Fra disciplineret compliance til offensiv strategi

Kim Balle (VL91) er Group CFO for rederiet TORM og har gennem de seneste år arbejdet mere og mere intenst med bæredygtighed. Indsatsen har undervejs flyttet sig fra et naturligt fokus på compliance til et gennemgribende strategisk perpektiv. For Kim Balle er der ingen tvivl om, at det strategiske ansvar for bæredygtighed hører til i bestyrelsen og direktionen, men at finansfunktionen er hovedansvarlig for den eksterne non-financial [ikke-finansielle] rapportering. Governance af processerne rækker dog langt ud i resten af organisationen.

Vi gør ikke noget på kort sigt, der strider imod det lange sigt

Henrik Andersen, CEO Vestas og medlem af VL46, er en af hovedtalerne til VL´s Virtuelle VL Døgn den fjerde juni. Vi har talt med Henrik om ansvarlighed, om global ledelse, og om hvorfor corona-krisen skaber muligheder for at hjælpe de næste generationer

Det ’nye’ VL er mere meningsfuldt end nogensinde

Hvad er meningen med VL? – hvad er purpose? Hvordan skal et historisk netværk af industriens topbosser genopfinde sig selv…

Dét mener VL-medlemmerne om deres netværk

VL-medlemmerne er meget tilfredse med deres medlemskab af VL. Det fortæller Medlemsanalysen 2022, der er udført i samarbejde med MEGAFON. Over 1.500 medlemmer har deltaget med deres holdninger, hvilket svarer til 41%. Der er mange spændende indsigter at få fra resultaterne, som netop i disse dage er på vej ud til alle VL-gruppeformænd, således at hver enkelt gruppe modtager deres egne resultater af analysen. Her får du en oversigt over nogle af de overordnede resultater.

SOMMERSERIE: Hvad har Corona gjort for min ledelse?

Hvordan har virksomheden klaret skærene under corona, hvordan har krisen påvirket ledergerningen – og hvad med fremtiden? I denne sommerserie (gen)besøger vi en række VL-medlemmer for at høre om deres livtag med krisen. Denne gang er det Mette Ravn, adm. direktør hos Vingsted Hotel- og Konferencecenter ved Vejle og medlem af VL93

Storpolitik, kold krig og industrispionage – Fireside Chat satte deltagerrekord

DIGITAL ROBUSTHED optager i den grad VL’s medlemmer, som onsdag var mødt talstærkt op i det virtuelle VL-studie for at høre eksperter diskutere den seneste udvikling inden for cyberkriminalitet, digital sikkerhed og pandemiens lynhurtige ændring af adfærd på nettet

Mette Dyhr, VL11: Vi er allerede 17 tilmeldte

Mette Dyhr fra VL11 er allerede i gang med at arrangere den årlige tur med VL-gruppen. Nogle gange går den til udlandet, andre gange rundt i Danmark. Men i 2024 er der ingen tvivl: Den årlige tur med VL-gruppen skal afholdes sammen med VL Døgnet på Egeskov i juni.

VL Døgn i fuld fart

Programmet til dette års store VL Døgn er næsten klart. VL Døgnet afholdes i Aarhus torsdag 4. juni. Det bliver et flot heldagsprogram, og talerlisten er nu næsten komplet. Blandt highlights er der både spændende temaer og formater som ”Arvingerne”, ”Europa som klimaduks og rollemodel” m.m. Og der er stærke internationale talere – bl.a. Professor Dan Ariely, Duke University, som er en af de globalt mest anerkendte psykologer – kendt for sine TED talks.

Inspirationskatalogerne er… inspirerende

VL’s Inspirationskataloger har nu været på gaden til fri afbenyttelse i mere end et år. De bliver løbende opdateret og det ser ud til, at de bliver godt brugt ude i VL-grupperne.

Danske topchefer planlægger afskedigelser og forbereder sig på et langt sejt krisetræk

Danske topchefer planlægger afskedigelser og forbedreder sig på et langt sejt krisetræk.
Generelt har vores virksomheder klaret sig godt i krisens første tid, lyder det fra toplederne selv i en ny undersøgelse blandt VL’s medlemmer. Forude venter et langt og slidsomt arbejde for at få økonomien tilbage på sporet, vurderer flertallet.

Ledelse i en Coronatid – Mette Lykke

Kan Coronakrisen hjælpe med at løse klimakrisen? Mette Lykke ser Coronakrisen som en accelerator, der har sat skub i nogle af de tendenser, som allerede var i gang for corona. Herunder også bæredygtighed.

To verdensnavne til VL Døgnet 2021 vil tale om krisen som mulighed

Det er et scoop, når VL Døgnet kan præsentere to verdensnavne til at skabe rammerne om ‘The Reboot’, tirsdag den 26. oktober i Dronningesalen i Den Sorte Diamant i København.

Virtuel morgensession sætter fokus på diversitet

Kvinder på toppen – hvordan får vi flere derop? Det spørgsmål stiller vi bl.a. Norges Stortingspræsident, Tone Wilhelmsen Trøen, Bestyrelsesformand Merete Eldrup og deltagerne på en virtuel morgensession tirsdag den 24. november, kl. 08.30. Vær med. Dine idéer og tanker er vigtige.

VL107 omsætter FNs Verdensmål 5 
til konkret handling i samtalebog

Med afsæt i Verdensmål nr. 5 om ligestilling mellem kønnene har 34 kvinder i VL 107 sat sig for at inspirere og være rollemodeller for andre kvinder i ledelsesrollen.
Mens VL har haft årstema om FN’s 17 verdensmål som konkurrenceparameter, så har VL 107 valgt at fokusere særligt på et mål. Og et temmelig væsentligt et. Ligestilling er ifølge udtalelser fra direktøren for UN Global Compact, Lise Kingo, på VLs årsmøde den 6. juni faktisk det stærkeste redskab til at realisere en mere bæredygtig fremtid.

Uden et stærkt netværk bliver du hjemmeblind

I et stærkt netværk skal der være plads til at dele både de store visioner og til at diskutere mere dagligdags temaer.
Lars Sander Matjeka er medlem af VL-bestyrelsen og på tiende år med i VL91. VL Nyt har talt med ham om, hvordan VL-grupperne holder sig tidssvarende og interessante for nutidens topledere.

LEDELSE: Hvilke kvalifikationer er afgørende i fremtidens digitale organisationer?

Hvilke lederkvalifikationer er i høj kurs lige nu og i fremtidens digitale virksomheder? Blockchain, drone-teknologi, 3D-print, Internet of Things, kunstig intelligens – teknologier, som forandrer verden hurtigere end nogensinde, og som nutidens topleder må vide noget om i det mindste på et strategisk niveau, lyder det fra executive search-branchen. Forståelse for de nye teknologiers muligheder og evnen til at lede i en tid med voldsomme forandringer er derfor i fokus lige nu, når virksomheder er på jagt efter den rigtige topledelseskandidat, fortæller Steen Ernland, Adaptum Partners (VL49).

Årstema 2022: VL Sustainable Leadership

Essensen af VL’s formål er at fremme moderne og ansvarlig ledelse og bidrage til bæredygtig, økonomisk fremgang. Det har – i god dialog med VL-formændende – givet os anledning til at genbesøge de tre foregående årstemaer (Verdensmål, Responsible Business og Digital Reshaping) og forene dem i årstemaet for 2022: Sustainable Leadership

Se Lisbeth Knudsen i DR Deadline tale om VL´s Årstema

Lisbeth Knudsen, som er erfaren Davos-deltager, blev i går aftes, inviteret ind i DR-Deadline for at tale om Davos 2020, der har fokus på ‘Stakeholder Capitalism’. Under diskussionen om Davos kom Lisbeth Knudsen ind på, hvorfor VL har sat samme højaktuelle dagsorden med årstemaet ‘Responsible Business’

Sådan tackler vi Corona-krisen

Kontroltab, morgen-træning og pauser fra ‘breaking news’. Sådan tackler vi Coronakrisen
Mange virksomheder er økonomisk hårdt ramt af Coronakrisen, andre steder er det business as usual – næsten da. Vi har talt med en række virksomhedsledere om, hvordan de hver især oplever krisen.

Velkommen tilbage til et spændende VL-efterår

Vi er nu godt tilbage efter en dejlig sommer og har travlt med planlægningen af et spændende og engagerende efterår. I næste uge lægger vi ud med en landsdækkende formandsturné.

Carsten Topholt: VL har en stærk vision, som vi skal stå ved

Carsten Topholt er finansdirektør – CFO, i TV 2 og er medlem af VL17. Han har en lang og alsidig ledelseskarriere bag sig i blandt andet Finansministeriet og McKinsey & Co. Han er nyvalgt til VL´s bestyrelse og vil særligt fokusere på de stærke tværgående temaer, der evner at engagere VL-medlemmerne på tværs. VL Nyt har taget en snak med Carsten Topholt om hans visioner for VL.

Ansvarlig ledelse: 'License to operate' eller 'purpose'?

Når man står i spidsen for en virksomhed, der er indbegrebet af grøn omstilling, ligger ansvarlighed naturligt i DNA’et. Men mange virksomheder har ikke grønne rødder og skal først nu til at definere deres formål med at udvise ansvarlighed. I vores serie om Responsible Business har vi interviewet Thomas Dalsgaard, bestyrelsesformand i Dansk Retursystem og medlem af VL-gruppe 48

Margrethe Vestager

Margrethe Vestager skulle have været en af hovedtalerne på det oprindelige VL Døgn 2020 i Aarhus. Vi har i stedet fået et interview med Margrethe Vestager om Corona-krisen i forhold til andre kriser, om at søge fælles løsninger og om, at dagene også for Margrethe Vestager efterhånden er svære at skelne fra hinanden

VL DØGN: TRE MEGATRENDS VIL TEGNE VERDEN EFTER CORONA

Vicegeneralsekretær Ulrik Vestergaard Knudsen fra OECD er meget optaget af de megatrends, som vil følge efter corona-pandemien. Mød ham på årets virtuelle VL Døgn, hvor han blandt andet kan løfte sløret for en dugfrisk OECD-prognose.

Danskere med global rækkevidde

VL’s Adm. Direktør Ida Bratting Kongsted sætter spot på de internationale VL-grupper. Der er en stor gevinst for de internationale medlemmer i at styrke kontakten til Danmark, og samtidig have et personligt og oprigtigt forum for ledelsessparring. I udlandet opleves VL netværket som et moderne og unikt netværk.

En af verdens vigtigste techbosser talte om Responsible Business

VL-sæsonen fik en fremragende start torsdag aften hos Microsoft, hvor over 100 VL-medlemmer mødte op for at møde en af de absolut førende tech-bosser i verden: President Brad Smith, Microsoft Corporation gav et tankevækkende og dilemma-fyldt oplæg om muligheder og udfordringer ved de nye teknologier

Charles Marcus' kvante-forskning efterlader dig åndeløs! Mød kvante-teknologiens mester i VL-studiet

Hans forskning i kvanteteknologi kan blive lige så revolutionerende som H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen for 200 år siden. Du kan møde nutidens mester i kvantefysik – amerikanske Charles Marcus gæster VL-studiet torsdag i næste uge.

Forståelse af arbejde er under forandring

Coronaen har ikke bare ændret den måde, vi arbejder på, men også de forventninger og ønsker folk har til deres job og den måde, virksomhedsledere strukturerer deres arbejdsstyrke. Nøgleordet er ’fleksibilitet’, mener Morten Petersen, der lever af at sætte freelancere og virksomheder i forbindelse med hinanden. VL har spurgt ham, hvorfor han mener, at fleksibel arbejdskraft er en trend, man som virksomhedsleder bør forholde sig til.

Diversitet handler ikke kun om at få flere kvinder i erhvervstoppen – virksomheder skal udvide deres mindset

Hvilke lederkvalifikationer er i høj kurs lige nu og i fremtidens digitale virksomheder? I denne udgave af VL Nyt hører vi Tobias Petri fra Heidrick & Struggles om behovet for en bredere forståelse af diversitets-begrebet.

Han lærer regeringer og topledere at bruge kunstig intelligens til at skabe en bedre verden – og business

Stephen Ibarakis globale lederskab ved nogle af verdens største finansielle, videnskabelige og tekniske institutioner og virksomheder giver ham et unikt overblik over hvor fremtidens innovation er på vej hen. Den 6. maj er han på live fra Silicon Valley og vil inspirere med aktuelle cases om, hvordan kunstig intelligens kan bidrage til at skabe en verden, som kan modstå fremtidige kriser

Nu kan du låne en digital profil til bestyrelsen

VL og IT-Branchen har indgået et samarbejde om at formidle kontakt mellem bestyrelser og digitale profiler. Initiativet skal give et løft til digitaliseringen hos især SMV’er, som har brug for digitale kompetencer.

VL´s Verdensmåls app får fin international anerkendelse i Forbes

Stephen Ibaraki, der var en af hovedtalerne på VL Topmødet i foråret, har netop fremhævet VL´s arbejde med Verdensmålene i en artikel i Forbes. Det er særligt GGBN appen, som har vakt Stephen Ibarakis interesse.

Det oversete verdensmål: CEO viser vej i kampen mod madspild

Med madspildsappen Too Good To Go giver Mette Lykke ledelsen restauranter, bagerier og købmænd i ind- og udland et effektivt værktøj til at minimere madspild, få en god forretning ud af det, og samtidig navigere efter FN’s verdensmål nummer 12. VL har talt med CEO Mette Lykke.

Meningsfuldt forretningsinitiativ som resultat af VL Døgn 2019.

VL Døgnet 2019 affødte et meningsfyldt samarbejde. Novo Nordisk har netop annonceret, at Too Good To Go nu er rullet ud i 25 af Novo Nordisks danske kantiner. Samarbejdet er et direkte resultat af et møde på VL Døgnet 19. Efter et indlæg fra CEO Mette Lykke fra Too Good To Go, gik Kristina Lee, CVP Novo Nordisk Facilities, og formand for VL53, hen til Mette Lykke, VL3. Og resten er historie.

Bæredygtighed: hvor slemme er vi egentlig?

Fossflakes i Skive er en mindre virksomhed, der har taget et kvantespring ind i bæredygtighed. Forklaringen er enkel analyse med præcis hjælp og det helt afgørende: en ejer-ledet ledelse, der går forrest, fordi det er det rigtige at gøre. Belønningen: flotte resultater og en rank ryg. VL Nyt har mødt CEO hos Fossflakes A/S, Adam Foss, VL 4, til en inspirerende snak om, hvad man egentlig kan gøre som mindre virksomhed, når man ser bæredygtigheds-lyset.

Det er virksomhedernes opgave at hjælpe forbrugerne til nye vaner

Pia Huusfelt lever af at kigge ind i fremtidens forbrugeradfærd, transformere den til et forretningsmæssigt aktiv – og udfordre eksisterende tænkning. På hendes visitkort står Global Business Leader i IKEA Group, og hun er ikke i tvivl: morgendagens ledere prioriterer bæredygtighed på lige fod med indtjening, mens virksomhedernes nøgleord bliver relevans. De gode tal kommer nemlig ofte af sig selv, hvis virksomheden er relevant, mener hun. Pia Huusfelt er medlem af VL49, og hun giver her sit bud på, hvorfor Responsible Business er en forretningsmæssig mulighed.

Roadtrip til VL-grupperne, der tegner fremtiden

VL Selskabet har de seneste måneder været i tæt dialog med mange formænd og repræsentanter for de over 120 VL-grupper. Målet har været at involvere formændene i VL´ strategiske retning. Roadshowet gennem Danmark har også været indsigtsfuldt i forhold til at komme tættere på gruppernes hverdag. Læs her, hvordan Jette Ditlev, formand fra VL30 og Ilhami Alici, der er formand for VL89, arbejder med VL-grupperne.

Ny stærk projektleder til VL Selskabet

Mød den nye profil i VL’s lille team. Mette Tingskov er i februar tiltrådt som projektleder, og har lige nu rygende travlt med at få VL Døgnet i næste uge på plads!
Mette har en international baggrund i psykologi og kommunikation og fortæller åbenhjertigt om sin første tid som ansat i VL Selskabet.

VL Døgnet: Stor opmærksomhed på fremtiden

I et dynamisk program på VL Døgn vekslede stemningen mellem det skeptiske og det optimistiske syn på fremtiden. Fællesnævneren var den stærkt foranderlige og uforudsigelige fremtid.

VL internationalt: Den danske ledelsesstil er vores fællesnævner

VL-grupperne er meget aktive i udlandet. Vi har 15 internationale VL-grupper, der i praksis arbejder på samme måde som VL-grupperne i Danmark. Men der er jo nogle strukturelle forskelle og vilkår, der er noget anderledes, og som man må arbejde ud fra som gruppeformand. VL Nyt har talt med Ulrik Møller, der er gruppeformand for VL85 i Luxembourg.

Reportage Episode 1: Digital Tillid & Ansvarlighed

Hav fuldstændig styr på din data-kontrakt med kunderne – ellers har du ikke en chance for at udnytte virksomhedens digitale potentiale, lød det fra gæsterne i den første virtuelle debat i VL’s nye digitale serie om Digital Reshaping.

En købmands guide til ansvarlig ledelse

Det kan være en svær øvelse af definere, hvad det konkret vil sige at være en ansvarlig leder. VL har talt med og fået en række jordnære tips fra Lisbeth Dalgaard, der udover at være købmand i Meny Dalgaard Supermarked er formand for Dansk Arbejdsgiverforening og medlem af VL20. Interviewet er et led i vor serie om VL’s årstema: Responsible Business

2024 ser alvorligt ud

Bjarne Corydon, ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør for Børsen, medlem af VL3, er bekymret for 2024. Og særligt for den allerstørste enkeltstående faktor, som er det amerikanske præsidentvalg. Hvis Trump vinder, risikerer verden en de-stabilisering af en række ret stabile rammevilkår. Geopolitik kan på den måde for alvor komme på den enkelte virksomheds dagsorden. Læs flere af Bjarne Corydon´s pointer her.

Fremtiden giver erhvervslivets top hovedbrud

Topchefer og bestyrelsesprofiler mener, at det er umuligt at lægge planer et par år ud i fremtiden. Verden ændrer sig hurtigt, og det bør man huske, når man vil redde verden med grønne tiltag, lød opsangen ved årets VL Døgn.
Læs artikel fra JP Finans

FN's Verdensmål – nu også en bestyrelsesopgave

Fra gode hensigter til målbare resultater: Arbejdet med FN’s Verdensmål er i stigende grad en opgave for topledelsen og bestyrelsen.
Et flertal af virksomheder arbejder i dag aktivt med Verdensmålene, viser en ny undersøgelse blandt 615 topledere.

Mød Bjarne Corydon, Martin Zachariasen m.fl. på tirsdag, den 24. november

Vær med, når vi på tirsdag, kl. 08.30 åbner for den virtuelle morgensession og tager et 360 graders view om Diversitet med:
Direktør & Chefredaktør Bjarne Corydon, Børsen
Stortingspræsident Tone Wilhelmsen Trøen
Bestyrelsesformand Merete Eldrup, Nykredit Realkredit m.fl.
Professor & Rektor Martin Zachariasen, IT Universitetet, København 
Partner Tobias Petri, Heidrick & Struggles og ikke mindst dig. 

Gense højdepunkter fra det succesfulde virtuelle VL Døgn

VL Døgnet var relevant og dynamisk og gav stærke globale perspektiver til de over 700 topledere, der fulgte med. Her er en kort video, der ser tilbage på en spændende eftermiddag.

Sustain Report interview af Ida Bratting Kongsted

Sustain Report har talt med Ida Bratting Kongsted om resultaterne af VL’s Verdensmåls-survey. Der er lang vej til, at Verdensmålene er koblet godt og grundigt sammen med kerneforretningen. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL).

Sir Nick Clegg at The Virtual Summit 4th of June

Sir Nick Clegg, Head of Global Affairs and Communication and member of Facebooks Top Executive Team participated in the closing Fireside Chat at the Virtual Summit 2020

Vi flytter bjerge og udfordrer konsensus – helst dagligt

Vi kender ham: Mads Lundby Hansen, cheføkonom og vicedirektør i tænketanken Cepos og medlem af VL57. Jævnligt sætter han den økonomiske dagsorden for det blå Danmark i medierne, og det kommer bag på de færreste, når han fortæller, at han er en politisk drevet ildsjæl.

Et er at trykke på digitaliserings-knappen, noget andet er at få mennesker med

I mere end tyve år har han arbejdet med digital omstilling i bl.a. mediebranchen og i de senere år i detailbranchen som Head of Digital hos Salling Group.
Claus Hovge Andersen, VL103, er med i VL’s digitale advisory board. Hans tilgang til den digitale transformation er pragmatisk og operationel – han foretrækker at gennemføre forandringer stepvis, så organisationen og kunderne kan følge med.

Sat på spidsen Business er ikke Responsible uden lighed og diversitet

VL-interview med Gitte Maya Elsing, bestyrelsesformand i KiB:
Bundlinje og klima er efterhånden hygiejnefaktorer, derfor er ligestilling og mangfoldighed ikke til at komme uden om, når målet er ansvarlighed i ledelsen.

God ledelse tager afsæt i mennesket, det rette purpose og den rette kultur

Kommunikation, ærlighed og værdiskabelse er alle områder, der kræver særligt fokus i ledelsesarbejde. Martin Bøge Mikkelsen, der er formand for VL17 og bestyrelsesformand i en række virksomheder, deler her sine vigtigste ledelseserfaringer og principper for god ledelse – for fremtidens ledelse.

Interview med Pernille Wandel-Petersen

Efter 15 år som VL Selskabets anker går Pernille Wandel-Petersen i gang med at skubbe på bæredygtighedsindsatsen i shippingbranchen i Hamborg. VL Døgnet og årstemaet om FNs Verdensmål er blevet en hjertesag for Pernille, som ser tilbage på sin tid i VL med stor taknemmelighed, ‘Men nu skal jeg videre, mens der er brug for mig. Der er masser at tage fat på, og ingen tid at spilde’ siger hun, idet hun flyver ud ad døren.

Velkommen tilbage til en ny spændende sæson for VL

I VL Selskabet er vi nu klar til at tage hul på efterårets program, som vi vil bestræbe os på at gøre dækkende og aktuelt for alle. Jeg ved, at flere grupper allerede i september har planlagt egne ’døgnmøder’, udlandsture og andre aktiviteter, der alle understreger de stærke og givende netværksrelationer, som er i VL.

Boozt, Saxo og Demant. Teknologi er basics. Nu skal der bygges ovenpå

Hvilken rolle spiller teknologi, når man lynhurtigt må sadle om og tænke anderledes – som under en coronakrise? Onsdagens Fireside Chat havde fokus på vækstmuligheder og digitale strategier.

Download the new GGBN App

Read about and download the new version of the GGBN App – which is a result of this years theme of Responsible Business – A Competitive Advantage.

Hun griller giganter, der ikke opfører sig ansvarligt, og udfordrer topøkonomers fastlåste tankegang

Amerikanske Rana Foroohar udfordrer topøkonomer og techgiganter med sine kritiske klummer i Financial Times. Mød den anerkendte journalist, CNN-analytiker og forfatter på årets virtuelle VL Døgn og læs mere om Rana i interviewet: “Hun griller giganter, der ikke opfører sig ansvarligt, og udfordrer topøkonomers fastlåste tankegang”

Dansk verdensklasse til VL Døgnet: Bildesigner Henrik Fisker

Den globale iværksætter og bildesigner Henrik Fisker er på live fra LA til VL Døgnet d. 26. oktober. Han er verdenskendt for sine ikoniske biler, førende inden for design og udvikling af el-biler og er i stigende grad involveret i udviklingen af fremtidens transport

McKinsey´s bedste råd: Gå igang med at arbejde med Verdensmålene. Hellere før end senere

McKinsey var meget aktivt involveret i forårets mange workshops, hvor VL-medlemmer drøftede Verdensmål som forretningsstrategi. Vi har spurgt Senior Partner Philip Christiani og Associate Partner Carsten Topholt om deres refleksioner efter det intense forløb. Deres bedste råd er at komme i gang. Hellere før end senere …

Godt Nytår!

Kære VL-kollega,
Rigtigt Godt Nytår.
Vi tager nu fat på det tredje årti af det 21. århundrede. Hvad kommer til at karakterisere det nye årti, hvis det første årti havde techgiganter, populisme, fake news og klimaforandringer som nogle af overskrifterne? Hvad vil de næste ti år bringe os af godt og skidt?

Ledelse i en Coronatid – Martin Thorborg

Der er et før og et efter Corona. Mange virksomhedsledere er i disse dage i gang med en refleksionsproces omkring, hvad vi kan lære af Corona, som på mange måder disruptede vores arbejds- og ledelsesform. Nu er Danmark godt i gang med genåbningen, men kan – og bør – man gå tilbage til “plejer”? Eller er der ting man fremover bør gøre anderledes? VL har talt med en lang række ledere om de læringer, de tager med sig fra corona. Denne gang har vi talt med Martin Thorborg, VL 5, serieiværksætter og adm. direktør i Dinero.

Tag ansvar for dit arbejdsliv

MUVE-konceptet giver en struktureret tilgang til et grundigt eftersyn af dit arbejdsliv – og måske starten på en porteføljekarriere. VL Nyt har i denne uge mødt MUVE-forfatterne Maria Hjorth, VL84, og Pia Aarestrup, VL64, til en snak om de skridt du kan tage sent i din karriere.

Digital Resilience

ON WEDNESDAY 14 APRIL 2021 at 08.30 we welcome you to the fifth episode of VL’s virtual Digital Reshaping-series; DIGITAL RESILIENCE with Clement Kjersgaard and his guests: David Lloyd, General Manager, UK, Netherlands & Nordics, Alibaba Group, Nana Bule, CEO, Microsoft Denmark and Ulrik Vestergaard Knudsen, Deputy Secretary General, OECD.

Hvad gør man, hvis CEO eller formand bliver syg af Corona?

Birgit W. Nørgaard har bestyrelsesposter i en række danske og internationale selskaber. Det særlige ved den nuværende krise er den fuldstændig manglende visibilitet. Ingen ved, hvor slem krisen bliver, eller hvornår den slutter – derfor er man nødt til fra dag til dag at overveje alle tænkelige scenarier, siger hun.

Vi kommer til at se mere af det her – især i IT og tech

“Det er helt vildt dejligt at se en virksomhed med fuld tillid begge veje, hvor man satser på, at folk er deres ansvar bevidst. Det er en kæmpe tillidserklæring”, siger tidligere formand og nuværende bestyrelsesmedlem i VL21, Klavs Vejlang, der er Investor & Board Professionel med base i Aarhus.

VL & AI – Årstema-kickoff: Kom i gang – og tænk dig om

Torsdag den 26. oktober bød VL indenfor til en stærk kickoff-konference på det nye Årstema: Kræver kunstig intelligens mere intelligent ledelse? Spørgsmålet var der ikke noget entydigt svar på. Men tre pointer stod tindrende klart efter mini-konferencen: Lederen skal tættere på AI og være mere komfortabel. Organisationen skal forstå, hvilke problemer AI kan bruges til at løse. Og alle organisationer skal i gang. Hellere før end siden. Så start i det små.

Download Global Goals Business Navigator (GGBN)

Global Goals Business Navigator (GGBN) appen er udviklet i forbindelse med årstemaet om FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter og blev lanceret på VL Døgnet 6. juni i FN Byen. Appen har, som årets workshops om temaet, til formål at inspirere og engagere virksomhedsledere til at indarbejde Verdensmålene i virksomhedernes strategi og finde de nye forretningsmuligheder og konkrete løsninger, som Verdensmålene åbner for.

Chefredaktør og bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen ny formand for VL-Selskabet

VL afholdt tirsdag d. 8. oktober 2019 ordinær generalforsamling.
Lisbeth Knudsen, Tværgående chefredaktør for Mandag Morgen og Altinget, blev enstemmigt valgt som ny bestyrelsesformand, idet Jens Wittrup Willumsen trådte tilbage efter de maksimale seks år på posten.
Yderligere tre nye medlemmer blev valgt til bestyrelsen

Sæt kryds i kalenderen: VL Topmøde 6. maj og VL Døgn 26. oktober 2021.

Kære VL-medlem,
Et engagerende virtuelt VL Topmøde her i foråret og et godt gammeldags sprudlende og fysisk VL Døgn til efteråret. Det er VL Bestyrelsens beslutning på baggrund af den store usikkerhed om restriktioner …

David Lloyd from the Alibaba Group

Wednesday 14. April David Lloyd from the Alibaba Group was among the prominent guests in the virtual VL Studio.

Vær med, når topledelsen for hhv Mærsk, Danske Bank, Arla, Aalborg Portland og Siemens byder indenfor

VL Årstemaet, ’Responsible Business – A Competitive Advantage’, tager det næste stærke skridt. Helt eksklusivt åbner en række af vores fremmeste virksomheder dørene og byder VL-medlemmerne indenfor til morgenmøder inkl. workshops á max 30 deltagere.

VL sætter spot på kvindelige medlemmer i ny survey

367 kvindelige VL-medlemmer har deltaget i en kvalitativ survey, med det primære formål at tiltrække og fastholde flere kvindelige topledere i VL. Svarene viser, at VL-grupperne med fordel kan stille skarpt på deres tilbud over for kvindelige ledere, men også, at vi i VL bør se på diversitet meget bredere end blot på kønssammensætning. Læs opsummeringen her

Responsible Business – Siemens og den grønne omstilling

Årstemaet Responsible Business var i god gænge. Men så kom Corona, og vi måtte aflyse workshops hos en række virksomheder. Men udover en interviewserie med værtsvirksomhederne, har vi sammen med jyskebank.tv produceret denne lille film med Siemens adm. dir. Claus Møller VL16, der her fortæller om, hvorfor den grønne omstilling kan betale sig

Aldrig sig aldrig: Øjenvidneberetning fra Moskva

Aage V. Nielsen, VL76 er dansk og har boet og drevet virksomhed i Moskva i 30 år. Læs hans personlige beretning om at være dansk virksomhedsleder i Rusland i denne svære tid, om hans syn på de virksomhedsmæssige og personlige begrænsninger, der er opstået i kølevandet på Ukraine konflikten og om de muligheder, der forhåbentlig vender tilbage.

Bæredygtighed skal på næste niveau

Anne Skovbro, VL1, er direktør for By & Havn i København. VL Nyt har taget en snak med direktøren om ledelsesudsigterne for 2024. Hendes bud er et mere stabilt 2024 på bagkant af en række meget usædvanlige år. Men nu virker planlægningshorisonten mere stabil – og det er gode betingelser for at tage et stærkt ryk med professionaliseringen af bæredygtighed.

AI – hvad er lederens opgave?

AI er i fuldt flor i mange virksomheder og organisationer. Men måske mere som den vilde have end et fint botaniseret set-up. For AI udvikler sig i høj grad nedefra, og op gennem organisationen. Ofte ukontrolleret. Ledelsesredaktør på Mandag Morgen, Stine Bjerre Herdel, har fulgt teknologiudvikling og særligt AI gennem de seneste år. Læs her det første af flere interviews med Stine om hendes syn på lederens rolle, hvad AI betyder for organisation, kompetencer og ikke mindst store spørgsmål om etik og menneskets rolle.

VL-gruppeformandsturné over de næste par uger

De højt prioriterede årlige møder med VL-gruppeformænd er lige om hjørnet Der er ét topaktuelt emne: nemlig den videre udvikling af VL. Møderne har en aktiv og involverende dagsorden, hvor grupperne får rig lejlighed til at drøfte relevante emner med både hinanden og VL Selskabet.

Vi lever naivt i en drømmeverden

Krigen i Ukraine fortsætter. Der er ingen tegn på bedring af situationen. Tværtimod begynder konsekvenserne af krig i Europa at hobe sig op. I foråret 2022 mødtes VL Nyt med VL-medlem Aage V. Nielsen, der har boet og arbejdet i Moskva i 30 år og fik hans umiddelbare billede af situationen. Vi har talt med Aage igen, her 9 måneder senere, om hans friske vurdering af krigen. Og det er et meget pessimistisk – og formentlig realistisk – billede, han tegner.

Fra storytelling til regnskab

Bæredygtig ledelse er det store mantra, og mange danske virksomheder er fint med i forhold til de nuværende rapporteringskrav. Men kravene har indtil nu været præget af et fravær af standarder og struktur. Det ændrer sig nu med det nye direktiv og de nye standarder fra EU, der vil hjælpe og understøtte en bæredygtig samfundsudvikling i EU. VL Nyt har mødt Birgitte Mogensen, VL65, formand for Udvalg for Samfundsansvar og Bæredygtighed hos FSR – danske revisorer, der er en af Danmarks førende iagttagere og rådgivere inden for udviklingen af bæredygtighed. Birgitte Mogensen fortæller her om perspektiverne, og hvad danske virksomhedsledere kan og bør gøre.

Velkommen til et aktivt VL-efterår

Et meget energisk forår i VL kulminerede i et fantastisk VL Døgn. Og allerede nu er vi klar til endnu en god sæson. Sommerferien er ved at være slut for de fleste, og VL-aktiviteterne i efteråret står klar.

Løverne LIVE!

‘Løverne’ kommer til VL Døgnet. En række ”Løver” fra DR´s populære serie ”Løvens Hule” er nu klar til VL Døgnet, hvor opgaven er at vurdere og investere i lovende forretningsideer, som alle tager udgangspunkt i Verdensmålene.

Hvad har vi lært af de mange workshops om Verdensmålene?

VL-Nyt har taget fat i Senior Partner Philip Christiani fra McKinsey & Company, der er frontfiguren i samarbejdet med VL-Selskabet om Verdensmålene. VL har gennemført 15 workshops, haft +1.000 medlemmer med i processen og er i fuld gang med at analysere resultaterne. Så det er naturligt at spørge Philip, hvordan det egentligt er gået, og hvilke indsigter processen har givet.

Glædelig jul fra VL Selskabet

Adm. direktør, Ida Bratting Kongsted og teamet ønsker glædelig jul med refleksioner over året, der gik og giver samtidig en statusopdatering på VL Forum Intranet og App.

Hun hjælper tusinder af virksomheder til nye væksthøjder ved hjælp af fremtidens teknologier.

Hun er en digital power woman og et fyrtårn med en unik viden om den teknologiske udvikling fra Singapore til Europa – og nu kan du møde hende og stille hende nogle af de spørgsmål om de nye teknologier, du går og brænder inde med.

Ledelse i en Coronatid – Christina Hvid VL46

Coronakrisen og dens omfang og dybde er kommet bag på de fleste. Virus er godt nok under kontrol, og Danmark genåbner, men mange vil mene, at krisen kun lige er begyndt. Som leder står du med et meget stort ansvar – selvsagt uden erfaring fra tidligere kriser af samme natur. Men vi kan inspirere hinanden, prøve at lære af hinanden – derfor har VL talt med en lang række ledere om, hvordan de leder i en Coronatid.

VL Summit 2021 on May 6th

The post covid recovery is digital and green according to both the Danish Government as well as the leading industrial confederations of the country. VL’s initiative and Summit 2021 ‘Digital Reshaping’ is the recipe of getting started

Vi varmer op til VL Døgn 2020

Siemens Danmark med adm. direktør Claus Møller i spidsen er vært for den første af forårets workshops, som fungerer som opvarmning til VL Døgn 2020 i juni.
Den 16. marts inviterer Siemens i Ballerup VL-kolleger indenfor og sætter fokus på temaet ”Responsible Business – a Competitive Advantage” og virksomhedens konkrete arbejde med FN’s verdensmål.

VL Sommerhilsen 2022

På vegne af VL teamet vil jeg gerne takke af for en god første sæson af 2022 og samtidig ønske jer alle en rigtig skøn sommer.
Hvad bringer resten af 2022?
Lige nu arbejder vi på højtryk på efterårets VL-program, der fortsætter med samme årstema indenfor Sustainable Leadership. Vores mål fra Selskabets side er fortsat, at kunne inspirere og hjælpe jer i planlægningen af møderne og arbejdet ude i VL-grupperne.

God ledelse kræver, at man kan sætte en retning og sætte sit eget ego til side

De kolossale ledelsesmæssige udfordringer, mange topledere oplever i dag, bunder ikke kun i corona, men også i den krævende grønne omstilling og digitalisering. Der er i dag behov for en ny form for ledelse.

VL-Årstema: Se DR's interview af Brad Smith fra Microsoft

VL-årstema Responsible Business – A Competitive Advantage. Se interview af Microsoft Corporation’s President Brad Smith på DR2 Deadline

VL på Folkemødet

På VL’s morgensession på Folkemødet lørdag 15/6 kl. 9-10, kan du møde virksomhedsledere, der går forrest med at implementere Verdensmålene i praksis. Vi ses på Folkemødet.

VL Insights: Inspiration til debat om erhvervslivets rolle

VL´s podcast VL Insights er netop udkommet med en ny episode med fokus på VL & AI. VL Insights er blevet modtaget rigtigt positivt af VL’s medlemmer. Det er ikke overraskende ifølge den erfarne erhvervsjournalist, Solveig Bjørnestad, der står bag det redaktionelle fokus i podcasten.

RESPONSIBLE BUSINESS A Competitive Advantage

Annual Theme 2020
With this year’s theme: ‘Responsible Business – A Competitive Advantage’, we’re expanding on last year’s theme with an important perspective on the Global Goals.

Flere brancher har vist, at man kan rykke sig over night, når jorden brænder

Over alt i erhvervslivet er der gevinster i at tænke digitalt for at øge produktiviteten, optimere processer og udnytte data på nye måder – men først og fremmest for at finde helt nye forretningsområder, siger Anja Monrad, Senior Vice President og General Manager i Dell Technologies.
Anja Monrad (VL64) er nyt medlem af VL’s bestyrelse og med i Advisory Board for Digital Reshaping.

Årstema og VL Døgn skabes i år gennem et stærkt Advisory Board

12 eksperter fra virksomheder og universiteter har sagt ja til komme med input til det nye årstema og VL Døgn 2021 om Digital Reshaping. Alle har de store ambitioner på dansk erhvervslivs vegne, når det gælder den digitale udvikling og nye forretningsmuligheder.

Uddannelse: 'Digitale integratorer’ skal toptune fremtidens virksomheder

Microsoft planlægger at give 200.000 danskere et digitalt løft over de næste tre år. Initiativet skal afhjælpe manglen på it-kompetencer i erhvervslivet, få flere i job og sikre interessen for it-uddannelserne, siger Nana Bule, adm. direktør i Microsoft Danmark og medlem af VL’s digitale advisory board.

Tag ansvar for medarbejdere – deres lykke er virksomhedens vækst

For Tørk Furhauge, CEO Naturfrisk Group a/s og medlem af VL, er klima- og miljømæssig ordentlighed i såvel produkter som produktionsmetoder nærmest en hygiejnefaktor. Falder snakken på ansvarlighed, peger han i stedet på mennesker: Som leder har man især ansvar for at opføre sig ordentligt, og skal han vælge kun én ting, der har ført til hans succes bliver det – medarbejdere. Tilfredse og glade medarbejdere.

Mænd, kom ind i kampen for flere kvinder i bestyrelserne

Skal vi indføre kvindekvoter i Danmark, som man har gjort i Norge? Vil øremærket barsel til mænd gøre en forskel for flere kvinder i ledelser og bestyrelser? Hvordan kan et førende erhvervsmedie tale om diversitet, når det er mænd, som styrer den daglige nyhedsstrøm, og mænd, som interviewes?

VL Døgnet 2020 i kendte rammer aflyses. Nyt virtuelt format erstatter mødet i år.

Coronakrisen får nu desværre også indvirkning på vores store årlige fælles samlingspunkt i VL-regi.
Et stærkt og ambitiøst VL Døgn i Aarhus den 4. juni må desværre aflyses under indtryk af den igangværende sundhedskrise …

God sommer – og tak for en anderledes og rigtig spændende VL-sæson

Fra VL skal der lyde en stor tak for en sæson, der står tilbage som én, der blev helt anderledes end planlagt – men som også endte med, at vi for alvor fik skub i den digitale og virtuelle mødeform. På trods af det mærkelige forår kulminerede årets tema med stor succes i et nyt og uafprøvet koncept – et virtuelt VL Døgn.

Eksklusivt møde med David Lloyd fra Alibaba Group

ONSDAG den 14. april kl. 8.30 var David Lloyd fra Alibaba Group en af gæsterne i VL’s virtuelle Fireside Chat, som havde overskriften DIGITAL ROBUSTHED.

VL Døgnet 2021

I et dynamisk program på VL Døgn vekslede stemningen mellem det skeptiske og det optimistiske syn på fremtiden. Fællesnævneren var den stærkt foranderlige og uforudsigelige fremtid.

Sir Ralf: Responsible Business er mere aktuelt end nogensinde

Som topchef for Jaguar Land Rover står Professor Sir Ralf Speth i spidsen for en virksomhed, som er verdenskendt for sit arbejde med ansvarlighed og bæredygtighed. Vi bringer her et interview med den karismatiske topchef, som du kan møde på det virtuelle VL Døgn den 4. juni.

Digital Reshaping

Chairman of the Board of the Danish Management Society, Lisbeth Knudsen introduces the VL Annual Theme and initiative: DIGITAL RESHAPING.

VL har fået helt nyt VL Forum intranet!

I den forbindelse er der også kommet en opgradering af den nuværende VL Forum app. Vi håber, at du vil opleve det nye VL Forum intranet og den opgraderede VL Forum app som forfriskende forbedringer. 

Unge om bæredygtighed

Vi har spurgt organisationen Sustainable Change Makers om, hvad de tænker om Bæredygtig Ledelse, og hvordan virksomheder og organisationer bør tænke om netop organisering.

Og vinderne af Verdensmålsquizzen i BLOX er …

Der blev quizzet på livet løs til årsmødet med VL’s Global Goals Business Navigator, GGBN app. Vi har som lovet fundet tre vindere. Se hvem de er.

Julemøde 2018: Rigets og Europas tilstand blev vendt i hyggelige rammer

Som afslutning på 2018 inviterede VL sine gruppeformænd og internationale medlemmer indenfor til et uformelt julemøde i Nimbs flotte lokaler i Tivoli. Her blev Rigets tilstand vendt med EU-korrespondent og ordstyrer Lotte Mejlhede, som var suppleret med en veloplagt gæstekomité bestående af udenrigsminister Anders Samuelsen, udenrigskorrespondent Lykke Friis og folketingspolitiker Joachim B. Olsen. Og de mange VL-medlemmer fik god lejlighed til at møde nye og gamle venner.

Hvordan spotter man nye vækstmuligheder og udfordrer sit gamle mindset?

CEO Natasha Friis Saxberg fra IT-Branchen og VL13 har håndplukket fire gæster, som repræsenterer det teknologiske og forretningsmæssige udsyn, som dansk erhvervsliv sukker efter. Mød dem på næste uges Fireside Chat, hvor vi sætter fokus på Digitale Kompetencer særligt også fra direktions- samt bestyrelsesperspektivet.

Topmøde og gensynsglæde

Fra kontorer og mødelokaler fulgte man med alene eller i selskab med sin VL-gruppe, mens eksperter og topledere fra ind- og udland diskuterede digitale muligheder og veje ud af krisen. VL Topmødet torsdag i sidste uge var skarpt styret af studievært Clement Kjersgaard, som i fire rundbordssessioner tog digitaliseringens udfordringer og muligheder under kærlig behandling.
Dagens to keynotes – først den danske investor og serieiværksætter Lars Tvede og til sidst i programmet den canadiske ekspert i kunstig intelligens, Stephen Ibaraki, sendte seerne på en sci-fi-agtig rejse gennem de vigtigste teknologiske gennembrud, som sker lige nu, og som forandrer verden hurtigere, end det før er set i verdenshistorien.

Virksomhedsledere er usikre på deres kommunikation

Danske virksomhedsledere er ikke i tvivl om, at kommunikation er et vigtigt ledelsesværktøj, og særligt i krisesituationer som corona er god ledelseskommunikation en af de vigtigste opgaver for en leder. Men en ny analyse viser, at 2 ud af 3 virksomhedsledere er usikre på, om deres budskaber bliver hørt og forstået af medarbejderne, og om de derfor opnår den ønskede effekt. Det skyldes måske, at kun få ledere prioriterer forberedelse af kommunikationen til medarbejderne.

For fem år siden kunne VL Døgnet ikke have samlet 600 topledere om det her tema

FN’s Verdensmål er et brandvarmt emne i erhvervslivet og blandt danskerne. Måske fordi Verdensmålene er aktuelle og vedkommende…

Bestyrelsesuddannelse for VL-medlemmer med en international profil

CBS Bestyrelsesuddannelserne har i samarbejde med VL skabt en bestyrelsesuddannelse, hvor deltagerne får skærpet deres kompetencer og viden om bestyrelsens rolle, værktøjer til den overordnede ledelse af selskaber, samt træning i det afgørende samspil i bestyrelsen og med direktionen. På uddannelsen vil der blandt andet være et særligt fokus på internationalt bestyrelsesarbejde, i en tid med geopolitiske usikkerheder og klimaforandringer. Læs mere om tilmelding her.

Bæredygtighed: Med stort aftryk kommer stort ansvar

Hvad er argumenterne for at drive bæredygtighed? Her er fire gode grunde: Stort aftryk giver stort ansvar. Der er betydeligt forretningspotentiale. Der er styrket pres fra investorer. Og det giver øget medarbejder-engagement. Det er budskabet fra STARK, hvor VL-Nyt har mødt Louise Askær-June, Group Head of Sustainability, til en snak om, hvad man kan gøre i praksis i en sektor, der typisk er meget kortsigtet og handlingsorienteret.

Tillykke til Chr. Hansen – Verdens mest bæredygtige virksomhed

Den 22. januar blev listen over de 100 mest bæredygtige virksomheder i verdenen offentliggjort under WORLD ECONOMIC FORUM, DAVOS. Her var Chr. Hansen med helt i toppen…

Ledelse af bæredygtighed er blevet et strategisk omdrejningspunkt

Års- og bæredygtighedsrapporter er vigtige pejlemærker og lærebøger for virksomheders ansvarstagen. We Love People’s ESG Barometer 2022 giver overblik over sammenhængen mellem samfundssind og virksomhedsdrift og giver fem tendenser inden for E, S og G. I forbindelse med udgivelsen af ESG Barometer 2022 har VL Nyt talt med Christina Blak, VL65, direktør og partner hos We Love People.

VL-grupperne og VL Selskabet: stor opbakning til styrket samarbejde

VL Selskabet lever i kraft af vores mange VL-grupper. 117 VL-grupper arbejder løbende med at gøre VL-møderne endnu bedre, at blive stærkere til rekruttering og til at involvere flere i arbejdet med at være attraktive lokalt. Som optakt til VL Døgnet 2023 var 64 VL-gruppeformænd samlet, og konklusionen var tydelig: Samarbejdet mellem VL-grupperne og VL Selskabet må gerne styrkes endnu mere. For der er masser af appetit på, at VL skal fremstå endnu stærkere blandt os selv og i offentligheden.

Danmarks Underholdnings Orkester på VL Døgnet: Ledelsesgreb i musikken

Til VL Døgnet den 31. maj vil udvalgte musikere fra Danmarks Underholdnings Orkester – med CEO & dirigent Andreas Vetö i spidsen – på musisk vis tydeliggøre hvilke fejl, der kan forekomme, hvis de rette ledelsesmæssige kompetencer ikke er til stede. Andreas Vetö har til VL Nyt fremhævet fem vigtige ledelseskompetencer i både erhvervslivet og musikkens verden.

Responsible business is more relevant than ever

Prof Sir Ralf Speth, CEO Jaguar Land Rover sharing his thoughts about the theme of Responsible Business in a time of crisis.

Lancering af VL Forum App

I dag lancerer vi en ny service til dig som VL-medlem.
Appen er personlig og giver mulighed for at følge alle VL-aktiviteter; møder, events og VL Nyt m.m., mens du er på farten.
Vi håber, at du vil tage godt imod VL Forum appen, og at du vil få glæde af den.
Rigtig god fornøjelse.

VL sommerhilsen 2023

På vegne af VL Selskabet vil jeg gerne takke af for en god første sæson af 2023 og samtidig ønske jer alle en rigtig skøn sommer.
Hvad bringer resten af 2023? Spændende events, formandsmøder, podcasts og meget mere.

Reality check: Er vi relevante og følger med tiden?

Jeppe Dahl Jeppesen, CEO i White Spot Food er ny formand i Aarhus-baserede VL 119. Hvert 2.-3. år bør VL-gruppen lave et reality check for at sikre sin relevans og udvikling, siger han.

Vejle vil være hele Danmarks digitale fyrtårn

Allerede inden åbningen af Bagger-Sørensen-familiens nyeste erhvervsprojekt i Vejle kunne man melde alt optaget. Det populære innovationshus med plads til cirka 220 medarbejdere skal være Danmarks fyrtårn for kunstig intelligens og digitalisering, fortæller direktør Jørgen Andersen (VL93).

Ledelse i en Coronatid – Anne-Mette Elsborg

Fordi Corona er krise på mange kritiske parametre – både sundhed, helbred og økonomi – hjalp krisen os til at turde vise vores sårbarhed, også i ledelsesteamet. Vi erfarede, at vi kan vise og dele bekymring, måske frygt, uden at det koster. Tværtimod.

Årstemaet om Digital Reshaping tager form

Digital Reshaping er det tredje i rækken af Årstemaer, der står på skuldrene af FN’s Verdensmål. I år tager vi et ‘deep dive’ med fokus på, hvordan vi kan blive mere bevidste og reflekterende om, hvordan de nye teknologier kan bruges strategisk og innovativt.

Fremtiden er flere bundlinier end blot den finansielle. Men vi mangler stadig data og sprog

Læs lidt mere om pointerne fra VL’s seneste paneldebat, der særligt omhandlede måleinstrumenter for bæredygtighed i virksomhederne, og se eller gense den virtuelle episode.
Bæredygtighed kan måles på flere parametre, EU’s taksonomi er altafgørende indenfor måling af bæredygtighed, og ESG er et sprog vi som virksomhedsledere bør kende til.

VL har indgået et samarbejde om årstemaet 'Responsible Business – A Competitive Advantage' med Alliance of Democracies Foundation.

Alliance of Democracies (AoD) er en fond stiftet i 2017 af Anders Fogh Rasmussen, tidl. statsminister og generalsekretær i NATO. Formålet med fonden er at fremme demokrati og åbne markeder verden over. Alliance of Democracies Foundation har markeret sig i den internationale debat om fremmede magters valgindblanding i demokratier særligt efter det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Coronaledelse – brandslukning eller en ny begyndelse

Tilbud til alle VL-medlemmer om adgang til en inspirerende videnbank om ledelse under Coronakrisen.
Skal Coronaledelse være krisestyring og brandslukning med henblik på at vende hurtigst muligt tilbage til en kendt hverdag? Eller skal det være vejen til den brutale realitet, at en modstandsdygtig forretningsmodel for fremtiden kræver forandring og visionær nytænkning, og at muligheden for at sætte en ny kurs er der lige nu?

Flot lancering af temaet Responsible Business – A Competitive Advantage

Se video nu fra det velbesøgte og stemningsfyldte årsmøde sidste uge i BLOX i København.
Mere end 200 VL-medlemmer og en perlerække af spændende internationale og danske topledere debatterede engageret på mødet i BLOX.

Verdensmålene er et enestående katalog af forretningsmuligheder

VL Døgnet den 6. juni har UNICEF som vært samt McKinsey & Company og Industriens Fond som hovedsponsorer. Den nye direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang, kalder årets tema ’mission critical’.

Med Verdensmålene kan vi ændre verden!

”Der er ingen tvivl om, at det giver forretningsmæssig mening”. Det er ordene fra direktør, bestyrelsesmedlem og hovedaktionær i Pressalit, Dan Boyter. Han er en af talerne, når VL Døgnet på torsdag sætter lup på de 17 Verdensmål i en ’deep dive’ session under overskriften ’Branding og Purpose’. VL Nyt har sat Dan Boyter stævne til et lille sneak peak i, hvordan har ser virksomhedernes muligheder og roller i Verdensmålene.

Vi tager bæredygtigheden på os – VL-analyse

VL præsenterede på det forgangne VL Døgn en medlemsanalyse af, hvor vi står i forhold til den bæredygtige omstilling i danske virksomheder. I opsummeringen kan du læse de vigtigste pointer, der blandt andet viser, at virksomhederne og ledelsen tager bæredygtighed på sig, men også at implementering og realisering af mål for bæredygtighed lader vente på sig. Analysens resultater peger også på, at ikke alle virksomheder er godt nok rustet ledelsesmæssigt, til at håndtere den grønne omstilling og at virksomhederne skal turde vise en åbenhed og en sårbarhed for at kunne flytte sig med omstillingen.

Effektiv onboarding er en af nøglerne til et effektivt netværk

Chief Innovation Officer Ulla Bagger Sørensen (VL28) er en erfaren netværker, der gennem sin erhvervskarriere har været med i en række forskellige netværk. VL Nyt har taget en snak med Ulla om onboarding processen i både den enkelte gruppe og i VL-Selskabet.

Spændende VL-efterår med mange aktiviteter

Sommeren er overstået, og travlheden er tilbage. VL sluttede foråret med manér med det flotte virtuelle VL Døgn. Men vi er straks videre og ser spændt frem til at aktivt efterår.

Los Angeles' borgmester Eric Garcetti åbner VL-årsmødet i BLOX 2019

Se eller gense Los Angeles’ borgmester Eric Garcetti’s åbningstale til VL-årsmødet (Eric Garcetti er formand for C40)

Ledelsestemaer på VL Topmøde

Fremtidens arbejdsplads er fleksibel og remote – den nye virkelighed rummer store fordele, men har også sine skyggesider. For ledelsen ligger der en vigtig opgave i at sikre sammenhængskraften, produktiviteten og trivslen hos alle, lød konklusionen, da topledere og eksperter diskuterede fordele og ulemper ved den digitale arbejdsplads.

Postkort fra VL112 i Bangkok

Endnu engang har vi glæden af et postkort fra en af vore internationale VL-grupper. Denne gang en af de mere spektakulære. For når VL112, Bangkok tager på den årlige tur, tager de for alvor det globale ledelses-perspektiv på.

Din VL-gruppe kan også prøve et ”magisk” gruppemøde

Formand for VL91, Jens Odgaard Olsson, er CEO i Timm Vladimirs Køkken og oplevede et helt særligt godt møde i sin egen VL-gruppe tidligere på året. Et møde, som han nu vil tilbyde andre VL-grupper til stærkt reduceret pris.

Folk spørger, om jeg kan skaffe deres teenager et job. Men det vil jeg ikke.

Mads Friis (VL 11) mener det i ramme alvor: Et begynderjob som bøfvender eller oprydder på McDonald’s er en fantastisk start på en lederkarriere. Interview med McDonald’s danske chef.

God ledelse handler om ærlig kommunikation og forståelse for fremtidens forandringer

Kommunikation, ærlighed og visionær tænkning er alle temaer, der spiller en særlig rolle i ledelsesarbejde. Jørgen Andersen, arbejdende formand for JAI-koncernen og medlem af VL 114 San Francisco / Silicon Valley, giver her sine vigtigste erfaringer og principper, når det gælder god ledelse.

VL’s nye bestyrelsesmedlemmer

For mange VL-grupper er rejserne sammen den lim, der gør, at grupperne hænger sammen. For medlemmerne kommer hurtigt tæt på hinanden. Så tæt, at sparring bliver meget enklere. Jakob Stengel, Managing Partner i Case Rose/Intersearch har været formand for Rejseudvalget i VL53 siden 2009. Og hvert eneste år siden 2009 har gruppen være på en rejse sammen, dog med undtagelse af Corona-årene. Så hvad er hemmeligheden bag det stærke fokus i gruppen? VL Nyt har taget en snak med Jakob Stengel om netop dette.

Fra proklamation til praksis: Virksomhedskulturen gør forskellen

Adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI: Skarp ledelsesmæssig prioritering og involvering bredt i organisation er afgørende for at indfri dansk erhvervslivs engagement i at nå nogle af verdens skrappeste klimamål frem mod 2030. Lars Sandahl lancerer VL’s nye årstema ‘Responsible Business – A Competetive Advantage’ til årsmødet 8. oktober 2019 i BLOX, København.

BREAKING: ÅRSTEMA 2020/2021 ER 'DIGITAL RESHAPING´

VL årstemaet 2020/2021 gør digitaliseringen til en samfundsstrategi, der berører alle sektorer og hjælper os til at omforme Danmark til et mere robust, grønt og økonomisk stærkt velfærdssamfund.

VL´s 10 Bud på Sustainable Leadership

Et af de store områder på VL Døgnet 2022 var processen om De 10 Bud på Sustainable Leadership. De knap 500 deltagere sad koncentreret i mindre grupper og arbejdede sammen for at udvikle og vælge De 10 Bud. Vi har allerede fortalt om og annonceret De 10 Bud. Men i det intense arbejde i grupperne på VL Døgnet var der jo mange flere detaljer og nuancer. Dem har vi samlet, og vi vil i de kommende VL Nyt gå mere i dybden med, hvad VL-medlemmerne egentligt mener.

Det ambitiøse mål baner vejen til realisering

Sæt ambitiøse mål – med solid forankring i det muliges kunst og i virksomhedens store WHY. Vær tydelig om målet, skab opbakning og oversæt det til handling, hvor alle forstår deres rolle. Kort sagt: find modet til at sætte barren højt. Sådan lyder det fra adm. Direktør Helle Borup Friberg, Økologisk Landsforening og medlem af VL28.

Mange er ikke de samme som før krisen. Det skal vi heller ikke være.

Arbejdende bestyrelsesformand Lars Bo Kirk er medstifter af kommunikationsbureauet FRIDAY og formand for VL5. For nylig skiftede han rollen som adm. direktør ud med rollen som bestyrelsesformand – han byttede simpelthen med sin gode ven og mangeårige forretningsparter Michael Baden, som har overtaget den daglige ledelse af Københavnerbureauet og de 30 ansatte.

The Copenhagen Democracy Summit 2020

We are pleased to present videos from the virtual Copenhagen Democracy Summit 19th of June arranged by the Alliance of Democracies Foundation who are our partners on the theme ‘Responsible Business – A Competitive Advantage’. In the session about Democracy and Resonsible Business, VL Chairman Lisbeth Knudsen interviews Lars Rebien Sørensen, Chairman Novo Nordisk Foundation and Matthew Prince, Founder & CEO, Cloudflare, San Francisco.

VL internationalt: Danskere skal forstå Asien som andet og mere end Kina

Har vi behov for større sense of urgency i Danmark? Og kan vi lære noget af Asien? VL Nyt har taget en snak med Helle Priess fra VL82 i Singapore – om værdien af dansk ledelse, koblingen mellem VL i Danmark og VL-grupperne i udlandet, og om at der er en meget stor verden uden for Danmark.

Erhvervsministeren på VL Døgnet 2023

For at give et højaktuelt overblik fra den danske politiske scene, har vi til VL Døgnet den ære at få besøg af erhvervsminister Morten Bødskov, som ud fra både lokale og geopolitiske perspektiver forholder sig til de nye krav til erhvervspolitikken og samarbejdet mellem politikere, erhvervsliv og virksomheder.

Digital Reshaping

In the coming years, digital technologies will contribute to rebuilding health, economies, and sustainability after COVID-19. To accelerate recovery VL is starting the Digital Reshaping initiative.

VL-grupperne – Jeg er positivt overrasket!

Christina Yding Hahn Elgaard har været med i den Viborg-baserede VL51 i det seneste år. Hun har været positivt overrasket over, at der faktisk er så mange kvinder med, og at alle i gruppen var gavmilde med viden og klar til at åbne op. VL har foreløbigt vist sig som et stærkt netværk, hvor hun kan spejle sig som ejerleder.

Social ansvarlighed er god forretning – særligt i usikre tider

Fastholdelse af medarbejdere og evnen til at ansætte bredt er nøglerne til en mere robust virksomhed. Jo før, I kommer i gang, jo bedre, for kampen om talenterne bliver større uanset konjunkturerne, siger VL-medlem og direktør Mette Rønnau fra videnshuset Cabi. VL Nyt har taget en snak med hende om både de sociale og økonomiske fordele ved at hente medarbejdere ind fra kanten af arbejdsmarkedet.

Kompetent panel tog afsæt i Sustainability Mindset

Læs en opsummering af debatten fra i onsdags der blandt andet beskriver hvordan Sustainability som en global bevægelse er kommet for at blive – også på trods af mange kriser. Læs også om de krav der nu ligger for redegørelse af virksomhedens bæredygtige indsatser.

Nyt VL-medlem: Onboarding har været afgørende for mit udbytte af VL

Rebecca Vang er nyt medlem af VL91. Hun er direktør for strategi og organisation hos Politiken. Og efter blot et halvt år i VL er hun ikke bleg for at sige, at VL er ”noget af det bedste ledelsesmæssigt, hun endnu har oplevet”.

AGM & Summit – The Reboot

We look very forward to finally seeing you again at the AGM & Summit 2021 where VL-members will meet with peers, debate, inspire and build new relations. The meeting is held in the Queens Hall, The Royal Danish Library in Copenhagen on Tuesday the 26th of October 2021.
The meeting is for members only.

5G tillader dig at drømme stort: Hvilke teknologier kan booste din forretning i fremtiden?

Hent inspiration hos udviklingsmiljøer og hos de store industrifyrtårne og overvej, hvordan nye teknologier på sigt kan gøre en forskel for din virksomhed, lyder rådet fra Robert Dogonowski, Chief Commercial Officer (CCO) hos TDC NET og medlem af VL’s digitale Advisory Board.

VL-gruppen: Sådan styrker du onboarding af nye VL-medlemmer

VL-grupperne er bredt anerkendt som det mest kvalificerede ledernetværk i Danmark. Men ligesom med hverdagslivet i virksomheden kan man ikke hvile på laurbærrene. Fokus må løbende være på at fastholde et højt fagligt niveau i grupperne. Og god onboarding af nye medlemmer har vist sig at være en gennemgående udfordring for mange grupper. Hvordan gør man det i praksis? VL Nyt har taget en snak med Jens Lunn, formand for VL59, som giver tre konkrete råd til god onboarding.

Post corona-fokus på helbred og sundhed vil give boom til plantebaserede fødevarer

Medstifter og CEO Jakob Jønck fra måltidskasseproducenten Simple Feast flyttede i januar til Californien for at skyde gang i næste fase af det danske væksteventyr. Timingen kunne ikke være bedre – med Joe Bidens klima-udmeldinger og en boomende interesse for sundhed og helbred post corona er verden klar til sunde plantebaserede og klimavenlige fødevarer, siger han.

Martin Brynskov: Man kommer langt med klassiske leder-kompetencer, men…

Martin Brynskov er en af de førende eksperter inden for kunstig intelligens i Danmark. Han er forsker på DTU og driver blandt meget andet et ambitiøst center – DTU Connecting Communities Centre – der har stort fokus på AI. Han sidder med i VL´s Advisory Board, som er med til at udfolde VL’s Årstema: ”Kræver kunstig intelligens mere intelligens ledelse?” VL Nyt har taget en snak med Martin Brynskov om, hvordan ledere kan og bør forholde sig til kunstig intelligens. Hans pointe er nemlig, at man som leder kommer rigtigt langt ved at bruge sine grundlæggende lederkompetencer. Men når det gælder AI, er man nødt til at komme tættere på; man er nødt til at prøve det selv.

Sådan håndterer VL-grupperne Corona-krisen: Online møder, ofte

Digitale læringer, højt aktivitetsniveau og ledelses-aktuelle emner. VL-grupperne er i fuld gang med at indrette efter det ny normale. VL har friske beretninger fra både London, Bangkok og København.

Ledelse i en Coronatid – Lars Rasmussen, VL57

Coronakrisen og dens omfang og dybde er kommet bag på de fleste. Virus er godt nok under kontrol, og Danmark genåbner, men mange vil mene, at krisen kun lige er begyndt. Som leder står du med et meget stort ansvar – selvsagt uden erfaring fra tidligere kriser af samme natur. Men vi kan inspirere hinanden, prøve at lære af hinanden – derfor har VL talt med en række ledere fra vore VL-grupper om, hvordan de leder i en corona-tid. Her møder vi Lars Rasmussen, VL57, der er direktør i SG Finans Danmark.

INFORMATION OM CORONAVIRUS/COVID-19

Vi tager ansvar i forbindelse med møder i VL-regi, især i en tid med sundhedsmæssige bekymringer på grund af Coronavirus. Derfor har vi i Dansk Selskab for Virksomhedsledelse valgt at AFLYSE ALLE PLANLAGTE ARRANGEMENTER FREM TIL MEDIO APRIL 2020.

Store ambitioner på aktivt VL Topmøde torsdag den 6. maj

VL Topmøde 2021 har store ambitioner. Genopbygningen af Danmark efter coronaen er digital og grøn, lyder det fra både regeringen og landets store erhvervsorganisationer. Vi har sammensat et program med stærke talere og mulighed for aktiv involvering fra deltagerne. Vi begynder allerede i dag.

Man skal kunne handle dagligvarer med hovedet under armen

Bæredygtighed og ansvarlighedshensyn er for alvor kommet på menuen i dagligvarehandlen. Det at udvise ansvarlighed udgør dog ikke længere blot et konkurrenceparameter – det er et ’license to operate’. Sådan siger Coop-formand Lasse Bolander, medlem af VL45, i det første interview i serien om årstemaet ‘Responsible Business – A Competitive Advantage

Du viser vejen med din opførsel, din adfærd og dit mindset

Annica Bresky, President & CEO for Stora Enso, er en global rollemodel for sustainable change og var en af hovedtalerne på VL Døgnet i slutningen af maj. Annica Bresky repræsenterede hvordan en globalt førende virksomhed også kan blive førende indenfor reel transformation. Og på den måde være en rollemodel for mange andre virksomheder.

Is the VL Summit of the future virtual? Our members were thrilled

The virtual VL Summit 2020 was a huge success. Our members praised the two and a half hours video event. However, they mentioned that the one thing missing was the social aspect.

Ledelse er en fagdisciplin – derfor er et ledernetværk afgørende

Anja Monrad er næstformand i VL’s bestyrelse, mangeårigt medlem af VL64 og Senior Vice President i Dell Technologies. Vi har mødt Anja til en dialog om hendes nye rolle i bestyrelsen og om det store og vigtige fællesskab, hun oplever i grupperne og mellem Selskabet og grupperne.
Læs også i interviewet om VL, der ifølge Anja Monrad, har image af et meget stærkt fagligt ledelsesnetværk, og om hvordan Årstemaerne bidrager til at højne denne faglighed.

Kan man være en hel virksomhed, hvis man skaber halve mennesker?

Mikkel Severin er ekspert i Emotionel Intelligens – EQ og fokuserer på, hvordan ledelse kan blive mere bæredygtig. Hovedpointen er, at de allerfleste af en given organisations udfordringer bunder i følelsesmæssige temaer, og at løsningen derfor bliver at håndtere dem bedre. For kan man f.eks. være en bæredygtig virksomhed, hvis man gør folk syge?

Ledelse i en Coronatid – Rasmus Sielemann Christensen, VL49

Coronakrisen og dens omfang og dybde er kommet bag på de fleste. Virus er godt nok under kontrol, og Danmark genåbner, men mange vil mene, at krisen kun lige er begyndt.

Cybersikkerhed på et strategisk niveau – forstå cybertruslen og forebyg angreb

På mandag den 7. juni kl. 15.30-17.30 kan du få vigtig indsigt i, hvilke kompetencer virksomhedsledere og bestyrelsesmedlemmer bør tilegne sig inden for cyber- og informationssikkerhed, samt hvilke strategiske værktøjer der kan styrke virksomhedens modstandsdygtighed og konkurrencedygtighed. Den spændende virtuelle session er i partnerskab med Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer, IT-Branchen, Dansk Erhverv, DI Digital og Dansk Standard

Nye, stærke navne til VL Døgnet 2021

Vi kan nu med glæde løfte sløret for endnu to prominente talere til VL Døgnet den 26. oktober i Den Sorte Diamant. De to er Nina Østergaard Borris, som står til at overtage en af Danmarks største virksomheder United Shipping & Trading Co., og den erfarne Anne Louise Eberhard med bestyrelsesposter i bl.a. Bavarian Nordic, FLSmidth og Topdanmark.

JYSK på VL Døgnet: Øjenvidneberetning fra Ukraine

Et meget stærkt symbol for VL Døgnets tema ”Navigating Uncertainty” er krigen i Ukraine. Mens mange næsten har glemt Coronakrisen, så er Ukraine på dagsordenen konstant. For mange er krigen i Ukraine både fjern og tæt. Rigtig mange virksomheder oplever særligt de afledte konsekvenser i form af energiudfordringer, forsyningsproblemer og den generelle geopolitiske uro. Mens andre virksomheder har været rigtigt tæt på, har JYSK været i orkanens øje.

Hvem bliver den næste Greta Thunberg?

Klimadagsordenen er i hastig udvikling, og den virksomhedsleder, der kan forudse og omfavne morgendagens agenda og trend, er et skridt foran. Thomas Vejlemand, VL 70, CEO i Infomedia, vil på VL-døgnet præsentere et analyse- og indsigtsværktøj, der potentielt kan give dette forspring.

Internationalt topnavn afrunder VL Døgnet

En af vores mange toprelevante og højaktuelle Keynotes på VL Døgnet er Mark Watts, Executive Director for C40 og samtidig Senior Associate ved University of Cambridge, Institute for Sustainability Leadership. Udover at være et stort internationalt navn på Sustainability scenen, er han også med til at præge agendaen på det ledelsesmæssige felt. Læs lidt mere om Watts her, og opdag hvorfor han er inviteret til VL Døgnet, og hvorfor du kan glæde dig til at møde ham.

GRØD-stifter: Jeg skal gøre det på min måde

På VL Døgnet i forsommeren var det store fokus på, hvordan vi navigerer i usikkerhed og hvordan vi kan lede dilemmaer. Et af de to dilemmaer, der blev præsenteret, var fra virksomheden GRØD, hvor stifter og ejer, Lasse Skjønning Andersen, VL42, stillede op med en ”live-case” og spurgte sine VL-kolleger til råds. Lasse Skjønning Andersens case var et af de store højdepunkter på VL Døgnet. Nu er der gået en sommer, og VL Nyt har taget en opfølgende snak for at høre, hvordan det er gået med at løse hans dilemma.

Verdensmål er en opgave 
for topledelsen

Klimaindsatsen skal være en del af selve forretningsstrategien og styres benhårdt af topledelsen, hvis man vil skabe resultater, siger adm. direktør Jakob Thøisen fra fødevarevirksomheden Palsgaard. For nylig var han og Palsgaard vært for en VL-workshop, hvor FN’s 17 Verdensmål blev vendt og drejet i et konkurrenceperspektiv.

Ledelse i en Coronatid – Nikolaj Wendelboe

Corona er blevet hverdag. Fra at virus udviklede sig til en krise, der overrumplede alle, og skabte frygt og uro overalt, så er Corona i dag et erkendt grundvilkår på langt de fleste direktionsgange. Uvisheden og forandringen som den stort set eneste konstant, er til gengæld uændret. VL har spurgt en række ledere om Coronastatus: hvad lærte de? Og hvad er new normal?

Tæt på og Bag Om. Nyt spændende samabejde mellem VL og Interforce sætter fart på Årstemaets aktiviteter

De fleste anerkender i dag teknologiske trusler som de sværeste at dæmme op for. Netop fokus på ledelsesmæssige dilemmaer i nye teknologier er et af de centrale omdrejningspunkter for VL VL Årstemaet Responsible Business.
Derfor er det særlig relevant, at VL kan lancere samarbejdet med Interforce om en række unikke møder og aktiviteter gennem foråret for VL’s medlemmer.

He teaches governments and leaders to use AI to create a better world – and business

We are proud to announce that Stephen Ibaraki will be speaking at the VL Summit 2021 on May 6th.
Stephen Ibaraki is one of the world’s most influential experts within AI and has received more than 300 global innovation awards and recognitions of his work. Canadian Ibaraki has been awarded the prestigious Microsoft award ‘Most Valuable Professional’ not less than 15 times.

At ride på ryggen af inflationen

Hvordan navigerer man som virksomhed i det nuværende høj-inflationsscenarie, og hvilken betydning har prisstigninger for virksomheder og kunder? Handler det i højere grad om overlevelse end tidligere – især for de mindre virksomheder? Med den nyeste episode af VL Insights fortsætter vi opbygningen til Navigating Uncertainty LIVE på VL Døgnet 2023.

Breaking. Nick Clegg fra Facebook taler på VL Døgnet

Facebook ud af defensiven og ind i globalt ansvar
Mød medlem af topledelsen hos Facebook, Nick Clegg, som arbejder med virksomhedens globale image og det samfundsansvar, som følger med at være en techgigant. Han deltager den 4. juni i det virtuelle VL Døgn. Hør hans overvejelser om det at drive en global gigantforretning på en ansvarlig måde.

En reportage fra VL Døgnet 2022

10 Bud på Sustainable Leadership står nu tilbage.
Efter et forrygende og engagerende VL Døgn står VL og medlemmerne tilbage med 10 Bud på Sustainable Leadership anno 2022. Læs mere om den interaktive proces, der gennem VL Døgnets eftermiddag mundede ud i de 10 Bud og bliv klogere på VL’s analyse der har taget pulsen på den bæredygtige omstilling i virksomhederne.

Global Update i Tivoli eller på Zoom!

Onsdag 22/12 kl. 16 holder vi det traditionsrige Global Update VL-julemøde på Nimb i Tivoli og kl. 16.30 på Zoom. Vi har heldigvis igen i år fået tilsagn om deltagelse fra udenrigsminister Jeppe Kofod. Derudover kan I møde Nationalbankdirektør Signe Krogstrup (VL3), Britt Meelby Jensen, CEO fra Atos Medical (VL46), og Deputy Secretary General Ulrik Vestergaard Knudsen fra OECD.
Mødet på Nimb er for VL-formænd og alle medlemmer af de internationale VL-grupper, som er hjemme over julen, mens alle VL-medlemmer vil få adgang til mødet via Zoom.

Save the Date: VL Døgnet 25. maj 2022

HUSK: Datoen for VL Døgnet er ændret til den 25. maj 2022!

Vi glæder os til at kunne byde dig velkommen til VL Døgnet, onsdag den 25. maj 2022 i Tivoli Congress Center i København. Hvis du ikke kan deltage fysisk, vil der blive mulighed for at se dagens mange sessioner on-line. Arrangementet starter om morgenen og afsluttes med en middag.

VL-gruppen: Rejserne har givet os et ekstra stærkt fællesskab

For mange VL-grupper er rejserne sammen den lim, der gør, at grupperne hænger sammen. For medlemmerne kommer hurtigt tæt på hinanden. Så tæt, at sparring bliver meget enklere. Jakob Stengel, Managing Partner i Case Rose/Intersearch har været formand for Rejseudvalget i VL53 siden 2009. Og hvert eneste år siden 2009 har gruppen være på en rejse sammen, dog med undtagelse af Corona-årene. Så hvad er hemmeligheden bag det stærke fokus i gruppen? VL Nyt har taget en snak med Jakob Stengel om netop dette.

John Wagner er nyt bestyrelsesmedlem i VL

På VL´s generalforsamling i oktober blev John Wagner valgt som nyt bestyrelsesmedlem i VL. John Wagner er tidl. formand for VL9 og administrerende direktør for De Samvirkende Købmand. VL Nyt har mødt John Wagner til en snak om, hvordan han ser VL nu og i fremtiden.

”Responsible Business er et ansvar for hver enkelt af jer”

Lisbeth Knudsen brugte ordet ”opsang” om Anders Fogh Rasmussens tale til julemødet. Det var en tale, der gav stof til eftertanke, en masse refleksion og altså et budskab, der var klart og tydeligt. Virksomhederne har et ansvar. Det er ikke en option at være stille, at blande sig udenom politik, at lukke øjnene. Opsangen kom som konklusion på Anders Foghs analyse, der sagde, at 1) verdens demokratier er i krise, at 2) autokratiske regimer vil tilbagerulle frihed, åbenhed og netop demokrati og endelig

Bæredygtighed skal både organiseres i toppen og i bredden

Alle er enige om, at bæredygtighed er en strategisk prioritet. Men hvad er den rigtige måde at organisere sit arbejde med bæredygtighed på? Det er der ikke et klart svar på. Men der er allerede nu mange erfaringer. VL Nyt forsøger her at sammenfatte nogle af tendenserne.

Rejsen fortsætter

Sidste år lancerede VL, med støtte fra Industriens Fond, temaet; ”FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter”. I år følger vi op med yderligere et perspektiv ”Responsible Business – A Competitive Advantage”…

Der er liv i den store verden

Det er ikke kun i Danmark, at vi glæder os over at være fysisk sammen igen. Rundt omkring i verden er der masser af aktivitet i VL-grupperne. Også for VL71, der holder til i Shanghai i Kina.
Nikolaj Moesgaard fra Impact Intelligence er formand for gruppen, der fortæller at VL 71 i Shanghai for et par uger siden havde et rigtigt godt VL møde med mere end 15 medlemmer, der mødte fysisk op.

Breaking: VL Døgnet 2020 til Aarhus

Det er med glæde, at VL allerede nu kan løfte sløret for, at VL Døgnet 2020 holdes i Aarhus efter mere end 25 års fravær…

Eva Berneke på VL Døgnet: Krigens dilemma – og den skeptiske offentlighed

Eva Berneke, der er CEO for Eutelsat i Paris, har oplevet Ukraine-krigen og Ruslands invasion fra en anderledes vinkel end mange. Alligevel har hun nu gennem det meste af et år arbejdet med et svært dilemma, som de fleste kan forholde sig til. Hun har nemlig skullet navigere i den vanskelige situation det er at været aktiv forretningsmæssigt på begge sider af konflikten. Det er i sig selv ganske komplekst. Og i dette tilfælde er der tilmed en betydelig offentlig interesse; især i den danske og franske offentlighed.

HUSK Virtuel Global Update den 21. december

Den 21. december, kl. 16.00-17.30 inviterer vi til VL’s virtuelle Global Update med Udenrigsminister Jeppe Kofod, Den danske Ambassadør i Storbritannien Lars Thuesen, den nye Tech Ambassadør Anne Marie Engtoft Larsen, tidligere Statsminister Anders Fogh Rasmussen og Senior Vice President Anja Monrad, Dell.

Fra dyb forskning til kommerciel konkurrence

I Åbent Entreprenørskab (open-entrepreneurship.com) mødes de dygtige forskere fra universiteterne med erfarne iværksættere og professionelle virksomheder. Målet er at styrke dansk innovation via nye spin-offs og konkrete ny virksonmheder. Projektet er støttet af Industriens Fond, og er et samarbejde mellem fire universiteter. Og du kan møde projektet på VL Døgnet.
VL-Nyt har talt med Thomas Sugar, der med base på DTU, står for den overordnede kontakt til eksterne stakeholders.

Kan du navigere i usikkerheden?

VL Døgnet 2023 giver dig både det store globale overblik og konkrete input til din ledelse af dilemmaer i hverdagen. Så på alle måder tager VL Døgnet 2023 pulsen på verden af i dag. Årets tema “Navigating Uncertainty” er det overordnede fokus 2023, altså med andre ord, hvordan navigerer vi som virksomhedsledere i denne usikre tid?

Nyt Roadshow tager pulsen på fremtidens VL – turen begyndte i Aalborg og Aarhus

Denne uge skød VL gang i en Danmarks-turné med repræsentanter fra VL-grupperne, som Direktør Ida Bratting Kongsted opdaterer om bestyrelsens strategiarbejde, samt indhenter kvalitativt input fra til den videre proces.

Signe Krogstrup har følt sig som en gæst i 23 år – nu er hun hjemme i Danmark i et af landets vigtigste job.

Da Nationalbankdirektør Signe Krogstrup i 2019 vendte hjem til Danmark efter at have boet i udlandet næsten halvdelen af sit liv, føltes det netop sådan – som endelig at komme hjem. For nok er hun både dansk og schweizisk statsborger, er schweizisk gift og har fået sine to drenge, mens hun har boet i udlandet, men hun føler sig mest hjemme i Danmark.

VL Nyt arkiv