Onboarding i VL:

Jeg fik det store overblik

12. april 2024

Pernille Bonne Neisig er Communication & Public Affairs Manager hos Salling Group. Og nu er hun nyt medlem af VL119 i Aarhus. Det er altid den enkelte gruppe, der driver rekrutteringsprocessen og dermed også onboardingen. Som noget nyt tilbyder VL Selskabet flere gange om året en introduktion til VL for nye medlemmer. Pernille Bonne Neisig deltog i webinaret i december måned, som blev modereret af Ida Bratting Kongsted, adm. direktør hos VL Selskabet. VL Nyt har taget en snak med Pernille Bonne Neisig om onboarding-processen til en VL-gruppe, som for alle nye medlemmer er helt afgørende for at få en god start til et varigt medlemskab. 

Af Anders Monrad Rendtorff

Hvad var dit billede af VL?

”Mit indtryk er, at VL er et spændende netværk, hvor man som medlem både har en personlig gevinst i form af nye professionelle relationer, samtidig med, at det er et godt forum for inspiration til udvikling af – og genvej til – ny viden for de virksomheder, som de respektive medlemmer repræsenterer.”

 

Hvorfor vil du gerne være med i VL?

”VL er en god genvej til faglig udvikling og sparring, og samtidig en spændende mulighed for at styrke mit lokale netværk og blive klogere på de mange spændende organisationer, Aarhus har at byde på.”

 

Hvor længe har du været med?

Jeg har været med siden november 2023; jeg er altså med andre ord helt ny i VL. Og allerede det første møde var meget relevant for mig. Vi havde besøg af Jesper Theilgaard, der talte om klimaforandringer, der i sagens natur er et emne, der fylder en stor del af min professionelle hverdag.

Det er en spændende flok mennesker med viden, indblik og noget på hjerte, og det er i sig selv grundlag for godt selskab!

Pernille Bonne Neisig

Nyt medlem af VL119

Hvad er dine forventninger til netværket?

”Jeg forventer, at VL Selskabet som samlet hele – og via mit lokale netværk – giver mulighed for løbende deep dives i viden om nyeste udvikling og tendenser inden for aktuelle store dagsordener. Det kan være temaer som klima, AI, ligestilling, politiske spændinger og kriser i verdenssamfundet. Jeg ser jeg meget frem til at få et godt indblik i lokale virksomheder, deres måde at drive deres organisationer og ledelse på. I det hele taget blive klogere på, hvad de er optaget af. Jeg håber selvfølgelig også, at jeg selv kan bidrage med viden og indsigter fra egen organisation og branche. Og så glæder jeg mig selvfølgelig til at lære de øvrige medlemmer af netværket endnu bedre at kende. Førstehåndsindtrykket er, at det er en spændende flok mennesker med viden, indblik og noget på hjerte, og det er i sig selv grundlag for godt selskab!”

 

Hvordan har rekrutteringsprocessen været for dig?

”Rekrutteringsprocessen har været superfin. Jeg oplevede stor transparens i forhold til optagelses-setuppet med alt hvad det indebærer af anbefalinger, forbehold i forhold til interessekonflikter, at alle skal godkende, osv. Herfra har det faktisk været let at komme ombord både lokalt og i det overordnede organisatoriske setup. Og jeg har været hjulpet rigtig godt på vej af hjælpsomme e-mails med praktisk info, onboarding-møde og så videre.”

 

Hvordan oplevede du onboarding-webinaret med VL Selskabet?

”Det var meget værdifuldt at få den overordnede indflyvning til VL Selskabet og få en grundig intro til den samlede organisation, interesser og formål. Statistik og data taler jo altid sit eget tydelige sprog, og selvom det ikke overraskede mig, gjorde det alligevel stort indtryk at se onboarding-slides med overblikket over medlemmernes hovedbeskæftigelse, rolle-, kønsfordeling og alder. Det giver et ret godt billede af netværkets medlemmer i et enkelt overblik.”

Det store VL-billede er vigtigt

Onboarding til VL Selskabet er et nyt initiativ, der skal supplere medlemmets onboarding til sin nye VL-gruppe.

”Det er jo indlysende, at vi skal gøre det. De allerfleste medlemmer er jo mest optaget af sin egen lokale gruppe. Det er der, hverdagslivet foregår, og det er der, man lærer netværket at kende. Men vi har samtidig oplevet, at VL Selskabet derfor bliver lidt fjernt. Vi vil gerne slå et slag for, at man som medlem også har en god fornemmelse af VL Selskabet. Værdien af medlemskabet kan suppleres med nogle af vores aktiviteter – ikke mindst vores fokus på de ledelsesmæssige temaer omkring de store samfundsmæssige dagsordner”, fortæller Ida Bratting Kongsted, adm. direktør hos VL Selskabet.

Og hvordan er det så gået med de første møder?

”Det er gået rigtig godt. Folk er mødt op, eller det vil sige, at de har været med på Teams-mødet. De virker rigtig interesserede, og jeg har foreløbigt fået bekræftet min hypotese: Man har ikke vidst særligt meget om VL Selskabet inden, og man er positivt overrasket over vores tilbud. Så vi fortsætter, og opfordrer alle nye medlemmer til at deltage.”

Næste onboarding-webinar med VL Selskabet er 16. maj

Her får du gode råd til et udbytterigt medlemskab og en introduktion til de muligheder, du med fordel kan benytte dig af i forbindelse med dit medlemskab af en VL-gruppe og VL Selskabet.

Vi stiller skarpt på selve VL’s formålsparagraf, hvordan du får det optimale ud af dit medlemskab, samt en introduktion til, hvad VL Selskabet tilbyder og stiller til din rådighed.

Tilmeld dig allerede nu via dette link.

Inspirationskatalogerne er blevet opdateret

VL Selskabet har over de seneste år lavet tre forskellige inspirationskataloger. Der er en idesamling om hvordan f.eks. rekruttering kan blive styrket. Et katalog, der fortæller en masse baggrundsviden om VL Selskabet. Og endelig et katalog, der fokuserer på gruppemøderne. Samlet set giver inspirationskatalogerne et godt overblik over, hvordan man kan justere eller endda udvikle nogle af de mest centrale ingredienser for et godt og givende netværksliv.

Du kan finde inspirationskatalogerne på VL Forum Intranet her.

Pernille Bonne Neisig er Communication & Public Affairs Manager hos Salling Group

Hun er journalist og corporate communications-specialist med 15 års erfaring inden for in- og ekstern kommunikation; herunder presserådgivning, (politisk) interessevaretagelse, kommunikationskampagner, kulturforandringsprocesser, sociale medier mv. Hun er særligt optaget af klima, sundhed og social ansvarlighed generelt.

Læs også:

Reportagen fra VL’s nyligt afholdte arrangement med Forsvaret, hvor Pernille Bonne Neisig deltog i den spændende paneldebat om fremtidens arbejdskraft og mulighederne for samarbejde mellem Forsvaret og erhvervslivet.

Læs mere

Læs også:

Dr. Wanli Min og Christina Boutrup om AI:
Alt for stor blind vinkel på Kina

Ny episode af VL Insights:

AI ifølge digitaliseringsminister Marie Bjerre