Af; Henrik Ørholst

Generalforsamlingen den 29. september tog kortere tid end beregnet. Det gav en længere pause og de ca. 250 deltagere udnyttede tiden. Det er altid en god anledning til at møde gamle venner, forretningsforbindelser og bekendte under afslappede forhold.

Som sædvanligt er der meget at tale om, så direktør Bjørn Karlsholt gik rundt med klokken for at få medlemmerne ind i auditoriet, hvorefter ”Netop nu!”-konferencen kunne påbegyndes.

Formanden Jens Wittrup-Willlumsen introducerede ”Netop nu!” . Imens ventede en oplagt Finanskommentator Ole Krohn fra TV2 Finans, der glædede sig over at være med igen til denne del af generalforsamlingsdagen; ”Jeg troede kun det var Rollings Stones, der fik lov til at optræde igen og igen…” indledte han med et glimt i øjet, og så var eftermiddagens konference i gang.

Der var besøg af Bestyrelsesformand Lars Frederiksen, Matas, CEO Thomas Borgen, Danske Bank; CEO Rickard Gustafson fra SAS og Finansminister Bjarne Corydon.
De tog alle udgangspunkt i, hvad der ligger på deres skrivebord, og hvordan de ser verden. Det blev et fokus på udfordringerne, som de alle står med, og hvad de vil gøre for at positionere sig i forhold til en omverden, hvor forandringerne sker hurtigere og hurtigere. Deltagerne fik forklaret, hvad Thomas Borgen fra Danske Bank vil gøre for at få kundetilfredsheden tilbage, og hvordan Finansminister Bjarne Corydon vil få dansk økonomi tilbage på sporet.

Bestyrelsesformand Lars Frederiksen startede med at prikke til optimismen; ”Hos Matas kan vi ikke se, at dansk økonomi går bedre”, startede han med at fortælle om en af Danmarks mest succesfulde detailvirksomheder. I følge Matas-formanden står udviklingen i dansk økonomi stille, og derfor er den eneste måde, de kan opnå vækst på er ved at tage markedsandele fra konkurrenterne med en forretningsmodel, som er stærkere end konkurrenternes.

Dernæst var det topchefen for Danske Bank, Thomas Borgen, der overtog scenen, og som med et glimt i øjet fortalte, at det glædede ham som nordmand at tale før en svensker. Tonen var hjertelig, og der var lagt op til sjove bemærkninger på konferencen.

SAS topchefen Rickard Gustafson havde en skarp præsentation, hvor han tog fat i de udfordringer, som kendetegner en virksomhed i et marked, hvor globalisering og internationalisering er en del af hverdagen. Også her er der mange nye initiativer på vej, som skal sikre indtjeningen i fremtiden.

Dagens sidste indlægsholder var Finansminister Bjarne Corydon, som også var med sidste år. Han fokuserede – som de øvrige talere – på, hvad der skal til for at få dansk økonomi op i gear. På trods af den langsomme økonomiske udvikling, er Finansminister Bjarne Corydon en ukuelig optimist med hensyn til udsigterne for dansk økonomi. Her var budskabet, at de reformer, der er foretaget, vil bringe dansk økonomi på ret køl.
Efter et par timer i godt selskab blev dagen rundet af, og der var endnu en gang tid til den fornemste VL-Disciplin: at mingle.