedsleder inspiration til at arbejde konkret og strategisk med Responsible Business som konkurrenceparameter. 

Materialet tager udgangspunkt i årstemaet ‘Responsible Business – A Competitive Advantage’, som er støttet af Industriens Fond med det formål at fremme danske virksomheders konkurrenceevne.

Det har aldrig været vigtigere at arbejde konkret og strategisk med Responsible Business som konkurrenceparameter. Derfor opfordrer vi jer alle til at bruge – og ikke mindst dele materialet, som vi her stiller gratis til rådighed.

God fornøjelse!

Anders Fogh Rasmussen

Founder af Alliance of Democracies. Fhv. Statsminister og Generalsekretær for NATO, Alliance of Democracies

Projektet for VL’s årstema 2020 ’Responsible Business – A Competitive Advantage’ ændrede pludselig karakter. De planlagte workshops blev, som konsekvens af COVID-19, annulleret, og VL Døgnet blev virtuelt. Men vi holdt fast i temaet, som med CBS’ og Aarhus Universitets ramme, også dannede grundlag for en række interviews af de CEO’s, der skulle have været værter for de vigtige møder.

Hermed gravede vi dybere i spørgsmålet om, hvordan et aktivt samfundsansvar og god etik i virksomhederne både kan tilfredsstille aktionærerne, styrke konkurrenceevnen, samt skabe de rigtige rammer for en stærk ledelse og talentfulde medarbejdere. Temaet blev perspektiveret til den aktuelle coronakrise og kulminerede på det virtuelle VL Døgn med Responsible Business – A Post Corona Perspective.  Sideløbende videreudviklede vi, inspireret af bl.a. Davos-Manifestet; GGBN-Appen, som fik tilføjet et Maturity Tool og seks essentielle dilemmaer om Responsible Business. Dilemmaer, som enhver virksomhedsleder bør tage stilling til.

Det har aldrig været vigtigere at arbejde konkret og strategisk med Responsible Business som konkurrenceparameter. Derfor stopper vi ikke her, men opfordrer alle til at arbejde videre med ansvarlighedsagendaen og stiller på denne side materiale gratis til rådighed, som kan benyttes som oplæg eller debat i din VL-gruppe, virksomhed eller organisation.

God fornøjelse!

VL-årstemaet 2020 ’Responsible Business – A Competitive Advantage’ støttes af Industriens Fond. Formålet er at inspirere virksomhedsledere til at arbejde konkret og strategisk med Responsible Business som konkurrenceparameter.  CBS og AU stiller derudover meget fornemt deres ekspertise til rådighed pro bono. VL har derudover indgået samarbejde om temaet med Alliance of Democracies.

Inspiration til Responsible Business-workshop

 

Gennem 2020’s årstema ’Responsible Business – A Competitive Advantage’ er vi, med afsæt i en spørgeramme udarbejdet i samarbejde med CBS og Aarhus Universitet, gået i dybden med spørgsmålet om Responsible Business som en konkurrencefordel. Arbejdet udmundede bl.a. i en opdateret version af GGBN-appen og udvikling af 3 workshop-modeller, der kan sætte årstemaet i spil, og som du som virksomhedsleder kan bruge i din gruppe eller virksomhed.

Ring eller skriv gerne til os hvis du har spørgsmål +45 35439292 / info@vl.dk

Rigtig god fornøjelse!

Modeller til en workshop

Se mulighederne for en workshop om Responsible Business med GGBN Appen som inspiration. “Vi er åbne for alle muligheder, hvis grupperne er interesserede i at arbejde lidt mere grundigt med Verdensmålene i praksis og tage et skridt videre i den lange rejse mod mere ansvarlig ledelse”, fortæller Ida Bratting Kongsted, der er klar ved mailen, telefonen og kalenderen. Kontakt Ida Bratting Kongsted på info@vl.dk.

GGBN-APP VS. 2

 

Start med at downloade GGBN-appen!
1. FACILITERET MØDE:

Vi tilbyder at tage jer igennem en faciliteret og interaktiv aften, bygget op som en workshop, hvor I har mulighed for at stille skarpt på GGBN Appens 6 dilemmaer og udfordre hinanden. Det er meget realistisk og giver gode og intense diskussioner. 

2. VIRTUELLE MØDER:

Vi stiller gerne op og giver et virtuelt oplæg om, hvordan I i jeres grupper og derefter virksomheder og organisationer, kan komme godt i gang med at arbejde med den effektive GGBN appen. Kontakt Ida Bratting Kongsted info@vl.dk

3. INSTRUKTØRMANUAL:

Kommer snart. Vi er i fuld gang med at udvikle en instruktørmanual, der vil give jer mulighed for selv at facilitere og gennemføre en workshop. Det tager bare et par timer at gennemføre workshoppen.

Inspiration og materialer til Verdensmålsworkshop

Herunder finder du link til inspiration og materialer til planlægning og facilitering af workshops om årstemaet FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter

Hent materiale fra årstema 2019

Materialet tager udgangspunkt i VL-årstemaet ‘FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter’, som, støttet af Industriens Fond, har til formål at inspirere virksomhederne til at arbejde strategisk med Verdensmålene og finde de nye forretningsmuligheder, som Verdensmålene åbner op for.