VL Døgnet 2021

1. november 2021

Stemningen var sitrende, da VL Døgnet tirsdag den 26. oktober blev åbnet af VL’s formand Lisbeth Knudsen i Den Sorte Diamant. For første gang i to år kunne 300 VL-medlemmer mødes fysisk til det stort anlagte VL Døgn med titlen ’The Reboot’.

Forventninger gik både på at mødes rigtigt igen med netværkskolleger og på at drøfte et reboot for Danmark med inspiration fra det store internationale perspektiv til det nære nationale perspektiv.

Se optagelserne fra VL Døgnet’s sessioner her
(Siden kræver kodeord. Skriv gerne til os i VL-sekretariatet på info@vl.dk, hvis du som medlem ikke har modtaget det.)

Mange nøgleord: Reformation, transformation, disruption

VL Døgnet var præget af mange bud på fremtiden ud fra det grundlæggende optimistiske syn på, at man som topleder og virksomhed kan præge og tilpasse sig den grynede ny verdensorden. For nogle var det ord som transformation og reformation. For andre var det disruption..

Et fælles perspektiv var dog i nogen grad,’business as usual is dead’ – eller i hvert fald døende. Skeptikerne var ganske fokuserede på den korte bane. At det er nu, vi alle har en pligt til at sætte agendaen for de kommende år. Særligt politisk over for både tech-giganternes dominans på den internationale bane og i forhold til at sætte rammerne for både viljen til og hastigheden for den grønne omstilling her i Danmark.

Men frygt ikke. For optimisterne hæfter sig ved, at de kommende ti år vil komme til at byde på mere udvikling end de seneste hundrede år i menneskets historie. Både digital-, social- og menneskelig transformation bliver i fremtiden vigtige faktorer at tage højde for, hvis virksomhedernes ledere ønsker at præge og tilpasse sig den nye verdensdagsorden. 

 

Action: Det skal gå hurtigt – og det skal være fælles

Det er nødvendigt for de fleste  virksomheder at transformere sig for at være forrest i det udskillelsesforløb, der ser ud til at ramme dem, der ikke stiller om til den grønne og digitale tankegang.

For mens dansk økonomi allerede virker til at have glemt alt om corona, er der en række andre udfordringer i sigte. Een central udfordring er, at samfundet har et fælles perspektiv på udfordringerne, og at man derfor kan løse dem sammen. Ikke overraskende var der gennemgående et stort ønske om, at det politiske niveau skal være skarpt fokuseret på at samarbejde med erhvervslivet, hvis de grønne tiltag skal lykkes med at blive implementeret

 

Opløftet stemning

Inden middagen var der lette forfriskninger og livejazz i Den Sorte Diamants store atrium. En opløftet og summende stemning bredte sig hurtigt blandt de flere hundrede VL-medlemmer. Dagens vigtigste pointer blev vendt over et par drinks i en optimistisk stemning.

”Man kunne godt tro, at det ville blive meget sort efter en lang corona-periode, men det blev faktisk meget optimistisk”, konkluderede bestyrelsesformand for VL Lisbeth Knudsen, da dagen lakkede mod enden.

To nye bestyrelsesmedlemmer

På Generalforsamlingen blev Peter Kaas Hammer, adm. direktør i Kemp & Lauritzen og medlem af VL73, København og John Wagner, adm. direktør for De Samvirkende Købmænd, tidligere generalsekretær for Danmarks Konservative Parti og medlem af VL9, København valgt som nye medlemmer af bestyrelsen.

SAVE THE DATE!

Fremover vil VL Døgnet igen finde sted i foråret. Næste gang bliver den 25. maj 2022.

Se fotos fra Generalforsamlingen & VL Døgnet 2021 her!