Af: Henrik Ørholst

 
Også Århus viser flaget med en ny VL gruppe. Det er nummer 119 i rækken, og den har været et stykke tid undervejs. Faktisk er den slet ikke startet formelt. Endnu. Det stiftende møde skal holdes i starten af september.

Der skal være seks møder om året, således at der er mulighed for at holde fast i medlemmerne, der rejser meget. Formen er ikke fastlagt endnu. Men der skal være tyngde i møderne, som ikke skal være sammensat tilfældigt blot for at få et møde i kalenderen.

 

VL nyt har interviewet en af initiativtagerne Lars Bertelsen, der sammen med en mindre gruppe – med samme udgangspunkt i karriere og alder – har valgt at arbejde sammen for at blive et godt tilbud til chefer, der er på vej frem i Århus.
 
Hvorfor en ny VL gruppe i Århus?
 
Vi var nogle stykker, der mente, der var brug for et frisk pust af yngre medlemmer og et alternativ til de etablerede grupper. Man kan vælge at indtræde i rollen som en ”Benjamin” i en gruppen sammen med etablerede chefer, som er et andet sted i karrieren. Det var vi dog flere, der ikke ønskede, da vi mener, at Netværk nu engang er bedst, hvis de øvrige medlemmer i gruppen matcher dig selv. 
 
Det er også den samme fremgangsmåde, som jeg har benyttet mig af som konsulent hos E&Y gennem mange år. Det er ikke toppen i de største danske virksomheder, som er interessant for mig. Det er mere gruppen i lagene lige under, som er på vej op gennem karrieren. 
 
Vi skal vokse med hinanden. Det kræver tålmodighed.
 
Hvilke kriterier bruger VL119 som udgangspunktet for at tiltrække nye medlemmer?
 
Vi satser på at være i aldersgruppen 35-45 år. Det er ikke et ubetinget krav. Der er nogle af medlemmerne, som er ældre og andre er yngre. 
 
Det vigtigste er dog at lave en stærk og lokal VL gruppe. Der er næsten altid en positiv sammenhæng mellem alder, og hvor man befinder sig på karrierestigen. 
 
Som alle de øvrige grupper ønsker vi alsidighed i gruppesammensætningen. Vi ønsker at få farverige personer som medlemmer af gruppen. Det er derfor vores håb, at vi kaster et blik lidt længere væk, end vi normalt gør. Ellers vil medlemmerne blive et spejlbillede af os selv. Og det giver ikke den dynamik, som vi tilstræber.
 
Vi har delt opgaverne mellem os. Derfor er det medlemmer af den kommende gruppe, som kigger i retning af det offentlige for at finde medlemmer der. Her har VL traditionelt stået svagt, og det vil vi gerne være med til at gøre noget mere ved. 
 
Det er også vigtigt, at vi ikke er en gruppe, der KUN har medlemmer, som kommer fra de store virksomheder i området. Vi vil gerne have medlemmer, som kommer fra underskoven af lokale, privatejede virksomheder. De kan lære noget af hinanden. 
 
Hvad med balancen mellem mænd og kvinder?
 
Vi vil gerne have flere kvinder med i VL. Det er en udfordring at få fat i kvinderne. Ikke mindst hvis vi skal holde fast i aldersgruppen, og det geografiske har betydning for hvem, vi tilstræber som medlemmer af VL119. Vi er godt på vej, men der er stadig kun fem medlemmer af gruppen, som er kvinder. Derfor håber vi, at andre medlemmer fra VL kan sende forslag til hvem, vi kan tage kontakt med. Gruppen har 25 medlemmer lige nu. Vi satser på at blive 40-45 medlemmer, og derfor skal der sættes turbo på for at få flere kvinder med.