Diversitet & VL – Kvinder på toppen – Hvordan får vi flere derop?

Virtuel VL-morgensession - Tirsdag den 24. november kl. 08.30-10.00

VIRTUEL VL-MORGENSESSION, 24. NOVEMBER, KL. 08:30-10.00

Diversitet & VL

Kvinder på toppen - Hvordan får vi flere derop?

 

VL's virtuelle morgensession om Diversitet er nu afsluttet.

Talerne var adm. direktør & Chefredaktør Bjarne Corydon, Dagbladet Børsen, Professor & Rektor Martin Zachariasen, IT-Universitetet,  Bestyrelsesformand Merete Eldrup, Nykredit Realkredit, ROCKWOOL FONDEN og Københavns Universitet, Partner Tobias Petri, Heidrick & Struggles og Norges Stortingpræsident Tone Wilhelmsen Trøen.

Ingen af ​​os vil - med den nuværende udviklingshastighed - komme til at se kønsparitet i topledelser og bestyrelser i vores levetid, og det vil vores børn sandsynligvis heller ikke komme til. Det kan man konkludere ud af World Economic Forums Global Gender Gap Report 2020. Endnu værre står det til med at udligne kønsforskelle i lønninger. Det vil ifølge prognoserne tage 257 år. I rapporten fra WEF er Danmark gået fra en 8 plads i 2006 til en 14. plads i 2020. Nu ruller vi med andre ord baglæns på ligestillingen i Danmark.

Det sker samtidig med, at virksomhederne faktisk bliver mere og mere opmærksomme på, at diversitet i ledelsen har betydning for virksomhedernes bundlinje, og for muligheden for at tiltrække de rette talenter og kompetencer i fremtiden. Langt flere kvinder end mænd tager nu videregående uddannelser og er videnmæssigt godt rustet til karrierestigen mod toppen. Alligevel falder de kvindelige kandidater fra undervejs mod toppen, og adgangen til topchefstolen og bestyrelsesposterne er tilsyneladende meget svær.

Virksomheder med mangfoldighed i ledelsen genererer mere innovative løsninger og konkurrencedygtige resultater. Virksomheder, der arbejder aktivt med diversitet og udnytter viden og ressourcer optimalt, har en bredere bane at rekruttere fra. Det er derfor helt afgørende, at der arbejdes målrettet og strategisk mod en bedre balance mellem mænd og kvinder i toppen af danske virksomheder og organisationer. Det kræver en holdningsændring - også hos kvinderne - og en stærk ledelse, der forstår, at det kun kan lykkes, såfremt diversitet indtænkes fra toppen af i virksomhedens forretning og kultur.

Mødet er nu afsluttet. Kontakt gerne info@vl.dk hvis du ønsker at få tilsendt link til optagelsen.

Talere

Bjarne Corydon

Tone Wilhelmsen Trøen

Merete Eldrup

Martin Zachariasen

Tobias Petri

Ida Bratting Kongsted

Partner

I samarbejde med Dansk Industri