Interview med Morten Albæk

 

Filosoffen og erhvervsmanden Morten Albæk taler på VL Døgnet den 26. maj 2016 sammen med Mads Øvlisen. To mennesker med stærke synspunkter og holdninger til værdibaseret ledelse. Morten Albæk mener, at vi ikke arbejder nok, og at vores vurdering af os selv er forkert

 

Drømmen om toppen

 

At få en ledelsesmæssig funktion er for mange det vigtigste skridt for dem, der står i starten af karrieren. Det er bare ikke alle, der får indfriet drømmen om hjørnekontoret eller noget, der ligner. Det betyder ikke, at de er mindre kvalificerede end de, der når topposten.

 

“jeg kan konstatere, at vi op igennem 90’erne og 00’erne har skabt en kultur, der alene har opfordret mennesket til at definere sig selv ved sine drømme, fantasier og ambitioner. En kultur, der reproducerer folks manglende evne til nøgternt at vurdere egen formåen ved at anspore dem til konsekvent at overvurdere den. I vores utrættelige søgen efter succes og selvrealisering, har vi ganske enkelt mistet evnen til at erkende os selv og vores egne begrænsninger”, siger Morten Albæk.

 

Lange arbejdsdage

 

At være i spidsen for en organisation betyder meget lange arbejdsdage, rejser på ubekvemme tidspunkter og meget fravær fra familien. En arbejdsdag på otte timer er ikke realistisk. Udfordringen er, at vi arbejder meget mindre, end vi tror, vi gør.

 

“Vi tror, at vi arbejder 6 timer mere om ugen, end vi reelt gør. Hvad værre er, så går det kun én vej, og det er, at afstanden mellem den oplevede virkelighed og den faktiske virkelighed bliver større. Sandheden er jo, at langt størstedelen af os – mig selv inklusiv – med et minimum af afvigelse, er helt og aldeles gennemsnitlige. Det kan være småtraumatisk at erkende, at vi i al sandsynlighed ikke er så guddommeligt innovative eller grænseløst kreative, som vi ellers er blevet bedraget til at tro. Men det er nødvendigt, at vi stopper med at klynge os til håbet om, at vores talent fritager os for enhver form for hårdt arbejde. Selv de få, der rent faktisk er beriget med evner, der rækker ud over det gennemsnitlige, må arbejde hårdt for at opnå store resultater. Hvis vi derfor skal ændre på det faktum, at vi er blandt de fem mindst arbejdsomme folkefærd i den udviklede verden målt på arbejdstid per beskæftiget, må vi begynde at anerkende og dyrke værdien af flid i langt højere grad, end vi gør i dag”, siger Morten Albæk.

Morten Albæk

Co-founder og CEO for investerings- og rådgivningsselskabet Voluntas

Albæk startede sin professionelle karriere i Danske Bank, hvor han avancerede til Senior VP og leder for afdelingen for Idea Generation & Innovation. Fra 2009-2015 var Albæk i Vestas, hvor han var Koncerndirektør for Marketing, Kommunikation & Corporate Relations. Morten Albæk er uddannet cand.mag. i historie og filosofi fra Aarhus Universitet. I 2008 blev han udnævnt til æresprofessor ved Institut for Uddannelse, Læring & Filosofi ved Aalborg Universitet. Albæk er fem gange (senest i 2015) blevet kåret som en af verdens 100 mest indflydelsesrige marketingfolk.

Morten Albæk taler på VL Døgnet den 26. maj 2016 sammen med Mads Øvlisen. Læs mere om VL Døgnet.