Af; Henrik Ørholst

Samarbejde på tværs øger værdien af VL. De ord har Bangkok-gruppen (VL 112) taget til sig. Derfor var gruppen vært ved et fælles møde for de asiatiske grupper den 1. december 2015. Men det var ikke kun medlemmerne fra Asien, som dukkede op. Der kom også VL-medlemmer fra Aalborg.

 

Besøg på dagen i Bangkok

 

“Vi afholdt VL112’s julearrangement den 1. december 2015 og havde mange måneder i forvejen informeret resten af VL om datoen. Det fremgik af eventkalenderen, og der var også en artikel i VL Nyt om det. Det resulterede i henvendelser med interesse i at dele mødedatoer, og tilmeldinger fra to medlemmer i Aalborg og to fra Singapore, som alle var i Bangkok på dagen. For første gang i fem år holdt vi ikke middagen på et hotel, men for første og nok ikke sidste gang var vi på Pacific City Club. Det er en klub for forretningsfolk, hvor der er restaurant, bar og konferencefaciliteter. Alt hvad der er brug for at få et succesfuldt arrangement”, siger Tom Sørensen, som var en af arrangørerne.

 

Ambassadøren og medlem af VL

 

Et VL-møde i Bangkok består næsten altid af et gæsteindlæg på en time, hvorefter man går over til middagen, der rundes af med uformel snak.

“Som til hvert VL møde havde vi en gæstetaler inden middagen. Via Ambassadør og VL medlem, Mikael Winther fik vi fornøjelsen af at lytte til Khun Pavida Pananond, PhD, fra et af Thailands største og mest velansete universiteter Thammasat University. Hun er Associate Professor of International Business ved Thammasat Business School, har sin Ph.D. i Economics (International Business) fra University of Reading (UK), MBA from McGill University (Canada), og en Bachelor i Accounting fra Chulalongkorn University (Thailand)”, fortæller Tom Sørensen.

“Competitiveness of Thailand and Thai Businesses” var overskriften på hendes indlæg. Khun Pavida Pananond berettede også om, hvordan hun ser på Thailand’s chance for at få noget ud af AEC, Asian Economic Community, som officielt startede den 1. januar 2016.”

 

Åbne arrangementer for andre medlemmer

 

Også fremover vil VL 112 kaste sig ud i flere arrangementer, der går på tværs af grupperne. En tendens, der nu breder sig til flere og flere danske grupper. Senest er Aalborg-grupperne gået sammen om et fælles arrangement med overskriften “Musik er ledelse”, der finder sted den 1. februar 2016. I Thailand åbner man nu for møderne, således at alle andre medlemmer kan deltage, hvis de er på besøg i området.

“Vi planlægger som sædvanligt seks VL-møder i det nye år. Og vi vil igen distribuere datoerne til VL i Asien, så medlemmerne kan være med, hvis de er i Bangkok på datoen”, siger Tom Sørensen.

 

Al begyndelse er svær

 

Al begyndelse er svær, når nye initiativer skal løbes i gang. Det gælder især for netværksmøder. Samtidig er der ikke sjældent et stærkt pres på kalenderen. VL 112 har et mål om, at der skal komme endnu flere medlemmer til deres møder, som er af høj kvalitet. Med 22 medlemmer er det en af de mindre grupper, og derfor er de meget aktive med at få øget medlemsbasen.

“Vores erfaringer var meget positive. Og lidt julestemning i menuen var også med til at sætte gang i den gode stemning. Det er første gang, at vi har inviteret “fremmede” med. En ting er sikkert, det er ikke sidste gang”, siger Tom Sørensen.

 

Vækst i Thailand

 

“Vi har lidt flere medlemmer end på samme tidspunkt i 2015. Vi har god deltagelse ved hvert møde, og alle medlemmerne ser frem til næste gang”, siger Tom Sørensen afslutningsvist.