Interview med adm. direktør Stina Vrang Elias, DEA (VL13), nyt bestyrelsesmedlem i Dansk selskab for Virksomhedsledelse

Af: Henrik Ørholst

Stina Vrang Elias (VL13) er til dagligt leder af tænketanken DEA, som beskæftiger sig med forskning, innovation, uddannelse – herunder ledelse. Ledelse er derfor både noget, som finder vej til hverdagen og i fritiden, hvor bl.a. VL også har fundet plads i den fyldte kalender. Som nyvalgt bestyrelsesmedlem af Dansk Selskab for Virksomhedsledelse ser hun frem til fire år, hvor fornyelse og revitalisering er øverst på agendaen.

Hvorfor har du valgt at træde ind i VL’s bestyrelse?

“Der er ikke noget mere spændende end ledelse. Det er en meget personligt rejse, og det er en udvikling, som aldrig hører op. Der er ingen, der kan læne sig tilbage og sige ”Nu er jeg en god leder”. Der er hele tiden behov for udvikling og for at blive lidt bedre. Her er VL et unikt netværk. Her kan vi gå ind og blive lidt klogere på ledelse ved at lade os inspirere af hinanden.

Jeg går også ind med et ønske om at påvirke, hvordan Dansk Selskab for Virksomhedsledelse skal fungere. Der er brug for nogle nye tanker, hvordan samspillet skal være mellem selskabet og de enkelte grupper.”

Hvorfor kom du ind i din VL Gruppe?

“Jeg kendte flere medlemmer af VL13, og det var derfor naturligt at søge optagelse. En af de store udfordringer er at få tid til det hele. Det gælder ikke mindst for ledere. At få puttet VL-møderne ind i kalenderen er en effektiv måde at få forpligtet sig selv til at tilbringe tid med nogle mennesker, som kan inspirere mig, og hvor jeg samtidig kan give noget retur til de andre i gruppen. Den store styrke i vores gruppe er, at vi er meget forskellige, men samtidig har vi et stort fælleskab. Der minder om et symfoniorkester, der består af forskellige musikere, men der er alligevel et fællesskab, som binder dem sammen. I VL Gruppen er det ledelse, som binder det hele sammen.”

Hvad er det bedste ved VL13?

“Den fordomsfrie debat og chancen for at få kendskab til maskinrummet i brancher, som jeg ellers ikke vil få adgang til. Det er berigende at høre om de andre ledelsesmæssige udfordringer, som findes i andre brancher. At høre om andres udfordringer kan også gøre mig klogere på, hvordan jeg er som leder i min organisation.

Ledere står grundlæggende med de samme udfordringer, men der er forskel på at være leder i offentlige og private virksomheder. Der er en stor delmængde, der er den samme. Udfordringerne er forskellige. I en organisation, som har meget politisk bevågenhed, vil det være nødvendigt at lede på en anden måde – end i en virksomhed, der er ejet af en familie.

Ledelse handler grundlæggende om at få mennesker til at gå i den samme retning. Og det gælder uanset organisationstypen.

Når jeg skærer ind til benet, så er åbenhed det bedste i VL13. Det er samtidig nøglen til, at de enkelte medlemmer lærer hinanden at kende.”

Hvad kan andre grupper lære af VL13?

“På det seneste VL møde blev det drøftet, hvordan gruppen skal fungere. Der blev kigget på formål, sammensætning og kadence. Man tog også stilling til, om rejser skal være en del af gruppen. Men det er ikke bare et spørgsmål om at finde på nye ting. Det var mere en evaluering af, hvorledes gruppen fungerer. Den slags drøftelser er nyttige – men det er ikke mit indtryk, at de finder sted i alle VL Grupper.”

Hvilket fingeraftryk vil du gerne sætte på VL?

“Skal man skrue sig op på den helt store klinge, så mener vi jo i Danmark, at vi kan noget særligt med ledelse. Det er en af vejene til at finde vores placering i en stadig mere globaliseret verden. Med det perspektiv er der jo næsten ikke noget vigtigere end at få etableret et selskab, som kan understøtte udviklingen af ledelse”