VL-årstema 2019: FN's Verdensmål som konkurrenceparameter

 

Takket være en bevilling fra Industriens Fond introducerer vi VL-årstemaet: FN's Verdensmål som konkurrenceparameter.

McKinsey&Company bidrager fornemt med samarbejde om eksekvering af det store projekt, der indebærer surveys og en række involverende workshops på tværs af VL-grupperne. FN's Verdensmål som konkurrenceparameter kulminerer med VL Døgnet 6. juni 2019: Verdensmålene LIVE!

Formålet med projektet er at fremskynde virksomhedernes anvendelse af FN’s Verdensmål og derved styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne. Der vil derfor gennem hele projektet være fokus på at se de forretningsmuligheder og konkrete løsninger, som Verdensmålene åbner for.

Den 25. september 2015 vedtog verdens stats- og regeringsledere på FN topmødet i New York en hidtil uset ambitiøs og transformativ udviklingsdagsorden. Verdensmålene trådte i kraft den 1. januar 2016 og består af i alt 17 mål, som handler om at løse mange af klodens største problemer inden 2030. Med Verdensmålene som rettesnor, skal vi - med særlig opfordring til erhvervslivet - bekæmpe klimaforandringer, gøre en ende på ekstrem fattigdom og sult på globalt plan, mindske ulighed, sikre bæredygtig økonomisk vækst etc. FN har således sat fælles kurs.

I dag kan mange af klodens udfordringer virke langt væk, men om 25 år vil de have udviklet sig til enorme problemer. Det er derfor nødvendigt, at erhvervslivet mobiliseres til at tage ansvar, handle nu, målretter virksomhedernes prioriteringer og erkender, at noget er vigtigere end andet. Det vil VL hjælpe med.

Det er VL's erklærede mål, at det er VL-netværket og virksomhedslederne, som skal vise vejen og føre an.

 

Anders Top Haustrup

Jakob Thøisen

Claus Bertelsen

Signe Lopdrup

Helle Søholt

Henrik Andersen

Peder Holk Nielsen

Michael Løve

Jens Birgersson

Hans Axel Kristensen

Peter Høgsted

Ib Enevoldsen

Carsten Topholt

Philip Christiani

Ida Bratting Kongsted