Den 22. oktober har ni VL Grupper i Aarhus taget initiativ til, at de skal mødes på tværs af grupperne. Det handler om forandringer, disruptive innovation, og hvordan man skal positionere sig i en ny verden, hvor spillereglerne er ændret for altid.

Poul Victor Jensen er formand for VL 119. En ung gruppe, der ikke er bange for at gå nye veje. Gruppen er tre år gammel, og derfor er der ikke nedtrådte stier af synspunkter, der forhindrer nytænkning. De har nu kastet sig ud i at holde et “Halvt VL Døgn”, hvor ni grupper fra Aarhus går sammen for at sætte en ny dagsorden og møde hinanden på tværs af grupperne.

Til dagligt har gruppens formand kontor i udkanten af Aarhus, og han ankommer præcist 30 sekunder, før interviewet skal gå i gang. Der er styr på detaljerne, og derfor er der udsigt til en østjysk succes den 22. oktober, hvor det visionære nye byggeri DOKK1 skal være rammerne om en stribe spændende timer. Det er første gang, at de aarhusianske grupper kaster sig ud i et arrangement af den karakter.

Hvorfor holder I arrangementet?

“Der er ni VL Grupper i Aarhus, og vi har ikke ret meget at gøre med hinanden. Uformelt var der mange, som kendte hinanden på kryds-og-tværs, men ikke mere end det. Med så mange grupper i et relativt begrænset geografisk område synes vi, at der var et behov for at mødes på tværs af grupperne. Det vil give værdi for både det enkelte VL-medlem og for grupperne i Aarhus-området.”

“Men grupperne er samtidig meget forskellige i deres DNA. Derfor vil det være forkert at slå grupperne sammen til en kæmpe gruppe. Det er også i strid med vedtægterne. Ved at holde dette arrangement får man det bedste af to verdener. Selvom arrangementet er det samme, så betyder den forskelligartede sammensætning af grupperne, at udbyttet den 22. oktober vil være forskelligt.”

Hvordan ser det ud med tilmeldingerne lige nu (14. august)?

“Invitationerne blev sendt omkring den 1. juli. Vi har allerede nu 100 tilmeldinger. Målsætningen er 120 deltagere, og vi er således tæt på målet. Der bliver derudover sendt en reminder ud til dem, der endnu ikke har tilmeldt sig. Samtidig har vi sikret fem sponsorer, der sikrer et økonomisk sikkerhedsnet under arrangementet. Det er Danfoss, Nordea, AS3, E&Y og Colliers International, der alle har besluttet at bakke op om konferencen. Udover sponseringen skal hver deltager betale 1.500 kroner (excl. moms). Det samlede budget er i størrelsesordenen 200-250.000 kroner. Deltagergebyret betales af grupperne.”

Hvad er de største udfordringer med et arrangement af den størrelse?

“Arrangementet holdes i DOKK1. Det er Aarhus’ nye arkitektoniske ikon. Bygningen lukker ikke, mens vi holder vores arrangement, så der vil være mange andre besøgende, som kan gøre, at logistikken bliver en udfordring.”

Hvem har stået for at arrangere indlægsholdere, ordstyrer og udarbejdelse af program?

“Det er altid svært, når initiativtagerne har en fyldt kalender. Der er otte medlemmer i planlægningsgruppen. Derfor besluttede vi at lægge udviklingen af programmet i hænderne på Innovation Lab og Kaospiloterne. De har det fornødne netværk til at trække på indlægsholdere, og de har en stor erfaring med at afvikle den type arrangementer.”

Vil du anbefale andre grupper at gå i gang med noget tilsvarende?

“Ja. Det er altid en god ide at lære hinanden at kende på tværs af de etablerede grupper. Det giver mere værdi i de enkelte VL Grupper, når der kommer tanker og ideer på banen. Det er med til at gøre VL til noget, der adskiller sig fra de andre netværk, der konkurrerer om pladsen i travle menneskers kalendere. Og så er det med til at fjerne støvet fra VL, som af flere bliver betragtet som Old Boys-netværk.”

“Et arrangement af den karakter kan også være med til, at man ser på andre gruppers måde at gøre tingene på. Hver gruppe har sin måde at gøre tingene på, og derfor er det en god ide at få inspiration fra andre grupper. Og hvis det ender med, at der er et medlem eller to, der vælger at skifte gruppe, så synes jeg, at det er meget positivt. Det er med til at skabe dynamik.”

Hvad vil du give andre grupper af gode råd, der går med tanker om at holde tilsvarende arrangementer?

“Tag jer god tid. Det tager meget længere tid, end man tror at få et arrangement stablet på benene. Tag udgangspunkt i en planlægningshorisont på 1-2 år. Alene det at samle en planlægningsgruppe af travle mennesker er tidskrævende. Derefter er det vigtigt, at arrangementet er unikt sammenlignet med alle de andre tilbud, vi modtager hver dag.”