Om Selskabet

 

Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (Selskabet) er et selskab bestående af virksomhedsledere fra det danske erhvervsliv. Vores formålsparagraf lyder som den blev formuleret af selskabets stiftere den 8. april 1965:

Selskabets formål er at fremme kendskabet til og forståelsen for moderne ledelsesprincipper og derved bidrage til økonomisk fremgang, sociale fremskridt og almindelig højnelse af levevilkårene i vort land.

Vi arbejder altså for at klæde vores medlemmer på til at løfte ledelsesfunktionens opgaver, men også til at varetage det særlige ansvar, der medfølger erhvervslivets ledere som medborgere i det danske samfund.

Til sammen tæller vi omkring 4.000 medlemmer, som er organiseret i netværksgrupper (VL-grupper) af 30-40 medlemmer hver. Medlemmer optages alene per invitation. Det er således ikke muligt fx at købe sig adgang til selskabet.

Læs mere

Hvad gør vi?

Selskabet virker især gennem VL-grupperne, der mødes med jævne mellemrum for at udveksle erfaringer og synspunkter på tværs af brancher og sektorer i det danske samfund. 
Vi stræber efter at inspirere dialogen i de enkelte grupper til ikke kun at handle om ledelse, men også om almene samfundsforhold og ledernes roller i relation hertil.

Vi afholder endvidere medlemsmøder på tværs af grupperne og arrangementer, der også kan være for ikke-medlemmer. Vi medvirker i øvrigt i nationale og internationale organisationer i et ønsket omfang defineret af bestyrelsen, og formidler de opnåede erfaringer og informationer til medlemmerne og eventuelt andre.

 

Hvad gør vi ikke?

Selskabet er en non-profit organisation. Vi driver ikke virksomhed med fortjeneste for øje, vi har ikke et politisk formål, og vi repræsenterer ikke noget medlems særinteresse. Selskabets indtægter og formue skal alene anvendes til fremme af selskabets formål:

…at fremme kendskabet til og forståelsen for moderne ledelsesprincipper og derved bidrage til økonomisk fremgang, sociale fremskridt og almindelig højnelse af levevilkårene i vort land.


 

Direktionen


Ida Bratting Kongsted

Adm. direktør
T: +45 35 43 92 92
M: +45 51 51 98 01
Email: ibk@vl.dk

Medlem af VL16, København

Ida Bratting Kongsted
Ida Bratting Kongsted er adm. direktør for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse – og tegner som direktør selskabet i forhold til en række tværgående arrangementer på tværs af alle VL-grupperne, herunder VL Døgnet, Årstemaet m.m.
Ida fastlægger i samarbejde med bestyrelsen den fremadrettede strategi for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse – der skal være med til at sikre den fortsatte succes og eksklusivitet, som har kendetegnet VL siden begyndelsen i 1965.
Ida Bratting Kongsted kom til VL fra AS3 Executive i 2018, hvor hun var adm. direktør og partner.


 

Sekretariatet


Pernille Wandel-Petersen

Sekretariatsleder
T:  +45 35 43 92 92
M: +45 51 50 84 18
Email: pwp@vl.dk

Pernille Wandel-Petersen
Pernille er leder af Sekretariatet og medlem af styregruppen for VL Døgnet og de arrangementer, som Selskabet afholder. Pernille har en lang international shippingkarriere fra bl.a. rederiet Peter Döhle, Hamburg og ØK som hhv. Shipbroker, Group Communications Coordinator og Sale & Purchase Manager i EAC Shipping.

Anne-Sofie Rahbek Wendelboe

VL-koordinator
T: +45 35 43 92 92
M: +45 51 94 29 67
Email: asw@vl.dk

Anne-Sofie Rahbek Wendelboe
Anne-Sofie er ansvarlig for medlemsservice, support og koordinering ifm. årstemaet og andre arrangementer i Selskabet.
Anne Sofie er uddannet Cand.ling.merc. i engelsk fra CBS og kommer senest fra en stilling som Executive Assistant hos Egon Zehnder.

Anders Monrad Rendtorff

Kommunikation

T: +45 29 40 70 16 
Email: amr@vl.dk

Medlem af VL11, København

Anders Monrad Rendtorff
Anders Monrad Rendtorff er tilknyttet VL som ansvarlig for kommunikation, herunder VL-Nyt, digitale platforme og medie-relationer.

Anders er parallelt med arbejdet for VL associeret partner for RelationsPeople. Udover at være senior-kommunikationsrådgiver er Anders en af hovedkræfterne bag et forskningsprojekt med Københavns Universitet om Toplederkommunikation og Fremtidens Rådgivning.

På CBS er Anders tilknyttet som ekstern lektor, hvor han underviser og vejleder kommunikationsstuderende.

Anders er uddannet cand-scient.soc. fra RUC og Executive MBA fra CBS.

Anders har tidligere bl.a. været kommunikationsdirektør hos Vestas, HR- og Kommunikationsdirektør hos Coloplast og en årrække kommunikationsansvarlig for Ericsson og Telia. Endelig er Anders bestyrelsesformand for K1 og GAME.


 

Bestyrelsen


Lisbeth Knudsen

Bestyrelsesformand & Chefredaktør for Altinget og Mandag Morgen
Medlem af VL1, København

Lisbeth Knudsen

Bestyrelsesformand Dansk Selskab for Virksomhedsledelse. Tværgående chefredaktør for Mandag Morgen og Altinget. Ansvarshavende chefredaktør for tjekdet.dk.

Bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Medlem af bestyrelsen for NIRAS Group A/S, af ENIGMA – Post-, tele- og kommunikationsmuseet, af Illum Fonden og repræsentantskabet for Dansk Markedsføring.

Uddannet journalist. Lederjob i mere end 40 år. CEO erfaringer med bestyrelser af alle slags fra iværksættervirksomhed, til politisk ejet virksomhed, til traditionel erhvervsvirksomhed, internationalt privatejerskab og internationalt kapitalfondsejerskab.

Tidligere CEO for Berlingske Media koncernen og ansvarshavende chefredaktør for Berlingske. Tidligere nyhedsdirektør og medlem af direktionen for Danmarks Radio. Tidligere adm. direktør og ansv. chefredaktør A/S A-pressen og Det Fri Aktuelt. Tidligere medlem af bestyrelsen for Danske Medier og bestyrelsesformand. Tidligere chefredaktør, erhvervsredaktør og politisk redaktør på Berlingske Tidende.

Anne Mette Dissing-Immerkær

Næstformand – Partner, Heidrick & Struggles, København
Medlem af VL, København

Anne Mette Dissing-Immerkær

Anne Mette Dissing-Immerkær har en stærk baggrund inden for Executive Search – oparbejdet gennem hendes lange virke i branchen. Over årene har hun udviklet en stor portefølje, der tæller førende multinationale og danske virksomheder inden for en bred vifte af industrier. Særligt er hendes kompetencer stærke inden for områderne Industrial, Consumer, Retails og Public Sector.

 

Igennem årene har Anne Mette opbygget et veludbygget netværk til størstedelen af Danmarks rising stars samt til toppen af dansk og internationalt erhvervsliv. Anne Mette har bistået en lang række rekrutteringer af nationale og internationale ledere såvel som bestyrelsesmedlemmer. Dette har skabt en anerkendelse som førende kvindelig Executive Search konsulent i Danmark.

 

Før Anne Mette tiltrådte som partner i Amrop, var hun partner i en anden global Executive Search virksomhed. Tidligere bestred hun stillingen som direktør for alle lederuddannelserne på Copenhagen Business School, herunder Executive MBA-uddannelserne. De første år af hendes karriere arbejdede hun som forretningsudviklingskonsulent på Danfoss. Anne Mette er Cand. Merc. fra CBS. Derudover har hun en MBA fra Washington State University.

Anja Monrad

Senior Vice President, Dell Technologies’ Central- & Østeuropæiske region
Medlem af VL64, København

Anja Monrad

Anja er uddannet Cand. Merc. fra CBS, er født i Polen, men har boet i København det meste af sit liv.

 

Hun startede hos Dell som marketingdirektør for de nordiske lande i 2000, og har siden haft en international karriere hos Dell med forskellige regionale og globale roller. Siden 2013 har Anja været ansvarlig for Dells samlede forretning i Central– og Østeuropa, og før det siddet i forskellige management stillinger hos bl.a. Unisys, Compaq og Digital.

 

Anja er Executive sponsor for Dell Technologies’ initiativer indenfor Entrepreneurship i EMEA, og samtidig en ivrig promotor af kvindeligt iværksætteri. Hun er blevet anerkendt blandt de mest inspirerende kvinder på den nordiske teknologiscene, har vundet adskillige priser og er en eftertragtet keynote speaker indenfor Digitalisering, Mangfoldighed og ikke mindst emnet Kvinder i Ledelse.

 

Anja er desuden udpeget af Europa-Kommissionen som formand for bestyrelsen for Digital Skills and Jobs coalition i EU, er bestyrelsesmedlem i den europæiske interesseorganisation Digital Europe og har i mange år været medlem af IT-Branchens bestyrelse.

Jesper Nygård

Adm. Direktør, Realdania
Medlem af VL2, København

Jesper Nygård

Jesper Nygård blev CEO i Realdania i 2013. Han er desuden formand for bestyrelsen i Realdania By & Byg og Bolius, næstformand for Fondenes Videncenter og medlem af bestyrelsen i C40 Cities, Dansk Arkitektur Center, Fonden for Socialt Ansvar A/S og Brøndby IF A/S. Jesper Nygård blev medlem af Realdania’s bestyrelse i 2003 og formand for bestyrelsen i 2009. Han trak sig fra bestyrelsen i 2013, da han blev CEO for Realdania. Tidligere var Jesper Nygård CEO i KAB (1996-2013) og bl.a. formand for Landsbyggefonden. Jesper Nygård er Cand. Scient. Adm. fra Roskilde Universitet i 1989 og er 57 år.

Lars Sander Matjeka

Adm. Direktør, Aller Media A/S
Medlem af VL91, København

Lars Sander Matjeka

Lars Sander Matjeka blev adm. direktør for Aller Media A/S i 2017. Han kom fra en stilling som adm. direktør for to af Allers datterselskaber, og var før det bl.a. tidligere mangeårig marketing- og kommunikationsdirektør hos SAS Institute. Lars Sander Matjeka startede sin karriere i A.P. Møller-Maersk og fik sit første lederjob som 21-årig. Lars Sander Matjeka er HD i udenrigshandel fra CBS og er 47 år.

 

Michael Christiansen

Professionelt bestyrelsesmedlem
Medlem af VL6, Aarhus

Michael Christiansen

Michael Christiansen er professionelt bestyrelsesmedlem og besidder følgende poster: Bestyrelsesformand Sportmaster, Golfexperten, Ka-ching og PriceShape, Næstformand KFI Erhvervsdrivende Fond. Næstformand Dagrofa og Medlem af kompensationsudvalget. Bestyrelsesmedlem Bygma Gruppen og Unisport.

 

Michael Christiansen har +30 års ledelseserfaring fra detailhandelen, hvor han i 23 år har været medlem af direktionen i større koncerner, senest IDdesign A/S, hvor han var CEO fra 2011-2018. Tidligere var han CEO i Fakta, medlem af koncernledelsen i Coop Danmark A/S, CEO i SILVAN og Group Vice President i DT Group (STARK Group) samt medlem af koncernledelsen mm. Michael Christiansen er HD I regnskabsvæsen fra CBS og er 53 år.

Niels Lundorff

Investor and Investment Advisor, Nordsign A/S
Medlem af VL88, Warszawa

Niels Lundorff

Niels Lundorff er tidligere medstifter og viceadministrerende direktør i Alior Bank, Polen. Den største private greenfield banking start-up i verden; nu med 4 mio. kunder, 10.000 medarbejdere og en markedsværdi på ca. 2,5 mia. Euro. Fra 1993-2007 var Niels Lundorff bankdirektør i Bank Austria-Koncernens datterselskaber i Tjekkiet, Slovakiet, Østrig, Polen, og tillige Senior Executive Vice President i UniCredit-Koncernen i Italien. Fra 1989-1993 var han revisor i KPMG i Danmark, Norge og Tjekkoslovakiet og fra 1987-1989 ansat som systemkonstruktør i Datacentralen.

Niels Lundorff er Cand. Merc. Aud. fra Handelshøjskolen i København (1994) og HA fra Handelshøjskolen i Aarhus (1987).
Forretningsmæssigt er han engageret i følgende: OnWelo.com:
IT-medarbejdere til ”udlejning” pr. måned eller projekt. Startet af to erfarne direktører fra IT- branchen i juni 2015 finansieret af adskillige tidligere Alior-ledere; nu 300 IT-ingeniører; break- even forventes i Q4 2017. Planen er 4000 IT-ingeniører i år 2021. Kunder i Polen, Tyskland, Sverige, Schweiz, USA, UAE.


 

Kontakt os


Adresse:

Sankt Annæ Plads 13, 1250 København K

Mail & telefonnummer:

info@vl.dk / +45 35 43 92 92

Dansk Selskab for Virksomhedsledelse

Sankt Annæ Plads 13 · DK-1250 København K. Denmark