SUSTAINABLE
LEADERSHIP
LIVE!

 


SUSTAINABLE
LEADERSHIP
LIVE!

 

Welcome to the 2022 Annual Summit:

Sustainable Leadership LIVE!

The 2022 Summit Topic – ‘Sustainable Leadership’ – is the culmination of our efforts targeting the UN Sustainable Development Goals over the past three years. These efforts have only become increasingly relevant and urgent and call for our collective expertise. You are hereby invited to the 2022 Annual Summit at Tivoli Congress Centre, on 25 May.

Look forward to incisive mid-morning presentations

The programme features keynote speakers from both Denmark and abroad. They will focus on the key elements of Sustainable Leadership, in addition to highly topical panel discussions moderated by Clement Kjersgaard.

Engaging and compelling afternoon framework

In the afternoon, participants will have to roll up their sleeves and jointly develop concrete action points based on dilemmas prepared for the event under the Summit Topic: Sustainable Leadership.

This day will provide a unique opportunity to influence developments and speed up the changes that the business community and the world in general are waiting for. A critical day focused on an important topic that you don’t want to miss!

 

Let’s Lead the Change Together

The 2022 Summit will be held on 25 May.
10 am – 6 pm with the option of dinner afterwards

Tivoli Congress Centre
Arni Magnussons Gade 2
DK-1577 Copenhagen

Saga is a party-neutral movement for the younger generation. Saga fights for the younger generation to be heard as well as involved in decision-making processes in business and in society in general. Read more about SAGA

Kristian Cedervall Lauta

10:10 Keynote: Crises as a Developer

Annica Bresky

10:40 Keynote: The Leadership Role and Delivering Sustainability

Annemarie Meisling

11:00 Debate: Business leaders and panel of young people

Jonas Frørup Mikkelsen

11:00 Debate: Business leaders and panel of young people

Jesper Nygård

11:00 Debate: Business leaders and panel of young people

Henriette Fenger Ellekrog

11:00 Debate: Business leaders and panel of young people

Mikkel Severin

11:40 Keynote: Emotional Intelligence is the new variety in Sustainable Leadership

Christian Bason

12:50 Debate: Business leaders and panel of young people

Jeanette Fangel Løgstrup

12:50 Debate: Business leaders and panel of young people

Annette Stube

12:50 Debate: Business leaders and panel of young people

Henrik Lund

12:50 Debate: Business leaders and panel of young people

Kasper Damsø

13:30 Let's Lead the Change Together

Carsten Toft Boesen

13:30 Let's Lead the Change Together

Martin Hasgard Olesen

13:30 Let's Lead the Change Together

Mark Watts

16:35 Keynote: Converting Companies to Sustainability

Jeppe Kofod

18:00 Dinner Speaker

Clement Behrendt Kjersgaard

Moderator

Ida Bratting Kongsted

Danish Management Society, VL16

Lisbeth Knudsen

Strategy Director Altinget and Monday Morning, former Editor in Chief and commentator. Member of VL 1, Copenhagen

Practical information & programme of events

PRACTICAL INFORMATION

How will the 2022 Annual Summit take place?
The physical 2022 Annual Summit will be held at Tivoli Congress Centre, Arni Magnussons Gade 2, DK-1577 Copenhagen.

How do I sign up?
Once you have registered using the registration link, you will receive e-mail confirmation from VL.
Please note that the dinner afterwards must be registered for separately, and the price is DKK 500.

Register here (In danish).

See the link to the Terms and Conditions of Registration here

REMEMBER: download the VL Forum app and follow the developments at the Annual Summit here. 

 

Hotel booking:
Accommodation at Tivoli Hotel & Congress Centre:
Price for VL Members: DKK 1,195/night, breakfast included. Book here for VL Members only
Contact reception on tel. +45 4487 0000 if you have any questions about your stay.

Accommodation at Wake Up Hotel:
Rooms from DKK 600, on a first come, first served basis. Book here.

Contact reception on tel. +45 4480 0010 if you have any questions about your stay.

Parking and transport:
Tivoli Hotel & Congress Centre can accommodate a total of 500 vehicles, and the parking spaces are available on a first come, first served basis. Please note, however, that the multi-storey car park is open to the public, so it is not possible to reserve space for you.
Further details are available here about the following: parking and transport from Copenhagen Airport, arrivals by train, arrivals on the Oslo Ferry, arriving on foot from Copenhagen Central Station/Tivoli and electric vehicles.

Please e-mail us on info@vl.dk or phone us on +45 3543 9292 if you have any questions.

We look forward to seeing you in person and/or online!

PROGRAMME

09:00 AM

50 min

Meeting of Chairmen

10:00 AM

10 min

The Annual Summit opens in Tivoli Congress Salen

10:10 AM

20 min

Keynote: Crises as a Developer – Kristian Cedevall Lauta, Professor and disaster researcher

10:30 AM

30 min

Keynote: The Leadership Role and Delivering Sustainability – Annica Bresky, President and CEO of Stora Enso

11:00 AM

40 min

Debate-panel: 'Sustainable Leadership LIVE' by moderator Clement Kjersgaard

11:40 AM

20 min

Keynote: Emotional Intelligence is the new variety in Sustainable Leadership – Mikkel Severin, CEO and Executive Advisor of Mind Control

12:00 PM

50 min

Lunch and networking

12:50 PM

40 min

Second debate-panel: 'Sustainable Leadership LIVE – Returns' by moderator Clement Kjersgaard

01:30 PM

185 min

Let's Lead the Change Together:

04:35 PM

20 min

Keynote: Converting Companies to Sustainability – Mark Watts, Executive Director C40

04:55 PM

15 min

The day is wrapped up by Chairman of the Board, Lisbeth Knudsen

05:10 PM

20 min

MAGT, a Danish satire group, entertain on the stage

05:30 PM

30 min

Drinks and music in the Foyer

06:00 PM

20 min

Foreign Minister Jeppe Kofod

06:30 PM

Dinner

09:00 AM - 50 min
Meeting of Chairmen

For the chairmen and / or representatives of the groups
By CEO of The Danish Management Society, Ida Bratting Kongsted
Held in 'Pierrot'


10:00 AM - 10 min
The Annual Summit opens in Tivoli Congress Salen

Chairman of the board in Danish Management Society, Lisbeth Knudsen, sets the scene for our theme 'Sustainable Leadership' and for the day -
Why is our theme relevant and what is the status in Danish companies right now?
Lisbeth Knudsen launches results from our recent member analysis: "VL and Sustainable Leadership - companies' work with sustainability" conducted by Associate Professor at CBS Steen Vallentin and Megafon


10:10 AM - 20 min
Keynote: Crises as a Developer – Kristian Cedevall Lauta, Professor and disaster researcher

Crises is like a developing agent that show us the weaknesses and strengths of our society. What can leaders learn from crises and how can we turn them into useful tools for sustainability leadership?


10:30 AM - 30 min
Keynote: The Leadership Role and Delivering Sustainability – Annica Bresky, President and CEO of Stora Enso

Bresky talks about leading and leadership in the topic of Sustainable Leadership and how a company must transform to be able to deliver sustainability and sustainable solutions needed in our society.


11:00 AM - 40 min
Debate-panel: 'Sustainable Leadership LIVE' by moderator Clement Kjersgaard

Annemarie Meisling (Senior Director of Corporate Affairs in Chr. Hansen)
Jonas Frørup Mikkelsen (Second Deputy Director at the OSCE Office for Democratic Institutions and Human Rights (ODIHR))
Jesper Nygård (CEO, Realdania)
Henriette Fenger Ellekrog (Chief HR Officer and member of the Executive Management at Ørsted A / S)
And our Young Changemakers:
Jesper Theil Thomsen (Chief Executive Officer, Soundboks Copenhagen)
Andreas Faarup (Co-founder of Firmnav)


11:40 AM - 20 min
Keynote: Emotional Intelligence is the new variety in Sustainable Leadership – Mikkel Severin, CEO and Executive Advisor of Mind Control

IQ is good, EQ is better. And a good IQ topped off with a good EQ is the best. But what is emotional intelligence, and what can it be used for in relation to Sustainable Leadership? Leaders with high self-awareness seem to have effective employees, while leaders with low self-awareness and lower EQ seem to have have demotivated employees


12:00 PM - 50 min
Lunch and networking
12:50 PM - 40 min
Second debate-panel: 'Sustainable Leadership LIVE – Returns' by moderator Clement Kjersgaard

Christian Bason (CEO,Danish Design Center)
Jeanette Fangel Løgstrup (CEO of Expon, Member of board, JP Politiken Media and SEAS-NVE Strømmen A / S)
Annette Stube (Executive Vice President at Stora Enso)
Henrik Lund (CEO for Naturli)
And our 'Young Changemakers':
Alexander Bruhn Hasenberg (Leader of project team at Danske Bank, co-founder of Saga)
Cecilie Gyldenvang Møller (Works with Sustainable transformation)


01:30 PM - 185 min
Let's Lead the Change Together:

After lunch, the afternoon's program is planned as an engaging program, where we work with specific cases and dilemmas within the theme Sustainable Leadership. The goal of the afternoon is for all participants together to produce "The Danish Management Society's 10 Commandments for Sustainable Leadership". It will be executed in an exciting mix of brief overviews of the key concepts -and relevant and authentic inspiration in cases presented by:
CEO Kasper Damsø from Strøjer Tegl
CEO Carsten Toft Boesen from Niras
Commercial Director Martin Hasgard Olesen from Netto
All participating members are in an active process with the aim of bringing the Annual Theme Sustainable Leadership to the next level, and together create 10 Commandments for Sustainable Leadership.


04:35 PM - 20 min
Keynote: Converting Companies to Sustainability – Mark Watts, Executive Director C40

Mark Watts is not only the leader of the C40 initiative but also a Senior Associate at the Cambridge Institute for Sustainability Leadership. In addition to his leadership of the C40 initiative, he therefore also inspires companies' transition to sustainability management. Now he is assisting the mayors of the world's largest cities to take the lead in the green transition, but what do business leaders need to do to get on the right track?


04:55 PM - 15 min
The day is wrapped up by Chairman of the Board, Lisbeth Knudsen
05:10 PM - 20 min
MAGT, a Danish satire group, entertain on the stage
05:30 PM - 30 min
Drinks and music in the Foyer
06:00 PM - 20 min
Foreign Minister Jeppe Kofod

Foreign Minister Jeppe Kofod who will give us the political perspective on the world situation including the crisis in Ukraine and the impact on Danish companies.


06:30 PM
Dinner

Dinner menu:
'Coq au vin' - Chicken breast poached in red wine ~ root vegetable puree ~ red wine sauce with herbs, onions and bacon - for this a part: Kale, mustard, pickled red onions, apples, sunflower seeds and Rhubarb compote ~ Creme anglaise on elderflower ~ crystallized white chocolate


PARTNERS