Interview med Casper Ryborg, VL78, London

Af: Henrik Ørholst

 
Der skulle flere forsøg til for at få etableret en VL gruppe i London. Casper Ryborg fra PA Consulting Group fik succes. VL nyt interviewede ham i London.

 

Når Casper Ryborg fra PA Consulting Group tager morgenflyet til London mandag morgen, er det en krævende tilværelse, der venter ham de kommende dage som leder af ”Projects”, som er navnet på et af det britiske konsulentfirmas mest prestigefyldte afdelinger.

 

”Det er lidt af en sats, at vores øverste ledelse sætter en dansk bonderøv som mig til at stå i spidsen for den afdeling”, siger Casper Ryborg en mandag, som er den første arbejdsdag i ugen i hovedkvarteret i Victoria. ”Familien er hjemme i København, og jeg pendler hver uge, og er således hjemme i Dragør torsdag aften til mandag morgen”, siger Casper Ryborg, som er formand for London-gruppen: VL78.

 

”Fredag bruger jeg hele dagen på telefonmøder, og de kan jo holdes, uanset hvor man er henne i verden. Her behøver jeg ikke være i London”, siger han.

 

Der skulle flere forsøg til, før en London-gruppe var en kendsgerning på trods af, at London er den by uden for Danmark, hvor der lever mere end 50.000 danskere. Gruppen er kun 18 måneder gammel, og der er stadig børnesygdomme, som skal overstås.

 

Hvorfor gik du ind i VL i London?

 

”Der er mange grunde. Jeg kom fra PA Consulting Group i Tyskland, hvor jeg havde siddet i nogle år, og var lige rykket til London som leder af vores Project-Practice. Mit britiske kontaktnet var ikke særlig stærkt, og da jeg samtidig fik en henvendelse fra VL’s sekretariat, om det var noget for mig at gøre et forsøg på at puste liv i London-gruppe, så sagde jeg JA.”

 

”For mig er VL langt mere end et forretningsmæssigt netværk. Når man står som helt ny uden nogen som helst fornemmelse for, hvad der er op-eller-ned i et land, kan man selvfølgelig altid henvende sig til ambassaden og de andre netværk, der er samlingspunkter for danskerne herovre. Men VL er langt mere omfattende og kan bruges mere bredt.”

 

Hvad har det betydet for dig personligt med et medlemskab af VL?

 

”Først og fremmest er jeg kommet ind i Handelskammeret, hvor jeg sidder som næstformand. Men det har også betydet, at der altid har været nogen, som jeg kan tage kontakt med, hvis der er behov for support. Det har været en god hjælp, da jeg skulle finde en bolig herovre. Som  tilflytter er det svært at få et overblik over boligmarkedet. Det tog ikke ret mange telefonopkald at få overblik over hvor, man skal bo i London.”

 

Hvad har VL givet dig professionelt?

 

”Et fortroligt forum at drøfte forretningsmæssige udfordringer med andre, der står i den samme situation – og omtrent samme sted i karrieren.”

 

”Hvis der er en bestemt person i en bank, jeg ønsker at komme i kontakt med, så kan de relationer, som jeg har fået i VL bruges til få en introduktion til den pågældende. Det gælder for alle typer netværk. Der er altid nogen, der kender nogen.”

 

Hvor mange er med i VL-gruppen i London?

 

”Vi er 40 medlemmer i dag, og der er typisk 20, som deltager i hvert møde. Det er ikke nok. Vi skal op på 50 medlemmer. Dog er det et krav, at alle medlemmerne har en tyngde, der gør dem til relevante medlemmer. Det vil være let at få nye medlemmer ind, som ikke sidder som medlemmer af topledelsen. Det skal vi undgå.”

 

”Der ligger en mindre oprydningsopgave i at få prikket dem på skulderen, som sagde, at de ville være med til at opbygge en VL gruppe, men alligevel ikke har været i stand til at deltage.”

 

Hvilke råd vil du give videre, hvis der skal startes andre grupper i udlandet?

 

”Find en eller anden form for netværk, der allerede findes og byg videre på det. Eller find nogle mennesker, der har et omfattende netværk. Men vær opmærksom på hvor hårdt og vigtigt et arbejde, det er at holde fast i folk og at få møderne i kalenderen. Ellers går det hurtigt galt.”

 

Casper Ryborg kigger hastigt på IPaden. Næste møde venter. En ny arbejdsuge er startet i det hektiske London efter en velfortjent vinterferie hjemme i Danmark hos familien, der rummer to teenage-drenge og hustruen Isabella.