Kære VL-medlem,

Coronakrisen får nu desværre også indvirkning på vores store årlige fælles samlingspunkt i VL-regi.

Et stærkt og ambitiøst VL Døgn i Aarhus den 4. juni må desværre aflyses under indtryk af den igangværende sundhedskrise og vores forventninger om, at netop vores medlemmer i VL får rigeligt at gøre som ledere i virksomheder og organisationer rundt omkring i Danmark, når der måtte blive lukket op for normal aktivitet igen. Så bliver der næppe tid til at deltage i nok så inspirerende konferenceaktivitet eller lyst til stormøde deltagelse med mange hundrede mennesker. Så handler alt om at få gang i hjulene på ny.

Vi har derfor i bestyrelsen for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse besluttet, at vi erstatter det fysiske VL Døgn 2020 med et virtuelt af slagsen, som så ikke alene kommer de tilmeldte deltagere til gode, men alle vores godt 4000 VL-medlemmer. Og så kommer vi til at sætte alle sejl til i 2021 med et brag af et VL Døgn, hvor vi forhåbentlig igen kan sætte hinanden stævne til spændende debatter og refleksion.

Selvom det er svært at forudse situationen mere end to måneder frem i tiden netop nu, og selvom programmet for VL Døgnet for alvor var ved at falde på plads med fremragende talere, så var presset på at få en afklaring her og nu blevet rigtig stort både for arrangementsgruppen i Aarhus og for VL-sekretariatet.

Jeg ved, det er smerteligt for alle involverede i arrangementsgruppen, vores samarbejdspartnere og sponsorer, at vi må aflyse nu. Der har været lagt et utroligt stort forarbejde i projektet hos Aarhus-grupperne, men usikkerheden omkring muligheden for afholdelsen af arrangementet i det hele taget, og bekymring omkring antal tilmeldinger lige efter flere måneders nedlukning af Danmark, blev det afgørende for beslutningen.

 

Alle kan være med på et Virtuelt VL Døgn

Nu sætter vi i stedet for sammen med arrangementsgruppen i Aarhus alle kræfter ind på at lave et rigtigt spændende virtuelt VL Døgn, som vi forventer at kunne streame ud til jer alle sammen den 4. juni med udvalgte af de planlagte talere fra det aflyste VL døgn og en række gode interviews. Har I ikke mulighed for at kigge med den 4. juni, så lægger vi selvfølgelig indholdet ud på vores sædvanlige website www.vl.dk, hvor I så kan se det, når der er tid til det efter eget valg.

VL Døgnet er en institution. Derfor skal vi gøre alt for at holde dette vigtige og inspirerende samlingspunkt ved lige. Alle bliver udfordret på at tænke nyt under denne coronakrise. Således også VL. Så i år bliver det hele lidt anderledes. Vi vil være lige så ambitiøse med indholdet af det virtuelle VL Døgn 2020, som vi plejer. Selvom det er et nyt format, så har vi heldigvis tilsagn fra en håndfuld af de bedste talere, globalt og i Danmark, som vi allerede havde engageret til Aarhus den 4. juni. Vi kan derfor sammensætte et godt og relevant program, som vi er overbeviste om, at mange af vore medlemmer vil blive inspireret af.

 

Stor tak og på gensyn

Til afslutning vil jeg gerne sige en stor tak til Aarhus-grupperne, som har gjort en kæmpe indsats for VL og VL Døgnet 2020. Stor respekt for det. Tak også til de mange samarbejdspartnere og sponsorer, som har støttet op om VL i denne sammenhæng. Jeg skylder også at sige, at alle tilmeldte selvfølgelig får pengene tilbage, ligesom vi naturligvis betaler modtagne sponsorater tilbage.

Jeg er ked af, at vi mister muligheden for at mødes alle sammen til sommer sådan rent fysisk. Jeg håber, at I til gengæld benytter jeres egen VL-gruppe til at udveksle erfaringer om kriseledelse og meget andet på ledelsesdagsordenen lige nu. Det er jo netop noget af hele ideen med VL-grupperne, at man kan have glæde af netværket også uden for de konkrete møder.

Jeg håber, at I kigger med den 4. juni eller efterfølgende på vores www.vl.dk . Og så ser jeg frem til, at vi forhåbentlig kan mødes til årsmøde og generalforsamling den 6. oktober 2020. Sæt allerede nu kryds i kalenderen. Mere information om det følger.

Med de allerbedste hilsener

Lisbeth Knudsen

Formand, Dansk Selskab for Virksomhedsledelse