VL-Formandsmøder

 

 

 

 

 

VL-Formandsmøder

 

 

 

Se interviews fra formandsmøderne

Hvad er dit fokus i din rolle som formand i VL-gruppe?

Hvorfor skal en topleder ønske sig at være med i en VL-gruppe?

Hvad er VL’s styrke?

Faste møder med VL-formændene sikrer den rigtige retning

 

I august og september var VL-Selskabet på roadshow landet rundt for at få input fra VL-formændene til bestyrelsens igangværende strategiproces for fremtidens VL. Turen gik til Aalborg, Aarhus, Trekant-området, Odense og sluttede med to møder i København. Vi vil i den kommende periode fortælle meget mere om møderne og ikke mindst lade formændene komme til orde. Vi fangede stemningen på et af møderne i København i videoen nedenfor.

Hvordan skal fremtidens VL tegnes? Det var det store tema, da VL Selskabet tog hul på en Danmarks-turné, som skal formidle og sikre input fra alle VL-grupperne til det videre strategiarbejde.

Turen begyndte i Aalborg og fortsatte senere samme dag til Aarhus. Begge steder var mere end 80 pct. af de lokale grupper repræsenteret, og energien og diskussionslysten var stor.

“Vi glæder os til at høre jeres input, så vi sammen kan sikre, at VL bevarer positionen som landets tungeste og mest indflydelsesrige topledernetværk”, indledte direktør Ida Bratting Kongsted og skød dermed gang i formidlingen af den strategiproces, som skal tegne fremtidens VL.

Hun lagde op til en tæt dialog med formændene om potentiale og muligheder i VL som organisation og i de enkelte grupper, og så blev det tid til at gå sammen i workshops.

På Roadshowet kom formændene på arbejde, da der blev diskuteret udviklingsmuligheder og fremtidens VL. 

“VL skal være toppen af poppen. Når spidserne fra de store danske virksomheder mødes til VL Døgn, skal det skabe overskrifter i pressen. Der er rigtig mange netværk at konkurrere med i dag, så VL må kæmpe for den opmærksomhed – men det kan lykkes at sætte en dagsorden, som det var tilfældet med Verdensmålene Live i FN Byen. Det demonstrerede for omverdenen, at VL tager action på vigtige samfundstemaer.​.”

Nina Carlslund

adm. direktør, Hotel Scandic i Aarhus. Formand for VL 38

“I stedet for at vi i bestyrelsen satte os sammen og planlagde derudad, lavede vi et reality check: Hvor er vi, er der behov for at gøre noget anderledes? Hvor er det største udviklingspotentiale i gruppen?”
Jeppe Dahl Jeppesen

CEO, White Spot Food. Formand VL 119

“Jeg er ikke socialist, men jeg mener, at vi skal passe på hinanden, og her kan fællesskabet noget, og derfor har vi en vigtig stemme og indflydelse i VL. Fordi vi for alvor kan flytte noget ude i virksomhederne, og fordi det batter noget, når 4000 topledere er enige om, at her er et vigtigt tema, som vi gerne vil have endnu mere fokus på.”
Henrik Andersen

CEO, The-Board og formand for VL8 i Aalborg

Sådan holder VL-gruppen sig skarp

Tre gode råd fra formand Nina Carlslund, VL 38:

1.
Værn om det fortrolige ledelsesrum, hvor man kan være ærlig og hudløs over for hinanden og glem aldrig den kritiske sans og nysgerrighed. Det den, som giver diskussionerne bid og relevans.

2.
Brug årstemaerne aktivt. Der er masser af spændende materiale at hente hos VL Selskabet og masser af under-agendaer at tage fat på, så man kan finde sine egne vinkler, som er højaktuelle for gruppen

3.
Læg vægt på medlemmernes individuelle ansvar for at skabe en god VL-gruppe. Fortæl nye medlemmer, at de forventes at prioritere møderne højt og som udgangspunkt møder op til alle gruppemøder. Har man ikke tiden, er det måske ikke nu, man skal være med i VL.

Sådan sikrer VL-gruppen sin relevans og udvikling

3 gode råd fra VL-formand Jeppe Dahl Jeppesen, VL119:

1.
Undersøg gruppens største udviklingspotentialer. Øvelsen kan sagtens gennemføres hvert 2.-3. år. I VL 119 har bestyrelsen fået værdifuldt input fra gruppens medlemmer.

2.
I sidste ende er det formandens og bestyrelsens ansvar at sikre, at nye tiltag bliver implementeret i gruppen, eventuelt i samarbejde med et arrangementsudvalg.

3.
Ærlighed og selvindsigt er afgørende egenskaber hos det enkelte VL-medlem, hvis samarbejdet i gruppen skal være relevant og værdifuldt og følge med tiden.

GODE RÅD

VL Nyt giver formændene ordet. Denne gang er det Henrik Andersen, formand for VL8 i Aalborg, som giver følgende råd til, hvordan man sammen skaber en velfungerende VL-gruppe:

1.
Du er kun attraktiv, så længe du er aktiv
Alle medlemmer bør bidrage aktivt og være med til gruppemøderne. Man er kun et aktiv for gruppen, når man er til stede og engageret.

2.
Du er omgivet af de bedste – udnyt det
Hvor tit er man omgivet af så mange skarpe hjerner på en gang? Udnyt, at du er i et fortroligt rum med nogle af landets dygtigste erhvervsledere. VL er et helt særligt rum, hvor du kan vende problemer og udfordringer med ligesindede. Det er en fantastisk mulighed, grib den.

3.
Gør brug af hjælp fra VL-sekretariatet
I forbindelse med årstemaerne er der udarbejdet masser af kvalitetsmateriale, som grupperne frit kan anvende på gruppemøderne. Gør brug af den hjælp og assistance, som VL-sekretariatet tilbyder.