Fejring af FN’s Verdensmål

 

 

 

 

 

 

Fejring af FN’s Verdensmål

 

GGBN APP
VL Årstema 2021
VL Årstema 2020
VL Årstema 2019
FN’s Verdensmål

FYSISK DELTAGELSE

Hvordan?

Du kan TILMELDE DIG SOM PUBLIKUM til VL’s session og Verdensmålsugens øvrige sessioner foran Altingets gårdscene ved at klikke på linket TILMELD FYSISK FREMMØDE nedenfor:

TILMELD FYSISK FREMMØDE 

Tilmelding er først til mølle, og det er gratis at deltage.

Hvornår?

Bemærk at VL’s session er Fredag den 25. september, kl. 15.30-16.15

VIRTUEL DELTAGELSE

Hvordan?

Du kan allerede nu følge Verdensmålsugen LIVE her.

Her kræves IKKE TILMELDING. 

Hvornår?

Bemærk, at VL’s session er i morgen Fredag den 25. september, kl. 15.30-16.15

Klik her for at se oversigt over alle Verdensmålsugens (Den 22. – 25. september) sessioner.

FN’s Verdensmål fylder fem år

LIVE NU!: Følg Verdensmålsugen live her!

I morgen fredag den 25. september 2020 fejrer vi FN’s Verdensmål’s femårsdag med flere af de ledende CEO’s, der har været med os hele vejen gennem årstemaet: FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter. Det er Michael Løve, CEO, Netto, Helle Søholt, CEO Gehl Architects og Kasper Larsen, Medejer og Direktør KLS, PurePrint.

Fejringen foregår i Verdensmålsugen i Altingets gård i København fra kl. 15.30 til kl. 16.15, og LIVE ON-LINE.

McKinsey & Company har til offentliggørelse og debat på dagen analyseret input fra over 600 VL-medlemmer, og vi kan allerede nu løfte sløret for, at danske virksomheder aktivt bruger FN´s Verdensmål strategisk og til at styrke forretningen. Men selvom det er et tydeligt fremskridt, så er der stadig betydelige udfordringer i at forstå og måle den konkrete effekt. 

Meget mere om det på den spændende session!

 

Altinget, Tænketanken Mandag Morgen og Global Compact Network Denmark, står bag Verdensmålsugen, som startede den 22. og afsluttes 25. september 2020.

Den 25. september 2015 på FN’s historiske generalforsamling i New York, vedtog regeringsledere fra alle FN’s 193 medlemslande Verdensmålene, som gav os et fælles sprog til at løse mange af klodens største problemer inden 2030. ”Verdens mest ambitiøse vision” og ”Den største ledelsesudfordring nogensinde” er bare et par af de overskrifter, der knyttes til FN’s Verdensmål. Der er i alt 17 Verdensmål – og hele 169 delmål. De er løsning på økonomiske, sociale og miljømæssige udfordringer, og et unikt redskab til at skabe ny forretning, åbne op for nye markeder, udvikle innovative produkter, hverve unge talenter og ikke mindst styrke virksomhedernes purpose og impact.

 

 

Det er tydeligt, at erhvervslivet’s indsats er helt afgørende for den danske forpligtelse til at nå målene, der er et rygstød til virksomhederne, og som vurderes til at kunne generere meget store forretningsmuligheder, såfremt virksomhederne arbejder strategisk og systematisk med Verdensmålene.

Det ønsker VL, at danske virksomhedsledere skal vise vejen for. I 2018 kunne vi således med støtte fra Industriens Fond og i samarbejde med McKinsey & Co, lancere initiativet ‘FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter’, som gennem et helt år inspirerede og engagerede VL-medlemmerne til at arbejde konkret med det strategiske potentiale i at gøre Verdensmålene til konkurrenceparameter og sikre dem en motiverende og forpligtende plads i virksomhedernes forretningsgrundlang.

Formålet om at skabe engagement, der kunne sætte Verdensmålene på erhvervslivets agenda, blev indfriet. Interessen og kendskabet voksede støt gennem årets energiske workshops og møder, som gennem cases og udfordringer skabte +800 innovative ideer til at skabe værdi og intregrere Verdensmålene strategisk. Det er kun starten på ‘bevægelsen’. Vi vil naturligvis fortsætte med at udbrede kendskabet og perspektivere til de nu i coronakrisen mere end nogensinde relevante Verdensmål i vores kommende temaer. Som supplement blev der udviklet praktiske værktøjer som GGBN Appen, McKinseys Guide mm, der giver konkret inspiration til at indarbejde Verdensmålene i virksomhedernes strategi.

 

GGBN Appen

GGBN appen er udviklet med støtte fra Industriens Fond, og er resultatet af årstemaet’s workshops. Appen inspirerer virksomhedsledere til at arbejde strategisk med Verdensmålene gennem konkrete cases. Formålet er at fremme virksomhedernes konkurrenceevne. Læs mere om og download GGBN Appen, som er gratis tilgængelig for alle.

God fornøjelse!

 

VL Døgnet 

 

FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter kulminerede til VL Døgnet 2019 i FN Byen under titlen FN’s Verdensmål Live, hvor de mest markante stemmer fra dansk og udenlandsk erhvervsliv, udfordrede og inspirerede de deltagende virksomhedslederne til at sætte farten op og være med i kapløbet om at nå Verdensmålene i 2030.

Det har aldrig været vigtigere, at vi som erhvervsledere er vores ansvar bevidst.

Vi glæder os til at fortsætte udfordringen den 25. september 2020.

 

FN’s 17 Verdensmål

FN’s 17 Verdensmål betegnes som den største forretningsmulighed siden internettet, og er nu øverst på dagsordenen hos flere og flere virksomheder, der skaber forretning i at finde løsninger på verdens store problemer og nå målene inden 2030.

 

McKinsey & Company’s SDG Guide for Business Leaders

McKinsey’s Guide er en trin-for-trin guide skrevet som resultat af VL-årstemaet’s workshops og giver virksomhedsledere praktisk vejledning i, hvordan Verdensmålene indarbejdes som et konkurrenceparameter i virksomhedernes strategi. Guiden kan læses og downloades nedenfor, og er gratis tilgængelig.

God fornøjelse!

Talere

Helle Søholt

(Architect MAA, M. ARCH)

Michael Løve

Lisbeth Knudsen

Moderator

Ida Bratting Kongsted

Moderator

Praktisk information & Program

FYSISK ELLER VIRTUEL DELTAGELSE:

Du kan tilmelde dig som publikum i Altingets Gård - ELLER du kan vælge at deltage virtuelt fra dit kontor eller hjemmefra. Der kræves ikke tilmelding for at deltage virtuelt, og vi sørger for at sende link til live-streamingen kort inden mødets start.

Altingets Gård
Altingets Gård finder du på:
Ny Kongensgade nr. 10
1472 København K.

Skriv gerne til VL-sekretariatet på info@vl.dk, hvis du har spørgsmål.

Program

 

15:30

5 min

Velkomst v/Lisbeth Knudsen, formand for VL

15:35

10 min

Præsentation af VL-Analyse v/Ida Bratting Kongsted, adm direktør, VL

15:45

5 min

Helle Søholt, CEO, Gehl Artikekter

15:50

5 min

Kasper Larsen, Medejer & CEO, KLS PurePrint

15:55

5 min

Michael Løve, CEO Netto

16:00

15 min

Debat

15:30 - 5 min
Velkomst v/Lisbeth Knudsen, formand for VL
15:35 - 10 min
Præsentation af VL-Analyse v/Ida Bratting Kongsted, adm direktør, VL
15:45 - 5 min
Helle Søholt, CEO, Gehl Artikekter
15:50 - 5 min
Kasper Larsen, Medejer & CEO, KLS PurePrint
15:55 - 5 min
Michael Løve, CEO Netto
16:00 - 15 min
Debat

Partnere