Af: Henrik Ørholst

Fremover vil der løbende være portrætter af nye medlemmer af VL hvor de fortæller om, hvorfor de har valgt at blive en del af netværket. Første gang er det Chefredaktør Mette Østergaard (VL1) fra TV2 News:

Chefredaktør Mette Østergaard, TV2 News: “Ud over at møde en række interessante personer, som jeg ser frem til at komme til at kende endnu bedre, så sætter jeg stor pris på, når møderne bringer en beslutning eller et emne til diskussion”

 

Hvorfor ønsker du at være medlem af VL?

 

“Fordi jeg gerne vil være der, hvor nogle af de mest kompetente ledere mødes og udveksler ideer og tanker. Jeg mener, det er en vigtig egenskab for ledere at være stærke netværkere. Og jeg synes personligt, det er utrolig sjovt og givende at møde mennesker med andre baggrunde og få ny inspiration. Det er oftest i samspillet med andre, at de bedste ideer opstår og i et forum med erfarne, vidende og åbne mennesker er der gode muligheder for at få sparring, der driver nye tanker frem. Efter ti år på Christiansborg ved jeg desuden, hvor vigtigt netværk og kontakter er for at skabe og fremme beslutninger.”

 

Hvorfor er det VL 1?

 

“Jeg har fået den meget privilegerede mulighed at indtræde i en gruppe med store kapaciteter, megen erfaring og en skøn lyst til at dele og diskutere. Det vrimler med både kvalificerede råd og sjove anekdoter. Det har jeg selvfølgelig sagt ja tak til.”

 

Hvad forventer gruppen af dig?

 

“Jeg regner da med, at gruppen forventer, at jeg bidrager aktivt med både tilstedeværelse, input i diskussioner og med den viden, jeg har fra min branche og min generation. Det er ingen hemmelighed, at gruppen også har ønsket yngre medlemmer. Dermed skal jeg selvfølgelig også bidrage med mit perspektiv på diverse emner.”

 

Hvad har dit udbytte været af VL indtil videre?

 

“Ud over at møde en række interessante personer, som jeg ser frem til at komme til at kende endnu bedre, så sætter jeg stor pris på, når møderne bringer en beslutning eller et emne til diskussion. På et møde for nylig hos Bjarke Ingels Group med både VL 1 og VL 2 kastede Bjarke Ingels overvejelser om arkitektfirmaet fremtidige veje ud i plenum. Der kom mange interessante input og måder at se sagen på. På den måde tager alle noget med sig derfra. Derudover fik jeg meget ud af VL Døgnet i Horsens, som havde et flot program med interessante, relevante talere og gode muligheder for at møde andre deltagere i mindre fora.”

 

Hvad kan du bidrage med i VL?

 

“Som mediechef sidder jeg midt i en af de brancher som pt. er en af de meget udsatte, når det gælder disruption og omskiftelige rammer. Nye medier, digitale platforme og teknologi giver os mange udfordringer, men også mange muligheder. Vi er både i skudlinjen og i frontlinjen. Samtidig er jeg i en branche, hvor ekstern kommunikation ofte er en del af hverdagen. Jeg tror, det er udfordringer, som mange ledere sidder med, og forhåbentlig kan jeg bidrage med min indsigt og erfaring. Derudover har jeg politisk indsigt og forståelse fra min tid på Christiansborg. Og endelig er det meget naturligt for mig at netværke og skabe kontakter mellem mennesker, hvilket jeg regner med at få rig lejlighed til.”