FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter – HOW?

På denne side finder du som virksomhedsleder konkret indsigt, værktøjer og inspiration til at udvikle en eller flere verdensmålsinitiativer, som kan styrke din virksomheds konkurrenceevne.

Materialet tager udgangspunkt i VL-årstemaet ‘FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter’, som, støttet af Industriens Fond, har til formål at inspirere virksomhederne til at arbejde strategisk med Verdensmålene og finde de nye forretningsmuligheder, som Verdensmålene åbner op for.

Vi opfordrer nu alle virksomhedsledere til at være med i kapløbet om at nå Verdensmålene i 2030 og benytte og ikke mindst dele de værktøjer, som vi her stiller gratis til rådighed.

God fornøjelse!

”Verdens mest ambitiøse vision” og ”Den største ledelsesudfordring nogensinde” er bare et par af de overskrifter, der knyttes til FN’s Verdensmål.

Med støtte fra Industriens Fond og i samarbejde med McKinsey & Co. satte VL i foråret 2019 Verdensmålene på dansk erhvervslivs agenda og involverede VL-medlemmerne i at arbejde med potentialet i at gøre Verdensmålene til et konkurrenceparameter og sikre dem en motiverende og forpligtende plads i virksomhedernes forretningsgrundlag.

Der blev inspireret med business cases og løsninger til, hvordan Verdensmålene er og kan blive god forretning og en ny driver for ordentlig forretningsmoral. Verdensmålene, som trådte i kraft den 1. januar 2016 og består af i alt 17 mål, har mange egenskaber; De er løsning på økonomiske, sociale og miljømæssige udfordringer, og et unikt redskab til at åbne op for nye markeder, udvikle nye produkter, hverve unge talenter og styrke sit purpose.

VL Døgnet 2019 – Verdensmålene LIVE! i FN Byen i København – var kulminationen på årets arbejde og samlede de mest markante stemmer fra dansk og udenlandsk erhvervsliv, som udfordrede og inspirerede til, at virksomhedslederne sætter farten op og er med i kapløbet om at nå Verdensmålene i 2030.

På denne side har vi samlet konkret indsigt, værktøjer og inspiration til at arbejde strategisk med Verdensmålene og udvikle en eller flere verdensmålsinitiativer, som kan styrke din virksomheds konkurrenceevne

Alle værktøjer er til fri afbenyttelse.

God fornøjelse!

VL fortsatte arbejdet med FN’s Verdensmål i de efterfølgende temaer: Responsible Business og Digital Reshaping.

DOWNLOAD GGBN APP

GGBN appen er udviklet som resultat af årstemaet’s workshops, og inspirerer virksomhedsledere til at arbejde strategisk med Verdensmålene gennem konkrete cases. Formålet er at fremme virksomhedernes konkurrenceevne.

DOWNLOAD MCKINSEYS SDG GUIDE

McKinseys SDG Guide er en trin-for-trin guide skrevet som resultat af VL-årstemaet’s workshops og giver virksomhedsledere praktisk vejledning i, hvordan Verdensmålene indarbejdes som et konkurrenceparameter i virksomhedernes strategi.

 

SE CASES

Bliv inspireret af cases fra flere af de virksomheder, der var værter til VL’s workshops om FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter

HENT WORKSHOPMATERIALER

Fortsæt arbejdet med FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter i din virksomhed og planlæg eller facilitér din egen workshop. Materialer og mere viden om Verdensmålene kan hentes her. (Alle materialer er gratis og frit tilgængelige. Nævn dog gerne, at de er udviklet af VL i samarbejde med McKinsey & Co.)

ANALYSE OM VERDENSMÅLENE

Medlemsundersøgelsen 2020, som er udarbejdet i samarbejde med McKinsey & Company viser, at et stigende antal danske virksomheder arbejder aktivt med FN’s Verdensmål.

PODCAST OM VERDENSMÅLENE

Dansker, kend dine Verdensmål: Connie Hedegaard og Katherine Richardson er utålmodige i ny podcast
Danskerne skal kende Verdensmålene og handle på dem. Det er formålet i et storstilet projekt, der i første omgang kommer ud i landet via danskernes ører i en ny podcastserie. Her stiller værterne Connie Hedegaard og Katherine Richardson spørgsmålet: Hvordan når vi Verdensmålene i tide?

Årstema 2022: Sustainable Leadership

VL Årstema 2021: Digital Reshaping

VL Årstema 2020: Responsible Business – A Competitive Advantage

VL Årstema 2019: Verdensmålene som konkurrenceparameter