Artikelserie om VL & AI
På denne side har vi samlet AI-relaterede artikler fra VL Nyt.
Glæd dig til at dykke ned i årstemaet, når VL-medlemmer og eksperter debatterer og tilbyder gode råd til bedre ledelse inden for AI.
VL Døgnet 2024: AI & ledelse for mere end 750 VL-medlemmer
Mere end 750 VL-medlemmer nød årets VL Døgn. Der var højt til loftet på alle måder, og Egeskov Slot viste sig flot frem – og det danske vejr viste sine lunefulde sider. Det blev på alle måder et minderigt VL Døgn.
Thomas Dithmer fra Advokatfirmaet Poul Schmith: AI rammer alt – og der er meget en ledelse skal være opmærksom på
Thomas Dithmer er partner hos Advokatfirmaet Poul Schmith og arbejder tæt sammen med virksomheder og organisationer, der er optaget af AI. De kommer, fordi de gerne vil have styr på de juridiske rammer og hegnspæle i forbindelse med AI. Men de vil også gerne have hjælp til at udfolde AI´s muligheder. Thomas Dithmer giver her sine erfaringer og gode råd.
Anne Nørklit Lønborg: AI er både teknologi og masser af ledelse
Anne Nørklit Lønborg er Head of CIO Advisory Board & Board Professional og tidligere CIO for Business IT & Digitalisation i Tryg. Og så er hun medlem af VL9. Hun oplever, at de globale kriser nu også er relevante at forholde sig nærmere til som IT-organisation. Hun oplever et dilemma som IT-ansvarlig mellem nødvendigheden af at være på forkant teknologisk og samtidig tøjle omkostningerne. Og så er AI og andre teknologier en stor forandringsopgave for en organisation. VL Nyt har taget en snak med Anne Nørklit Lønborg om hendes perspektiv på AI og ledelse. Og du kan glæde dig til at opleve Anne Nørklit Lønborg på VL Døgnet den 6. juni.
Du har brug for mennesker
Serge Belongie er professor ved Datalogisk Institut ved Københavns Universitet og direktør for Pioneer Centre for AI, der hører under Københavns Universitet. Hans hovedpointe er, at ledere skal være meget opmærksomme på hypen omkring AI. Han sammenligner AI og andre nye teknologier med tidligere teknologiske gennembrud. Typisk er der en masse hype. Så lægger støvet sig, og vi finder ud af, at det er de banale, almindelige applikationer, der gør forskellen. Hans anden vigtige pointe er, at teknologi er teknologi – det er stadig mennesker, der styrer, og det er mennesker, der i sidste ende vil forårsage udfordringer og problemer. VL Nyt har taget en snak med Serge Belongie om AI. Og du kan glæde dig til hans keynote på VL Døgnet den 6. juni.
Alt for stor blind vinkel på Kina
Kina er meget langt fremme med ny teknologi; herunder udvikling, implementering og regulering af AI. Meget længere end vi tror. Det er vi nødt til at åbne øjnene for. Det kan Dr. Wanli Min hjælpe med, når han taler på VL Døgnet den 6. juni. Wanli Min er en af verdens førende AI-eksperter og har stået i spidsen for toneangivende dataprojekter for Alibaba, Google og IBM. Han er bl.a. hjernen bag et avanceret Smart City Brain-koncept, der kan optimere alt fra energiforbrug til trafikalt flow i store byer, og han har hjulpet utallige virksomheder med at spare både penge og CO2-udledning ved hjælp af data og kunstig intelligens. VL Nyt taler i denne uge om AI i praksis på den helt store klinge.
Nyt tiltag med regionale konferencer i VL blev en stor succes!
I de seneste 2 uger har vi været rundt i landet sammen med McKinsey & Company. Læs her reportage fra de livlige events og læs et eksempel på en af de meget aktuelle debatter mellem VL-medlemmerne, som handlede om modenheden og implementeringen af AI i egne virksomheder.
AI som din PA og sparringspartner
Mille Lindskrog Knudsen, VL102, er efterhånden specialist i ny teknologi og digitalisering. Hun er bestyrelsesleder for en række virksomheder og bruger det meste af sin tid på bestyrelsesarbejde. Hun er også involveret i VL Døgnet via sin plads i VL´s Advisory Board. Læs her Mille Lindskrog Knudsens gode råd til dig som bestyrelsesformand eller topleder i en typisk dansk SMV om, hvordan du får armene om AI.
I gang med AI?
Ledelsesredaktør på Mandag Morgen, Stine Bjerre Herdel, har i flere år fulgt teknologiudviklingen med særligt fokus på AI’s indtog i organisationerne de seneste år. Det indtog stiller nemlig nye krav til ledere. Der er især fem enkle, men samtidig store, spørgsmål, som enhver leder bør stille sig selv og sin ledergruppe hvad angår måden at gribe AI an på.
AI – hvad er lederens opgave?
AI er i fuldt flor i mange virksomheder og organisationer. Men måske mere som den vilde have end et fint botaniseret set-up. For AI udvikler sig i høj grad nedefra, og op gennem organisationen. Ofte ukontrolleret. Ledelsesredaktør på Mandag Morgen, Stine Bjerre Herdel, har fulgt teknologiudvikling og særligt AI gennem de seneste år. Læs her det første af flere interviews med Stine om hendes syn på lederens rolle, hvad AI betyder for organisation, kompetencer og ikke mindst store spørgsmål om etik og menneskets rolle.
Martin Brynskov: Man kommer langt med klassiske leder-kompetencer, men…
Martin Brynskov er en af de førende eksperter inden for kunstig intelligens i Danmark. Han er forsker på DTU og driver blandt meget andet et ambitiøst center – DTU Connecting Communities Centre – der har stort fokus på AI. Han sidder med i VL´s Advisory Board, som er med til at udfolde VL’s Årstema: ”Kræver kunstig intelligens mere intelligens ledelse?” VL Nyt har taget en snak med Martin Brynskov om, hvordan ledere kan og bør forholde sig til kunstig intelligens. Hans pointe er nemlig, at man som leder kommer rigtigt langt ved at bruge sine grundlæggende lederkompetencer. Men når det gælder AI, er man nødt til at komme tættere på; man er nødt til at prøve det selv.
Pernille Halberg Salamon: Vi kan ikke forestille os, hvad AI kan ende med
Pernille Halberg Salamon, medlem af VL’s Advisory Board, kommunaldirektør i Hørsholm Kommune, medlem af Regeringens Digitaliseringsråd og medlem af VL9, er en erfaren digitaliseringsleder i den offentlige sektor. Som et led i VL Nyts serie om Årstemaet: ”Kræver kunstig intelligens mere intelligens ledelse? giver Pernille Halberg Salamon her sit perspektiv på kunstig intelligens.
VL & AI – Årstema-kickoff: Kom i gang – og tænk dig om
Torsdag den 26. oktober bød VL indenfor til en stærk kickoff-konference på det nye Årstema: Kræver kunstig intelligens mere intelligent ledelse? Spørgsmålet var der ikke noget entydigt svar på. Men tre pointer stod tindrende klart efter mini-konferencen: Lederen skal tættere på AI og være mere komfortabel. Organisationen skal forstå, hvilke problemer AI kan bruges til at løse. Og alle organisationer skal i gang. Hellere før end siden. Så start i det små.