Det Virtuelle VL Topmøde 2021 har store ambitioner. Genopbygningen af Danmark efter coronaen er digital og grøn lyder det fra både regeringen og landets store erhvervsorganisationer. Vi vil gerne give medlemmerne af VL de bedste muligheder for at melde sig ind på den dagsorden. Digital Reshaping er opskriften på, hvordan vi kommer godt i gang.

DIGITAL RESHAPING

Torsdag den 6. maj 2021, kl. 15.00-18.00

Den digitale udvikling omformer gradvist vores samfund, vores virksomheder og den offentlige sektor, vores arbejdsliv og privatliv. Kort sagt trænger digitaliseringen ind på os gennem alle revner og sprækker og påvirker forretningsmodeller, arbejdsprocesser, produktudvikling, kreativitet, konkurrencefordele og nye jobfunktioner. Sammen med målsætningen om et grønt og mere bæredygtigt samfund er digitaliseringen den stærkeste drivkraft i det, der skal genopbygge vores økonomi og velstand efter coronaen. Derfor skal vi omfavne digitaliseringen, sætte optimale rammer for anvendelsen af de nye teknologier, så de skaber fordele for os som mennesker og samfund og tænke dem ind alle de steder, hvor de kan skabe værdi for virksomhederne og den offentlige sektor.

Igen i år må vi desværre give afkald på et stort fysisk VL Døgn. Nærværet, det fysiske møde med andre VL-medlemmer, muligheden for at netværke i pauserne møder stadig forhindringer indtil vaccinerne forhåbentlig er rullet ud og sommeren er over os. Det må vi gemme til vores årsmøde og generalforsamling til oktober. Men medlemmerne skal ikke snydes for et stort og ambitiøst fælles mødested her i foråret, selv om VL Døgnet bliver til et virtuelt VL Topmøde. Vi lover lige så fremragende talere og masser af interaktivitet – selv om det bliver virtuelt alt sammen.

Omstilling kræver mod. Vi kommer til at leve i en verden, hvor vi konstant er i bevægelse og forandringerne aldrig holder pause. Hvor markeder og virksomhedernes positioner hurtigt kan skifte. Hvor ny forbrugeradfærd og nye konkurrenter kan komme fra helt uventede kanter. Det er en virkelighed, som kræver stærk fortrolighed med at navigere efter forholdene. En virkelighed hvor stærkt personligt lederskab, robusthed og et klart formål er værdifulde kvaliteter at styre efter.

Topmødet er en kombination af Internationale keynotes og to rundbordssessioner, som fokuserer på to store temaer. Den første rundbordssession handler om Fremtidens Forretning og stiller spørgsmålet: Hvad skal vi arbejde med? Den anden rundbordssession tager efter en pause fat i Fremtidens Arbejdsplads og stiller spørgsmålet: Hvordan skal vi arbejde?

Hver af rundbordssessioner består af to ‘halvlege’, hvor Clement Kjersgaard  og et hold gæster zoomer ind på mere specifikke temaer. Emnerne i Fremtidens Forretning er: Digitale forretningsmodeller – når værdikæden pludseligt forandrer sig og Grøn teknologi – når grøn omstilling og digitalisering smelter sammen. Emnerne i Fremtidens Arbejdsplads er: Future of Work – hvordan bliver fremtidens arbejde og arbejdsplads? Og Digitalt lederskab – når CEO’en også bliver Head of Digital.

VL Topmøde 2021 har store ambitioner. Genopbygningen af Danmark efter coronaen er digital og grøn lyder det fra både regeringen og landets store erhvervsorganisationer. Vi vil gerne give medlemmerne af VL de bedste muligheder for at melde sig ind på den dagsorden. Digital Reshaping er opskriften på, hvordan vi kommer godt i gang.

 

VL’s Virtuelle Topmøde 2021 er forbeholdt VL-medlemmer og særligt inviterede gæster. Mødet afholdes via Microsoft Teams.

Skriv gerne til VL-Sekretariatet på info@vl.dk hvis du har spørgsmål til arrangementet

TALERE

Stephen Ibaraki

”Hvis vi vil se ind i fremtiden, skal vi lytte mere til de iværksættere og teknologer, der er ved at skabe den.”

Lars Tvede

Alexander Lacik

Anja Monrad

Jacob Aarup-Andersen

Jakob Jønck

Johan Westman

Nana Bule

Klaus Holse

Astrid Simonsen Joos

Philipp J.H. Schröder

Sahra Josephine Hjorth

Lars Bonde

Clement Behrendt Kjersgaard

Vært

Lisbeth Knudsen

Strategidirektør for koncernen Altinget og Mandag Morgen, tidl. chefredaktør og kommentator.

Medlem af VL1

Praktisk info

 

Tid:

Torsdag den 6. maj 2021 15.00-18.30

Hvordan?

Mødet streames live og foregår virtuelt fra 4K's VR-studie i København.

Tilmelding

Vi sender personlig invitation til alle VL-medlemmer med link til registrering.

Dagen før og en time før mødet, modtager du en mail med et link til mødet.
Vi anbefaler at du gemmer mailen.

Mødet er gratis og eksklusivt for VL-medlemmer og særligt inviterede gæster.

Skriv gerne til Sekretariatet på info@vl.dk hvis du har spørgsmål.

Mødet foregår virtuelt via live streaming. Når du har tilmeldt dig mødet, modtager du dagen før og på dagen en særlig invitation med link og kode til mødet.

Program

14:45

15 min

CHECK-IN

15:00

5 min

DIGITAL RESHAPING; Introduktion til dagen

15:05

20 min

Åbningstale

15:30

60 min

ROUND TABLE: FREMTIDENS FORRETNING, Hvad skal vi arbejde med?

16:30

5 min

Kort Pause

16:35

60 min

ROUND TABLE: FREMTIDENS ARBEJDSPLADS; Hvordan skal vi arbejde?

17:35

5 min

Kort pause

17:40

65 min

STEPHEN IBARAKI: 5th Machine Age transforming Digital Reshaping

18:25

5 min

OPSAMLING

14:45 - 15 min
CHECK-IN

Lobby & video


15:00 - 5 min
DIGITAL RESHAPING; Introduktion til dagen

Velkomst ved Lisbeth Knudsen, Formand, Dansk Selskab for Virksomhedsledelse


15:05 - 20 min
Åbningstale
15:30 - 60 min
ROUND TABLE: FREMTIDENS FORRETNING, Hvad skal vi arbejde med?

Moderator: Clement Kjersgaard

Digitale forretningsmodeller - når værdikæden pludselig forandrer sig

Lars Bonde, Concerndirektør, COO, Tryg; Sahra Josephine Hjorth, Co-founder & CEO, CanopyLab, (Tommy Ahlers)

Digitale forretningsmodeller driver innovation, opnår agilitet på tværs af virksomhederne, og giver mulighed for at opdage forandringer og bevægelser i markedet, før de sker - at se rundt om hjørner og skabe resiliens. Pandemien har vist, at de komplekse globale værdikæder kræver digitale og hidtil uset åbne tilgange til løsninger. Men de nye teknologier ændrer også kunders og forbrugeres adfærd - platforme som Amazon rykker ind mellem virksomheder og kunder. Den digitalt indfødte generation Z shopper på en helt ny måde. Hvordan ledes integrationen af denne enorme forandring - hvordan gentænkes fremtidens værdikæde?

Grøn teknologi - når grøn omstilling og digitalisering smelter sammen

Jakob Jønck, Co-founder & CEO, Simple Feast; Johan Westman, President & CEO, AAK, Sverige & Nana Bule, CEO, Microsoft, Denmark

Sammen med målsætningen om en grøn og mere bæredygtig verden er tech den stærkeste drivkraft i det, der skal genopbygge vores økonomi og velstand efter pandemien. De virksomheder, som har klaret sig bedst - og endda bedre - under pandemien, er de virksomheder, som takket være digitale teknologier har været i stand til at omstille sig hurtigt. Kan kunstig intelligens og bæredygtighed sammentænkes på nye måder?


16:30 - 5 min
Kort Pause
16:35 - 60 min
ROUND TABLE: FREMTIDENS ARBEJDSPLADS; Hvordan skal vi arbejde?

Moderator: Lisbeth Knudsen

Future of Work - hvordan bliver fremtidens arbejde og arbejdsplads?

Jacob Aarup-Andersen, Group CEO, ISS; Professor Philipp Schröder & Anja Monrad, CEO, Dell Denmark

The future of work is now. Under pandemien har verden vundet flere års digital erfaring. Virtuelt hjemmearbejde, virtuelle møder, automatisering af processer, ændret rejseaktivitet og ikke mindst e-handel har accelereret forandringer verden over, som langt overstiger vores fantasi. Men forandringerne skaber også usikkerhed. Hvordan vil og kan digitalisering påvirke fremtidens arbejde, kompetencer, kvaliteten af jobs, kontorindretning, livsstil og verden?

Digitalt lederskab - når CEO’en også bliver Head of Digital

Alexander Lacik, CEO Pandora; Astrid Simonsen Joos, CEO, Signify & Klaus Holse, CEO SimCorp

Ligesom der stilles krav til fremtidens medarbejdere om at kunne binde ny digital teknologi sammen med udvikling af nye produkter, koncepter og forretningsudvikling, er det afgørende for en succesfuld digital transformation, at den øverste ledelse forstår, hvorfor det er vigtigt at benytte de nye teknologier, betydningen for forretningen, og hvordan de kan indarbejdes i virksomhedens kultur, ydelser og processer.  


17:35 - 5 min
Kort pause
17:40 - 65 min
STEPHEN IBARAKI: 5th Machine Age transforming Digital Reshaping

Technology Innovation, AI and foundational leadership, and use case trends for global good

Stephen Ibaraki, Iværksætter, investor og verdenskendt AI-ekspert
Moderator: Clement Kjersgaard

Canadiske Stephen Ibaraki anses for en af verdens mest indflydelsesrige eksperter inden for kunstig intelligens. Hans globale lederskab ved nogle af verdens største finansielle, videnskabelige og tekniske institutioner og virksomheder giver ham et unikt overblik over, hvor fremtidens innovation er på vej hen. Ibaraki er med live fra Silicon Valley og vil inspirere med aktuelle cases om, hvordan kunstig intelligens og de 17 verdensmål kan bidrage til at skabe en verden, som kan modstå fremtidige kriser og bekæmpe humanitære katastrofer og klimaproblemer.


18:25 - 5 min
OPSAMLING

Lisbeth Knudsen, Formand


Partnere