Nyt VL-medlem: Onboarding har været afgørende for mit udbytte af VL

8. september 2023

Rebecca Vang er nyt medlem af VL91. Hun er direktør for strategi og organisation hos Politiken. Og efter blot et halvt år i VL er hun ikke bleg for at sige, at VL er ”noget af det bedste ledelsesmæssigt, hun endnu har oplevet”.

Af Anders Monrad Rendtorff

Det er selvsagt store ord, men bag dem ligger en rigtig god opfattelse af VL, en systematisk rekruttering og en meget velstruktureret onboarding.

”Jeg mødte nogle VL´ere på sidste års Folkemøde. Det var lidt tilfældigt, men jeg fik en rigtig god snak og et meget fint indtryk”, fortæller Rebecca Vang.

 

Tjekket rekrutteringsproces

I løbet af efteråret var der igen kontakt og en egentlig rekrutteringsproces tog fart.

”Jeg mødte forskellige medlemmer og oplevede meget professionelle samtaler. Udover at jeg fik et meget godt indtryk af ”hverdagen” i gruppen, matchede det også mit behov for ledelsesmæssigt at ”tage skyklapperne af”. For det er jo sikkert i mediebranchen som i de fleste andre industrier, at man mest møder andre som en selv, der diskuterer de samme problemer. Jeg havde brug for noget andet; det modsatte. At møde andre typer af ledere, med andre typer af problemer.”

Rekrutteringen blev fuldendt. Rebecca Vang blev optaget. Og skulle så til sit første gruppemøde.

”Inden mit første møde fik jeg to buddies, som jeg skulle mødes med. Inden mødet. Og det betød jo igen, at jeg blev endnu mere komfortabel med gruppen. Og at jeg ikke ville komme til at stå for mig selv i et hjørne af mødet. Men snarere følte, at jeg var en del af gruppen meget hurtigt.”

 

Den store fordel ved onboarding og buddies: en hurtigere og mere komfortabel start

”Jeg tror, at mange kan være lidt usikre, inden man træder ind i en gruppe af erfarne ledere og tænker, om man egentlig har nok at komme med? Men onboardingen kan jo betyde, at man bliver betrygget i, hvad man kan komme med, og den ro i maven gør jo også, at man er mere aktiv fra starten.”

Starten var altså rigtigt god for Rebecca Vang – ikke mindst takket være en systematisk rekruttering og onboarding. Men en vigtig yderligere facet er, at VL91 prøver at skabe mere liv mellem møderne.

”Vi har en regel i VL91, hvor man skal drikke kaffe med mindst to andre fra gruppen mellem møderne. Det har været virkeligt godt for mig, for det har jo på rekordtid sikret, at jeg kender mange fra gruppen og allerede føler mig meget hjemme”, slutter Rebecca Vang.

VL-gruppen: Diversitet, DNA og liv mellem møderne

Læs mere

Din VL-gruppe kan også prøve et ”magisk” gruppemøde

Læs mere

Læs også:

Inspirationskatalogerne er… inspirerende

Læs også:

GRØD-stifter: Jeg skal gøre det på min måde

Læs også:

Forsvaret til VL og dansk erhvervsliv: Vi er ‘open for business’