Interview med Søren Svendsen, VL 75 (Paris)

Frankrig er stedet, hvor der lige nu sker meget. Kombinationen af videnskabeligt talent, rigeligt med risikovillig kapital og gode rammevilkår skaber grobunden for, at landet bliver Europas dynamo. Det skyldes ikke mindst Præsident Emmanuel Macron, som er den store reformator. Derfor indbyder VL75 til et åbent “A New Start in French Business?”-arrangement. Det er den 22. januar 2018.

Hvordan ser franskmændene på Emmanuel Macron?

”Selv dem, der ikke er fans af ham, roser ham. Han siger, hvad han vil gøre, og så gør han det, hvilket er befriende efter en række år med stilstand under Francois Hollande. Den nuværende franske præsidents popularitet er stærk. Hvis der blev udskrevet valg i dag, ville han fortsætte i embedet.”

Hvorfor et åbent arrangement?

”Frankrig er blevet meget attraktiv at drive virksomhed i. Sådan oplever vi det her, og det understøttes af statistikkerne. Nu er der kommet en ny og stærk mand til i Elyseepalæet. Han er i gang med at sætte en ny politisk og økonomisk ramme, hvor han forenkler fransk lovgivning.”

”Vi i VL 75 (Paris) ønskede at dykke ned i, hvad der virkelig sker lige nu – og vi fik lyst til at andre fra VL også kunne deltage. Det er ikke kun i Frankrig, at man oplever Præsident Macrons nye måder at tænke på. Også EU kan blive styrket.”

”Det er ikke mindst arbejdsmarkedet, som er gennemreguleret, meget kompliceret og vanskelig at forstå, som den nye præsident gør op med. Der er over 3000 sider med regler og lovgivning, og den slags kan være svært at efterleve, uanset om man er en stor eller en lille virksomhed. Macron er allerede i gang, og en stribe tiltag er blevet gennemført.”

Hvordan kan det styrke fransk økonomi?

”Først og fremmest betyder det en forenkling af de mange regler. Både som start-up og som udenlandsk investor har der været for stor kompleksitet i at drive virksomhed, kombineret med usikkerhed om den politiske linje.”

”De udenlandske investeringer er stigende i Frankrig. Samtidigt er der masser af risikovillig kapital. Faktisk så meget, at man har overhalet både Tyskland og UK.”

”Det teknologiske niveau er højt i Frankrig, og der er stærke traditioner for et meget højt videnskabeligt niveau. Tidligere har landet været udfordret på, at nytænkning og forskning ikke er blevet omsat i noget kommercielt. Det sker nu, og her er de med i forreste række i hele Europa. Paris er særdeles hot, hvad angår Biotech.”

”Selvtilliden er så stor, at Præsident Macron har lavet en YouTube-Video, hvor han ønsker at tiltrække videnskabsmænd fra USA.”

Hvem er indlægsholderne?

”Lige nu opfatter vi Frankrig som mulighedernes land. Det er udgangspunktet for arrangementet, hvor vi har tre indlægsholdere: Nicolas Bouzou, en politisk og økonomisk kommentator, som vil tale det forretningsmæssige klima i Frankrig. Francois Thomas, som er partner hos Sofimac Innovation, der foretager investeringer især indenfor healthcare start-ups. Han har indsigt i at få iderige iværksættere til at vokse. I Paris  er der en kæmpe underskov af kloge hoveder med stærke ideer, som fx holder til i ’Le Cargo’ eller ’Station F’, som er verdens største inkubator, og Amirhossein Malekzedeh, som er en succesfuld iværksætter, der netop har solgt “logmatic.io” til “Datadog”. Han vil tale om sin erfaring og om fremtiden for Datadog med base i Paris.”

Nicolaj Højer Nielsen er moderator og har startet en stribe virksomheder. Senest har han skrevet en bog om finansiering af Start-ups.

——

Dynamikken er tilbage i Frankrig. Det kan du opleve den 22. januar 2018. Arrangementet foregår i Le Cargo i Paris, som er et af de store  iværksættermiljøer.

TILMELD DIG HER!