Den ordinære generalforsamling fandt sted onsdag den 21. september 2011. Umiddelbart efter generalforsamlingen blev der afholdt topmøde med Peter Schütze, formand for bestyrelsen i DSB og CBS i panel med Jacob Heinsen, departementschef i Transportministeriet. Ordstyrer: Ole Krohn, redaktør, TV2 Finans.

BESTYRELSESFORMANDEN I DET OFFENTLIGE – I POLITIKERNES OG MEDIERNES KLØR

Staten har i de senere år hentet professionelle bestyrelsesmedlemmer ind fra det private erhvervsliv.

Hvad sker der, når den private og offentlige ledelsesstil mødes, og kan den nye bestyrelsesformand overhovedet agere i et hajfyldt farvand, hvor medier og politikere har næsten dagligt kritisk lys på beslutningerne i de offentlige virksomheder. Er det bestyrelsen eller departementet, der har det sidste ord?

Og hvad sker der, når staten som ejer pludselig træffer beslutninger hen over hovedet på bestyrelsesformanden?

Den nye formand for DSB og CBS og departementschefen debatterede på topmødet åbenhjertigt om spændingsfeltet mellem de offentlige virksomheder og de professionelle bestyrelsesmedlemmer.

Ole Krohn, redaktør og erhvervskommentator TV2 Finans, tidligere politisk reporter, har som finansredaktør stået i spidsen for finans- og erhvervssatsningerne på TV 2 NEWS siden 2007, bl.a. programmet ”FinansMagasinet”. I begyndelsen af 2008 skabte finansredaktionen programmet ”17 Finans”, der vises mandag-torsdag, og som sammen med ”FinansMagasinet” er blandt de mest sete programmer på TV 2 NEWS.

Jacob Heinsen, cand. scient. pol. fra Københavns Universitet. Departementschef i Transportministeriet siden 2007, tidligere afdelingschef i Finansministeriet og departementschef i Kirkeministeriet.

Peter Schütze, cand. polit., formand for bestyrelsen i DSB og CBS, adm. direktør i Nordea fra 2002 til 2011. Peter Schütze blev ansat i Privatbanken 1971 frem til 1990, da banken blev fusioneret med Andelsbanken og Sparekassen SDS og blev til Unibank – senere Nordea.