AF HENRIK ØRHOLST
”I Østen Stiger Solen Op”; En kendt sætning af de fleste, der har sunget morgensang. Men det er samtidig titlen på næste VL døgn, som holdes den 30.-31. januar 2012 i Tivolis Congress Center.

Danmark og den vestlige verden holder i nødsporet på den verdensøkonomiske motorvej, mens Asien har placeret sig stærkt i overhalingsbanen. Og der er ingen udsigt til, at vi kommer op i fart.

Med det kommende års VL døgn vil vi få svaret på, hvornår Danmark og danske virksomheder kommer op i fart og får bilen ud af nødsporet.

Igen er der udsigt til et overflødighedshorn af inspiration og viden. Et kendetegn ved VL døgnet. Uanset hvad, der er på dagsordnen.

Allerede nu har VL 23 gjort en indsats, som viser, at vi kan skrue forventningerne op. Vi skal mærke suset fra der, hvor tingene sker. Og det er på den anden side af jorden, at økonomierne kører i det stærkeste tempo. Vækstprocenter, der er tæt på ti procent, er ikke usædvanligt. I Danmark og resten af Europa skal vi være glade, hvis den økonomiske vækst når op på et par procent. Der er behov for at gøre en indsats, og det er ikke mindst virksomhederne, som skal være med til at trække udviklingen i en positiv retning.
VL døgnet starter fra toppen, indlæg fra den danske Statsminister og fra formanden for EU-kommissionen José Manuel Barosso. Senere samme dag vil en af de stærkeste økonomiske kommentatorer Martin Wolf fra Financial Times holde indlæg og styre en debat om de voldsomme forandringer, vi ser mellem landene i verdensøkonomien lige nu. Politikens chefredaktør Bo Lidegaard vil bl.a. tale om de handelsmæssige forskydninger som katalysator for ændringer i den sikkerhedspolitiske magtbalance, og Friis Arne Petersen vil komme med førstehåndsindtryk fra hans ambassadørpost i Kina.

Dagen efter holder vi tempoet. Her overtager virksomhedslederne scenen. Der vil være indlæg fra CEO Jørgen Huno Rasmussen fra FLS, som vil fortælle om erfaringerne fra Indien og om, hvordan det er at fungere som en lokal virksomhed i et fremmed land, og Jan Leschly vil trække på hans mangeårige erfaring med at drive en europæisk virksomhed i USA.

Døgnet bindes sammen af Clement Kjærsgaard og Cecilie Beck.

Men VL døgnet er mere end det. De sociale medier; Twitter og Facebook vil i år være rammerne om virtuelle medier, hvor man kan give sin mening til kende. Og nej – det er ikke svært. Prøv det her

Læs programmet her