På trods af, at Lars Rebien Sørensen fra Novo Nordisk træder tilbage i en sky af fyringer og mindre gode resultater, er der gode nyheder fra USA. Han er blevet kåret som verdens bedste topchef af Harvard Business Review for andet år i træk.  

 

Ikke mig alene  

“My influence, through collaboration with my management team, will be assessed in 15 or 20 years, and only then will people be able to determine whether we made the right choices. Plenty of people will be willing to throw stones at us then. Again, I’m against this personal lionizing of CEO’s. It’s very much a team effort. And to be honest, the succes we’ve had during my tenure is due in large part to decisions that were made by my predecessor”.

Det siger den afgående topchef til Harvard Business Review’s november-udgave 2016.

Tør amerikansk kommentar  

Harvard Business Review svarer tørt: “That may be true – but in the here and now, even the world’s best-performing CEO can’t escape the short-term judgements of the stock market”.

Kortere end gennemsnittet  

Lars Rebien Sørensen var CEO for Novo Nordisk i 16 år. Gennemsnittet for topcheferne i analysen, der har været i jobbet, er 17 år ifølge det prestigefulde amerikanske tidsskrift. Topcheferne er 44 år, når de indtager hjørnekontoret.

Kan Lars Fruergaard følge med?  

Topchefernes årlige karakterbog fra Boston bruger en stribe kriterier, når de skal udpege de dygtigste topchefer. God ledelse kan måles kontant. Det er ikke de kortsigtede resultater, der tæller. Men for at undgå tilfældige udsving, måles der over flere år.

Det betyder, at nogle få kvartaler med mindre gode resultater ikke ødelægger det gode billede.

Derfor bliver det for alvor interessant at se efterfølgeren Lars Fruergaard Jørgensen’s placering på den prestigefulde liste.

Danskere på listen  

Der er tre danske CEO’s på listen. Lars Rasmussen fra Coloplast, Anders Runevad (svensk) fra Vestas og Lars Rebien Sørensen.