Eva Berneke på VL Døgnet: Krigens dilemma – og den skeptiske offentlighed

9. maj 2023

Eva Berneke, der er CEO for Eutelsat i Paris, har oplevet Ukraine-krigen og Ruslands invasion fra en anderledes vinkel end mange. Alligevel har hun nu gennem det meste af et år arbejdet med et svært dilemma, som de fleste kan forholde sig til. Hun har nemlig skullet navigere i den vanskelige situation det er at være aktiv forretningsmæssigt på begge sider af konflikten. Det er i sig selv ganske komplekst. Og i dette tilfælde er der tilmed en betydelig offentlig interesse; især i den danske og franske offentlighed.

På VL Døgnet den 31. maj vil Eva Berneke åbenhjertigt fortælle om hendes overvejelser, beslutninger og ikke mindst de ledelsesmæssige læringer og de ledelsesgreb, der har hjulpet virksomheden igennem en svær periode. I samspil med dagens moderator Charlotte Beder vil Eva Berneke også reflektere over, hvad fremtiden kan byde på – i det fortsat urolige geopolitiske verdensbillede.

Eva Berneke har været administrerende direktør for Eutelsat siden 2021; en af ​​verdens førende satellitoperatører med base i Paris. Eva Berneke begyndte sin karriere i 1993 hos McKinsey & Company i København og senere i Frankrig, hvor hun blev i 10 år og blev partner på Paris-kontoret. I 2007 begyndte hun hos teleselskabet TDC som Chief Strategy Officer og medlem af koncernledelsen og blev senere Senior Executive Vice President i TDC Erhverv. Fra 2014 til 2021 var Eva Berneke administrerende direktør for KMD A/S; en af ​​Danmarks førende it-software- og løsningsvirksomheder – fra 2019 en del af NEC Group. Eva Berneke er medlem af bestyrelsen for Lego A/S, Vestas og École Polytechnique Paris. Hun er uddannet cand.merc. i maskinteknik fra DTU i 1992 og har en MBA fra INSEAD.

JYSK på VL Døgnet:

Øjenvidneberetning fra Ukraine

Læs mere her

Danmarks Underholdnings Orkester på VL Døgnet:

Ledelsesgreb i musikken

Læs mere her