Artikelserie om VL & AI

 
 

På denne side har vi samlet AI-relaterede artikler fra VL Nyt.

Glæd dig til at dykke ned i årstemaet, når VL-medlemmer og eksperter debatterer og tilbyder gode råd til bedre ledelse inden for AI.

Anne Nørklit Lønborg: AI er både teknologi og masser af ledelse

Anne Nørklit Lønborg: AI er både teknologi og masser af ledelse

Anne Nørklit Lønborg er Head of CIO Advisory Board & Board Professional og tidligere CIO for Business IT & Digitalisation i Tryg. Og så er hun medlem af VL9. Hun oplever, at de globale kriser nu også er relevante at forholde sig nærmere til som IT-organisation. Hun oplever et dilemma som IT-ansvarlig mellem nødvendigheden af at være på forkant teknologisk og samtidig tøjle omkostningerne. Og så er AI og andre teknologier en stor forandringsopgave for en organisation. VL Nyt har taget en snak med Anne Nørklit Lønborg om hendes perspektiv på AI og ledelse. Og du kan glæde dig til at opleve Anne Nørklit Lønborg på VL Døgnet den 6. juni.

read more
Topledelse i 2024: Ændrede præmisser – og nye muligheder

Topledelse i 2024: Ændrede præmisser – og nye muligheder

Tue Mantoni, bestyrelsesformand og investor, VL1, er både bekymret og optimistisk. De geopolitiske spændinger er reelle og har ændret præmisserne for handel. På den anden side ser den globale økonomi ud til at styrkes blandt centrale forbrugergrupper. Det åbner spørgsmålet, om forbrugere langt om længe vil vælge bæredygtighed. VL Nyt har taget en snak med Tue Mantoni om, hvordan han som topleder ser på verden i 2024.

read more
Du har brug for mennesker

Du har brug for mennesker

Serge Belongie er professor ved Datalogisk Institut ved Københavns Universitet og direktør for Pioneer Centre for AI, der hører under Københavns Universitet. Hans hovedpointe er, at ledere skal være meget opmærksomme på hypen omkring AI. Han sammenligner AI og andre nye teknologier med tidligere teknologiske gennembrud. Typisk er der en masse hype. Så lægger støvet sig, og vi finder ud af, at det er de banale, almindelige applikationer, der gør forskellen. Hans anden vigtige pointe er, at teknologi er teknologi – det er stadig mennesker, der styrer, og det er mennesker, der i sidste ende vil forårsage udfordringer og problemer. VL Nyt har taget en snak med Serge Belongie om AI. Og du kan glæde dig til hans keynote på VL Døgnet den 6. juni.

read more
Forvent det uforventelige

Forvent det uforventelige

Jesper Lund, VL6, er President & CEO for Lars Larsen Group A/S. Jesper Lund navigerer blandt andet efter det overordnede ledelsesprincip: Forvent det uforventelige. Uforudsigeligheden er større end nogensinde før, og derfor er det nødvendigt at planlægge langsigtet, men kunne agere kortsigtet. VL Nyt har taget en snak med Jesper Lund om ledelsesopgaven i 2024.

read more
Alt for stor blind vinkel på Kina

Alt for stor blind vinkel på Kina

Kina er meget langt fremme med ny teknologi; herunder udvikling, implementering og regulering af AI. Meget længere end vi tror. Det er vi nødt til at åbne øjnene for. Det kan Dr. Wanli Min hjælpe med, når han taler på VL Døgnet den 6. juni. Wanli Min er en af verdens førende AI-eksperter og har stået i spidsen for toneangivende dataprojekter for Alibaba, Google og IBM. Han er bl.a. hjernen bag et avanceret Smart City Brain-koncept, der kan optimere alt fra energiforbrug til trafikalt flow i store byer, og han har hjulpet utallige virksomheder med at spare både penge og CO2-udledning ved hjælp af data og kunstig intelligens. VL Nyt taler i denne uge om AI i praksis på den helt store klinge.

read more
Agilitet i ledelse er det vigtigste

Agilitet i ledelse er det vigtigste

Topledelse i 2024 Agilitet i ledelse er det vigtigste 23. februar 2024 Astrid Simonsen Joos, VL3, er Group CEO for Glamox, der er en førende norsk virksomhed inden for professionelle belysnings-løsninger. Hun betoner fokus på agil ledelse, evne til at tilpasse sig og...

read more
AI som din PA og sparringspartner

AI som din PA og sparringspartner

Mille Lindskrog Knudsen, VL102, er efterhånden specialist i ny teknologi og digitalisering. Hun er bestyrelsesleder for en række virksomheder og bruger det meste af sin tid på bestyrelsesarbejde. Hun er også involveret i VL Døgnet via sin plads i VL´s Advisory Board. Læs her Mille Lindskrog Knudsens gode råd til dig som bestyrelsesformand eller topleder i en typisk dansk SMV om, hvordan du får armene om AI.

read more

VL Insights – har du hørt vores podcasts om VL & AI?

Lyt med her

Tilbage til VL Døgnet 2024

Se talerne her

Læs mere om VL’s Årstema 2023/2024

Læs mere her