Interview med Susanne Toftgaard Nielsen (VL6)

Af; Henrik Ørholst

 
Susanne Toftgaard Nielsen er medlem af VL6 i Århus, men hun bor i København. Hun glæder sig over at være en del af VL netværket, hvor ikke mindst gruppens månedlige møder er af høj kvalitet og på et meget højt fagligt niveau. Så derfor er der altid god inspiration og nye tanker, som hun kan bruge efterfølgende.

Hvad er det bedste ved VL?

“Det er først og fremmest den inspiration, som vi får på møderne. Vi har et meget højt fagligt niveau på møderne samtidig med, at vi er meget disciplinerede i vores mødeprocent. Samtidig starter møderne til tiden, og de slutter til tiden. Det er vigtigt, fordi det er travle mennesker. I starten var jeg meget skeptisk; et møde hver måned; det går aldrig godt. Men det gjorde det, og jeg har endnu til gode at opleve et mindre relevant møde i min VL Gruppe. Udover det så er VL et fremragende netværk, hvor man møder mange spændende mennesker. Styrken er, at vi alle komme fra forskellige typer virksomheder og organisationer, men alligevel er der en fælles ting, som binder os sammen: Ledelse.

Vi har paraderne nede, og det er en rar fornemmelse, at vi har et fælles frirum, hvor vi kan drøfte de udfordringer, som vi står med hver især. Der er ingen, der positionerer sig i forhold til hinanden. Det er hyggeligt, afslappende og frem for alt lærerigt. Desværre har jeg endnu ikke deltaget i VL Døgnet. Det har et stærkt brand, og står for mig som noget af det ypperligste inden for ledelse. Det betyder noget og gør en forskel for dem, som har været med i VL. Det er med til at få ledelse på dagsordenen.

Du er medlem af en gruppen i Århus, men du bor i København – hvorfor det?

Indtil for 1½ år siden var jeg CEO for arkitektfirmaet C.F. Møller, der ligger i Århus. Privat bor jeg i København. Det var derfor, at jeg blev medlem af VL6, og det vil jeg fortsætte med. Vi er fire fra gruppen, som bor øst for Storebælt, men alligevel fastholder man medlemskabet.

Hvordan fungerer gruppen?

Det er behageligt at være med til møderne i gruppen. Jeg indtrådte i gruppen, da man var ved at foretage et generationsskifte samtidig med, at man ønskede at få flere kvinder og yngre ledere ind som medlemmer. Da jeg trådte ind, var en tredjedel af VL Gruppens medlemmer ikke-erhvervsaktive. Der var derfor en tand for mange medlemmer, som ikke havde noget at byde på længere, fordi de ikke længere var en del af en ledelse. Jeg er med i vores planlægningsgruppe på tre,  der står for aktiviteterne i et år, hvorefter der kommer nye til. Oplæggene er både fra meningsdannere i samfundet, topchefer,  og der kan også være indlæg fra gruppens medlemmer. Jeg ved, der er mange grupper, som har mange virksomhedsbesøg. Det har vi ikke.

Hvad ønsker du at styrke i VL6?

Vi vil gerne tage personlig ledelse mere op i gruppen, dvs. at vi skal tale om vores egne personlige ledelsesudfordringer. På et tidspunkt havde vi en coach inde til et møde, hvor emnet var karriereskifte. Det bedste var den diskussion, vi havde omkring bordene med hinanden om det emne. Det er noget, som optager de fleste. Vi kan sagtens bruge hinanden mere i forbindelse med personlig udvikling.

Hvordan oplever du samarbejdet på tværs?

I VL6 ønsker vi at styrke VL som institution med en vis central styring i form af bl.a. VL Døgnet. VL skal være lidt mere end bare et netværk for ”old boys”. Her er VL’s brand meget vigtigt i den problemstilling. Her er VL Døgnet med til at sætte dagsordenen inden for ledelse.