VL er for de udvalgte

VL er for de udvalgte

Interview med adm. direktør Ida Bratting Kongsted

 

Ida Bratting Kongsted har stået i spidsen for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse i fire måneder, og stopper nu op for at se fremad. Udgangspunktet for hendes arbejde som adm. direktør er tre ledestjerner. Den første er: “Selskabet forpligter”, som er Selskabets strategi, den anden er, at et medlemskab af VL er et blåstempel, og den tredje, at Formandsrollen i de enkelte grupper styrkes.

 

Hvilket aftryk vil du gerne sætte på VL?

”At Selskabet forpligter. Når man har særlige ressourcer og evner, skal man til gengæld levere et stykke arbejde. Vi kender det fra “Adel forpligter”, hvor de særlige privilegier modsvares af pligter den anden vej. Det betyder også, at Selskabet skal tættere på grupperne. Men ikke så tæt at grupperne bliver frataget deres autonomi, som er et helt særligt kendetegn for VL.”

Hvordan vil du involvere dig i grupperne?

”Ikke direkte. Min kontakt med de enkelte grupper går primært via formændene. Mit ønske er at komme tæt på de ca. 120 formænd og herigennem løfte en dialog, der kan være med til at udvikle VL i sin helhed. Vi skal have en tættere dialog mellem formændene og Selskabet. Her skal alle touch points tages i brug. Det skal være mere attraktivt og lettere at påtage sig arbejdet som formand. Ligeledes vil jeg gerne være med til at skabe et netværk mellem formændene, så de kan trække på hinanden. Det betyder samtidigt, at formændene rigtig gerne skal sidde i stolen 2-3 år. Medlemsundersøgelsen viser klart, at de mest tilfredse grupper er dem, hvor der er en engageret formand i spidsen. Derfor er et af de vigtigste initiativer i mange år netop styrkelsen af formandens rolle.”

Skal VL være større?

”Nej tværtimod. Det nuværende antal medlemmer afspejler fint dansk erhvervsliv. “Lige børn leger bedst” gælder også i VL. Ved at sikre overliggeren på VL Døgnet og de øvrige arrangementer vil det automatisk betyde, at det primært er relevant for den strategiske topledelse at blive medlemmer.  Kigger vi på Selskabets oprindelig formål https://vl.dk/selskabet/  afspejler det ligeledes dette synspunkt.”

Er VL en forening for gamle mænd?

”Nej. Det er et Selskab for erhvervsaktive ledere, der vil gøre en forskel. Men det kræver typisk en vis alder, før man er kvalificeret til medlemskab af VL. Derfor har jeg også fokus på næste generation af topledere. “ME-generationen” og diversitet generelt – dvs. flere generationer repræsenteret i hver gruppe, hvordan VL tiltrækker de kvalificerede kvinder? Hvordan VL forholder sig til internationale topchefer – som i flere sammenhænge præger vores store virksomheder etc.”

”Vi bør også starte en diskussion af, hvornår et potentielt medlem er relevant i VL, og omvendt hvornår VL er relevant som netværk i den enkeltes dagligdag. Der er brug for at skelne mellem hvem, der er spændende indlægsholdere på et møde, og hvem, der er kvalificeret som medlem. Der skal være et ledelsesmæssigt fællesskab og øjenhøjde med de øvrige medlemmer.”

Hvad er udbyttet ved et medlemskab af VL?

”Det er Danmarks mest eksklusive netværk. Det er en faktor i sig selv, der gør, at vi kan række ud og altid få højt kvalificerede og placerede personer, private som offentlige til at stille op. F.eks. er VL’s årstema, hvor vi samarbejder med Disruptionrådet helt unikt, og det er der ingen andre, der kan tilbyde.”

”Det vigtigste udbytte er dog den tætte dialog og fortrolighed, der er i grupperne. VL er eksklusivt for de få og et blåstempel. Det forpligter.”

VL Døgnet 2018 – 97 procent var tilfredse

VL Døgnet 2018 – 97 procent var tilfredse

VL Døgnet 2018 på Borreby Gods blev et af de mest succesfulde nogensinde. Det var ikke mindst det faglige indhold, som blev vurderet positivt: 93 procent pegede på, at det faglige indhold var enten ‘rigtig godt’ eller ‘godt’.

Der var stor tilfredshed med den historiske ramme, som går helt til tops. 98 procent syntes, det var ‘rigtig godt’ eller ‘godt’.

 

Stærk helhedsoplevelse

 

Deltagerne var begejstrede: “Fantastisk helhedsoplevelse – inspiration til såvel professionel som personlig udvikling”, siger en deltager. En anden er lige så positiv: “Har deltaget i de fleste VL Døgn siden 2009. Dette var et af de mest vellykkede, og det bliver svært at overgå. Gælder både de smukke rammer, vejret og et super indhold”.

 

Inspiration til medlemmerne

 

En af de vigtigste opgaver for VL Døgnet er at give inspiration til egen ledelsespraksis. 89 procent lærte noget nyt. Derfor vil næsten alle deltagere anbefale deltagelse i VL Døgnet til andre.

“Det er første gang, at jeg har været med til planlægningen af VL Døgnet, og jeg er imponeret over, det endnu engang er lykkedes at overraske og udfordre deltagerne. Stort tillykke til VL15, som stod for succesen”, siger Ida Bratting Kongsted.

Se alle billeder og film fra VL Døgnet:

Planlægningen af næste år er i fuld gang. Det bliver den 6. juni 2019 i UN-byen i København. ‘Verdensmålene LIVE’ er overskriften. Formand for styregruppen er Generalsekretær for UNICEF Steen M. Andersen (VL64).

Udviklingsdirektør UNICEF Hanna Line Jakobsen (VL18) fik på vegne af styregruppen overdraget stafetten for VL Døgnet af Direktør Arne Juul, VL15.

VL Døgnet 2018 i billeder

Torsdag blev VL Døgnet 2018 afholdt på Borreby Gods på Sydsjælland. Ca. 500 ledere var mødt op til dagen, der er arrangeret af Dansk...

Fremtidens Europa til debat i fortidens rammer

Send artiklen Fremtidens Europa til debat i fortidens rammer til din ven. Der opstod en fejl Din besked er nu afsendt. Modtagerens...

Aps, og Arne Juul fra Slagelse Boligselskab. De er begge del af VL Gruppe 15 Vestsjælland, der har fået det store erhvervsarrangement til

VL Døgnet 2018: Se åbningen

I dag samles mere end 700 erhvervsledere, politikere og meningsdannere til det årlige VL Døgn, som er en konference for alle VL Grupperne,...