Diversitet & VL – Kvinder på toppen – Hvordan får vi flere derop?

Virtuel VL-morgensession - Tirsdag den 24. november kl. 08.30-10.00

VIRTUEL VL-MORGENSESSION, 24. NOVEMBER, KL. 08:30-10.00

Diversitet & VL

Kvinder på toppen - Hvordan får vi flere derop?

 

Tirsdag den 24. november byder vi indenfor til VL's virtuelle morgensession kl. 08.30. Det er 1,5 time i selskab med eksperter og virksomhedsledere, der diskuterer konkrete cases fra virksomheder og organisationer, der med opbakning fra topledelsen har opnået succes gennem målrettet strategisk indsats for integration af diversitet i kulturen.

Programmet er under planlægning, og vi glæder os til at følge op med mere information og en personlig invitation med link til registrering.

Ingen af ​​os vil - med den nuværende udviklingshastighed - komme til at se kønsparitet i topledelser og bestyrelser i vores levetid, og det vil vores børn sandsynligvis heller ikke komme til. Det kan man konkludere ud af World Economic Forums Global Gender Gap Report 2020. Endnu værre står det til med at udligne kønsforskelle i lønninger. Det vil ifølge prognoserne tage 257 år. I rapporten fra WEF er Danmark gået fra en 8 plads i 2006 til en 14. plads i 2020. Nu ruller vi med andre ord baglæns på ligestillingen i Danmark.

Det sker samtidig med, at virksomhederne faktisk bliver mere og mere opmærksomme på, at diversitet i ledelsen har betydning for virksomhedernes bundlinje, og for muligheden for at tiltrække de rette talenter og kompetencer i fremtiden. Langt flere kvinder end mænd tager nu videregående uddannelser og er videnmæssigt godt rustet til karrierestigen mod toppen. Alligevel falder de kvindelige kandidater fra undervejs mod toppen, og adgangen til topchefstolen og bestyrelsesposterne er tilsyneladende meget svær.

Virksomheder med mangfoldighed i ledelsen genererer mere innovative løsninger og konkurrencedygtige resultater. Virksomheder, der arbejder aktivt med diversitet og udnytter viden og ressourcer optimalt, har en bredere bane at rekruttere fra. Det er derfor helt afgørende, at der arbejdes målrettet og strategisk mod en bedre balance mellem mænd og kvinder i toppen af danske virksomheder og organisationer. Det kræver en holdningsændring - også hos kvinderne - og en stærk ledelse, der forstår, at det kun kan lykkes, såfremt diversitet indtænkes fra toppen af i virksomhedens forretning og kultur.

Det endelige program er under planlægning og kommer snart

Praktisk information

Tid:

Tirsdag den 24. november kl. 08.30-10.00

Hvordan?

Mødet foregår KUN virtuelt og via Zoom

Tilmelding

Vi sender personlig invitation til alle VL-medlemmer med link til registrering til mødet via Zoom.

Når du har tilmeldt dig, modtager du en mail med et link til mødet. Linket bliver aktiveret dagen før mødedagen, så det er vigtigt, at du gemmer mailen.

Mødet er gratis og forbeholdt VL-medlemmer.

Skriv gerne til Sekretariatet på info@vl.dk hvis du har spørgsmål.

Program

8:30

10 min

Velkomst & introduktion

8:40

50 min

Keynotes med Q&A

9:30

30 min

Interaktiv Paneldebat

8:30 - 10 min
Velkomst & introduktion
8:40 - 50 min
Keynotes med Q&A
9:30 - 30 min
Interaktiv Paneldebat
Program