Aarhus-grupperne går VL Døgnet i bedene. Næsten. Igen i år har en håndfuld Århus-grupper arrangeret deres eget halvdøgn. Det foregik på Moesgaard Museum lidt uden for Jyllands hovedstad. Poul Victor Jensen fra VL119 har været en af en de ledende kræfter. “Menneske-Leder-Menneske” var overskriften, og der var indlæg fra en stribe faghistoriske eksperter. Det blev en anderledes oplevelse. Og der var ingen powerpoints.

 

Hvorfor et halvdøgn?

Vi havde et tilsvarende arrangement i 2015. Formålet er at styrke netværket på tværs af grupperne i stor-Aarhus. Det er samtidigt en måde for os at differentiere os på i forhold til alle de øvrige netværk, som Aarhus har mange af. I Aarhus har vi ti grupper, og selvom vi har det samme udgangspunkt, så fungerer de meget forskelligt. Derfor kan vi lære noget af hinanden og få et større udbytte af VL.

Hvor mange deltog?

Der var 140 med. Vi havde et fint fremmøde fra alle grupperne. Der er samlet 380 medlemmer af VL i Aarhus. Derfor var vi meget tilfredse med fremmødet. Mødet startede klokken 13.00, så de fleste havde en halv arbejdsdag.

 

https://vl.dk/2015/09/aarhusgruppernes-vl-halvdogn/
Hvad var det bedste – og hvad var mindre godt?

Moesgaard Museum var de inspirerende rammer for Halvdøgnet. Vores udgangspunkt var, at deltagerne skulle drilles og udfordres på samme tid. Det lykkedes. Logistikken og medarbejderne på Moesgaard Museum gjorde en fremragende indsats, og det var med til at skabe en god stemning.

Set i bakspejlets klare lys burde vi have været bedre til at bygge bro mellem de historiske indlæg og erhvervsledernes hverdag. Selvom vores udgangspunkt var, at Halvdøgnet skulle være anderledes end den traditionelle snak om strategi, ledelse og organisation, så var der for langt mellem indlægsholdernes og praktikernes daglige kamp for at sikre en bundlinje med sorte tal. Det var nogle gange svært at få en klar fornemmelse af, hvad det betyder for min virksomhed og min hverdag. Med andre ord: Der var brug for en “erhvervstolk”.

Hvilken inspiration fik deltagerne?

Først og fremmest at alle mennesker lever under de samme grundvilkår. Vi er alle sammen lige og har de samme udfordringer og muligheder. Der er ingen, som er mere værd end andre. En ofte brugt sætning er, at “Resultater skabes gennem mennesker”, og det fik vi endnu engang gjort tydeligt. Selvom det er sagt mange gange, så virker det ofte, som om den er gået i glemmebogen.

Der er allerede tanker igang om et nyt halvdøgn i 2019, og Poul Victor Jensen er ikke afvisende over for, at VL Døgnet skal til Aarhus i 2020.

VL-medlemmerne

Her er oversigt over hvem, der er med i hvilke grupper.