Interviewserie om VL & AI

 
 

På denne side har vi samlet AI-relaterede artikler fra VL Nyt.

Glæd dig til at dykke ned i årstemaet, når VL-medlemmer og eksperter debatterer og tilbyder gode råd til bedre ledelse inden for AI.

Agilitet i ledelse er det vigtigste

Agilitet i ledelse er det vigtigste

Topledelse i 2024 Agilitet i ledelse er det vigtigste 23. februar 2024 Astrid Simonsen Joos, VL3, er Group CEO for Glamox, der er en førende norsk virksomhed inden for professionelle belysnings-løsninger. Hun betoner fokus på agil ledelse, evne til at tilpasse sig og...

read more
AI som din PA og sparringspartner

AI som din PA og sparringspartner

Mille Lindskrog Knudsen, VL102, er efterhånden specialist i ny teknologi og digitalisering. Hun er bestyrelsesleder for en række virksomheder og bruger det meste af sin tid på bestyrelsesarbejde. Hun er også involveret i VL Døgnet via sin plads i VL´s Advisory Board. Læs her Mille Lindskrog Knudsens gode råd til dig som bestyrelsesformand eller topleder i en typisk dansk SMV om, hvordan du får armene om AI.

read more
I gang med AI?

I gang med AI?

Ledelsesredaktør på Mandag Morgen, Stine Bjerre Herdel, har i flere år fulgt teknologiudviklingen med særligt fokus på AI’s indtog i organisationerne de seneste år. Det indtog stiller nemlig nye krav til ledere. Der er især fem enkle, men samtidig store, spørgsmål, som enhver leder bør stille sig selv og sin ledergruppe hvad angår måden at gribe AI an på.

read more
AI – hvad er lederens opgave?

AI – hvad er lederens opgave?

AI er i fuldt flor i mange virksomheder og organisationer. Men måske mere som den vilde have end et fint botaniseret set-up. For AI udvikler sig i høj grad nedefra, og op gennem organisationen. Ofte ukontrolleret. Ledelsesredaktør på Mandag Morgen, Stine Bjerre Herdel, har fulgt teknologiudvikling og særligt AI gennem de seneste år. Læs her det første af flere interviews med Stine om hendes syn på lederens rolle, hvad AI betyder for organisation, kompetencer og ikke mindst store spørgsmål om etik og menneskets rolle.

read more
Martin Brynskov: Man kommer langt med klassiske leder-kompetencer, men…

Martin Brynskov: Man kommer langt med klassiske leder-kompetencer, men…

Martin Brynskov er en af de førende eksperter inden for kunstig intelligens i Danmark. Han er forsker på DTU og driver blandt meget andet et ambitiøst center – DTU Connecting Communities Centre – der har stort fokus på AI. Han sidder med i VL´s Advisory Board, som er med til at udfolde VL’s Årstema: ”Kræver kunstig intelligens mere intelligens ledelse?” VL Nyt har taget en snak med Martin Brynskov om, hvordan ledere kan og bør forholde sig til kunstig intelligens. Hans pointe er nemlig, at man som leder kommer rigtigt langt ved at bruge sine grundlæggende lederkompetencer. Men når det gælder AI, er man nødt til at komme tættere på; man er nødt til at prøve det selv.

read more
Pernille Halberg Salamon: Vi kan ikke forestille os, hvad AI kan ende med

Pernille Halberg Salamon: Vi kan ikke forestille os, hvad AI kan ende med

Pernille Halberg Salamon, medlem af VL’s Advisory Board, kommunaldirektør i Hørsholm Kommune, medlem af Regeringens Digitaliseringsråd og medlem af VL9, er en erfaren digitaliseringsleder i den offentlige sektor. Som et led i VL Nyts serie om Årstemaet: ”Kræver kunstig intelligens mere intelligens ledelse? giver Pernille Halberg Salamon her sit perspektiv på kunstig intelligens.

read more
VL & AI – Årstema-kickoff: Kom i gang – og tænk dig om

VL & AI – Årstema-kickoff: Kom i gang – og tænk dig om

Torsdag den 26. oktober bød VL indenfor til en stærk kickoff-konference på det nye Årstema: Kræver kunstig intelligens mere intelligent ledelse? Spørgsmålet var der ikke noget entydigt svar på. Men tre pointer stod tindrende klart efter mini-konferencen: Lederen skal tættere på AI og være mere komfortabel. Organisationen skal forstå, hvilke problemer AI kan bruges til at løse. Og alle organisationer skal i gang. Hellere før end siden. Så start i det små.

read more

VL Insights – har du hørt vores podcasts om VL & AI?

Lyt med her

Tilbage til VL Døgnet 2024

Se talerne her

Læs mere om VL’s Årstema 2023/2024

Læs mere her