Credit Hanson Robotics Limited.

VL Døgnet 2018 bliver åbnet af skuespilleren Audrey Hepburn (1929-1993).
Eller rettere: Robotten Sophia fra Hanson Robotics åbner VL Døgnet den 7. juni 2018.
Læs mere her

Robotten Sophia er skabt af HongKong-firmaet Hanson Electronics. Sophia er blandt de mest avancerede robotter i verden, og hun er en digital udgave af Audrey Hepburn. Den (Hun) er i stand til at udføre visuel databehandling og ansigtsgenkendelse. Samtidig er den – eller hun – i stand til at gennemføre samtaler med mennesker. Oprindeligt blev hun designet til at arbejde på et plejehjem for at være selskab for beboerne.

Hun er en ”kognitiv” robot, der kan lære af egne erfaringer samt andre robotter og kan derfor ræsonnere ud fra adgang til store mængder af baggrundsdata. Disse robottyper er så småt begyndt at blive taget i brug, men det ligger endnu et stykke ude i fremtiden, før det bliver dagligdag.

Grænser brydes

“Der kommer til at ske meget i fremtiden inden for robotteknologien, som bliver en integreret del af mennesket.”

“Vi kommer også til at se på verden på en ny måde. Mennesket bliver en Cyborg, hvor grænsen mellem menneske og maskine gradvist udviskes. Vores øjne bliver eksempelvis i stand til at se bedre, vi bliver i stand til at foretage øjeblikkelige analyser af hvad, der er i et lokale, så snart vi går ind i det. Lige nu kan vi kun se en procent af lysspektret, men en robot kan se 60 procent. Det er en kæmpe stor udvidelse af vores evner. Det vil ændre hele vores måde at leve på”, siger futuristen Zoltan Istvan, som er en af de andre indlægsholdere på VL Døgnet.

Burgere uden medarbejdere

Der er mange nye perspektiver i robotterne. Den amerikanske teknologivirksomhed, Momentum Machines Inc., tilbyder en robot, der kan fremstille burgers helt uden brug af medarbejdere på fastfood-restauranten. Den kan frembringe 360 hamburgers i timen. Stifteren lægger ikke skjul på, at den ikke gør medarbejderne mere effektive. Det betyder, at en gennemsnits hamburgerrestaurant kan spare millioner af kroner om året i løn. I USA vil den samlede besparelse være 63 milliarder kroner. Investeringen er tjent hjem på mindre end et år.

Tak til Industriens Fond

Det er Industriens Fond, der har gjort det muligt at invitere Sophia til VL Døgnet. Uden dem havde det ikke været muligt at præsentere en verdensstjerne som hende.

Se mere om Sophia og Hanson Robotics:

 

 

 

Faktaboks:
Sophia åbner VL Døgnet, torsdag den 7. juni 2018, kl. 09.45 og medvirker også i AI-sessionen, kl. 15.45.
Hanson Robotics has deep expertise in the cutting edge of artificial intelligence (AI) technology. The Company’s chief software scientist is one of the foremost leaders in the “artificial general intelligence” (AGI) movement. Where conventional AI reasons with narrow rationality, AGI thinks likes humans do, with subjective inference and emotionality…