Peter Kaas Hammer er nyt bestyrelsesmedlem i VL

 

14. december 2021

Peter Kaas Hammer (VL73) er adm. direktør for Kemp & Lauritzen og nyvalgt medlem af VL’s bestyrelse. Vi har talt med Peter Kaas Hammer om, hvordan han ser VL, og hvad han ønsker at bidrage med i VL’s bestyrelse.

 

Hvad betyder ledelse for dig?

-Ledelse handler om fremdrift og momentum i en given retning, og så er ledelse helt afgørende for både virksomheder og samfundet. Der følger også magt og indflydelse med ledelse på et højt niveau, og jeg er meget optaget af, at have respekt og ydmyghed over for det. Derfor er det menneskelige og moralske kompas helt afgørende for mig.

-Jeg blev topleder i en relativt ung alder, og var derfor ikke igennem den klassiske skoling som leder med kurser og den slags. Derfor har jeg selv taget ansvar for min ledelsesmæssige udvikling, og er stor tilhænger af den personlige ledelse. Altså begreber som passion, indlevelse, autenticitet. Det skal selvfølgelig kombineres med de afgørende praktiske og operationelle principper – som ambition og retning, forretningen og evnen til at sætte det rigtige hold. Men autenticiteten er fundamentet for mig.

 

Hvorfor er du engageret i VL? Både i VL 73 og nu som bestyrelsesmedlem?

-Jeg har været med i VL73 i mere end 10 år. Jeg kom med i en relativt ung alder, og jeg kan ærligt sige, at VL har været helt afgørende for mig. Jeg er ubetinget blevet en bedre leder. For VL er et unikt og stærkt fællesskab, som bygger på, at du er med for at udvikle din egen ledelse – og andres. Jeg er meget optaget af, at vi ikke ’free-rider’ os til værdi i VL. Vi skal hver især bidrage, for VL bygger netop på, at du som medlem er aktiv. Det er det, der særligt appellerer til mig.

 

Hvad er dit billede af VL?

-Vi skal ikke undervurdere VL´s betydning for vores samfund. VL er et unikt og meget stærkt fællesskab. VL har et ædelt formål, et stærkt fundament og en stor arv, og har i mange år været med til at præge udviklingen af det danske samfund via vores mange engagerede medlemmer. I dag møder VL stor konkurrence fra de kommercielle konkurrenter. De har jo set, hvad VL kan bidrage med. Men det er-  og kommer fortsat til at være – svært for dem at slå VL som det sted, hvor bæredygtig og ansvarlig ledelse formes, og hvor den samfundsmæssige agenda kan diskuteres og præges.

“Jeg kom til det første møde i gruppen, og havde ingen forventninger og var faktisk ret benovet. Jeg blev dog dybt overrasket over den store diversitet, åbenhed og den enorme fortrolighed.”

Peter Kaas Hammer

CEO Kemp & Lauritzen og medlem af VL73

Hvor ser du VL i fremtiden?

-Rollen som non-profit selskab med fokus på at fremme ledelse til fordel for både virksomheder og  samfundet er vores helt unikke position. Den skal vi styrke yderligere. Konkurrencebilledet nødvendiggør, at vi er mere eksplicitte om vores formål og profil, og hvad VL betyder. Og jeg mener helt bestemt, at VL har gavn af at positionere sig skarpere.

 

Hvad vil du gerne bringe til VL´s bestyrelse?

-Jeg vil ganske enkelt gerne hjælpe VL med at stå endnu stærkere. Jeg synes godt, at vi kan være mere aktive i forhold til at italesætte vores formål og hvad vi som fællesskab giver – og hvad det betyder for samfundet. VL er som selskab apolitisk, men de mange store samfundsmæssige diskussioner spænder vidt – og vi kan nok godt være mere med.

-Samtidig skal vi også se indad og sørge for de bedste muligheder for vores mange gruppers ageren og udfoldelse. Det kan eksempelvis være vores infrastruktur og de mange produkter og services, som selskabet giver.

 

På onsdag den 22. december, kl. 17.00 medvirker Peter Kaas Hammer i Global Update-panelet til VL’s Virtuelle Julemøde, som streames live fra Nimb. Se hele programmet her og skriv endelig til os i VL-sekretariatet på info@vl.dk, hvis du mangler at modtage tilmeldingslink til Zoom.

Se Bestyrelsen

Hvem sidder i VL's bestyrelse

Gå til siden med julemødet