Krigen i Ukraine –

Brug VL netværket!

Mange danske virksomheder er allerede påvirket.

VL udsendte fredag den 18. marts 2022 et spørgeskema til alle VL-medlemmer, vi har modtaget godt 300 besvarelser.

 

  • Næsten 60% er økonomisk påvirket af krisen
  • Hovedårsager er særligt prisstigninger på råstoffer og energi og dernæst påvirkning af salget
  • 15% af medlemmerne har medarbejdere ansat i Ukraine, Rusland eller HvideRusland. Af dem er ca. 13.000 fastansatte.
  • Mange VL-medlemmer ønsker mulighed for at erfaringsudveksle og drøfte meget praktiske dilemmaer.

Her på siden kan du finde en række nyttige links og artikler samt muligheden for at tilmelde dig den særlige

Ukraine-erfaringsudvekslingsgruppe.

Særlig Ukraine-erfaringsudvekslingsgruppe

Vil du være medlem af Ukraine-erfaringsudvekslingsgruppen for VL-netværket? Her får du mulighed for direkte at række ud efter andre VL-medlemmer og spare med. Tilmeld dig nu

Kriseinformation.dk – Information fra myndighederne

Myndighedernes anbefalinger til danske virksomheder

VL input omhandlende krigen i Ukraine

Danskere med global rækkevidde

VL’s Adm. Direktør Ida Bratting Kongsted sætter spot på de internationale VL-grupper. Der er en stor gevinst for de internationale medlemmer i at styrke kontakten til Danmark, og samtidig have et personligt og oprigtigt forum for ledelsessparring. I udlandet opleves VL netværket som et moderne og unikt netværk.

Aldrig sig aldrig: Øjenvidneberetning fra Moskva

Aage V. Nielsen, VL76 er dansk og har boet og drevet virksomhed i Moskva i 30 år. Læs hans personlige beretning om at være dansk virksomhedsleder i Rusland i denne svære tid, om hans syn på de virksomhedsmæssige og personlige begrænsninger, der er opstået i kølevandet på Ukraine konflikten og om de muligheder, der forhåbentlig vender tilbage.

VL og Ukraine: CA. 60% af VL-medlemmer er berørt af krigen

280 VL-medlemmer besvarede den udsendte survey omhandlende Ukraine og betydningen for danske virksomheder. I onsdags afholdt vi et virtuelt møde om emnet på tværs af alle VL-grupper og behovet for et VL-forum til at drøfte dilemmaer og de markante spor, krigen allerede nu sætter for vores danske virksomheder, blev meget tydelige.

Ukraine-krigen: Det store billede og den praktiske virkelighed

Læs i artiklen et sammendrag af den paneldebat VL afholdte i torsdags. En debat der kastede lys over krigens betydning for danske virksomheder – særligt i forhold til vores energiforsyning og vores cyber-sikkerhed. Det var et kompetent panel bestående af Marlene Wind, Professor og direktør for Centre for European Politics, Københavns Universitet, Thomas Egebo, CEO for Energinet og medlem af VL16; Casper Klynge, VP for European Government Affairs i Microsoft og Thomas Lund-Sørensen, Partner i Macro Advisory Partners. Panelet diskuterede såvel de store globale implikationer som den mere nære og praktiske virkelighed i mange virksomheder lige nu.

Udenrigsministeriet – Invasion af Ukraine – Information til virksomheder

Overblik over vejledning til virksomheder
Den alvorlige situation i Ukraine kan have konsekvenser for danske virksomheder på flere måder. Få her et overblik om den vejledning, du kan få.

Erhvervsstyrelsens virksomhedsguide

Ukraine – Hvordan påvirkes din virksomhed?
Få overblik over, hvordan din virksomhed kan blive påvirket af Ruslands invasion af Ukraine.

VL survey: Ukraine krisen og betydningen for danske virksomheder

Hvordan bliver I påvirket? Survey om krigens betydning for de danske virksomheder

Mange virksomheder blandt VL-medlemmer er berørt af krigen i Ukraine, og vi er derfor i Selskabet blevet opfordret til at undersøge om der kan skabes et forum, hvor interesserede i VL-netværket får mulighed for at drøfte dilemmaer og problemstillinger samt udveksle erfaringer.
For at danne os et overblik over hvor mange, der er påvirket af krisen, og hvordan, har vi i første omgang udarbejdet en kort survey. Meningen med surveyen er, at etablere et målrettet virtuelt møde for interesserede medlemmer. Derfor er din deltagelse i surveyen vigtig.

UA Talents - Stillinger

UA Talents

UA Talents er en beskæftigelsesplatform for ukrainere, der er blevet tvunget til at forlade deres hjem og flytte til andre byer i Ukraine eller i udlandet.

Center for Cybersikkerhed

Tiltag til styrket cyberberedskab

Center for Cybersikkerhed har samlet en oversigt over en række tiltag, som organisationer kan bruge til at identificere indsatsområder for den grundlæggende cybersikkerhed.

Tiltag til styrket cyberberedskab