VL-julemøde for VL-formænd & de Internationale Grupper

Torsdag den 19. december 2019, Hotel Nimb, Tivoli

TALERE

Jeppe Kofod

Søren Pind

Anders Fogh Rasmussen

Lisbeth Knudsen

Ida Bratting Kongsted

PRAKTISK OG PROGRAM

Praktisk​

Dato og tid:

Torsdag den 19. december kl. 16.00-19.00

Talerne starter kl. 16.30. Dørene åbner kl. 16, hvor der serveres kaffe, glögg og juleknas. Kl. 16.30 er der fri adgang til Tivoli for børn og ledsagere, der gerne vil nyde det julepyntede Tivoli, mens mødet holdes.

Sted:

Nimb, Tivoli, Bernstorffsgade 5, 1577 København V
(Lige over for Københavns Hovedbanegård)​

Skriv gerne til VL-sekretariatet på info@vl.dk, hvis du har spørgsmål til arrangementet.

Program

 

16:00

30 min

Juleknas, kaffe, glögg & æbleskiver

16:30

30 min

Velkomst v/formand Lisbeth Knudsen og adm. direktør Ida Bratting Kongsted, VL

17:00

20 min

Keynote: Udenrigsminister Jeppe Kofod

17:20

20 min

Keynote: Søren Pind, bestyrelsesformand Langkjær Cyber Defence

17:40

20 min

Keynote: Anders Fogh Rasmussen, Founder Alliance of Democracies

18:00

60 min

Et glas bobler

19:00

0 min

Slut

16:00 - 30 min
Juleknas, kaffe, glögg & æbleskiver

Vi serverer juleknas, glögg & æbleskiver


16:30 - 30 min
Velkomst v/formand Lisbeth Knudsen og adm. direktør Ida Bratting Kongsted, VL

Bestyrelsesformand for VL Lisbeth Knudsen byder velkommen og adm. direktør Ida Bratting Kongsted præsenterer vores årstema: 'Responsible Business - A Competitive Advantage'. Virksomheder verden over nøjes ikke med at fokusere på væksten og den økonomiske bundlinje men tager i stigende omfang et moralsk og etisk medansvar for samfundet, klimaet, anvendelse af de nye teknologier, diversiteten - for en social balance. Presset for at gøre det kommer både indefra og udefra. Fra markedet, kunderne, samarbejdspartnerne, nuværende medarbejdere og næste generation af medarbejdere, som i stigende omfang handler på og foretager valg på grundlag af, om virksomhedernes har en ansvarlig kultur og forretningsmodel. Det er en vigtig ledelsesmæssig udfordring, som vi har sat på dagsordenen for VL i 2020.


17:00 - 20 min
Keynote: Udenrigsminister Jeppe Kofod

Rigets tilstand set fra udenrigsministerens stol

Udenrigsminister Jeppe Kofod taler om Danmarks vigtigste udenrigspolitiske dagsordener i 2020 med særligt fokus på Danmarks erhvervspolitiske og sikkerhedspolitiske interesser i en verden med ændrede spilleregler. Udenrigsministeren giver sit personlige indtryk af de første måneder i den varme stol.


17:20 - 20 min
Keynote: Søren Pind, bestyrelsesformand Langkjær Cyber Defence

Cybersecurity er et topledelsesansvar

Internettets problemer er en spejling af de udfordringer, globaliseringen har stillet os over for. Migration, terror, grænseløshed. Og bagved kyniske spillere, der udnytter enhver mulighed og ethvert hul, dette system levner. Cybertruslen mod danske virksomheder og institutioner er høj og er blevet et direkte ledelsesansvar.

Hvilke konsekvenser og muligheder giver det de danske virksomheder?


17:40 - 20 min
Keynote: Anders Fogh Rasmussen, Founder Alliance of Democracies

Alliance of Democracies

Verden over er demokratiet under pres fra en bølge af protektionisme, nationalisme, terrorisme og autokrati. Det vil tidligere statsminister og generalsekretær for Nato, Anders Fogh Rasmussen, dæmme op for gennem en demokratisk modbølge, der skal udgå fra fonden Alliance of Democracies Foundation. Algoritmer på sociale medier påvirker den demokratiske debat indefra, mens russiske trolde og statsfinansierede kinesiske selskaber påvirker den udefra. 'Min frygt er, at autokrater og despoter vil trænge frem, hvis ikke verdens demokratier gør noget. Og her savner jeg lederskab, siger Anders Fogh Rasmussen.

Visionen for Alliance of Democracies Foundation er at blive verdens førende megafon for demokratiet og at fremme demokrati og frie markeder i en verden af AI, deep fakes og ekstern valgindblanding.

Hvilket medansvar skal erhvervslivet tage?


18:00 - 60 min
Et glas bobler
19:00 - 0 min
Slut

Slut