Folkemødet handler i virkeligheden om ledelse

24. juni 2022

Folkemødet fik et storslået comeback i år. Masser af energi omkring debatterne om vores samfund, om fremtiden og alle de store emner indenfor energi, konflikt, bæredygtighed, diversitet – og ja, vi kunne blive ved. Men heldigvis var der luft og overskud til også at tale og netværke om en af de helt store centrale pointer og forudsætninger for ovenstående emner. Nemlig ledelse. Det nød over 50 VL-medlemmer en sen eftermiddag på Folkemødet.

 

  • Ledelse er jo forudsætningen for de transformationer, som alle er enige om er nødvendige – herunder hele arbejdet med VL årstemaet: Sustainable Leadership.

Fredag eftermiddag samledes ca. 50 VL-medlemmer på Grønbech Hotel til en uformel get-together, hvor der også blev mulighed for at genbesøge det netop afholdte VL Døgn og ’VL’s 10 bud på Sustainable Leadership’. Vi var jo lidt spændte på, hvor mange der ville dukke op – vi havde som annonceret valgt en uformel tilgang og tiden til at netværke over et glas kold hvidvin.

Udgangspunktet for snakkene blandt VL-kollegerne var Sustainable Leadership. Den centrale pointe var VL-medlemmernes tydelige markering af, at man som topleder er helt indforstået med, at man må tage et udvidet ansvar.

  • Jeg oplevede en stor begejstring for VL Døgnet, og en endnu større begejstring for, at vi i VL tager de store samfundsdebatter meget alvorligt. Pointen er ganske enkelt, at ledelse som sådan er afgørende for, at vi kan gøre noget ved de mange store udfordringer, som vi står overfor, som både virksomheder og samfund.

 

Ida Bratting Kongsted

Adm. direktør – Dansk Selskab for Virksomhedsledelse