Navne og program for årets to første møder i hhv København og Aarhus offentliggøres i dag: Finansminister Claus Hjort Frederiksen, Global Cheføkonom Erik F. Nielsen, UniCredit, Italien, ansvarshavende chefredaktør Anders Krab-Johansen i København, og i Aarhus: CEO Jukka Pertola, Siemens, CEO Enrico Krogh Iversen, Universal Robots og General Director Morten Thorning, The Animation Workshop. Erhvervsredaktør Morten Bundgaard, FINANS er ordstyrer.

København

Økonomisk Krydsild: Når det uventede sker

24. februar 2016, @8-10.30, CBS

Med: Global Cheføkonom Erik F. Nielsen, UniCredit, Italien, Finansminister Claus Hjort Frederiksen og Ansvarshavende chefredaktør Anders Krab-Johansen, Børsen

I sommeren 2015 var det udviklingen i Grækenland, som bestemte udviklingen på de finansielle markeder. Den græske økonomi udgør kun to procent af den samlede økonomi i EU, men satte alligevel dagsordenen i første halvår. I andet halvår blev det de mange flygtninge, der bankede på døren til Europa, som prægede overskrifterne, og i december 2015 satte FED, Den Amerikanske Centralbank, renten op for første gang siden starten af Finanskrisen. Men ved indgangen til 2016 er der stadigvæk voldsom turbulens i den globale økonomi.

Med den ØKONOMISKE KRYDSILD, 2016 vil vi med tre skarpe formidlere lægge op til en krydsild om den danske og globale økonomi’s tilstand og kommende udfordringer.

 

Tilmeld dig og læs mere om arrangementet i København her

Talere, København

Erik F. Nielsen

Erik F. Nielsen

Global Cheføkonom, UniCredit, Italien

Erik F. Nielsen kom til UniCredit, Italien i 2011 fra Goldman Sachs i New York og London, hvor han var europæisk cheføkonom og en anerkendt opinionsleder – bl.a. under Finanskrisen. Tidligere arbejdede Erik F. Nielsen for Den Internationale Valutafond (IMF), Verdensbanken og den danske Nationalbank, hvor han startede sin karriere efter at have taget en kandidatgrad i økonomi på Københavns Universitet.

Som global cheføkonom i UniCredit, er Erik F. Nielsen ansvarlig for at forme og kommunikere de overordnede makroøkonomiske politikker i det italiensk-baserede bankimperie, hvor han tillige er souschef for UniCredits researchafdelinger for økonomi, indkomst og valuta.   Fakta om UniCredit UniCredit SpA er en italiens-baseret pan-europæisk bankorganisation med hjemsted i Rom og ledelsesfilial i Milano. Virksomheden opererer i 22 lande og tæller over 40 mio. kunder, 162.000 ansatte og 9.585 afdelinger. Kernemarkederne er Italien, Østrig og Sydtyskland, men også i Central- og Østeuropa har uniCredit væsentlige aktiviteter UniCredit-gruppen har investeringsafdelinger i London, Milano, München og Wien.

Læs interview med Torben F. Nielsen

Claus Hjort Frederiksen

Claus Hjort Frederiksen

Finansminister

Efter universitetsuddannelsen som cand. jur. 1972, blev Claus Hjort Frederiksen sekretær for Venstres folketingsgruppe fra 1973 til 1977 for derefter at blive sekretær i Industrifagenes Almindelige Arbejdsgiverforening fra 1979-1983. Fra 1983 til 1985 var han administrationschef i Venstres Landsorganisation, og fra 1985 til 2001 partisekretær i Venstre. I 2001 blev Claus Hjort Frederiksen udnævnt til Beskæftigelsesminister, og fra 2009 til 2011 var han Finansminister. Fra 2011 til 2015 Medlem af Folketinget for Venstre og udnævnt til Finansminister i 2015.
Anders Krab-Johansen

Anders Krab-Johansen

Chefredaktør, Børsen

Anders Krab-Johansen blev ansat som ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør på Børsen i 2011.

Han har en bred medieerfaring fra både trykte medier og elektroniske medier. Han har været på Børsen tidligere, som korrespondent i Bruxelles og i anden omgang som politisk redaktør. Han har desuden været politisk redaktør for Ritzaus bureau og på TV2. Anders Krab-Johansen har været redaktionschef på TV2 News og nyhedschef på Politiken. Han er uddannet Cand. Scient. Pol. suppleret med en Master in Journalism på Columbia University.

Aarhus

Ledelsesmæssig krydsild: Når virksomhederne går i “cluster”

26. februar 2016 @8-10.30, Aarhus Universitet

Med CEO Jukka Pertola, Siemens, Danmark, CEO Enrico Krog Iversen, Universal Robots og General Director Morten Thorning, The Animation Workshop.

Hvorfor opstår ‘Business Clusters’ der, hvor de gør? Det klassiske eksempel er Silicon Valley i Californien, hvor mange af Verdens mest innovative virksomheder er samlet. London’s finansielle cluster er i overhalingsbanen, og der er mange eksempler globalt, ligesom vi ser en stribe clusters i Danmark.

Med de tre skarpe indlægsholdere vil der blive lagt op til en krydsild om, hvordan clusters opstår og fastholdes, hvad de betyder for deres virksomheder og for Danmarks vækst.

 

Tilmeld dig og læs mere om arrangementet i Aarhus her

Talere, Aarhus

Jukka Pertola

Jukka Pertola

CEO, Siemens, Danmark

CEO Jukka Pertola, Siemens A/S Siden 2002 CEO for Siemens A/S, hvor han blev ansat i 1984 som praktikant i softwareudvikling. Siden har han blandt andet fungeret som produktchef i Finland, været systemingeniør i München og direktør for Private Communication Systems i Finland. Udover at være medlem i flere bestyrelser, er Jukka Pertola med i Dansk Industris’s hovedbestyrelse.

Læs interview med Jukka Pertola

Fakta om Siemens

Med hovedsæde i München er Siemens verdens største leverandør af bæredygtige og miljøvenlige løsninger, og over 46% af omsætningen kommer fra Selskabets grønne portefølje. Siemens beskæftiger ca. 370.000 medarbejdere i ca. 190 af verdens lande. I Danmark beskæftiger Siemens ca. 7.800 medarbejdere og er en af Danmarks Største eksportvirksomheder.

Morten Thorning

Morten Thorning

General Manager, The Animation Workshop

 

General Manager Morten Thorning, The Animation Workshop Siden starten af The Animation Workshop har Morten Thorning konstant set og realiseret ideer for skolen. Han har været den ledende kraft i arbejdet med at bringe uddannelsesniveauet op på det meget høje niveau, det har i dag. På grund af sit store engagement i udviklingen af den Europæiske animationsindustri, har Morten Thorning opnået stor respekt bland internationale animatorer og virksomheder.

Fakta om The Animation Workshop

The Animation Workshop har siden 2007 været organiseret som Center for Animation og Visualisering (CAV), der sikrer videns- og kompetenceudvikling til den danske animationsbranche gennem aktiviteter og projekter i de 7 afdelinger: Bacheloruddannelser i animation, BA i Grafisk Fortælling, Efteruddannelser, Open Workshop, The Drawing Academy, Animated Learning Lab, samt kontorhotel og inkubationshus Arsenalet.

Center for Animation og Visualisering har gennem et udbygget netværk af virksomheder og professionelle adgang til den nyeste forskning og udvikling inden for animationsområdet.  The Animation Workshop varetager som videncenter videreformidling af relevant information og fungerer som link mellem interessenter og relevante kontakter inden for animationsbranchen.

 

Enrico Krog Iversen

Enrico Krog Iversen

CEO, Universal Robots

Med en shippinguddannelse fra A.P. Møller i København og USA kom Enrico Krogh Iversen til familievirksomheden Vissenbjerg, Krog Iversen & Co, hvor han var salgsdirektør fra 1991 til 2006. Efter selskabets salg til det norske Jøtul i 2006 grundlagde han eget rådgivningsvirksomhed med fokus på små og mellemstore virksomheder. Sammen med Vækstfonden blev Enrico Krog Iversen i 2008 hovedaktionær for robotfirmaet Universal Robots, Odense, hvor han også er CEO. Universal Robots blev i 2015 solgt til den amerikanske elektronikgigant Teradyne.

Fakta om Universal Robots

Universal Robots blev grundlagt 2005 af Esben Østergaard, Kasper Støy og Kristian Kassow. Virksomheden udvikler og sælger fleksible industrielle robotter til små og mellemstore virksomheder. Før salget i 2015 til Teradyne var hovedaktionærerne Vækstfonden og familen Krog Iversen, mens stifterne Esben Østergaard og Kristian Kassow hver havde en mindre andel. Der er ca. 110 medarbejdere og hovedkontoret ligger i Odense.