VL-årstema

“Design af ledelse” er overskriften på VL-årstemaet 2017. Årstemaet sætter fokus på, hvordan vores ledelsesmodeller – måske – er udfordrede, og hvordan ledere kan lade sig inspirere af designeres arbejdsformer til at nytænke deres tilgang til emner som digitalisering, organisation, forretningsudvikling og forandring.

I anledning af temaet har VL udviklet et dialogværktøj i samarbejde med Dansk Design Center og konsulentvirksomheden Workz. Dialogværktøjet, som er et åbent, frivilligt tilbud til alle grupper i VL, blev uddelt på VL Døgnet og eftersendes til de grupper, der ikke har modtaget det. Målet er at omsætte årstemaet til konkrete og udfordrende dialoger i grupperne om emner som:

o    Hvilke tendenser udfordrer vores topledelse netop nu?

o    Hvad er de vigtigste forandringer – positive som negative – som vi bør tage stilling til?

o    Hvordan kan vi som ledere aktivt skabe den fremtid, vi ønsker for vores organisationer?

o    Hvad kommer det konkret til at kræve?

Værktøjet kræver ingen ekstern facilitering, men blot at gruppens formandskab eller en udpeget person styrer processen ved hjælp af en simpel guide. Det tager blot en times tid at bruge.

Såvel gennemførslen af et Årstema i VL som tilbuddet om dette dialogværktøj er et eksperiment. Det er et udtryk for, at vi i VL vil udfordre vores vante måder at arbejde på.

Vi håber at I tager positivt imod vores invitation til også at udfordre jer selv, og vælger at bringe dialogværktøjet i anvendelse på et af jeres kommende møder.

God fornøjelse med at arbejde med Årstemaet. Vi hører meget gerne feedback fra jer med erfaringer, ris og ros. Skriv eller ring til info@vl.dk / +45 35439292.