Om Selskabet

 

Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL) er det førende danske non profit netværk for C-suite executives – virksomhedsledere, bestyrelsesmedlemmer, virksomhedsejere, politiske ledere og opinionsdannere. Vores formålsparagraf lyder som den blev formuleret af Selskabets stiftere den 8. april 1965:

Selskabets formål er at fremme kendskabet til og forståelsen for moderne ledelsesprincipper og derved bidrage til økonomisk fremgang, sociale fremskridt og almindelig højnelse af levevilkårene i vort land.

Vi arbejder altså for i overenstemmelse med vedtægterne at klæde vores medlemmer på til at løfte ledelsesfunktionens opgaver, og til at varetage det særlige ansvar, der medfølger erhvervslivets ledere som medborgere i det danske samfund.

Til sammen tæller vi omkring 4.000 medlemmer, som er organiseret i netværksgrupper (VL-grupper) af 30-40 medlemmer hver. Medlemmer optages alene per invitation. Det er således ikke muligt fx at købe sig adgang til selskabet.

 

Læs mere

Hvad gør vi?

Selskabet virker især gennem VL-grupperne, der mødes med jævne mellemrum for at udveksle erfaringer og synspunkter på tværs af brancher og sektorer i det danske samfund. 
Vi stræber efter at inspirere dialogen i de enkelte grupper til ikke kun at handle om ledelse, men også om almene samfundsforhold og ledernes roller i relation hertil.

Vi afholder endvidere medlemsmøder på tværs af grupperne og arrangementer, der også kan være for ikke-medlemmer. Vi medvirker i øvrigt i nationale og internationale organisationer i et ønsket omfang defineret af bestyrelsen, og formidler de opnåede erfaringer og informationer til medlemmerne og eventuelt andre.

 

Hvad gør vi ikke?

Selskabet er en non-profit organisation. Vi driver ikke virksomhed med fortjeneste for øje, vi har ikke et politisk formål, og vi repræsenterer ikke noget medlems særinteresse. Selskabets indtægter og formue skal alene anvendes til fremme af selskabets formål:

…at fremme kendskabet til og forståelsen for moderne ledelsesprincipper og derved bidrage til økonomisk fremgang, sociale fremskridt og almindelig højnelse af levevilkårene i vort land.

Læs Vedtægterne

Læs Selskabets vedtægter her


 

Direktionen


Ida Bratting Kongsted

Adm. direktør
T: +45 35 43 92 92
M: +45 51 51 98 01
Email: ibk@vl.dk

Medlem af VL16, København

Ida Bratting Kongsted

Ida Bratting Kongsted er adm. direktør for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse – og tegner som direktør VL-Selskabet i forhold til en række arrangementer på tværs af alle VL-grupperne, herunder VL Døgnet, Årstemaet m.m.

Ida fastlægger, i samarbejde med bestyrelsen, den fremadrettede strategi for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse – der skal være med til at sikre den fortsatte succes og eksklusivitet, som har kendetegnet VL siden begyndelsen i 1965.

Ida havde inden sin tiltrædelse i 2018, i mere end 10 år, stået i spidsen for opbygningen af AS3 Executive brandet – fra et mindre datterselskab til en markedsledende virksomhed.

Ida er uddannet HD i Organisation og Ledelse fra CBS i 1996, suppleret med relevant efteruddannelse fra Wharton, University of Pennsylvania, INSEAD Business School og er certificeret executive coach og rådgiver.


 

Sekretariatet


Pernille Wandel-Petersen

Sekretariatsleder
T:  +45 35 43 92 92
M: +45 51 50 84 18
Email: pwp@vl.dk

Pernille Wandel-Petersen
Pernille er leder af Sekretariatet og medlem af styregruppen for VL Døgnet og de arrangementer, som Selskabet afholder. Pernille har en lang international shippingkarriere fra bl.a. rederiet Peter Döhle, Hamburg og ØK som hhv. Shipbroker, Group Communications Coordinator og Sale & Purchase Manager i EAC Shipping.

Anne-Sofie Rahbek Wendelboe

VL-koordinator
T: +45 35 43 92 92
M: +45 51 94 29 67
Email: asw@vl.dk

Anne-Sofie Rahbek Wendelboe
Anne-Sofie er ansvarlig for medlemsservice, support og koordinering ifm. årstemaet og andre arrangementer i Selskabet.
Anne Sofie er uddannet Cand.ling.merc. i engelsk fra CBS og kommer senest fra en stilling som Executive Assistant hos Egon Zehnder.

Anders Monrad Rendtorff

Kommunikation

T: +45 29 40 70 16 
Email: amr@vl.dk

Medlem af VL11, København

Anders Monrad Rendtorff
Anders Monrad Rendtorff er tilknyttet VL som ansvarlig for kommunikation, herunder VL-Nyt, digitale platforme og medie-relationer.

Anders er parallelt med arbejdet for VL associeret partner for RelationsPeople. Udover at være senior-kommunikationsrådgiver er Anders en af hovedkræfterne bag et forskningsprojekt med Københavns Universitet om Toplederkommunikation og Fremtidens Rådgivning.

På CBS er Anders tilknyttet som ekstern lektor, hvor han underviser og vejleder kommunikationsstuderende.

Anders er uddannet cand-scient.soc. fra RUC og Executive MBA fra CBS.

Anders har tidligere bl.a. været kommunikationsdirektør hos Vestas, HR- og Kommunikationsdirektør hos Coloplast og en årrække kommunikationsansvarlig for Ericsson og Telia. Endelig er Anders bestyrelsesformand for K1 og GAME.


 

Bestyrelsen


Lisbeth Knudsen

Bestyrelsesformand
Strategidirektør for koncernen Altinget og Mandag Morgen, tidl. chefredaktør og kommentator.
Medlem af VL1, København

Lisbeth Knudsen

Lisbeth Knudsen er bestyrelsesformand i Dansk Selskab for Virksomhedsledelse og Strategidirektør for koncernen Altinget og Mandag Morgen, tidl. chefredaktør og kommentator. Derudover bestyrelsesformand for Foreningen TjekDet.dk .

Lisbeth er tidligere CEO for Berlingske Media koncernen og ansvarshavende chefredaktør for Berlingske. Dertil kommer forhenværende nyhedsdirektør og medlem af direktionen for Danmarks Radio og tidligere adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør for A-pressen og Det Fri Aktuelt.

Lisbeth har desuden været medlem af bestyrelsen for Danske Medier samt bestyrelsesformand. Hun er tidligere bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater.

Lisbeth er i dag bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, medlem af bestyrelsen for NIRAS Group A/S samt hos ENIGMA – Post-, tele- og kommunikationsmuseet og medlem af bestyrelsen hos Illum Fonden og repræsentantskabet for Dansk Markedsføring.

Med en uddannelse som journalist og +40 års ledelseserfaring bag sig, har Lisbeth stor erfaring med bestyrelser af alle slags; fra iværksættervirksomhed, til politisk ejet virksomhed, til traditionel erhvervsvirksomhed, internationalt privatejerskab og internationalt kapitalfondsejerskab.

Michael Christiansen

Næstformand
Professionelt bestyrelsesmedlem
Medlem af VL6, Aarhus
 

Michael Christiansen

Michael Christiansen er næstformand i Dansk Selskab for Virksomhedsledelse. Michael er i dag CFO og Partner i PriceShape og derudover professionelt bestyrelsesmedlem i en bred vifte af forskellige virksomheder, og sidder bl.a. som bestyrelsesformand for Golfexperten, Ka-ching og PriceShape. Michael er derudover næstformand i KFI Erhvervsdrivende Fond, næstformand i Dagrofa og medlem af kompensationsudvalget. Ydermere er Michael bestyrelsesmedlem hos Unisport samt hos den største danskejede leverandør til byggeriet; Bygma Gruppen.

Michael har ligeledes tidligere haft stillingen som CEO i Fakta, været medlem af koncernledelsen i Coop Danmark A/S, CEO i SILVAN og Group Vice President i DT Group (STARK Group) samt medlem af koncernledelsen m.m.

Michael Christiansen har +30 års ledelseserfaring fra detailhandelen, hvor han i mere end 23 år har været medlem af direktionen i større koncerner, senest hos IDdesign A/S, hvor han var CEO fra 2011-2018.

Anne Mette Dissing-Immerkær

Partner, Heidrick & Struggles, København
Medlem af VL, København

Anne Mette Dissing-Immerkær

Anne Mette Dissing-Immerkær er partner hos Executive Search virksomheden Heidrick & Struggles i København.

Med en stærk baggrund inden for Executive Search – oparbejdet gennem Anne Mette’s lange virke i branchen, har hun over årene udviklet en stor portefølje, der tæller førende multinationale og danske virksomheder inden for en bred vifte af industrier. Særligt er Anne Mettes kompetencer stærke inden for områderne Industrial, Consumer, Retails og Public Sector.

Igennem årene har Anne Mette fået et veludbygget netværk til størstedelen af Danmarks ’rising stars’ samt til toppen af dansk og internationalt erhvervsliv. Anne Mette har bistået en lang række rekrutteringer af nationale og internationale ledere såvel som bestyrelsesmedlemmer. Dette har skabt en anerkendelse som førende kvindelig Executive Search konsulent i Danmark.

Før Anne Mette tiltrådte som partner i Amrop i 2012, var hun partner hos Executive Search virksomheden Odgers Berndtson i fem år. Tidligere bestred hun stillingen som direktør for alle lederuddannelserne på Copenhagen Business School, herunder Executive MBA-uddannelserne.

Anne Mette er uddannet Cand. Merc. fra CBS i 1990 og har ydermere en MBA fra Washington State University.

Anja Monrad

Senior Vice President, Dell Technologies’ Central- & Østeuropæiske region
Medlem af VL64, København

Anja Monrad

Anja Monrad er Senior Vice President hos Dell Technologies’ Central- & Østeuropæiske region.

Hun er Executive sponsor for Dell Technologies’ initiativer indenfor Entrepreneurship i EMEA, og samtidig en ivrig promotor af kvindeligt iværksætteri. Anja er blevet anerkendt blandt de mest inspirerende kvinder på den nordiske teknologiscene, har vundet adskillige priser og er en eftertragtet keynote speaker indenfor Digitalisering, Mangfoldighed og ikke mindst emnet Kvinder i Ledelse.

Anja startede hos Dell som marketingdirektør for de nordiske lande i 2000, og har siden haft en international karriere i virksomheden med forskellige regionale og globale roller. Siden 2013 har Anja været ansvarlig for Dells samlede forretning i Central– og Østeuropa, og før det siddet i forskellige management stillinger hos bl.a. Unisys, Compaq og Digital.

Desuden udpeget af Europa-Kommissionen som formand for bestyrelsen for Digital Skills and Jobs Coalition i EU, er bestyrelsesmedlem i den europæiske interesseorganisation Digital Europe og har i mange år været medlem af IT-Branchens bestyrelse.

Anja er uddannet Cand. Merc. fra CBS i 1989, er født i Polen, men har boet i København det meste af sit liv.

Lars Sander Matjeka


Medlem af VL91, København

Lars Sander Matjeka

Lars Sander Matjeka er i dag bestyrelsesmedlem, og har igennem åerne siddet hos en lang række virksomheder som bl.a. bestyrelsesformand for OTW Danmark, I/S Ugebladsdistributionen (UBD) og Kvantum.

Lars er tidligere adm. direktør for Aller Media A/S i 2017 frem til 2020. Han kom fra en stilling som adm. direktør for to af Allers datterselskaber, og var før det bl.a. tidligere mangeårig marketing- og kommunikationsdirektør hos SAS Institute.

Lars startede sin karriere i A.P. Møller-Maersk og fik sit første lederjob som 21-årig, hvorefter han bl.a. sad som Marketing Manager hos Cognos (i dag IBM Cognos Analytics) og efterfølgende hos reklamevirksomheden Gorm & Larsen som Business Unit Manager.

Lars er 47 år og uddannet HD i udenrigshandel fra CBS i 2000.

Jesper Nygård

Adm. Direktør, Realdania
Medlem af VL2, København

Jesper Nygård

Jesper Nygård har siden 2013 været adm. direktør for Realdania.

Han besidder desuden posten som formand for bestyrelsen i hhv. Realdania By & Byg og i Bolius samt som næstformand for Fondenes Videncenter. Jesper er medlem af bestyrelsen i C40 Cities Climate Leadership Group (C40 Cities), Dansk Arkitektur Center og i Brøndby IF A/S.

Han blev medlem af Realdanias bestyrelse i 2003 og formand for bestyrelsen i 2009, men trak sig fra bestyrelsen i 2013, da han blev adm. direktør for Realdania.

Tidligere var Jesper Nygård adm. direktør i KAB (Københavns Almindelige Boligselskab) fra 1996-2013 og var mangeårig formand for Landsbyggefonden fra 2000-2013 samt bestyrelsesmedlem i Boligselskabernes Landsforening i 23 år.

Jesper er uddannet Cand. Scient. Adm. fra Roskilde Universitet i 1989, er 57 år og har mere end +25 års ledelseserfaring.

Niels Lundorff

CFO, Aion Bank
Medlem af VL88, Warszawa

Niels Lundorff

Niels Lundorff er i dag CFO hos Aion Bank, Belgien; en stilling som han tiltrådte i 2019.

Han er tidligere Investor og investeringsrådgiver samt tidligere medstifter og viceadministrerende direktør i Alior Bank, Polen. Den største private ’greenfield banking’ start-up i verden.

Fra 1993-2007 var Niels Lundorff bankdirektør i Bank Austria-Koncernens datterselskaber i Tjekkiet, Slovakiet, Østrig, Polen, og tillige Senior Executive Vice President i UniCredit-Koncernen i Italien.

Niels har desuden erfaring som revisor i KPMG i Danmark, Norge og Tjekkoslovakiet og som systemkonstruktør i Datacentralen.

Forretningsmæssigt er Niels engageret i følgende: OnWelo.com: IT-medarbejdere til ”udlejning” pr. måned eller projekt. Startet af to erfarne direktører fra IT-branchen i juni 2015 finansieret af adskillige tidligere Alior-ledere; nu 300 IT-ingeniører. Planen er 4000 IT-ingeniører i 2021. Kunder i Polen, Tyskland, Sverige, Schweiz, USA, UAE.

Niels er uddannet Cand. Merc. Aud. fra CBS i 1994 og HA fra Handelshøjskolen i Aarhus i 1987.


 

Kontakt os


Adresse:

Sankt Annæ Plads 13, 1250 København K

Mail & telefonnummer:

info@vl.dk / +45 35 43 92 92

Dansk Selskab for Virksomhedsledelse

Sankt Annæ Plads 13 · DK-1250 København K. Denmark