Interview med Dekan Peter Møllgaard, CBS (VL 70)

Copenhagen Business School er vært for VL Døgnet den 1. juni 2017. Som optakt har samtlige formænd for VL-grupperne modtaget et brev fra rektor Per Holten-Andersen, CBS og forskningsdekan Peter Møllgaard, CBS med invitation til at afholde deres gruppemøde på Universitetet. CBS’s ansatte og studerende tilbyder at stille sig til rådighed for møderne, hvor der både er mulighed for at prøve kræfter med en “case competition” og ikke mindst trække på studerende og CBS professorer, hvis der ønskes et kort oplæg.

Nye løsninger på kendte udfordringer

“Vi kan tilbyde VL-grupperne noget helt specielt, som de ikke kan få andre steder. I en case competitiontager vi udgangspunkt i en konkret udfordring, som skal løses. Her kan vi – og VL-grupperne – komme med nye provokerende løsninger på kendte udfordringer og den eksisterende viden”, siger Peter Møllgaard.

Konsulenter kommer med standardløsninger

“Både case competition og oplæg fra CBS-forskere, ansatte og studerende vil kunne spare mange konsulenttimer. Vi kommer ikke med en standardløsning, som alt for mange konsulentfirmaer vælger at gøre. Der er ikke brug for standardløsninger på standard-udfordringer. Vores styrke er, at vi tænker utraditionelt og entreprenøragtigt. Hemmeligheden er, at vores viden er forskningsbaseret. En anden grund til, at CBS adskiller sig fra en del konsulenthuse og andre business schools, er, at vi arbejder helhedsorienteret. Her er CBS bedre end Harvard Business School og Stanford University”, siger Peter Møllgaard.

Case competition

Case competition er en stor, international bachelor-konkurrence for universiteter. Den bliver organiseret af nuværende og tidligere CBS-studerende, og de studerende får testet deres evne til at løse konkrete virksomhedsproblemer. Du kan læse mere her: http://casecompetition.com/

Konkurrence mellem grupperne

“Vi kan tilbyde VL-grupperne, at de kan indgå i en afprøvet case competition og dermed konkurrere mod hinanden. Både inden for den enkelte gruppe og mellem grupperne. Casen i konkurrencen kan også være en virksomhed eller en udfordring, som er aftalt med CBS.”

”Zoologisk Have, DSB og Micro Matic er virksomheder, som har deltaget i case competition og dermed fået nye vinkler på strategiarbejdet”, siger forskningsdekanen.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte Head of Team, Management Support Anne Weait Suhr, Dean of Research’s office, CBS på aws.research@cbs.dk