Om Selskabet

 

Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL) er non-profit netværket for virksomhedsledere, virksomhedsejere, politiske ledere, bestyrelsesmedlemmer og meningsdannere i dansk erhvervsliv. Vores formål tager afsæt i den paragraf, som blev formuleret ved Selskabets stiftelse den 8. april 1965:

Selskabets formål er at fremme moderne og ansvarlig ledelse gennem udveksling af viden og udviklende dialog for derved at bidrage til bæredygtig, økonomisk fremgang og generel forbedring af levevilkårene i vores land og verden omkring os.

Vi arbejder altså for at klæde vores medlemmer på til at løfte de opgaver, der ligger i den enkeltes ledelsesfunktion, og til at varetage det særlige ansvar, der følger med et lederskab i det moderne, danske samfund i en stadigt mere globaliseret verden.

Til sammen tæller vi omkring 4.000 medlemmer, der er organiseret i netværksgrupper (i daglig tale VL-grupperne) hver bestående af 30-40 medlemmer. Medlemmer optages alene per invitation. Det er således ikke muligt at købe sig adgang.

 

Læs mere

Hvad gør vi?

Selskabet virker først og fremmest gennem VL-grupperne, der mødes med jævne mellemrum for at udveksle erfaringer, viden og idéer på tværs af brancher og sektorer i det danske samfund – og gerne med internationalt udsyn. Vi stræber efter at inspirere dialogen i de enkelte grupper til ikke kun at handle om ledelse, men også om almene samfundsforhold og ledernes roller i relation hertil.

Selskabet afholder endvidere fælles arrangementer på tværs af VL-grupperne eksempelvis VL Døgnet og en række andre større events om højaktuelle emner. Vi deltager desuden i samarbejde/partnerskaber med nationale og internationale organisationer med relevans i forhold til Selskabets formål.

Hvad gør vi ikke?

Selskabet driver ikke virksomhed med fortjeneste for øje, har ikke noget partipolitisk formål, repræsenterer ikke noget medlems særinteresse og overholder til enhver tid den gældende lovgivning. Selskabets indtægter og formue skal alene anvendes til vores formål:

…at fremme moderne og ansvarlig ledelse gennem udveksling af viden og udviklende dialog for derved at bidrage til bæredygtig, økonomisk fremgang og generel forbedring af levevilkårene i vores land og verden omkring os.

Læs Vedtægterne

Læs Selskabets vedtægter her


 

Direktionen


Ida Bratting Kongsted

Adm. direktør
T: +45 35 43 92 92
M: +45 51 51 98 01
Email: ibk@vl.dk

Medlem af VL16, København

Ida Bratting Kongsted

Ida Bratting Kongsted er adm. direktør for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse – og tegner som direktør VL-Selskabet i forhold til en række arrangementer på tværs af alle VL-grupperne, herunder VL Døgnet, Årstemaet m.m.

Ida fastlægger, i samarbejde med bestyrelsen, den fremadrettede strategi for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse – der skal være med til at sikre den fortsatte succes og eksklusivitet, som har kendetegnet VL siden begyndelsen i 1965.

Ida havde inden sin tiltrædelse i 2018, i mere end 10 år, stået i spidsen for opbygningen af AS3 Executive brandet – fra et mindre datterselskab til en markedsledende virksomhed.

Ida er uddannet HD i Organisation og Ledelse fra CBS i 1996, suppleret med relevant efteruddannelse fra Wharton, University of Pennsylvania, INSEAD Business School og er certificeret executive coach og rådgiver.


 

Sekretariatet


Pernille Wandel-Petersen

Sekretariatsleder
T:  +45 35 43 92 92
M: +45 51 50 84 18
Email: pwp@vl.dk

Pernille Wandel-Petersen
Pernille er leder af Sekretariatet og medlem af styregruppen for VL Døgnet og de arrangementer, som Selskabet afholder. Pernille har en lang international shippingkarriere fra bl.a. rederiet Peter Döhle, Hamburg og ØK som hhv. Shipbroker, Group Communications Coordinator og Sale & Purchase Manager i EAC Shipping.

Anne-Sofie Rahbek Wendelboe

VL-koordinator
T: +45 35 43 92 92
M: +45 51 94 29 67
Email: asw@vl.dk

Anne-Sofie Rahbek Wendelboe
Anne-Sofie er ansvarlig for medlemsservice, support og koordinering ifm. årstemaet og andre arrangementer i Selskabet.
Anne Sofie er uddannet Cand.ling.merc. i engelsk fra CBS og kommer senest fra en stilling som Executive Assistant hos Egon Zehnder.

Anders Monrad Rendtorff

Kommunikation

T: +45 29 40 70 16 
Email: amr@vl.dk

Medlem af VL11, København

Anders Monrad Rendtorff
Anders Monrad Rendtorff er tilknyttet VL som ansvarlig for kommunikation, herunder VL-Nyt, digitale platforme og medie-relationer.

Anders er parallelt med arbejdet for VL associeret partner for RelationsPeople. Udover at være senior-kommunikationsrådgiver er Anders en af hovedkræfterne bag et forskningsprojekt med Københavns Universitet om Toplederkommunikation og Fremtidens Rådgivning.

På CBS er Anders tilknyttet som ekstern lektor, hvor han underviser og vejleder kommunikationsstuderende.

Anders er uddannet cand-scient.soc. fra RUC og Executive MBA fra CBS.

Anders har tidligere bl.a. været kommunikationsdirektør hos Vestas, HR- og Kommunikationsdirektør hos Coloplast og en årrække kommunikationsansvarlig for Ericsson og Telia. Endelig er Anders bestyrelsesformand for K1 og GAME.


 

Bestyrelsen


Lisbeth Knudsen

Bestyrelsesformand
Strategidirektør for koncernen Altinget og Mandag Morgen, tidl. chefredaktør og kommentator.
Medlem af VL1, København

Lisbeth Knudsen

Lisbeth Knudsen er bestyrelsesformand i Dansk Selskab for Virksomhedsledelse og Strategidirektør for koncernen Altinget og Mandag Morgen, tidl. chefredaktør og kommentator. Derudover bestyrelsesformand for Foreningen TjekDet.dk .

Lisbeth er tidligere CEO for Berlingske Media koncernen og ansvarshavende chefredaktør for Berlingske. Dertil kommer forhenværende nyhedsdirektør og medlem af direktionen for Danmarks Radio og tidligere adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør for A-pressen og Det Fri Aktuelt.

Lisbeth har desuden været medlem af bestyrelsen for Danske Medier samt bestyrelsesformand. Hun er tidligere bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater.

Lisbeth er i dag bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, medlem af bestyrelsen for NIRAS Group A/S samt hos ENIGMA – Post-, tele- og kommunikationsmuseet og medlem af bestyrelsen hos Illum Fonden og repræsentantskabet for Dansk Markedsføring.

Med en uddannelse som journalist og +40 års ledelseserfaring bag sig, har Lisbeth stor erfaring med bestyrelser af alle slags; fra iværksættervirksomhed, til politisk ejet virksomhed, til traditionel erhvervsvirksomhed, internationalt privatejerskab og internationalt kapitalfondsejerskab.

Anja Monrad

Næstformand
Senior Vice President, Dell Technologies’ Central- & Østeuropæiske region
Medlem af VL64, København

Anja Monrad

Anja Monrad er Senior Vice President hos Dell Technologies’ Central- & Østeuropæiske region.

Hun er Executive sponsor for Dell Technologies’ initiativer indenfor Entrepreneurship i EMEA, og samtidig en ivrig promotor af kvindeligt iværksætteri. Anja er blevet anerkendt blandt de mest inspirerende kvinder på den nordiske teknologiscene, har vundet adskillige priser og er en eftertragtet keynote speaker indenfor Digitalisering, Mangfoldighed og ikke mindst emnet Kvinder i Ledelse.

Anja startede hos Dell som marketingdirektør for de nordiske lande i 2000, og har siden haft en international karriere i virksomheden med forskellige regionale og globale roller. Siden 2013 har Anja været ansvarlig for Dells samlede forretning i Central– og Østeuropa, og før det siddet i forskellige management stillinger hos bl.a. Unisys, Compaq og Digital.

Desuden udpeget af Europa-Kommissionen som formand for bestyrelsen for Digital Skills and Jobs Coalition i EU, er bestyrelsesmedlem i den europæiske interesseorganisation Digital Europe og har i mange år været medlem af IT-Branchens bestyrelse.

Anja er uddannet Cand. Merc. fra CBS i 1989, er født i Polen, men har boet i København det meste af sit liv.

Anne Mette Dissing-Immerkær

Partner, Heidrick & Struggles, København
Medlem af VL, København

Anne Mette Dissing-Immerkær

Anne Mette Dissing-Immerkær er partner hos Executive Search virksomheden Heidrick & Struggles i København.

Med en stærk baggrund inden for Executive Search – oparbejdet gennem Anne Mette’s lange virke i branchen, har hun over årene udviklet en stor portefølje, der tæller førende multinationale og danske virksomheder inden for en bred vifte af industrier. Særligt er Anne Mettes kompetencer stærke inden for områderne Industrial, Consumer, Retails og Public Sector.

Igennem årene har Anne Mette fået et veludbygget netværk til størstedelen af Danmarks ’rising stars’ samt til toppen af dansk og internationalt erhvervsliv. Anne Mette har bistået en lang række rekrutteringer af nationale og internationale ledere såvel som bestyrelsesmedlemmer. Dette har skabt en anerkendelse som førende kvindelig Executive Search konsulent i Danmark.

Før Anne Mette tiltrådte som partner i Amrop i 2012, var hun partner hos Executive Search virksomheden Odgers Berndtson i fem år. Tidligere bestred hun stillingen som direktør for alle lederuddannelserne på Copenhagen Business School, herunder Executive MBA-uddannelserne.

Anne Mette er uddannet Cand. Merc. fra CBS i 1990 og har ydermere en MBA fra Washington State University.

Jesper Nygård

Adm. Direktør, Realdania
Medlem af VL2, København

Jesper Nygård

Jesper Nygård har siden 2013 været adm. direktør for Realdania.

Han besidder desuden posten som formand for bestyrelsen i hhv. Realdania By & Byg og i Bolius samt som næstformand for Fondenes Videncenter. Jesper er medlem af bestyrelsen i C40 Cities Climate Leadership Group (C40 Cities), Dansk Arkitektur Center og i Brøndby IF A/S.

Han blev medlem af Realdanias bestyrelse i 2003 og formand for bestyrelsen i 2009, men trak sig fra bestyrelsen i 2013, da han blev adm. direktør for Realdania.

Tidligere var Jesper Nygård adm. direktør i KAB (Københavns Almindelige Boligselskab) fra 1996-2013 og var mangeårig formand for Landsbyggefonden fra 2000-2013 samt bestyrelsesmedlem i Boligselskabernes Landsforening i 23 år.

Jesper er uddannet Cand. Scient. Adm. fra Roskilde Universitet i 1989, er 57 år og har mere end +25 års ledelseserfaring.

Michael Christiansen

Professionelt bestyrelsesmedlem
Medlem af VL6, Aarhus

Michael Christiansen

Michael Christiansen er næstformand i Dansk Selskab for Virksomhedsledelse. Michael er i dag CFO og Partner i PriceShape og derudover professionelt bestyrelsesmedlem i en bred vifte af forskellige virksomheder, og sidder bl.a. som bestyrelsesformand for Golfexperten, Ka-ching og PriceShape. Michael er derudover næstformand i KFI Erhvervsdrivende Fond, næstformand i Dagrofa og medlem af kompensationsudvalget. Ydermere er Michael bestyrelsesmedlem hos Unisport samt hos den største danskejede leverandør til byggeriet; Bygma Gruppen.

Michael har ligeledes tidligere haft stillingen som CEO i Fakta, været medlem af koncernledelsen i Coop Danmark A/S, CEO i SILVAN og Group Vice President i DT Group (STARK Group) samt medlem af koncernledelsen m.m.

Michael Christiansen har +30 års ledelseserfaring fra detailhandelen, hvor han i mere end 23 år har været medlem af direktionen i større koncerner, senest hos IDdesign A/S, hvor han var CEO fra 2011-2018.

John Wagner

Adm. direktør for De Samvirkende Købmænd, tidl. generalsekretær for Det konservative Folkeparti.
Medlem af VL9, København

John Wagner

John Wagner har siden 1995 været adm. direktør for De Samvirkende Købmænd (DSK) og medlem af bestyrelser i dagligvarehandlen.

John har været medlem af bestyrelsen for Danmarks Radio, den grafiske virksomhed Formula Holding A/S og er i dag formand for Fonden af 1. oktober 1959, medlem af bestyrelsen for Nordsjællands Center for Lokale Fødevarer, repræsentantskabet for Dansk Markedsføring, Handelsudvalget i Dansk Erhverv og sagkyndig dommer ved Sø- og Handelsretten.

Han har desuden erfaring med samspillet mellem det offentlige og private erhvervsliv som medlem af en række kommissioner og partnerskaber, senest Partnerskabet for levende bymidter og det partnerskab for detailhandlen, som erhvervsministeren nedsatte i Covid-19-perioden.

John er endvidere netværkskoordinator for organisationsledere og fast kommentator i Mandag Morgen, i TV2 News & Co. og senest forfatter til ”Schlüters Politiske Testamente” (Gyldendal 2019).

Han er uddannet journalist, blev politisk redaktør på Jyllands-Posten, Weekendavisen og Børsens Nyhedsmagasin, siden debatredaktør og lederskribent på Berlingske Tidende, inden John i perioden 1988-92 var generalsekretær for Det konservative Folkeparti.

Peter Kaas Hammer

CEO i Kemp & Lauritzen A/S. 
Medlem af VL73, København

Peter Kaas Hammer

Peter Kaas Hammer tiltrådte som adm. direktør i Kemp & Lauritzen A/S i 2017. Kemp & Lauritzen er landets førende teknikvirksomhed med cirka 2.500 medarbejdere. Virksomheden er en B2B og B2G virksomhed der med sin kompetenceplatform både er en betydelig aktør i bygge og anlægsbranchen, såvel som en del af industri- og service-branchen.

Peter startede sin karriere i konsulentvirksomheden Qvartz (i dag Bain & Company) i 2001. I 2006 kom han til MT Højgaard (i dag MTH), hvor han i en årrække var en del af det øverste koncernledelsesteam blandt andet med ansvar for udviklingen af koncernens datterselskaber, hvor han også sad i flere af bestyrelserne. I 2011 blev han adm. direktør i det MTH-ejede selskab Ajos A/S og i 2013 adm. direktør i det MTH-ejede teknikselskab Lindpro A/S.

Peters karrieforløb i en lavmarginbranche er baseret på en solid analytisk og praktisk tilgang med fokus på såvel de strategiske som taktiske og operationelle aspekter.

Peter er uddannet Cand.oecon. fra Aarhus Universitet i 2001 og har som en del af sin kandidatuddannelse læst på Cranfield School of Management.

Niels Lundorff

CFO, Aion Bank
Medlem af VL88, Warszawa

Niels Lundorff

Niels Lundorff er i dag CFO hos Aion Bank, Belgien; en stilling som han tiltrådte i 2019.

Han er tidligere Investor og investeringsrådgiver samt tidligere medstifter og viceadministrerende direktør i Alior Bank, Polen. Den største private ’greenfield banking’ start-up i verden.

Fra 1993-2007 var Niels Lundorff bankdirektør i Bank Austria-Koncernens datterselskaber i Tjekkiet, Slovakiet, Østrig, Polen, og tillige Senior Executive Vice President i UniCredit-Koncernen i Italien.

Niels har desuden erfaring som revisor i KPMG i Danmark, Norge og Tjekkoslovakiet og som systemkonstruktør i Datacentralen.

Forretningsmæssigt er Niels engageret i følgende: OnWelo.com: IT-medarbejdere til ”udlejning” pr. måned eller projekt. Startet af to erfarne direktører fra IT-branchen i juni 2015 finansieret af adskillige tidligere Alior-ledere; nu 300 IT-ingeniører. Planen er 4000 IT-ingeniører i 2021. Kunder i Polen, Tyskland, Sverige, Schweiz, USA, UAE.

Niels er uddannet Cand. Merc. Aud. fra CBS i 1994 og HA fra Handelshøjskolen i Aarhus i 1987.

Lars Sander Matjeka


Medlem af VL91, København

Lars Sander Matjeka

Lars Sander Matjeka er i dag bestyrelsesmedlem, og har igennem åerne siddet hos en lang række virksomheder som bl.a. bestyrelsesformand for OTW Danmark, I/S Ugebladsdistributionen (UBD) og Kvantum.

Lars er tidligere adm. direktør for Aller Media A/S i 2017 frem til 2020. Han kom fra en stilling som adm. direktør for to af Allers datterselskaber, og var før det bl.a. tidligere mangeårig marketing- og kommunikationsdirektør hos SAS Institute.

Lars startede sin karriere i A.P. Møller-Maersk og fik sit første lederjob som 21-årig, hvorefter han bl.a. sad som Marketing Manager hos Cognos (i dag IBM Cognos Analytics) og efterfølgende hos reklamevirksomheden Gorm & Larsen som Business Unit Manager.

Lars er 47 år og uddannet HD i udenrigshandel fra CBS i 2000.


 

Kontakt os


Adresse:

Sankt Annæ Plads 13, 1250 København K

Mail & telefonnummer:

info@vl.dk / +45 35 43 92 92

Dansk Selskab for Virksomhedsledelse

Sankt Annæ Plads 13 · DK-1250 København K. Denmark