GRØD-stifter: Jeg skal gøre det på min måde

8. september 2023

På VL Døgnet i forsommeren var det store fokus på, hvordan vi navigerer i usikkerhed og hvordan vi kan lede dilemmaer. Et af de to dilemmaer, der blev præsenteret, var fra virksomheden GRØD, hvor stifter og ejer, Lasse Skjønning Andersen, VL42, stillede op med en ”live-case” og spurgte sine VL-kolleger til råds. Lasse Skjønning Andersens case var et af de store højdepunkter på VL Døgnet. Nu er der gået en sommer, og VL Nyt har taget en opfølgende snak for at høre, hvordan det er gået med at løse hans dilemma.

Af Anders Monrad Rendtorff

Hvad er der sket siden sidst?

”Der er sket mange ting. Jeg er stadig i fuld gang med den strategiproces, som jeg havde startet i forsommeren, og det er det vigtigste for mig. VL Døgnet viste sig faktisk at passe perfekt ind. Dels var sparringen på min case ret værdifuld. Dels gav sessionen en lang række nye kontakter, og jeg har holdt 5-7 kaffemøder med andre VL-medlemmer, der har tilbudt sparring og uformelle snakke. De var blevet inspireret af min case og tog ganske enkelt kontakt. Det har været en række superspændende snakke. Både med folk fra branchen og andre, som bare er dygtige til at tale om ledelse.”

Hvad har du lært?

”Jeg lærte faktiske en hel del på VL Døgnet. Det vigtigste var, at jeg blev bekræftet i, at jeg skal gøre det på min måde. Det var den helt afgørende feedback – og den som de fleste gav mig. Jeg må ikke gå på kompromis med værdierne. Jeg har også – endnu engang – lært, hvor vigtigt det er ikke at låse sig fast for tidligt for at kunne udnytte den værdifulde sparring, som jeg har fået. Endelig har jeg også lært noget om dilemmaer. Jeg er meget mere bevidst om, hvad der kan være et rigtigt dilemma.”

”Jeg lærte faktiske en hel del på VL Døgnet. Det vigtigste var, at jeg blev bekræftet i, at jeg skal gøre det på min måde. Det var den helt afgørende feedback – og den som de fleste gav mig… Jeg er meget taknemmelig for sparringen fra mine dygtige VL-kolleger.”

Lasse Skjønning Andersen

Ejer og stifter, GRØD, VL42

Kan du give eksempler på de gode råd, som du har fået?

”En vigtig erkendelse for mig er, at der ikke er nogen modsætning mellem værdier og professionalisme. Der er jeg blevet klogere. For et gennemgående råd har været, at jeg kan blive dygtigere til at skabe en god sammenhæng omkring professionalisme og hvordan det kan styrke vores værdier. Altså ikke en modsætning, men snarere en forudsætning.

Jeg har også i processen ændret mit fokus til at være mere optaget af ”profit”, hvor jeg på VL Døgnet var meget optaget af vækst – af ”growth”. Det er jo en ret afgørende ændring i mit mindset og i vores forståelse af, hvad der er vigtigt for GRØD. VL Døgnet kickstartede den tankeproces.

Jeg har også fået mange gode ideer til, hvordan jeg kan etablere mere struktur i virksomheden. En af de ting, jeg har prioriteret, er at få mig en bestyrelse. Det har jeg faktisk ikke haft før på et strategisk niveau. Og så er jeg også meget optaget af, hvordan jeg kan styrke ledelseslaget i GRØD. Uden at blive for ”corporate”.”

Hvordan arbejder du med dine ledelsesmæssige dilemmaer nu?

“Jeg har stadig ledelsesmæssige dilemmaer. De går jo ikke væk. Men de forandrer sig. Hvis jeg skulle på et VL Døgn i dag med et dilemma, ville det nok mere handle om, hvordan jeg i praksis balancerer fokus på vores kerneforretning (som er GRØD-barerne) med vores stærke værdier. Det betyder jo også, at jeg i dag er lidt mindre optaget af muligheder uden for vores kerneforretning. Det kan jeg vende tilbage til, når jeg igen på et tidspunkt vil fokusere på vækst.

Én ting er derfor, hvordan jeg tænker om mine dilemmaer. Men noget andet er jo, hvordan jeg arbejder med det. Jeg sidder ikke alene længere. Bestyrelse, nye kontakter (herunder mange fra VL) og et stærkere ledelseslag hjælper mig til at være metodisk. Så jeg synes bestemt, at jeg står et rigtigt godt sted. Og er meget taknemmelig for sparringen fra mine dygtige VL-kolleger.”

Læs mere om Lasse Skjønning Andersens dilemma

 

På vores dilemma-site kan du:
  • Finde konkrete arbejdsværktøjer
  • Læse spændende baggrundsmateriale
  • Se eller gense dilemmacases fra VL Døgnet
  • Se eller gense nogle af højdepunkterne fra VL Døgnet
  • Finde en praktisk guide til at afholde et godt møde i din VL-gruppe

Læs mere

Læs også:

VL-gruppen: Diversitet, DNA og liv mellem møderne

Læs også:

Inspirationskatalogerne er… inspirerende

Læs også:

Forsvaret til VL og dansk erhvervsliv: Vi er ‘open for business’