VL-medlemmerne
Her er oversigt over hvem, der er med i hvilke grupper.
Vedtægter
1. Navn, hjemsted og formål
Gruppens navn er VL [nummer] og Gruppens postadresse er c/o den til enhver tid værende formand for Gruppens formandskab.
Dansk Selskab for Virksomhedsledelses formål tager afsæt i den paragraf, som blev formuleret ved Selskabets stiftelse den 8. april 1965:
Selskabets formål er at fremme moderne og ansvarlig ledelse gennem udveksling af viden og dialog for derved at bidrage til bæredygtig, økonomisk fremgang og generel forbedring af levevilkårene i Danmark og verden omkring os.
Selskabet virker først og fremmest gennem VL-grupperne, der mødes med jævne mellemrum for at udveksle erfaringer, viden og ideer på tværs af brancher og sektorer i det danske samfund – og gerne med internationalt udsyn.
VL-grupperne udgør fortrolige og uformelle rum for samtaler, oplæg og oplevelser, der kan inspirere og styrke det enkelte medlems personlige lederskab. Selskabet stræber efter at motivere dialogen i VL-grupperne til ikke kun at handle om ledelse, men også om almene samfundsforhold og ledernes roller i relation hertil.
2. Formandskabet, rekrutterings- og arrangementsudvalg
Til at lede Gruppen vælges på årsmødet, for to år ad gangen et formandskab, rekrutterings- og arrangementsudvalg, hvilket sikrer størst mulig involvering af Gruppens medlemmer. Genvalg kan finde sted.
Formandskabets formand varetager kontakten til Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL). Formandskabet fastsætter selv sin forretningsorden.
3. Medlemsforhold
Medlemmer optages alene per invitation. Et medlemskab er som sådan et privilegium, og det forpligter den enkelte til at skabe værdi for sin VL-gruppe og bidrage til opfyldelse af Selskabets formål.
Som medlemmer optages virksomhedsledere på øverste beslutningsniveau inden for alle brancher samt ledere inden for den offentlige sektor, liberale erhverv, institutioner, organisationer, forskning og uddannelse. Foruden direktører og bestyrelsesmedlemmer, optages funktionschefer i større virksomheder.
Ud over aktive virksomhedsledere kan VL-grupperne optage andre inspirerende, dagsordensættende samfundsaktører, der på forskellig vis kan bidrage til at kvalificere og udvikle indholdet i netværkets aktiviteter.
For så vidt angår de liberale erhverv – revisorer, advokater og virksomhedskonsulenter m.v.- forudsættes det, at der er tale om personer, der deltager i den overordnede beslutningsproces i den virksomhed, de fungerer i, som ledende partnere, aktionærer, bestyrelsesmedlemmer eller direktører.
Alle medlemmer i en VL-gruppe skal være medlem af Selskabet.
Det tilstræbes, at Gruppen til enhver tid har minimum [30-40] medlemmer.
a) Optagelse:
Optagelse af nye medlemmer sker som nævnt per invitation og finder sted som følger:
VL-gruppen er selvsupplerende. Konkrete forslag af kandidater til nye medlemmer fremsendes til gruppens rekrutteringsudvalg, alternativt gennemgår udvalget VL-Selskabets potentialeliste. Nye kandidater, som opfylder de ovenfor angivne kriterier til potentialelisten, kan sendes til Selskabet på info@vl.dk, som tager en afklarende dialog og sørger for oprettelse.
Konstaterer Gruppens rekrutteringsudvalg, at medlemsforslaget opfylder den af gruppen ønskede profil på et nyt medlem, sikrer udvalget medlemsforslaget fremsendt til samtlige medlemmer i Gruppen.
Et medlemsforslag kan ikke imødekommes, såfremt der fremsættes en begrundet mundtlig eller skriftlig indsigelse fra blot ét medlem af Gruppen.
Fremsættes der ikke indsigelse mod det foreslåede medlem, optages vedkommende som medlem af Gruppen og inviteres til at deltage fra og med det næstkommende møde.
Endelig optagelse i Gruppen er betinget af at formanden opretter medlemmet på VL intranettet og kontingentbetaling af medlemskabet hos Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL) har fundet sted.
Anmodning om optagelse fra medlemmer af andre VL-grupper (danske eller udenlandske) f.eks. i forbindelse med flytning til gruppens primære geografiske opland, bør have en positiv særbehandling, men vil være underlagt samme regler for indsigelse som nævnt ovenfor.
b) Udmeldelse og eksklusion:
Udmeldelse af gruppen og Dansk Selskab for Virksomhedsledelse skal ske skriftligt til Gruppens formand med tre måneders varsel til udgangen af et regnskabsår. Det vil sige senest per 31. marts.
Medlemmer, der har haft en mødeprocent på under 50% i VL-sæsonen, som starter 1. juli og slutter 30. juni, skal stille deres medlemskab af gruppen til disposition på årets første møde efter sommeren, hvorved gruppen kan tage stilling til på hvilke betingelser medlemskabet kan fortsætte.
Medlemmer, der ikke aktivt har meldt afbud til gruppemøderne i forbindelse med 3 på hinanden efterfølgende møder, skal kontaktes af Formanden, og kan herefter ved gentagelse blive ekskluderet af gruppen.
Er et medlem blevet slettet af medlemslisten i Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, ekskluderes medlemmet automatisk fra Gruppen. Eksklusion på grund af kontingentrestance og/eller sletning som medlem af Dansk Selskab for Virksomhedsledelse fritager ikke for kontingentforpligtelsen for det regnskabsår, i hvilket eksklusionen finder sted.
Gruppens formandskab, såvel som ethvert af Gruppens medlemmer, kan i særlige situationer stille forslag om at et medlem ekskluderes. Til vedtagelse af eksklusion af et medlem kræves at 2/3 af Gruppens medlemmer skriftligt tilslutter sig dette.
Et medlem, der udtræder af aktiv tjeneste – og således ikke længere opfylder betingelserne for medlemskab – skal efter maksimum 24 måneder stille sit medlemskab af gruppen til disposition på førstkommende møde. Her kan gruppen vælge at udvide perioden med 12 måneders intervaller, eller at aftale medlemmets udtræden.
I forbindelse med et medlems jobskifte skal medlemmet orientere Gruppen og stille sit fortsatte medlemskab af gruppen til disposition. Dette sker for at sikre, at Gruppen altid har den ønskede optimale sammensætning, og såfremt medlemmets ændrede jobsituation ikke længere passer ind i den af gruppen fastlagte sammensætning, eller hvis medlemmet ikke længere opfylder betingelserne for medlemskab – skal medlemmet forlade gruppen inden for de næste tolv måneder.
Medlemmer kan søge Gruppens formandskab om orlov fra Gruppen. f.eks. i forbindelse med udstationering i udlandet eller andre særlige omstændigheder. I orlovsperioden fortsætter medlemmet som passivt medlem af gruppen, mens medlemskabet af Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL) fortsætter uændret, dog begrænset til fire år.
4. Møder
Der afholdes minimum 8 møder årligt, heraf et årsmøde. Møderne afholdes enten på skift hos de enkelte medlemmer, virtuelt, eller eksternt såfremt mødets formål kræver det. Ved møde hos medlemmerne afholder værten eller dennes virksomhed sædvanligvis omkostningerne forbundet med afholdelse af et møde.
Medlemmerne har mødepligt og VL-intranettet genererer en mødestatustik til brug for Gruppen samt VL Selskabet (se i øvrigt afsnittet vedr. udmeldelse og eksklusion).
Der afholdes et årligt statusmøde, som kan være sammenfaldende med et ordinært møde. I forbindelse med årsmødet skal der gennemføres en selvevaluering af Gruppen, hvor bl.a. årets mødeaktiviteter, gruppens nuværende sammensætning, ønsker til fremtidige profiler på nye medlemmer, opfyldelse af vedtægter/vedtægtsmodel m.v. evalueres.
Der er tavshedspligt over for tredjemand med hensyn til det på møderne drøftede. Der optages ikke referat.
5. Tegning og hæftelse
Gruppen er en frivillig forening. Medlemmerne af Gruppen hæfter ikke personligt for Gruppens forpligtelser.
Gruppen tegnes og forpligtes udadtil ved underskrift af formanden og yderligere et medlem af formandskabet.
6. Opløsning
Til Gruppens opløsning kræves vedtagelse med 2/3 majoritet blandt samtlige medlemmer.
Ved Gruppens opløsning fordeles Gruppens formue ligeligt blandt de medlemmer, som har indbetalt kontingent for det pågældende medlemsår, og som ikke er udmeldt eller ekskluderet af Gruppen.