VL-årstemamøde

Eventet blev holdt torsdag den 7. november 2019 hos Microsoft Danmark

 

Responsible Business – A Competitive Advantage

“Tools & Weapons”

 

I forlængelse af det på Årsmødet lancerede VL-årstema ‘Responsible Business – A Competitive Advantage’, åbnede Microsoft helt eksklusivt dørene for VL til et møde med ganske særlige gæster: President Brad Smith, Microsoft Corporation og Casper Klynge, Danmarks Tech. Ambassadør, Silicon Valley. Brad Smith står i spidsen for Microsofts globale tiltag inden for ‘Responsible Business’, og er meget optaget af krydsfeltet mellem teknologi og samfund. Han er bl.a fortaler for en ‘Digital Geneve-konvention’, som skal beskytte borgere og samfund i cyberspace, ligesom han arbejder aktivt med regeringer globalt omkring regulering af teknologi. New York Times har kaldt ham for ‘the de-facto Ambassador for the technology industry at large’. Smith har derudover flere gange vidnet for U.S. Congress og andre regeringer om centrale politiske spørgsmål. Brad Smith har derudover netop udgivet bogen: ‘Tools & Weapons’ om, hvordan den digitale transformation både er en stor mulighed for verden og samtidig indebærer risici, såfremt den ikke bruges ansvarligt og reguleres.

På mødet, som afsluttedes med en livlig debat mellem Brad Smith, Casper Klynge og VL-formand Lisbeth Knudsen, fik deltagerne indsigt i de etiske dilemmaer, som virksomhedsledere, bliver stillet over for i en verden af algoritmer – og ikke mindst i hvordan de mange store teknologiske muligheder udnyttes på ansvarlig vis.

 

Årstemaet 2020 og workshoppen er støttet af Industriens Fond og afvikles og planlægges i samarbejde med CBS, Aarhus Universitet og Alliance of Democracies.