Årets bedste ledelsesbøger

Børsens boganmelder Henrik Ørholst har udvalgt de bedste ledelsesbøger Blue Ocean Skift Der er solgt 3,6 mio. eksemplarer af "Blue Ocean...
Husk VL-julemøde den 21. december og ”Talk” med Bertel Haarder for VL-gruppeformænd og de internationale medlemmer

Husk VL-julemøde den 21. december og ”Talk” med Bertel Haarder for VL-gruppeformænd og de internationale medlemmer

Legenden i dansk politik fhv. minister Bertel Haarder kommer forbi Nimb til en ”Talk” torsdag den 21. december. Han vil med sit skarpe vid fortælle underholdende om sit liv i dansk politik og også tale om, hvad der sker på “Borgen” lige nu. Der er efterfølgende mulighed for at stille spørgsmål til Bertel Haarder. Finanskommentator Ole Krohn, TV2 News, er moderator.

Mødet er kun for de udenlandske medlemmer og formændene i de danske VL-grupper.

TILMELD DIG OG LÆS PROGRAMMET HER

Sidste frist for tilmelding er den 18. december!

Fransk Fremtid – åbent arrangement i Paris den 22. januar 2018

Fransk Fremtid – åbent arrangement i Paris den 22. januar 2018

Interview med Søren Svendsen, VL 75 (Paris)

Frankrig er stedet, hvor der lige nu sker meget. Kombinationen af videnskabeligt talent, rigeligt med risikovillig kapital og gode rammevilkår skaber grobunden for, at landet bliver Europas dynamo. Det skyldes ikke mindst Præsident Emmanuel Macron, som er den store reformator. Derfor indbyder VL75 til et åbent “A New Start in French Business?”-arrangement. Det er den 22. januar 2018.

Hvordan ser franskmændene på Emmanuel Macron?

”Selv dem, der ikke er fans af ham, roser ham. Han siger, hvad han vil gøre, og så gør han det, hvilket er befriende efter en række år med stilstand under Francois Hollande. Den nuværende franske præsidents popularitet er stærk. Hvis der blev udskrevet valg i dag, ville han fortsætte i embedet.”

Hvorfor et åbent arrangement?

”Frankrig er blevet meget attraktiv at drive virksomhed i. Sådan oplever vi det her, og det understøttes af statistikkerne. Nu er der kommet en ny og stærk mand til i Elyseepalæet. Han er i gang med at sætte en ny politisk og økonomisk ramme, hvor han forenkler fransk lovgivning.”

”Vi i VL 75 (Paris) ønskede at dykke ned i, hvad der virkelig sker lige nu – og vi fik lyst til at andre fra VL også kunne deltage. Det er ikke kun i Frankrig, at man oplever Præsident Macrons nye måder at tænke på. Også EU kan blive styrket.”

”Det er ikke mindst arbejdsmarkedet, som er gennemreguleret, meget kompliceret og vanskelig at forstå, som den nye præsident gør op med. Der er over 3000 sider med regler og lovgivning, og den slags kan være svært at efterleve, uanset om man er en stor eller en lille virksomhed. Macron er allerede i gang, og en stribe tiltag er blevet gennemført.”

Hvordan kan det styrke fransk økonomi?

”Først og fremmest betyder det en forenkling af de mange regler. Både som start-up og som udenlandsk investor har der været for stor kompleksitet i at drive virksomhed, kombineret med usikkerhed om den politiske linje.”

”De udenlandske investeringer er stigende i Frankrig. Samtidigt er der masser af risikovillig kapital. Faktisk så meget, at man har overhalet både Tyskland og UK.”

”Det teknologiske niveau er højt i Frankrig, og der er stærke traditioner for et meget højt videnskabeligt niveau. Tidligere har landet været udfordret på, at nytænkning og forskning ikke er blevet omsat i noget kommercielt. Det sker nu, og her er de med i forreste række i hele Europa. Paris er særdeles hot, hvad angår Biotech.”

”Selvtilliden er så stor, at Præsident Macron har lavet en YouTube-Video, hvor han ønsker at tiltrække videnskabsmænd fra USA.”

Hvem er indlægsholderne?

”Lige nu opfatter vi Frankrig som mulighedernes land. Det er udgangspunktet for arrangementet, hvor vi har tre indlægsholdere: Nicolas Bouzou, en politisk og økonomisk kommentator, som vil tale det forretningsmæssige klima i Frankrig. Francois Thomas, som er partner hos Sofimac Innovation, der foretager investeringer især indenfor healthcare start-ups. Han har indsigt i at få iderige iværksættere til at vokse. I Paris  er der en kæmpe underskov af kloge hoveder med stærke ideer, som fx holder til i ’Le Cargo’ eller ’Station F’, som er verdens største inkubator, og Amirhossein Malekzedeh, som er en succesfuld iværksætter, der netop har solgt “logmatic.io” til “Datadog”. Han vil tale om sin erfaring og om fremtiden for Datadog med base i Paris.”

Nicolaj Højer Nielsen er moderator og har startet en stribe virksomheder. Senest har han skrevet en bog om finansiering af Start-ups.

——

Dynamikken er tilbage i Frankrig. Det kan du opleve den 22. januar 2018. Arrangementet foregår i Le Cargo i Paris, som er et af de store  iværksættermiljøer.

TILMELD DIG HER!

Ny adm. direktør for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse

Ny adm. direktør for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse

Ida Bratting Kongsted, 51 år tiltræder den 1. februar 2018 som adm. direktør for ”Dansk Selskab for Virksomhedsledelse”. Ida kommer fra en stilling som adm. direktør for AS3 EXECUTIVE. Den nuværende direktør Bjørn Karsholt har valgt at gå på pension.

“Jeg vil gerne takke Bjørn for en stor indsats i de sidste fem år, hvor Dansk Selskab for Virksomhedsledelse er blevet markant styrket”, siger formanden Jens Wittrup Willumsen.

Gennem de seneste fem år er Dansk Selskab for Virksomhedsledelse blevet fornyet med flere nye formater for tværgående medlemsmøder, IT-infrastruktur, en fornyelse af VL Døgnet, en stærkere økonomi og endnu flere tilfredse medlemmer og VL-grupper.

Ida Bratting Kongsted har de seneste 11 år været adm. direktør for AS3 EXECUTIVE og kommer således med et stort kendskab til VL målgruppen og medlemmerne. Ida er endvidere et mangeårigt medlem af VL16 og har de sidste 5 år selv været formand for gruppen.

Hendes uddannelsesmæssige baggrund er fra CBS, Wharton, University of Pennsylvania og INSEAD.

”Jeg har gennem de seneste år mærket den energi og fornyelse, der er kommet ind i Dansk Selskab for Virksomhedsledelse og glæder mig til – sammen med Bestyrelsen – at stå i spidsen for den næste rejse VL skal ud på!” siger Ida Bratting Kongsted.

BeoCreate – en idé fra sandkassen

BeoCreate – en idé fra sandkassen

Videointerview med Anders Buchmann, Bang & Olufsen

Anders Buchmann er Chief Intrapreneur hos BeoCreate – et startup i Bang & Olufsen. BeoCreate bruger start-up mindset til at udvikle nye løsninger til B&O’s nuværende og fremtidige udfordringer. Se dette interview – hvor vi taler om tankerne bag BeoCreate, og ikke mindst om hvordan idéen er opstået.

Anders Buchmann kom til B&O i 2016 for at stå i spidsen af BeoCreate. Han er en succesfuld iværksætter og kom senest fra et digitalt reklamebureau, hvor han bl.a. udviklede kampagner, strategier og produkter til virksomheder lige fra Kickstarters til Coca-Cola. Se her hvordan klassiske B&O-højttalere bliver genfødt.

Anders Buchmann talte i en breakout session på VL’s årsmødet den 2. oktober. Du kan se highlights fra mødet her på siden.

 

Ny VL-gruppe i Moskva – Ruslands økonomiske dynamo

Ny VL-gruppe i Moskva – Ruslands økonomiske dynamo

Nu er der en hvid plet mindre på VL-verdenskortet. Der er netop blevet etableret en gruppe i Moskva. Millionbyen er Ruslands økonomiske dynamo. Byen står for 25 procent af det russiske BNP. Christian Riegels Hjorth er formand for VL76, og han har samlet 13 medlemmer. Der er stor forskel på at drive virksomhed i Danmark og Rusland. VL-gruppen er stedet for danske executives, der har behov for at diskutere dagligdagen og at få tips og gode råd til, hvordan hverdagen bliver lidt nemmere i en anderledes kultur.

Hvem er medlemmerne af gruppen i Moskva?

Primært danskere, som ikke nødvendigvis er ansat i danske virksomheder. L’Oreal, KPMG og Phillip Morris er nogle af de udenlandske virksomheder, som er begunstiget med danske ledere. Den danske ambassadør og en lokal topchef fra Coloplast er også medlemmer. Der er ikke nogen målsætning om, at gruppen skal være stor. Det vigtigste er, at vi har en solid og dedikeret gruppe, og at vi har tillid til hinanden. Det skal være det primære – og ikke om vi er 13 eller 33 medlemmer. Det er en betingelse, at der er en eller anden form for tilknytning til Danmark. Ellers kan alle executives blive optaget.

Hvordan foregik det første møde?

Noget af det vigtigste i en VL-gruppe er opbygning af tillid. Men det har vi allerede blandt medlemmerne i gruppen, eftersom vi kender hinanden fra det danske miljø i Rusland. Derfor kunne vi gå direkte til de formelle ting (vedtægterne og nedsættelse af styregruppe), som det kræver at stifte en VL-gruppe. Vi var ti ud af 13 medlemmer med til det stiftende møde, hvor vi også diskuterede, hvilke temaer, vi gerne vil tage op i det kommende år. Vi aftalte at mødes seks gange om året, og mødeorganiseringen går på skrift fra medlem til medlem.

Hvordan er det at være dansk leder i Rusland?

På en række områder er det meget anderledes. I Danmark har vi en meget lav magtdistance, hvor der i Rusland er en mere vertikal magtstruktur, så man skal være mere ”leder” end i Danmark. Det forventes ganske simpelt af medarbejderne. Det er dog herligt at opleve, hvordan især de yngre russiske medarbejdere trives med den frihed, som en dansk ledelsesstil giver.

Hvor er den største forskel mellem Rusland og Danmark?

En meget slående forskel er betydningen af relationer og referencer i de to lande. Hvor man i Danmark umiddelbart stoler på sine medmennesker, myndigheder og samarbejdspartnere, så stoler russerne i udgangssituationen især på den nærmeste familie og venner. Derfor at det særligt vigtigt at opbygge gode personlige relationer til ens samarbejdspartnere, og det kan tage tid – men uden tillid har al forretning jo svært ved at lykkes, uanset, hvilket land man agerer i.

Hvem er vores medlemmer?

Her kan du se hvem, der er med i hvilke grupper.

VL-halvdøgn i Aarhus – stort fremmøde

VL-halvdøgn i Aarhus – stort fremmøde

Aarhus-grupperne går VL Døgnet i bedene. Næsten. Igen i år har en håndfuld Århus-grupper arrangeret deres eget halvdøgn. Det foregik på Moesgaard Museum lidt uden for Jyllands hovedstad. Poul Victor Jensen fra VL119 har været en af en de ledende kræfter. “Menneske-Leder-Menneske” var overskriften, og der var indlæg fra en stribe faghistoriske eksperter. Det blev en anderledes oplevelse. Og der var ingen powerpoints.

 

Hvorfor et halvdøgn?

Vi havde et tilsvarende arrangement i 2015. Formålet er at styrke netværket på tværs af grupperne i stor-Aarhus. Det er samtidigt en måde for os at differentiere os på i forhold til alle de øvrige netværk, som Aarhus har mange af. I Aarhus har vi ti grupper, og selvom vi har det samme udgangspunkt, så fungerer de meget forskelligt. Derfor kan vi lære noget af hinanden og få et større udbytte af VL.

Hvor mange deltog?

Der var 140 med. Vi havde et fint fremmøde fra alle grupperne. Der er samlet 380 medlemmer af VL i Aarhus. Derfor var vi meget tilfredse med fremmødet. Mødet startede klokken 13.00, så de fleste havde en halv arbejdsdag.

 

Hvad var det bedste – og hvad var mindre godt?

Moesgaard Museum var de inspirerende rammer for Halvdøgnet. Vores udgangspunkt var, at deltagerne skulle drilles og udfordres på samme tid. Det lykkedes. Logistikken og medarbejderne på Moesgaard Museum gjorde en fremragende indsats, og det var med til at skabe en god stemning.

Set i bakspejlets klare lys burde vi have været bedre til at bygge bro mellem de historiske indlæg og erhvervsledernes hverdag. Selvom vores udgangspunkt var, at Halvdøgnet skulle være anderledes end den traditionelle snak om strategi, ledelse og organisation, så var der for langt mellem indlægsholdernes og praktikernes daglige kamp for at sikre en bundlinje med sorte tal. Det var nogle gange svært at få en klar fornemmelse af, hvad det betyder for min virksomhed og min hverdag. Med andre ord: Der var brug for en “erhvervstolk”.

Hvilken inspiration fik deltagerne?

Først og fremmest at alle mennesker lever under de samme grundvilkår. Vi er alle sammen lige og har de samme udfordringer og muligheder. Der er ingen, som er mere værd end andre. En ofte brugt sætning er, at “Resultater skabes gennem mennesker”, og det fik vi endnu engang gjort tydeligt. Selvom det er sagt mange gange, så virker det ofte, som om den er gået i glemmebogen.

Der er allerede tanker igang om et nyt halvdøgn i 2019, og Poul Victor Jensen er ikke afvisende over for, at VL Døgnet skal til Aarhus i 2020.

Hvem er vores medlemmer?

Her kan du se hvem, der er med i hvilke grupper.