Interview med Stina Vrang Elias, næstformand Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, Administrerende direktør for DEA.

 

VL er rykket frem i forreste række og sidder helt tæt på regeringen. Det sker gennem Disruptionrådet og VL-årstemaet: ’Disruption – ledelse på fremtidens arbejdsmarked’. Stina Vrang Elias er sammen med Kigge Hviid en af arkitekterne bag det unikke samarbejde. I september holdes der en stribe møder med Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, og det hele rundes af med VL-årsmødet (& Generalforsamling) den 3. oktober 2018.

Hvordan er samarbejdet med Disruptionrådet?

“Både Kigge Hviid og jeg sidder i Disruptionrådet. Det giver mulighed for samarbejde også på det uformelle niveau, fordi vi kender hinanden fra møderne i Rådet. Det daglige samarbejde foregår med Disruptionrådets sekretariat, som er forankret i Beskæftigelsesministeriet. Samarbejdet er præget af tre ord: Nemt, simpelt og enkelt. Ligesom et ideelt samarbejde skal være”.

Hvad er næste skridt i Årstemaet og samarbejdet med Disruptionrådet?

“I september mødes Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen med VL-medlemmerne over hele landet. Det er små fora, hvor der er mulighed for tæt dialog. Ministeren skal møde virksomheds-Danmark, således at han kan få en forståelse for, hvilke udfordringer virksomheder står overfor, når arbejdsmarkedet ændrer sig så meget, som det gør.”

”Beskæftigelsesministeren møder erhvervslivet, og han kan høre om hvad, der bekymrer dansk erhvervsliv ledelsesmæssigt. Med andre ord: Ministeren lytter til os. Der er ikke mindst fokus på de ledelsesmæssige perspektiver med udgangspunkt i det politiske arbejde.”

Hvad var udbyttet af mødet den 17. maj?

“Her fik deltagerne et indblik i den politiske dagsorden. Det stod Troels Lund Poulsen for. Topcheferne Astrid Roos fra Signify og Andre Rogaczewski fra Netcompany stod for det forretningsmæssige. Derfor fik man det bedste af begge verdener.”

”Møderne var meget involverende for deltagerne. Derfor kunne deltagerne bringe sig selv i spil. Det var der mange, som synes var en stor succes ved mødet. Men der skal ikke hviles på laurbærerne. Deltagerne har sat meget stor pris på involvering på mødet. Det fortsætter vi med på de fremtidige møder, og de vil blive fornyet.”

”Det store udbytte ligger i at møde andre ledere, hvor man kan lære af hinanden. En slags “VL Classic”, hvor netværket er en af de vigtigste grunde for at mødes med andre. Derfor er den gensidige inspiration så vigtig”.

Hvad er næste trin for Disruptionrådet?

“Der er planlagt møder i september, men Statsministeren har allerede meddelt, at der sandsynligvis er behov for et yderligere møde omkring årsskiftet. Og udfordringerne med fremtidens arbejdsmarked stopper ikke, fordi Disruptionrådet stopper med deres møder. Det er samtidig en anledning til, at vi kan åbne ministerens øjne for nogle af de udfordringer, som danske virksomheder står med, og som ikke er blevet belyst på Disruptionrådets møder. Dermed kan VL sætte et aftryk på Disruptionrådets arbejde.”

Årsmødet den 3. oktober vil være en afrunding og opsamling på septembermøderne med beskæftigelsesministeren.