VL-gruppen: Flot og festligt jubilæum – 30 år for VL27

3. november 2023

VL27 fra det midt- og vestjyske fejrede for nyligt 30-års jubilæum i flotte rammer og med masser af ideer til de kommende år.

Af Anders Monrad Rendtorff

VL27 har netop fejret 30-års jubilæum på smukkeste vis på herregården Nørre Vosborg, som ligger naturskønt i Vemb tæt på Holstebro.

”Vi var 22 deltagere inklusive påhæng, som i dagens anledning var inviteret med, og 2 helt nye kvindelige medlemmer i vores gruppe”, fortæller Dorte Zacho, der er formand for VL27.

Jubilæet sørgede også for at være et rigtigt godt VL-møde via såkaldte ”samtale-saloner” i grupper af fire-seks personer. Derudover bød døgnet, som VL-gruppen tilbragte sammen, både på røverhistorier fra rundvisere til stilfuld middag i riddersalen, oplæg/stand-up fra Tjelle Vejrup og overnatning i fløjene på herregården.

Aftenens fest bød også på en særlig gimmick med masser af 80’er-musik fra et medlem, der var DJ i sine unge dage – og der var masser af tid til netværk på højeste plan.

”Det blev en HELT FANTASTISK dag, aften og næste morgen – og lur mig om vi ikke fremover vil fejre årsdagen for VL27 med en lille netværksfest med overnatning”, siger Dorte Zacho.

​Ledelse gennem tiden

Hovedtemaet var ledelse gennem tiden. Udgangspunktet var lokationen – den gamle herregård Nørre Vosborg.

”Vi fik derfor en dygtig fortæller på Nørre Vosborg til at fortælle om temaet i et historisk perspektiv. Der var flere interessante ledelsesmæssige pointer, som vi kunne nikke til i dag. En skæg pointe var, at den daværende herremand forstod, at hvis man skulle have dygtige arbejdsfolk til at blive på stedet, så skulle de bo godt, spise godt og være oplyste. En anden god pointe var, at det blev et formål at oplyse lokalsamfundet i de årlige samtale-saloner, hvor de nyeste emner fra København blev diskuteret, den nyeste landbrugsviden blev delt med bønderne mv., og der blev sunget og spist i fællesskab”, uddyber Dorte Zacho.

Vi har bevidst sat fokus på at rekruttere nye medlemmer, så diversiteten bliver bredere i gruppen. Vi vil gerne have et mere nuanceret billede af erhvervslivet, et bredere netværk og mange flere indfaldsvinkler til vores emner og debatter.

Dorte Zacho

Formand, VL27

Flere medlemmer og mere diversitet

Som mange andre VL-grupper har VL27 et stort fokus på rekruttering. Ikke bare flere medlemmer, men de ”rigtige” medlemmer.

”Vi har bevidst sat fokus på at rekruttere nye medlemmer, så diversiteten bliver bredere i gruppen. Vi vil gerne have et mere nuanceret billede af erhvervslivet, et bredere netværk og mange flere indfaldsvinkler til vores emner og debatter”, fortæller Dorte Zacho, der særligt er glad for, at gruppen har fået lavet nyt velkomst-materiale til kommende og nye medlemmer.

”Vi har i anledning af vores 30-års jubilæum lavet en kort beskrivelse af VL27 som førende netværksgruppe inden for ledelse. Brochuren hedder ‘Velkommen som gæst i VL27’, og den blev præsenteret og uddelt til deltagerne på dagen, men er tænkt som et konkret og enkelt ‘informationsværktøj’ til rekruttering af nye medlemmer fremover”, beskriver Dorte Zacho.

2024 ser allerede meget spændende ud

VL27 hviler ikke på laurbærrene. Der skal lige pustes ud efter den flotte fest, men der er allerede planlagt gode og engagerende aktiviteter for 2024.

”2024 bliver et spændende år, hvor vi vil sætte endnu mere fokus på netværket, på nye medlemmer, flere spændende VL27-arrangementer og selvfølgelig en fælles tur til det flotte VL Døgn på Egeskov Slot. Vi starter op med generalforsamling i januar på Michelin-restauranten Domæne i Herning. Men inden da skal vi afslutte 2023 med maner. Det gør vi med et spændende arrangement på MCH Arena med FC Midtjylland-direktøren, Claus Steinlein”, afslutter Dorte Zacho.

VL 27 er velorganiseret

VL27 har aktuelt 32 medlemmer, hvoraf 3 er kvinder og den ene af dem er formand. VL27 repræsenterer Midt- og Vestjylland, det vil sige byer som Holstebro, Herning, Struer, Ringkøbing, Viborg og Ikast.

VL27 afholder 5 årlige arrangementer inklusive generalforsamling samt ca. 5 møder i styregruppen. Den består af en formand, en næstformand, kasserer samt 4 medlemmer.

Den typiske plan for et møde er 2 x 10 minutters ”Hvem er jeg?”, et besøg hos en spændende virksomhed – typisk fra netværket – og afslutning med let spisning. Alle arrangementer foregår fra kl. 17 til kl. 20 på en torsdag.

Styrket fortælling om VL27

VL27 har styrket sin indsats for at få flere medlemmer til gruppen. I øjeblikket er der 32 medlemmer, men det vil også være fint med en lille håndfuld flere i gruppen. Derfor har VL27 opdateret sin formålsbeskrivelse og samlet det i en lille og ganske flot velkomstfolder.

Du kan se den her – og evt. lade dig inspirere til, hvordan din egen gruppe kan styrke fortællingen om sig selv.

Læs også:

VL & AI – Årstema-kickoff: Kom i gang – og tænk dig om

Læs også:

VL Insights: Inspiration til debat om erhvervslivets rolle

Læs også:

Tom Knutzen: Træd et skridt tilbage og stil dig selv de store spørgsmål