VL Insights: Inspiration til debat om erhvervslivets rolle

3. november 2023

VL´s podcast VL Insights er netop udkommet med en ny episode med fokus på VL & AI. VL Insights er blevet modtaget rigtigt positivt af VL’s medlemmer. Det er ikke overraskende ifølge den erfarne erhvervsjournalist, Solveig Bjørnestad, der står bag det redaktionelle fokus i podcasten.

Af Anders Monrad Rendtorff

VL startede i foråret med sin egen podcast – VL Insights. I vores medlemsundersøgelser og i vores analyser af VL Nyt var det blevet tydeligere, at vores medlemmer kunne lide podcasts. Det er en praktisk måde at få information på, specielt hvis man sidder i bilen eller i toget eller f.eks. dyrker sport.

Initiativet har båret frugt. Foreløbigt har mere end 1600 VL-medlemmer lyttet med, og mange har blandt andet bemærket, hvordan der blev optaget podcast til VL Døgnet. Det resulterede i en håndfuld ekstra episoder, der på dagen tog pulsen på det danske erhvervsliv.

Ny episode ude nu

Senest var holdet bag VL Insights til stede ved VL’s arrangement den 26. oktober, der afholdtes under overskriften ’VL & AI – Årstema-kickoff & Generalforsamling 2023’. Fra et mobilt podcaststudie interviewede erhvervsjournalist Solveig Bjørnestad udvalgte deltagere omkring temaet VL & AI. Optagelserne fra denne dag er netop udgivet – lyt med her.

Solveig Bjørnestad har været redaktør og vært på VL Insights siden starten. VL Nyt har taget en snak med hende om VL, VL-medlemmerne og VL Insights.

Et stærkt moderniseret og meget åbent VL

”Jeg har for mange år siden lavet Pengemagasinet, hvor jeg blandt andet lavede afsnit om VL. Der kan jeg huske, at jeg havde en oplevelse af, at VL var lidt loge-agtig og bestod af de såkaldte oldboys. Men sådan er det jo slet ikke længere. Jeg oplever et VL, der er endog meget åbent i forhold til det omgivende samfund og dermed meget mere i balanceret kontakt med samfundet”, fortæller Solveig Bjørnestad.

Alt i VL er transparent og åbent i dag. F.eks. bemærker Solveig, hvordan hele podcastserien er tilgængelig for alle via hjemmesiden.

Kilderne er meget dygtige

En af de helt afgørende fordele ved VL-netværket er, at VL netop er et meget stærkt netværk.

”VL er et fantastisk netværk, hvor man ganske enkelt har adgang til mange dygtige ledere. Og det er næsten det bedste: Kilderne er ganske enkelt dygtige. Samtidig oplever jeg, at lederne har meget mere lyst til at engagere sig i de samfundsmæssige problemstillinger. Og er parate til at diskutere”, uddyber Solveig.

Det er afgørende at have noget på hjerte og være åben

VL-medlemmerne stiller gerne op, når de bliver spurgt. Det er tydeligt for Solveig, at erhvervslederne har en stor interesse i, at programmet skal være godt, og at man derfor stiller op for at berige samfundsdebatten. Det er også tydeligt for Solveig, hvad det kræver at være med.

”Alle er som udgangspunkt dygtige. Jeg synes, at der er to afgørende forhold, der gør programmet godt. Det ene er, at man skal være åben. Man skal kunne tale åbenhjertigt om tingene, Det andet er, at man skal have noget på hjerte. Og en tredje ting er jo, at man skal være en god samtalepartner. For det er jo ”live”, og lytterne kan jo med det samme fornemme, hvis man f.eks. ikke lytter,” slutter Solveig Bjørnestad.

VL Insights’ styrke er, at podcasten ikke er en intern informationsboble. Næh, det er reelle problematiseringer af aktuelle samfundsemner, som de fleste interesserer sig for.

Solveig Bjørnestad

Redaktør og vært, VL Insights

Inspiration til gruppemøderne i VL

Til vinter kommer flere podcastepisoder om VL & AI.  Følg med her.

Ifølge Solveig Bjørnestad er der emner nok, og VL-medlemmerne stiller gerne op. Så hvad kan man bruge VL Insights til i sin VL-gruppe?

”Inspiration og appetizer er mine to ord. Jeg synes, at podcasten generelt kan bruges som inspiration til at interessere sig endnu mere for samfundet. Jeg synes f.eks., at episoden om geopolitik, der hedder ”Kriser i kø”, burde være obligatorisk for alle virksomhedsledere. Appetizer betyder blot, at jeg kunne se for mig, at VL-medlemmerne inden et VL-møde hører podcasten som opvarmning til en spændende diskussion på selve mødet”, foreslår Solveig Bjørnestad.

Læs også:

VL & AI – Årstema-kickoff: Kom i gang – og tænk dig om

Læs også:

Tom Knutzen: Træd et skridt tilbage og stil dig selv de store spørgsmål

Læs også:

VL-gruppen: Flot og festligt jubilæum – 30 år for VL27