Alliance of Democracies (AoD) er en fond stiftet i 2017 af Anders Fogh Rasmussen, tidl. statsminister og generalsekretær i NATO. Formålet med fonden er at fremme demokrati og åbne markeder verden over. Alliance of Democracies Foundation har markeret sig i den internationale debat om fremmede magters valgindblanding i demokratier særligt efter det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Anders Fogh Rasmussen ser frem til samarbejdet med VL og udtaler: ”Også danske virksomheder er i stigende grad påvirket af geopolitiske risici. Det gælder omkring sanktioner, energiforsyninger og en voksende teknologisk koldfront mellem USA og Kina, der stiller nye krav til allierede og dets virksomheder. De sociale mediers globale fremvækst og misbrug af de nye teknologier giver usete muligheder for at autoritære regimer kan blande sig i vores demokratier og valghandlinger.

Derfor er tiden inde til, at virksomheder sætter ansvarlig ledelse og ikke mindst digital ansvarlighed øverst på dagsordenen og dermed bidrager til at forsvare demokrati og den frie verdensorden, der understøtter vores frie markeder.”

Samarbejdet mellem VL og Alliance of Democracies Foundation vil styrke indholdet og effekten af VL’s årstema-aktiviteter i 2020.

Vi er meget stolte af at kunne indgå dette samarbejde, som vil yderligere styrke vores arbejde gennem året med at udforske og drøfte en række spændende og vigtige emner under overskriften ’Responsible Business – a competitive advantage’. Samarbejdet med AoD vil tilføre de globale perspektiver på vore medlemmers arbejde omkring fortsat integration af Verdensmålene som en del af virksomhedernes ansvarlige digitale vækststrategi”, siger Ida Bratting Kongsted, adm. direktør for VL.

I praksis vil VL-medlemmer opleve, at Alliance of Democracies Foundation samarbejder aktivt i årstemaet gennem foråret og frem mod VL Døgnet. I første omgang taler Anders Fogh Rasmussen til Julemødet for VL-formændene og de internationale grupper.

Som en eksklusiv mulighed åbner Alliance of Democracies for at invitere VL-medlemmer til det årlige Copenhagen Democracy Summit, hvor mere end 500 internationale erhvervsledere, toppolitikere, forskere og aktivister diskuterer demokratiets tilstand, frihandel, og ansvarlig brug af nye teknologier. Hvert år inviteres også stærke amerikanske profiler. I 2018 talte tidligere vicepræsident Joe Biden. I 2019 talte blandt andet leder af Husets efterretningsudvalg, Adam Schiff. Næste år afholdes Copenhagen Democracy Summit den 19. – 20. juni 2020.

Læs mere om Alliance of Democracies 

Samarbejdet med AoD vil tilføre de globale perspektiver på vore medlemmers arbejde omkring fortsat integration af Verdensmålene som en del af virksomhedernes ansvarlige digitale vækststrategi”, siger Ida Bratting Kongsted, adm. direktør for VL.

Ida Bratting Kongsted

Adm. direktør, Dansk Selskab for Virksomhedsledelse

VL Årstema

‘Responsible Business – A Competitive Advantage’

Julemøde

Læs om VL-julemødet 19. december 2019