Global Update i Tivoli eller på Zoom!

Onsdag 22/12 kl. 16 holder vi det traditionsrige Global Update VL-julemøde på Nimb i Tivoli og kl. 16.30 på Zoom. Vi har heldigvis igen i år fået tilsagn om deltagelse fra udenrigsminister Jeppe Kofod. Derudover kan I møde Nationalbankdirektør Signe Krogstrup (VL3), Britt Meelby Jensen, CEO fra Atos Medical (VL46), og Deputy Secretary General Ulrik Vestergaard Knudsen fra OECD.
Mødet på Nimb er for VL-formænd og alle medlemmer af de internationale VL-grupper, som er hjemme over julen, mens alle VL-medlemmer vil få adgang til mødet via Zoom.

Vi gør ikke noget på kort sigt, der strider imod det lange sigt

Henrik Andersen, CEO Vestas og medlem af VL46, er en af hovedtalerne til VL´s Virtuelle VL Døgn den fjerde juni. Vi har talt med Henrik om ansvarlighed, om global ledelse, og om hvorfor corona-krisen skaber muligheder for at hjælpe de næste generationer

Digital Resilience

ON WEDNESDAY 14 APRIL 2021 at 08.30 we welcome you to the fifth episode of VL’s virtual Digital Reshaping-series; DIGITAL RESILIENCE with Clement Kjersgaard and his guests: David Lloyd, General Manager, UK, Netherlands & Nordics, Alibaba Group, Nana Bule, CEO, Microsoft Denmark and Ulrik Vestergaard Knudsen, Deputy Secretary General, OECD.

Med Verdensmålene kan vi ændre verden!

”Der er ingen tvivl om, at det giver forretningsmæssig mening”. Det er ordene fra direktør, bestyrelsesmedlem og hovedaktionær i Pressalit, Dan Boyter. Han er en af talerne, når VL Døgnet på torsdag sætter lup på de 17 Verdensmål i en ’deep dive’ session under overskriften ’Branding og Purpose’. VL Nyt har sat Dan Boyter stævne til et lille sneak peak i, hvordan har ser virksomhedernes muligheder og roller i Verdensmålene.

God sommer – og tak for en anderledes og rigtig spændende VL-sæson

Fra VL skal der lyde en stor tak for en sæson, der står tilbage som én, der blev helt anderledes end planlagt – men som også endte med, at vi for alvor fik skub i den digitale og virtuelle mødeform. På trods af det mærkelige forår kulminerede årets tema med stor succes i et nyt og uafprøvet koncept – et virtuelt VL Døgn.

Formandsmøder giver god inspiration – og understreger fællesskabet

VL-formændene har regelmæssige (nu virtuelle) møder med formand og direktion for VL. Dan Nissen, COO for Blue Water Shipping A/S og formand for VL115, Esbjerg fortæller, at møderne bl.a. understreger det store fællesskab, der er i VL. De giver masser af mulighed for at dele gode ideer og erfaring med de øvrige formænd, og man kommer tættere på VL.

Uden et stærkt netværk bliver du hjemmeblind

I et stærkt netværk skal der være plads til at dele både de store visioner og til at diskutere mere dagligdags temaer.
Lars Sander Matjeka er medlem af VL-bestyrelsen og på tiende år med i VL91. VL Nyt har talt med ham om, hvordan VL-grupperne holder sig tidssvarende og interessante for nutidens topledere.

Ukraine-krigen: Det store billede og den praktiske virkelighed

Læs i artiklen et sammendrag af den paneldebat VL afholdte i torsdags. En debat der kastede lys over krigens betydning for danske virksomheder – særligt i forhold til vores energiforsyning og vores cyber-sikkerhed. Det var et kompetent panel bestående af Marlene Wind, Professor og direktør for Centre for European Politics, Københavns Universitet, Thomas Egebo, CEO for Energinet og medlem af VL16; Casper Klynge, VP for European Government Affairs i Microsoft og Thomas Lund-Sørensen, Partner i Macro Advisory Partners. Panelet diskuterede såvel de store globale implikationer som den mere nære og praktiske virkelighed i mange virksomheder lige nu.

VL Global Update 2023: velbesøgt og spændende Julemøde

VL’s Julemøde gav som vanligt et spændende perspektiv på det kommende år. En af de centrale pointer var det konstante niveau af ganske høj usikkerhed. Alle steder, hele tiden. Og derfor er et afgørende spørgsmål, hvordan danske virksomhedsledere forvalter usikkerheden. Og derudover var fokus på Europa i midten af den store positionskamp mellem USA og Kina. Læs her en reportage fra det velbesøgte julemøde på Nimb den 21. december 2023.

Hun griller giganter, der ikke opfører sig ansvarligt, og udfordrer topøkonomers fastlåste tankegang

Amerikanske Rana Foroohar udfordrer topøkonomer og techgiganter med sine kritiske klummer i Financial Times. Mød den anerkendte journalist, CNN-analytiker og forfatter på årets virtuelle VL Døgn og læs mere om Rana i interviewet: “Hun griller giganter, der ikke opfører sig ansvarligt, og udfordrer topøkonomers fastlåste tankegang”

”Det handler om mening”

Hvordan skaber man en arbejdsplads med mening? Det spørgsmål stiller CEO Flemming Jensen, VL 46, der til VL Døgnet stiller op sammen med en række andre topledere i en ’deep dive’ session under overskriften ’Branding og Purpose’.

For fem år siden kunne VL Døgnet ikke have samlet 600 topledere om det her tema

FN’s Verdensmål er et brandvarmt emne i erhvervslivet og blandt danskerne. Måske fordi Verdensmålene er aktuelle og vedkommende…

Ledelse er en fagdisciplin – derfor er et ledernetværk afgørende

Anja Monrad er næstformand i VL’s bestyrelse, mangeårigt medlem af VL64 og Senior Vice President i Dell Technologies. Vi har mødt Anja til en dialog om hendes nye rolle i bestyrelsen og om det store og vigtige fællesskab, hun oplever i grupperne og mellem Selskabet og grupperne.
Læs også i interviewet om VL, der ifølge Anja Monrad, har image af et meget stærkt fagligt ledelsesnetværk, og om hvordan Årstemaerne bidrager til at højne denne faglighed.

GRØD-stifter: Jeg skal gøre det på min måde

På VL Døgnet i forsommeren var det store fokus på, hvordan vi navigerer i usikkerhed og hvordan vi kan lede dilemmaer. Et af de to dilemmaer, der blev præsenteret, var fra virksomheden GRØD, hvor stifter og ejer, Lasse Skjønning Andersen, VL42, stillede op med en ”live-case” og spurgte sine VL-kolleger til råds. Lasse Skjønning Andersens case var et af de store højdepunkter på VL Døgnet. Nu er der gået en sommer, og VL Nyt har taget en opfølgende snak for at høre, hvordan det er gået med at løse hans dilemma.

Ansvarlig ledelse: 'License to operate' eller 'purpose'?

Når man står i spidsen for en virksomhed, der er indbegrebet af grøn omstilling, ligger ansvarlighed naturligt i DNA’et. Men mange virksomheder har ikke grønne rødder og skal først nu til at definere deres formål med at udvise ansvarlighed. I vores serie om Responsible Business har vi interviewet Thomas Dalsgaard, bestyrelsesformand i Dansk Retursystem og medlem af VL-gruppe 48

50+ og hvad så?

I efteråret 2022 udkom Henrik Ørholst med en bog ”Fremtiden er din – karrieren efter de 50”. Bogen belyser et emne, som rigtigt mange ledere er interesseret i. For ”hvad skal der ske i resten af mit arbejdsliv – og hvad skal der ske, hvis jeg af forskellige grunde ikke længere har mit nuværende job?” Samtidig tager bogen fat i et underbelyst emne: hvordan kan samfundet udnytte den arbejdskraft, der gemmer sig i det grå guld?

Tak til VL-formændene!

Der er afholdt virtuel nytårskur for danske og internationale formænd for VL-grupperne.
Tak til formændene for VL-grupperne for indsigt i gruppernes arbejde samt gode ideer til Årstemaet 2022 Sustainable Leadership. Læs mere om Årstemaet og det kommende VL Døgn, Inspirationskatalogerne der er tilgængelige for alle medlemmer samt muligheden for at se VL WEB-TV on demand.

Ledelse af bæredygtighed er blevet et strategisk omdrejningspunkt

Års- og bæredygtighedsrapporter er vigtige pejlemærker og lærebøger for virksomheders ansvarstagen. We Love People’s ESG Barometer 2022 giver overblik over sammenhængen mellem samfundssind og virksomhedsdrift og giver fem tendenser inden for E, S og G. I forbindelse med udgivelsen af ESG Barometer 2022 har VL Nyt talt med Christina Blak, VL65, direktør og partner hos We Love People.

VL-grupperne – Jeg er positivt overrasket!

Christina Yding Hahn Elgaard har været med i den Viborg-baserede VL51 i det seneste år. Hun har været positivt overrasket over, at der faktisk er så mange kvinder med, og at alle i gruppen var gavmilde med viden og klar til at åbne op. VL har foreløbigt vist sig som et stærkt netværk, hvor hun kan spejle sig som ejerleder.

VL internationalt: Den danske ledelsesstil er vores fællesnævner

VL-grupperne er meget aktive i udlandet. Vi har 15 internationale VL-grupper, der i praksis arbejder på samme måde som VL-grupperne i Danmark. Men der er jo nogle strukturelle forskelle og vilkår, der er noget anderledes, og som man må arbejde ud fra som gruppeformand. VL Nyt har talt med Ulrik Møller, der er gruppeformand for VL85 i Luxembourg.

Breaking: VL Døgnet 2020 til Aarhus

Det er med glæde, at VL allerede nu kan løfte sløret for, at VL Døgnet 2020 holdes i Aarhus efter mere end 25 års fravær…

Global Goals Business Navigator App: Oplæg og debat i jeres gruppe?

Gennem 2020’s årstema ’Responsible Business – A Competitive Advantage’ er vi, med afsæt i en spørgeramme udarbejdet i samarbejde med CBS og Aarhus Universitet, gået i dybden med spørgsmålet om, hvordan et aktivt samfundsansvar og god etik i virksomhederne både kan tilfredsstille aktionærerne, styrke konkurrenceevnen og skabe de rigtige rammer for en stærk ledelse og talentfulde medarbejdere. Arbejdet udmundede bl.a. i opdatering af GGBN-appen og 3 modeller, som du kan bruge som oplæg eller debat i din gruppe.

7/11 Microsoft Corporation – Responsible Business – 'Tools & Weapons'

I forlængelse af det på Årsmødet lancerede VL-årstema ‘Responsible Business – A Competitive Advantage’, åbner Microsoft helt eksklusivt dørene for VL til et møde med ganske særlige gæster: President Brad Smith, Microsoft Corporation og Casper Klynge, Danmarks Tech. Ambassadør, Silicon Valley.

Årstemaet om Digital Reshaping tager form

Digital Reshaping er det tredje i rækken af Årstemaer, der står på skuldrene af FN’s Verdensmål. I år tager vi et ‘deep dive’ med fokus på, hvordan vi kan blive mere bevidste og reflekterende om, hvordan de nye teknologier kan bruges strategisk og innovativt.

Mød VL Insights på VL Døgnet 2023

Holdet bag podcasten VL Insights vil naturligvis være på pletten til VL Døgnet den 31. maj, hvor de optager podcast på baggrund af VL-medlemmernes umiddelbare reaktion på VL Døgnet. Kig gerne forbi til en snak om VL, Navigating Uncertainty og dine egne ledelsesmæssige dilemmaer.

Save the Date: VL Døgnet 25. maj 2022

HUSK: Datoen for VL Døgnet er ændret til den 25. maj 2022!

Vi glæder os til at kunne byde dig velkommen til VL Døgnet, onsdag den 25. maj 2022 i Tivoli Congress Center i København. Hvis du ikke kan deltage fysisk, vil der blive mulighed for at se dagens mange sessioner on-line. Arrangementet starter om morgenen og afsluttes med en middag.

Merethe Eckhardt: VL har en særlig struktur, der giver unikke muligheder

Merethe Eckhardt er udviklingsdirektør i Domsstolsstyrelsen og medlem af VL47, som hun også har været VL-gruppeformand for i en årrække. Merethe er nyvalgt til VL’s bestyrelse og ser på VL som et af de mest centrale netværk i Danmark. Læs hvorfor, når VL Nyt zoomer ind på Merethe Eckhardt.

VL sætter spot på kvindelige medlemmer i ny survey

367 kvindelige VL-medlemmer har deltaget i en kvalitativ survey, med det primære formål at tiltrække og fastholde flere kvindelige topledere i VL. Svarene viser, at VL-grupperne med fordel kan stille skarpt på deres tilbud over for kvindelige ledere, men også, at vi i VL bør se på diversitet meget bredere end blot på kønssammensætning. Læs opsummeringen her

VL Insights: Inspiration til debat om erhvervslivets rolle

VL´s podcast VL Insights er netop udkommet med en ny episode med fokus på VL & AI. VL Insights er blevet modtaget rigtigt positivt af VL’s medlemmer. Det er ikke overraskende ifølge den erfarne erhvervsjournalist, Solveig Bjørnestad, der står bag det redaktionelle fokus i podcasten.

McKinsey´s bedste råd: Gå igang med at arbejde med Verdensmålene. Hellere før end senere

McKinsey var meget aktivt involveret i forårets mange workshops, hvor VL-medlemmer drøftede Verdensmål som forretningsstrategi. Vi har spurgt Senior Partner Philip Christiani og Associate Partner Carsten Topholt om deres refleksioner efter det intense forløb. Deres bedste råd er at komme i gang. Hellere før end senere …

Ambitioner og social ansvarlighed går hånd i hånd

To unge iværksættere har på kun et par år banket to virksomheder op i Malling og lige lavet et overskud på 2,5 millioner kroner samtidig med, at de færdiggør deres kandidatuddannelse på Aarhus Universitet samt underviser og inspirerer andre virksomhedsledere. De tror på gode medarbejdere og har givet deres ansatte ret til at være sig selv og pligt til at komme med gode ideer, der kan drive virksomhederne videre. Til gengæld bliver der taget ekstra hensyn og givet omsorg og måske flere penge til dem, der i en periode har brug for det. VL Nyt har mødt Thomas Brahe og Hans Christian Hørup, som også drømmer om at blive VL-medlemmer.

DIGITAL RESHAPING – VIDEO

Vi søger med årstemaet Digital Reshaping efter det store billede. Hvordan nye teknologier ikke bare skal bruges til at gøre vores hverdag lettere, men til nu at kravle højere op i ambitionsniveau: Hvordan vi får skabt en bedre verden end den, vi kom fra, inden coronaen. Se video, hvor Formand Lisbeth Knudsen giver fem gode grunde til at Danmark skal omfavne Digital Reshaping

Han lærer regeringer og topledere at bruge kunstig intelligens til at skabe en bedre verden – og business

Stephen Ibarakis globale lederskab ved nogle af verdens største finansielle, videnskabelige og tekniske institutioner og virksomheder giver ham et unikt overblik over hvor fremtidens innovation er på vej hen. Den 6. maj er han på live fra Silicon Valley og vil inspirere med aktuelle cases om, hvordan kunstig intelligens kan bidrage til at skabe en verden, som kan modstå fremtidige kriser

Igangværende projekter og privates havearbejde redder Aalborg Portlands forårsomsætning

Hos cementproducenten Aalborg Portland er man foreløbig sluppet nådigt gennem Covid-19-krisen. Managing Director Michael L. Thomsen kigger dog ind i et andet halvår, hvor byggeriet vil blive påvirket og eksportmarkederne ramt.

Danske Banks nyudnævnte CCO var i den varme stol blandt VL-venner

De gik til mig, og det var også meningen med seancen, fortæller Danske Banks nyudnævnte Chief Customer Officer Thomas Mitchell (VL11). Hans CCO-titel er af medierne blevet oversat til ‘kundetilfredshedschef’, og netop den engelske titel var faktisk et af kritikpunkterne fra VL11, da Thomas Mitchell forleden satte sig i den varme stol: “Tal dansk og vær i øjenhøjde med kunderne”, lød nogle af pointerne fra gruppen.

John Wagner er nyt bestyrelsesmedlem i VL

På VL´s generalforsamling i oktober blev John Wagner valgt som nyt bestyrelsesmedlem i VL. John Wagner er tidl. formand for VL9 og administrerende direktør for De Samvirkende Købmand. VL Nyt har mødt John Wagner til en snak om, hvordan han ser VL nu og i fremtiden.

Et stærkt Advisory Board

Mød VL’s stærke Advisory Board
Få et indblik i VL’s Advisory Board der er sammensat af en række kompetente VL medlemmer med relevant erfaring og ekspertise indenfor Sustainable Leadership.

The Copenhagen Democracy Summit 2020

Vi bringer her optagelser fra den virtuelle Copenhagen Democracy Summit den 19. juni, arrangeret af Alliance of Democracies Foundation, der samarbejder med VL om temaet Responsible Business. I sessionen om Democracy and Responsible Business interviewer VL Formand Lisbeth Knudsen hhv Lars Rebien Sørensen, Formand Novo Nordisk Fonden og Matthew Prince, Founder & CEO, Cloudflare, San Francisco.

5G tillader dig at drømme stort: Hvilke teknologier kan booste din forretning i fremtiden?

Hent inspiration hos udviklingsmiljøer og hos de store industrifyrtårne og overvej, hvordan nye teknologier på sigt kan gøre en forskel for din virksomhed, lyder rådet fra Robert Dogonowski, Chief Commercial Officer (CCO) hos TDC NET og medlem af VL’s digitale Advisory Board.

Matchmaking: Har din virksomhed brug for sparring om den digitale fremtid?

Flere virksomheder kan få gavn af VL’s samarbejde med IT-Branchen om initiativet ’Bestyrelsesmedlem til Låns’. Målet er at få gang i den nødvendige digitale omstilling, og behovet er der, digitaliseringsgraden skal løftes.

Ledelse i en Coronatid – Brian Mikkelsen

Der er efterhånden ingen tvivl om, at coronakrisen permanent har ændret den måde, vi arbejder på, og at vi fremover kommer til have mere fleksible og mere digitale måder at arbejde på. Og når flere arbejder hjemmefra, og møder kan klares via video, vil det også afspejle sig i virksomheders fysiske placering og kvadratmeterbehov, spår Brian Mikkelsen.

Nu kan du låne en digital profil til bestyrelsen

VL og IT-Branchen har indgået et samarbejde om at formidle kontakt mellem bestyrelser og digitale profiler. Initiativet skal give et løft til digitaliseringen hos især SMV’er, som har brug for digitale kompetencer.

Nyt Roadshow tager pulsen på fremtidens VL – turen begyndte i Aalborg og Aarhus

Denne uge skød VL gang i en Danmarks-turné med repræsentanter fra VL-grupperne, som Direktør Ida Bratting Kongsted opdaterer om bestyrelsens strategiarbejde, samt indhenter kvalitativt input fra til den videre proces.

Når man skal lede i usikkerhed, skal man omfavne dilemmaer

Alle ledere står hver dag over for alskens udfordringer. Det er ikke nyt. Men måske er det mere nyt, at beslutninger mellem flere lige gode – eller lige dårlige – muligheder er blevet en hverdagsopgave. VL sætter i den kommende periode fokus på dilemmaledelse og vil forsøge at indkredse, hvad vi som virksomhedsledere kan gøre. I den forbindelse har VL Nyt mødt CBS-professorerne Thomas Ritter, VL14, og Flemming Poulfelt, VL10, til en snak om dilemma-samarbejdet med VL, som kulminerer i VL Døgnet 2023.

Fra proklamation til praksis: Virksomhedskulturen gør forskellen

Adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI: Skarp ledelsesmæssig prioritering og involvering bredt i organisation er afgørende for at indfri dansk erhvervslivs engagement i at nå nogle af verdens skrappeste klimamål frem mod 2030. Lars Sandahl lancerer VL’s nye årstema ‘Responsible Business – A Competetive Advantage’ til årsmødet 8. oktober 2019 i BLOX, København.

Hvordan startede Verdensmålene?

193 lande. Alskens tænkelige sektorer. Og alverdens interesseorganisationer. Det er lykkedes med en inspirerende ledelsesindsats at samle dem alle om en fælles vision, nemlig Verdensmålene. Men bag kulisserne var det to stærke kvinder fra Sydamerika, der satte bolden i gang. UNICEF Danmarks kommunikationsdirektør Line Grove Hermansen, MBA-studerende har speciale i Verdensmål, fortæller her historien om Verdensmålene.

Verdensmålsworkshop i Aalborg holdes 30/4 hos Rambøll

Verdensmålsworkshoppen Aalborg holdes 30/4 hos Rambøll

DANMARK IKKE FRONTRUNNER – TIL GENGÆLD BEDST TIL AT ADOPTERE NYE TEKNOLOGIER

Den digitale omstilling sker lige nu, lød det på VL’s årsmøde. Danmark er ikke frontrunner på de nye teknologier – til gengæld kan vi være først og bedst til at adoptere dem
Et mindre publikum havde sikret sig en fysisk plads ved VL’s årsmøde hos PwC i Hellerup, mens næsten 500 VL-medlemmer fulgte LIVE-streamingen og et festfyrværkeri af ekspert-indslag fra ind- og udland.

Mette Dyhr, VL11: Vi er allerede 17 tilmeldte

Mette Dyhr fra VL11 er allerede i gang med at arrangere den årlige tur med VL-gruppen. Nogle gange går den til udlandet, andre gange rundt i Danmark. Men i 2024 er der ingen tvivl: Den årlige tur med VL-gruppen skal afholdes sammen med VL Døgnet på Egeskov i juni.

Sådan tackler vi Corona-krisen

Kontroltab, morgen-træning og pauser fra ‘breaking news’. Sådan tackler vi Coronakrisen
Mange virksomheder er økonomisk hårdt ramt af Coronakrisen, andre steder er det business as usual – næsten da. Vi har talt med en række virksomhedsledere om, hvordan de hver især oplever krisen.

Julemøde 2018: Rigets og Europas tilstand blev vendt i hyggelige rammer

Som afslutning på 2018 inviterede VL sine gruppeformænd og internationale medlemmer indenfor til et uformelt julemøde i Nimbs flotte lokaler i Tivoli. Her blev Rigets tilstand vendt med EU-korrespondent og ordstyrer Lotte Mejlhede, som var suppleret med en veloplagt gæstekomité bestående af udenrigsminister Anders Samuelsen, udenrigskorrespondent Lykke Friis og folketingspolitiker Joachim B. Olsen. Og de mange VL-medlemmer fik god lejlighed til at møde nye og gamle venner.

Globalt erhvervsperspektiv: Bliv klogere på den globale situation

På VL´s Årsmøde torsdag den 13. oktober sætter vi fokus på den globale situation. Vi ved rigtigt meget, men har svært ved at forudsige noget som helst. Det er den situation, som VL iscenesætter med en række oplæg, der vil give perspektiv og indsigt til den uforudsigelige verden. Gæsterne er Ulrik Vestergaard Knudsen, Deputy Secretary General for OECD, Camilla T. N. Sørensen, lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier på Forsvarsakademiet, Philip Khokhar, Asien-korrespondent for DR, Jesper Steinmetz, USA-korrespondent for TV 2 samt Noa Redington, politisk analytiker. Eksperterne vil drøfte den vanskelige aktuelle situation, perspektivere til danske forhold og give deres bud på de største udfordringer i 2023 – og hvordan man som virksomhedsleder kan navigere i det uforudsigelige.

God sommer – og tak for en stærk VL-sæson

Fra VL skal der lyde et ekstraordinært stort tak for en sæson, der står tilbage som én af de gode i netværkets historie. Og en tid, hvor jeres enorme engagement på tværs af VL-grupperne kulminerede i et VL Døgn, som vi har fået mange positive tilbagemeldinger på.

INFORMATION OM CORONAVIRUS/COVID-19

Vi tager ansvar i forbindelse med møder i VL-regi, især i en tid med sundhedsmæssige bekymringer på grund af Coronavirus. Derfor har vi i Dansk Selskab for Virksomhedsledelse valgt at AFLYSE ALLE PLANLAGTE ARRANGEMENTER FREM TIL MEDIO APRIL 2020.

Vi kommer ikke til at producere en dansk Google eller Amazon. Men vi har Grundfos, Novo og alle de andre som en superstærk teknologi- og velfærdsdriver

Aldrende befolkninger, faldende produktion, klimakrise, Covid-19. Der er masser af udfordringer at tage fat på, når vi taler kunstig intelligens som løsning på verdens problemer – og som velfærdsdriver for dansk økonomi. Læs interview med Partner Jens Riis Andersen fra Mckinsey & Company

VL Summit 2021 on May 6th

The post covid recovery is digital and green according to both the Danish Government as well as the leading industrial confederations of the country. VL’s initiative and Summit 2021 ‘Digital Reshaping’ is the recipe of getting started

Vejle vil være hele Danmarks digitale fyrtårn

Allerede inden åbningen af Bagger-Sørensen-familiens nyeste erhvervsprojekt i Vejle kunne man melde alt optaget. Det populære innovationshus med plads til cirka 220 medarbejdere skal være Danmarks fyrtårn for kunstig intelligens og digitalisering, fortæller direktør Jørgen Andersen (VL93).

VL har indgået et samarbejde om årstemaet 'Responsible Business – A Competitive Advantage' med Alliance of Democracies Foundation.

Alliance of Democracies (AoD) er en fond stiftet i 2017 af Anders Fogh Rasmussen, tidl. statsminister og generalsekretær i NATO. Formålet med fonden er at fremme demokrati og åbne markeder verden over. Alliance of Democracies Foundation har markeret sig i den internationale debat om fremmede magters valgindblanding i demokratier særligt efter det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Digital Reshaping

Chairman of the Board of the Danish Management Society, Lisbeth Knudsen introduces the VL Annual Theme and initiative: DIGITAL RESHAPING.

VL’s Årsmøde gav stof til eftertanke

VL’s Årsmøde blev i år afholdt med særligt fokus på den globale situation. Global Update 2022 kom hele verden rundt for at give et overblik. Overskriften er enkel: Den hedder ”Usikkerhed” og ”Uforudsigelighed” med flere samtidige krisesituationer, der påvirker alle samfund.

Forinden afholdt VL årets generalforsamling, hvor højdepunktet var valget af to nye, kvindelige, bestyrelsesmedlemmer.

VL på Folkemødet

På VL’s morgensession på Folkemødet lørdag 15/6 kl. 9-10, kan du møde virksomhedsledere, der går forrest med at implementere Verdensmålene i praksis. Vi ses på Folkemødet.

Nye, stærke navne til VL Døgnet 2021

Vi kan nu med glæde løfte sløret for endnu to prominente talere til VL Døgnet den 26. oktober i Den Sorte Diamant. De to er Nina Østergaard Borris, som står til at overtage en af Danmarks største virksomheder United Shipping & Trading Co., og den erfarne Anne Louise Eberhard med bestyrelsesposter i bl.a. Bavarian Nordic, FLSmidth og Topdanmark.

Hvordan man hyrer de bedste folk og skaber en digital succes

Digital succes afhænger ikke kun af dygtige it-udviklere og skarpe programmører. Deltagerne ved sidste uges Fireside Chat fortalte om konkrete indsatser for at sikre en arbejdsstyrke, som er gearet til hurtige omstillinger og digital succes.

Meningsfuldt forretningsinitiativ som resultat af VL Døgn 2019.

VL Døgnet 2019 affødte et meningsfyldt samarbejde. Novo Nordisk har netop annonceret, at Too Good To Go nu er rullet ud i 25 af Novo Nordisks danske kantiner. Samarbejdet er et direkte resultat af et møde på VL Døgnet 19. Efter et indlæg fra CEO Mette Lykke fra Too Good To Go, gik Kristina Lee, CVP Novo Nordisk Facilities, og formand for VL53, hen til Mette Lykke, VL3. Og resten er historie.

Tillykke til Chr. Hansen – Verdens mest bæredygtige virksomhed

Den 22. januar blev listen over de 100 mest bæredygtige virksomheder i verdenen offentliggjort under WORLD ECONOMIC FORUM, DAVOS. Her var Chr. Hansen med helt i toppen…

VL Døgnet 2021

I et dynamisk program på VL Døgn vekslede stemningen mellem det skeptiske og det optimistiske syn på fremtiden. Fællesnævneren var den stærkt foranderlige og uforudsigelige fremtid.

Roadtrip til VL-grupperne, der tegner fremtiden

VL Selskabet har de seneste måneder været i tæt dialog med mange formænd og repræsentanter for de over 120 VL-grupper. Målet har været at involvere formændene i VL´ strategiske retning. Roadshowet gennem Danmark har også været indsigtsfuldt i forhold til at komme tættere på gruppernes hverdag. Læs her, hvordan Jette Ditlev, formand fra VL30 og Ilhami Alici, der er formand for VL89, arbejder med VL-grupperne.

Sir Ralf: Responsible Business er mere aktuelt end nogensinde

Som topchef for Jaguar Land Rover står Professor Sir Ralf Speth i spidsen for en virksomhed, som er verdenskendt for sit arbejde med ansvarlighed og bæredygtighed. Vi bringer her et interview med den karismatiske topchef, som du kan møde på det virtuelle VL Døgn den 4. juni.

Er fremtidens VL Døgn virtuelt? Stor begejstring blandt medlemmerne.

Det virtuelle VL Døgn 2020 var en overvældende succes, synes medlemmerne, som roser det to en halv time lange video-event til skyerne. Kun det sociale aspekt manglede.

Når 4000 topledere taler, lytter hele Danmark

Topledere har et fælles samfundsansvar, og det kan dyrkes endnu mere i VL-regi, mener Henrik Andersen, formand for VL8 i Aalborg. VL-netværket er en stærk og indflydelsesrig spiller, når der skal ske forandringer, men succesen afhænger af det enkelte medlems aktive indsats, siger han.

To verdensnavne til VL Døgnet 2021 vil tale om krisen som mulighed

Det er et scoop, når VL Døgnet kan præsentere to verdensnavne til at skabe rammerne om ‘The Reboot’, tirsdag den 26. oktober i Dronningesalen i Den Sorte Diamant i København.

Vi varmer op til VL Døgn 2020

Siemens Danmark med adm. direktør Claus Møller i spidsen er vært for den første af forårets workshops, som fungerer som opvarmning til VL Døgn 2020 i juni.
Den 16. marts inviterer Siemens i Ballerup VL-kolleger indenfor og sætter fokus på temaet ”Responsible Business – a Competitive Advantage” og virksomhedens konkrete arbejde med FN’s verdensmål.

Flot lancering af temaet Responsible Business – A Competitive Advantage

Se video nu fra det velbesøgte og stemningsfyldte årsmøde sidste uge i BLOX i København.
Mere end 200 VL-medlemmer og en perlerække af spændende internationale og danske topledere debatterede engageret på mødet i BLOX.

AI som din PA og sparringspartner

Mille Lindskrog Knudsen, VL102, er efterhånden specialist i ny teknologi og digitalisering. Hun er bestyrelsesleder for en række virksomheder og bruger det meste af sin tid på bestyrelsesarbejde. Hun er også involveret i VL Døgnet via sin plads i VL´s Advisory Board. Læs her Mille Lindskrog Knudsens gode råd til dig som bestyrelsesformand eller topleder i en typisk dansk SMV om, hvordan du får armene om AI.

Nyt tiltag med regionale konferencer i VL blev en stor succes!

I de seneste 2 uger har vi været rundt i landet sammen med McKinsey & Company. Læs her reportage fra de livlige events og læs et eksempel på en af de meget aktuelle debatter mellem VL-medlemmerne, som handlede om modenheden og implementeringen af AI i egne virksomheder.

HUSK Virtuel Global Update den 21. december

Den 21. december, kl. 16.00-17.30 inviterer vi til VL’s virtuelle Global Update med Udenrigsminister Jeppe Kofod, Den danske Ambassadør i Storbritannien Lars Thuesen, den nye Tech Ambassadør Anne Marie Engtoft Larsen, tidligere Statsminister Anders Fogh Rasmussen og Senior Vice President Anja Monrad, Dell.

Se optagelser / præsentationer fra VL-årsmødet.

Til lanceringen af årstemaet havde VL inviteret Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør, DI, Lone Fønss Schrøder, CEO Concordium og næstformand Volvo mm og Kim Escherich, Executive Innovation Architect, IBM.

Spændende VL-efterår med mange aktiviteter

Sommeren er overstået, og travlheden er tilbage. VL sluttede foråret med manér med det flotte virtuelle VL Døgn. Men vi er straks videre og ser spændt frem til at aktivt efterår.

Når bæredygtighed bliver en frugtbar forretning

Filantropi er smukt, men det er først, når virksomhederne forstår at udnytte FN’s verdensmål som et konkurrenceparameter, at det for alvor rykker. Der skal være penge i det.

Det ’nye’ VL er mere meningsfuldt end nogensinde

Hvad er meningen med VL? – hvad er purpose? Hvordan skal et historisk netværk af industriens topbosser genopfinde sig selv…

Diversitet handler ikke kun om at få flere kvinder i erhvervstoppen – virksomheder skal udvide deres mindset

Hvilke lederkvalifikationer er i høj kurs lige nu og i fremtidens digitale virksomheder? I denne udgave af VL Nyt hører vi Tobias Petri fra Heidrick & Struggles om behovet for en bredere forståelse af diversitets-begrebet.

VL Døgnet 2020 – Vi løfter sløret for navne på de første talere

Styregruppen for VL Døgnet 2020, med formand Theresa Blegvad, VL103, Aarhus i spidsen, mødtes i sidste uge i de historiske rammer hos Schouw & Co., hvor Formanden for Salling Fondene, Jens Bjerg Sørensen, VL6 var vært.
VL Døgnet 2020 holdes torsdag 4. juni i Aarhus Musikhus under overskriften ’Responsible Business – Kan det betale sig?’

Danske topchefer planlægger afskedigelser og forbereder sig på et langt sejt krisetræk

Danske topchefer planlægger afskedigelser og forbedreder sig på et langt sejt krisetræk.
Generelt har vores virksomheder klaret sig godt i krisens første tid, lyder det fra toplederne selv i en ny undersøgelse blandt VL’s medlemmer. Forude venter et langt og slidsomt arbejde for at få økonomien tilbage på sporet, vurderer flertallet.

Det ambitiøse mål baner vejen til realisering

Sæt ambitiøse mål – med solid forankring i det muliges kunst og i virksomhedens store WHY. Vær tydelig om målet, skab opbakning og oversæt det til handling, hvor alle forstår deres rolle. Kort sagt: find modet til at sætte barren højt. Sådan lyder det fra adm. Direktør Helle Borup Friberg, Økologisk Landsforening og medlem af VL28.

ASTRID SIMONSEN JOOS

2020 har været den ultimative test for lysvirksomheden Signify, som står skarpt og forberedt på 2021, klar til at sende endnu flere højteknologiske lysprodukter på markedet og løse verdens behov, fortæller Astrid Simonsen Joos, Global Chief Digital Officer og Head of Transformation. Astrid er medlem af VL3 og med i VL’s digitale advisory board for temaet; Digital Reshaping.

Tæt på og Bag Om. Nyt spændende samabejde mellem VL og Interforce sætter fart på Årstemaets aktiviteter

De fleste anerkender i dag teknologiske trusler som de sværeste at dæmme op for. Netop fokus på ledelsesmæssige dilemmaer i nye teknologier er et af de centrale omdrejningspunkter for VL VL Årstemaet Responsible Business.
Derfor er det særlig relevant, at VL kan lancere samarbejdet med Interforce om en række unikke møder og aktiviteter gennem foråret for VL’s medlemmer.

Glædelig jul fra VL Selskabet

Adm. direktør, Ida Bratting Kongsted og teamet ønsker glædelig jul med refleksioner over året, der gik og giver samtidig en statusopdatering på VL Forum Intranet og App.

Mænd, kom ind i kampen for flere kvinder i bestyrelserne

Skal vi indføre kvindekvoter i Danmark, som man har gjort i Norge? Vil øremærket barsel til mænd gøre en forskel for flere kvinder i ledelser og bestyrelser? Hvordan kan et førende erhvervsmedie tale om diversitet, når det er mænd, som styrer den daglige nyhedsstrøm, og mænd, som interviewes?

Vi tager bæredygtigheden på os – VL-analyse

VL præsenterede på det forgangne VL Døgn en medlemsanalyse af, hvor vi står i forhold til den bæredygtige omstilling i danske virksomheder. I opsummeringen kan du læse de vigtigste pointer, der blandt andet viser, at virksomhederne og ledelsen tager bæredygtighed på sig, men også at implementering og realisering af mål for bæredygtighed lader vente på sig. Analysens resultater peger også på, at ikke alle virksomheder er godt nok rustet ledelsesmæssigt, til at håndtere den grønne omstilling og at virksomhederne skal turde vise en åbenhed og en sårbarhed for at kunne flytte sig med omstillingen.

Velkommen til et aktivt VL-efterår

Et meget energisk forår i VL kulminerede i et fantastisk VL Døgn. Og allerede nu er vi klar til endnu en god sæson. Sommerferien er ved at være slut for de fleste, og VL-aktiviteterne i efteråret står klar.

5 hurtige om porteføljekarriere ifølge Maria Hjorth og Pia Aarestrup

Populært sagt er porteføljekarriere for dem, der proaktivt tager stilling til livet, før livet tager stilling til dem. Der er faktisk mange forskellige målgrupper til ideen om en porteføljekarriere. Men fælles for dem alle er, at du skal være erfaren og at du kan bringe kompetencer i spil, som andre vil betale for.

The Copenhagen Democracy Summit 2020

We are pleased to present videos from the virtual Copenhagen Democracy Summit 19th of June arranged by the Alliance of Democracies Foundation who are our partners on the theme ‘Responsible Business – A Competitive Advantage’. In the session about Democracy and Resonsible Business, VL Chairman Lisbeth Knudsen interviews Lars Rebien Sørensen, Chairman Novo Nordisk Foundation and Matthew Prince, Founder & CEO, Cloudflare, San Francisco.

STÆRK DIGITAL PROFIL TIL VL-BESTYRELSE

Anja Monrad, Senior Vice President og leder af Dell Technologies’ Central- og Østeuropæiske region, VL 64, er nyt medlem af VL bestyrelsen

Mindre hierarki vil give mere effektivitet

Alternative måder at drive virksomhed på bliver mere almindeligt, og det er en generel tendens, at de faste rammer og ledelsesformer bliver mere flydende på arbejdsmarkedet, mener Claus Elmholdt, ph.d., lektor og ledelsespsykolog ved Aalborg Universitet.

Fra minimering af risici til maksimering af muligheder

”Verdensmålene har givet ny energi. De udgør en fremadskuende ramme, så initiativer forankres i virksomhedens værdikæde. Indsatsen bliver forretningsdrevet, frem for blot en supportfunktion” -Sådan lyder det fra Mette Dyhr , medlem af VL11 og VL’s Bestyrelse og Direktør for virksomhedspartnerskaber og innovation i UNICEF.

Velkommen tilbage til et spændende VL-efterår

Vi er nu godt tilbage efter en dejlig sommer og har travlt med planlægningen af et spændende og engagerende efterår. I næste uge lægger vi ud med en landsdækkende formandsturné.

Los Angeles' borgmester Eric Garcetti åbner VL-årsmødet i BLOX 2019

Se eller gense Los Angeles’ borgmester Eric Garcetti’s åbningstale til VL-årsmødet (Eric Garcetti er formand for C40)

Brug dit netværk – det er mere relevant end nogensinde

Midt i vor egen hektiske travlhed med at organisere aflysninger af workshops, omsætte VL Døgnet til et virtuelt koncept og justering af vore mange aktiviteter har jeg fået en lang række tilkendegivelser fra jer medlemmer om, at I savner VL.

Reportage fra VL Døgnet: Hvordan vil det ende? Sådan her…

VL Døgnet 2023 var fuld af spændende indsigter. Mere end 600 VL-medlemmer var fuldt optagede af mange forskellige bud på at forstå verdens orden – og hvordan man som ledelse står rustet. En af hovedpointerne kom tidligt på dagen på spørgsmålet om, hvordan det vil ende. Og det lakoniske svar var: “sådan her”

Fremtiden er flere bundlinier end blot den finansielle. Men vi mangler stadig data og sprog

Læs lidt mere om pointerne fra VL’s seneste paneldebat, der særligt omhandlede måleinstrumenter for bæredygtighed i virksomhederne, og se eller gense den virtuelle episode.
Bæredygtighed kan måles på flere parametre, EU’s taksonomi er altafgørende indenfor måling af bæredygtighed, og ESG er et sprog vi som virksomhedsledere bør kende til.

VL-gruppeformandsturné: Et stadigt stærkere VL

De årlige møder med de over 100 VL-gruppeformænd er af meget høj prioritet. Her får VL Selskabet præcise input om hverdagslivet i grupperne. Hvad fungerer godt, og hvad bøvler man med? Samtidig har gruppeformændene mulighed for at blive opdateret på de store linjer i VL Selskabet. Det er i øvrigt en selvstændig pointe, at møderne skal være engagerende og involverende – præcist som et helt klassisk godt VL-møde. I disse uger afsluttes sensommerens turné rundt i landet.

VL-gruppen: Flot og festligt jubilæum – 30 år for VL27

VL27 fra det midt- og vestjyske fejrede for nyligt 30-års jubilæum i flotte rammer og med masser af ideer til de kommende år.

Vær med i Verdensmålsprojektet

Husk at du som VL-medlem eksklusivt har mulighed for at tilmelde dig de inspirerende workshops, som VL har arrangeret i samarbejde med en række virksomheder i de kommende måneder…

Inspirationskatalogerne er… inspirerende

VL’s Inspirationskataloger har nu været på gaden til fri afbenyttelse i mere end et år. De bliver løbende opdateret og det ser ud til, at de bliver godt brugt ude i VL-grupperne.

Erhvervsministeren på VL Døgnet 2023

For at give et højaktuelt overblik fra den danske politiske scene, har vi til VL Døgnet den ære at få besøg af erhvervsminister Morten Bødskov, som ud fra både lokale og geopolitiske perspektiver forholder sig til de nye krav til erhvervspolitikken og samarbejdet mellem politikere, erhvervsliv og virksomheder.

De simple svars tid er forbi

Christina Blak (VL65), kreativ direktør og partner i We Love People fortæller i dette VL Nyt, at hun har lært to afgørende ting om bæredygtighed de seneste år: Den ene er, at den bedste kommunikation er handling. Altså ikke snak om intentioner. Nej, konkret handling, der kan demonstreres og dokumenteres. Det slår alt andet. Den anden ting er, at man er nødt til at agere både kortsigtet og langsigtet. Man skal bruge det korte lys til at lancere konkrete handlinger, der skaber momentum. Og det lange lys til at tjekke, om retningen er rigtig. Men du kan som virksomhed ikke nøjes med den ene eller den anden.

Store ambitioner på aktivt VL Topmøde torsdag den 6. maj

VL Topmøde 2021 har store ambitioner. Genopbygningen af Danmark efter coronaen er digital og grøn, lyder det fra både regeringen og landets store erhvervsorganisationer. Vi har sammensat et program med stærke talere og mulighed for aktiv involvering fra deltagerne. Vi begynder allerede i dag.

Vi har midlerne og de roadmaps, som skal til for at nå en CO2-neutral verden i 2050

Hvad kan vi stille op mod de dommedagsagtige fremtidsscenarier i sidste uges ildevarslende FN-klimarapport? VL Nyt har spurgt Jens Nielsen (VL9) fra World Climate Foundation, som samarbejder med førende globale virksomheder og organisationer. Er rapporten det nødvendige wakeup call, som omsider sætter turbo på den grønne udvikling?

VL-gruppen: Diversitet, DNA og liv mellem møderne

Der er mange forskellige måder at leve VL-livet på. I VL91 er et nøgleord diversitet, og fokus er i høj grad på at balancere det faglige, det personlige og det netværksmæssige. For formanden Jens Odgaard Olsson har omdrejningspunktet i de seneste år særligt været en fælles forståelse af gruppens DNA og et stort fokus på struktureret relations-opbygning.

Virksomhedsledere er usikre på deres kommunikation

Danske virksomhedsledere er ikke i tvivl om, at kommunikation er et vigtigt ledelsesværktøj, og særligt i krisesituationer som corona er god ledelseskommunikation en af de vigtigste opgaver for en leder. Men en ny analyse viser, at 2 ud af 3 virksomhedsledere er usikre på, om deres budskaber bliver hørt og forstået af medarbejderne, og om de derfor opnår den ønskede effekt. Det skyldes måske, at kun få ledere prioriterer forberedelse af kommunikationen til medarbejderne.

Det er alvor: De seneste mange årtiers verdensorden er ved at blive afløst. Men af hvad?

Krigen i Ukraine har været et afgørende vendepunkt for stabiliteten i den moderne verden. Fra en regelbaseret verdensorden til et andet uforudsigeligt paradigme, som indtil videre er præget af den stærkes magt. Det giver meget store udfordringer for det globale samfund og for Danmark samt større risiko for danske virksomheder. VL Nyt har – som optakt til to kommende events mellem InterForce og VL – talt med Forsvarschef, General Flemming Lentfer, der dog også øjner muligheder for danske virksomheder.

Lancering af VL Forum App

I dag lancerer vi en ny service til dig som VL-medlem.
Appen er personlig og giver mulighed for at følge alle VL-aktiviteter; møder, events og VL Nyt m.m., mens du er på farten.
Vi håber, at du vil tage godt imod VL Forum appen, og at du vil få glæde af den.
Rigtig god fornøjelse.

Dataetik med skærpede sanser – fra dilemmaer til dannelse

Kim Escherich opfordrer virksomheder til at udforske medaljens bagside, når det gælder eksplosionen i databrug. Ledelser har brug for at afklare, hvor grænserne går – og hvordan man håndterer situationer, hvor de overskrides. Grænser vi måske slet ikke vidste, at vi ikke kendte til. Kim Escherich taler og debatterer til årsmødet den 8. oktober, hvor vi lancerer det nye årstema: ‘Responsible Business – A Competitive Advantage’.

Netværk, fortrolighed, og masser af sparring

Vi bliver tit og ofte mødt med nysgerrige forespørgsler om VL fra vor omverden, fra ledere, der ikke er medlemmer af VL – og vi oplever også nysgerrighed fra egne medlemmer om VL-medlemskabet og netværket.
Vi vil derfor gennem efteråret dele en række korte videointerviews, hvor VL-medlemmer kort fortæller om deres oplevelse af udbyttet af VL.

Månedens leder: Chefstolen roterer blandt de ansatte

Prøv noget nyt – lad chefstolen gå på omgang. En lille virksomhed i Malling har haft succes med at lade ansatte prøve lederrollen efter tur, i en måned ad gangen. Jydsk Emblem Fabrik A/S har efter tur udnævnt ‘Månedens Leder’. Det har givet direktør Stig Hellstern VL35 nye muligheder for at spotte ledertalenter, og medarbejderne har fået chancen for andre udfordringer og har udviklet sig personligt. Læs den inspirerende artikel der viser hvordan forsøget blandt andet har givet tilfredshed blandt medarbejderne, en større respekt for det at være leder og en højere følelse af ansvar.

Den globale brydningstid fortsætter

På det virtuelle julemøde i december 2021 var der tilmeldt 400 danske og internationale VL-medlemmer til en Global Update fra vores udenrigsminister Jeppe Kofod samt et spændende og yderst kompetent erhvervspanel bestående af Deputy Secretary General fra OECD Ulrik Vestergaard Knudsen, Nationalbankdirektør Signe Krogstrup (VL3), CEO Britt Meelby Jensen fra Atos Medical (VL46) og CEO Peter Kaas Hammer fra Kemp & Lauritzen (VL73 og bestyrelsesmedlem i VL).

Interview med Pernille Wandel-Petersen

Efter 15 år som VL Selskabets anker går Pernille Wandel-Petersen i gang med at skubbe på bæredygtighedsindsatsen i shippingbranchen i Hamborg. VL Døgnet og årstemaet om FNs Verdensmål er blevet en hjertesag for Pernille, som ser tilbage på sin tid i VL med stor taknemmelighed, ‘Men nu skal jeg videre, mens der er brug for mig. Der er masser at tage fat på, og ingen tid at spilde’ siger hun, idet hun flyver ud ad døren.

Ledelse i en Coronatid – Henrik Leth

Det var et chok for de fleste virksomhedsledere, da coronaen i årets første måneder ramte verden og spredte sig som en steppebrand. Men efterhånden har chokket lagt sig, og med udsigten til, at der kan gå år, før vi for alvor er ude på den anden side, er corona nu blevet et grundvilkår. VL har spurgt en række virksomhedsledere, hvordan de håndterer den nye hverdag. Denne gang taler vi med Henrik Leth, Formand for Polar Seafoods og medlem af VL72.

Ledelse i en Coronatid – Mette Lykke

Kan Coronakrisen hjælpe med at løse klimakrisen? Mette Lykke ser Coronakrisen som en accelerator, der har sat skub i nogle af de tendenser, som allerede var i gang for corona. Herunder også bæredygtighed.

Uddannelse: 'Digitale integratorer’ skal toptune fremtidens virksomheder

Microsoft planlægger at give 200.000 danskere et digitalt løft over de næste tre år. Initiativet skal afhjælpe manglen på it-kompetencer i erhvervslivet, få flere i job og sikre interessen for it-uddannelserne, siger Nana Bule, adm. direktør i Microsoft Danmark og medlem af VL’s digitale advisory board.

Ledelse i en global start-up virksomhed

Læs den yderst interessante artikel om Copenhagen Atomics, en ny dansk frontrunner og start-up virksomhed inden for vedvarende energi. Målet er klart, at starte den første reaktor med radioaktivt materiale i et test-miljø i 2025 og allerede i år, at klargøre den første prototype-reaktor, som kommer til at køre på vand og senere på salt. Thomas Jam Pedersen og Flemming Egtved fortæller om de største virksomhedsmæssige som ledelsesmæssige udfordringer, de ser i at starte et nyt dansk industri eventyr op.

Ledelse i en Coronatid – Rasmus Sielemann Christensen, VL49

Coronakrisen og dens omfang og dybde er kommet bag på de fleste. Virus er godt nok under kontrol, og Danmark genåbner, men mange vil mene, at krisen kun lige er begyndt.

Alt for stor blind vinkel på Kina

Kina er meget langt fremme med ny teknologi; herunder udvikling, implementering og regulering af AI. Meget længere end vi tror. Det er vi nødt til at åbne øjnene for. Det kan Dr. Wanli Min hjælpe med, når han taler på VL Døgnet den 6. juni. Wanli Min er en af verdens førende AI-eksperter og har stået i spidsen for toneangivende dataprojekter for Alibaba, Google og IBM. Han er bl.a. hjernen bag et avanceret Smart City Brain-koncept, der kan optimere alt fra energiforbrug til trafikalt flow i store byer, og han har hjulpet utallige virksomheder med at spare både penge og CO2-udledning ved hjælp af data og kunstig intelligens. VL Nyt taler i denne uge om AI i praksis på den helt store klinge.

Verdensmål er en opgave 
for topledelsen

Klimaindsatsen skal være en del af selve forretningsstrategien og styres benhårdt af topledelsen, hvis man vil skabe resultater, siger adm. direktør Jakob Thøisen fra fødevarevirksomheden Palsgaard. For nylig var han og Palsgaard vært for en VL-workshop, hvor FN’s 17 Verdensmål blev vendt og drejet i et konkurrenceperspektiv.

Præsenterede historisk vækstplan – øjeblikket efter blev alt kaos

Den 9. marts 2020 var en festdag i Billund Lufthavn. Transportministeren var der, pressen var der. Den dag præsenterede ledelsen en historisk og ambitiøs vækstplan, og champagnepropperne sprang. To dage senere lukkede Danmark grænserne, og passagertrafikken blev lammet. Adm. direktør Jan Hessellund (VL121) og kommerciel chef Claus Juul Christiansen (VL93), Billund Lufthavn fortæller.

Hvad har vi lært af Corona? Tillid er afgørende for at bringe et samfund igennem krisen

Konsensus om både problemet og løsningen har ifølge professor Michael Bang Petersen, Aarhus Universitet og HOPE-projektet været afgørende for, at Danmark er kommet så stærkt igennem krisen. Oplev landets førende, politiske adfærdsekspert, som også er taler på årets VL Døgn d. 26. oktober.

Dét mener VL-medlemmerne om deres netværk

VL-medlemmerne er meget tilfredse med deres medlemskab af VL. Det fortæller Medlemsanalysen 2022, der er udført i samarbejde med MEGAFON. Over 1.500 medlemmer har deltaget med deres holdninger, hvilket svarer til 41%. Der er mange spændende indsigter at få fra resultaterne, som netop i disse dage er på vej ud til alle VL-gruppeformænd, således at hver enkelt gruppe modtager deres egne resultater af analysen. Her får du en oversigt over nogle af de overordnede resultater.

Man skal gøre sig umage og gøre bæredygtighed vigtigt

For Marianne Wiinholt (VL3), Group CFO hos WS Audiology, er der ingen tvivl. Bæredygtighed er et strategisk emne på allerøverste ledelsesmæssige hylde. Men det kommer ikke på den strategiske dagsorden af sig selv. Det kræver ledelseskraft og det kræver også en vis snilde i forhold til at organisere sig fornuftigt og langsigtet.

Ledelse i en Coronatid – Jane Mylenberg Sandberg, VL2

Coronakrisen og dens omfang og dybde er kommet bag på de fleste. Virus er godt nok under kontrol, og Danmark genåbner, men mange vil mene, at krisen kun lige er begyndt. Som leder står du med et meget stort ansvar – selvsagt uden erfaring fra tidligere kriser af samme natur. Men vi kan inspirere hinanden, prøve at lære af hinanden. Derfor har VL talt med en lang række VL-medlemmer om, hvordan de leder i en Corona-tid. Her møder vi Jane Mylenberg Sandberg, VL2

Mit samfundsansvar gælder især min lille del af verden her i Gilleleje

Familievirksomheden Thürmer Tools i Gilleleje kunne forleden fejre 122-års jubilæum. Det sker i skyggen af en krise, som på få uger har spist 15 pct. af omsætningen, og som sætter værktøjsproducenten på endnu en styrkeprøve.

Samarbejde, teknologi og rettidig omhu skal få os sikkert ud på den anden side af krisen

VL DØGN 2020: RALF SPETHS TRE GODE KRISERÅD
1. Forbliv tro mod den langsigtede mission. Hos Jaguar Land Rover er ‘Destination Zero’ vores langsigtede mission, og på det område tager vi ikke foden af speederen.
2. På kort sigt er man nødt til at træffe de svære, men nødvendige

VL´s 10 Bud på Sustainable Leadership

Et af de store områder på VL Døgnet 2022 var processen om De 10 Bud på Sustainable Leadership. De knap 500 deltagere sad koncentreret i mindre grupper og arbejdede sammen for at udvikle og vælge De 10 Bud. Vi har allerede fortalt om og annonceret De 10 Bud. Men i det intense arbejde i grupperne på VL Døgnet var der jo mange flere detaljer og nuancer. Dem har vi samlet, og vi vil i de kommende VL Nyt gå mere i dybden med, hvad VL-medlemmerne egentligt mener.

Flere brancher har vist, at man kan rykke sig over night, når jorden brænder

Over alt i erhvervslivet er der gevinster i at tænke digitalt for at øge produktiviteten, optimere processer og udnytte data på nye måder – men først og fremmest for at finde helt nye forretningsområder, siger Anja Monrad, Senior Vice President og General Manager i Dell Technologies.
Anja Monrad (VL64) er nyt medlem af VL’s bestyrelse og med i Advisory Board for Digital Reshaping.

Vellykket arrangement med Forsvaret

Både Forsvaret og det civile erhvervsliv har behov for at øge rekruttering og fastholdelse af medarbejdere i de kommende år. Så hvordan kan parterne i samarbejde sikre nok arbejdskraft i fremtiden? Det var temaet på det fælles arrangement mellem VL, InterForce og Erhverv Norddanmark den 9. april.

VL har fået helt nyt VL Forum intranet!

I den forbindelse er der også kommet en opgradering af den nuværende VL Forum app. Vi håber, at du vil opleve det nye VL Forum intranet og den opgraderede VL Forum app som forfriskende forbedringer. 

Hun hjælper tusinder af virksomheder til nye væksthøjder ved hjælp af fremtidens teknologier.

Hun er en digital power woman og et fyrtårn med en unik viden om den teknologiske udvikling fra Singapore til Europa – og nu kan du møde hende og stille hende nogle af de spørgsmål om de nye teknologier, du går og brænder inde med.

Fra disciplineret compliance til offensiv strategi

Kim Balle (VL91) er Group CFO for rederiet TORM og har gennem de seneste år arbejdet mere og mere intenst med bæredygtighed. Indsatsen har undervejs flyttet sig fra et naturligt fokus på compliance til et gennemgribende strategisk perpektiv. For Kim Balle er der ingen tvivl om, at det strategiske ansvar for bæredygtighed hører til i bestyrelsen og direktionen, men at finansfunktionen er hovedansvarlig for den eksterne non-financial [ikke-finansielle] rapportering. Governance af processerne rækker dog langt ud i resten af organisationen.

Boozt, Saxo og Demant. Teknologi er basics. Nu skal der bygges ovenpå

Hvilken rolle spiller teknologi, når man lynhurtigt må sadle om og tænke anderledes – som under en coronakrise? Onsdagens Fireside Chat havde fokus på vækstmuligheder og digitale strategier.

Ledelse i en Coronatid – Martin Thorborg

Der er et før og et efter Corona. Mange virksomhedsledere er i disse dage i gang med en refleksionsproces omkring, hvad vi kan lære af Corona, som på mange måder disruptede vores arbejds- og ledelsesform. Nu er Danmark godt i gang med genåbningen, men kan – og bør – man gå tilbage til “plejer”? Eller er der ting man fremover bør gøre anderledes? VL har talt med en lang række ledere om de læringer, de tager med sig fra corona. Denne gang har vi talt med Martin Thorborg, VL 5, serieiværksætter og adm. direktør i Dinero.

Kompetent panel tog afsæt i Sustainability Mindset

Læs en opsummering af debatten fra i onsdags der blandt andet beskriver hvordan Sustainability som en global bevægelse er kommet for at blive – også på trods af mange kriser. Læs også om de krav der nu ligger for redegørelse af virksomhedens bæredygtige indsatser.

Chefredaktør og bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen ny formand for VL-Selskabet

VL afholdt tirsdag d. 8. oktober 2019 ordinær generalforsamling.
Lisbeth Knudsen, Tværgående chefredaktør for Mandag Morgen og Altinget, blev enstemmigt valgt som ny bestyrelsesformand, idet Jens Wittrup Willumsen trådte tilbage efter de maksimale seks år på posten.
Yderligere tre nye medlemmer blev valgt til bestyrelsen

God ledelse handler om ærlig kommunikation og forståelse for fremtidens forandringer

Kommunikation, ærlighed og visionær tænkning er alle temaer, der spiller en særlig rolle i ledelsesarbejde. Jørgen Andersen, arbejdende formand for JAI-koncernen og medlem af VL 114 San Francisco / Silicon Valley, giver her sine vigtigste erfaringer og principper, når det gælder god ledelse.

Vi lever naivt i en drømmeverden

Krigen i Ukraine fortsætter. Der er ingen tegn på bedring af situationen. Tværtimod begynder konsekvenserne af krig i Europa at hobe sig op. I foråret 2022 mødtes VL Nyt med VL-medlem Aage V. Nielsen, der har boet og arbejdet i Moskva i 30 år og fik hans umiddelbare billede af situationen. Vi har talt med Aage igen, her 9 måneder senere, om hans friske vurdering af krigen. Og det er et meget pessimistisk – og formentlig realistisk – billede, han tegner.

Ansvarlig ledelse er nytænkning for vækst, miljøansvar og personaleledelse

For Dorte Krak, adm. direktør i Arp-Hansen Hotel Group og medlem af VL1, har ansvarlig ledelse tre ben: Man skal turde at tænke nyt, man skal give kunder bæredygtige valgmuligheder og så skal man være tillidsfuld, nærværende og ambitiøs i sin ledelse.

⭐️ Godt Nytår fra VL!

Vi lukker nu stilfærdigt døren til 2021. Dødtrætte af corona, nedlukninger og kompensationspakker, test og atter test, afstandskrav, vaccinationer

Danmarks Underholdnings Orkester på VL Døgnet: Ledelsesgreb i musikken

Til VL Døgnet den 31. maj vil udvalgte musikere fra Danmarks Underholdnings Orkester – med CEO & dirigent Andreas Vetö i spidsen – på musisk vis tydeliggøre hvilke fejl, der kan forekomme, hvis de rette ledelsesmæssige kompetencer ikke er til stede. Andreas Vetö har til VL Nyt fremhævet fem vigtige ledelseskompetencer i både erhvervslivet og musikkens verden.

Resultat af VL-medlemsundersøgelse august 2019 – Den positive fremgang fortsætter

1.420 medlemmer (36% af medlemmerne) har besvaret undersøgelsen. Overordnet viser analysen, at tilfredsheden med Selskabet er høj, og at der bliver taget godt imod de forskellige arrangementer og tilbud. Tilfredsheden med egen VL-gruppesammensætning og udbytte er ligeledes høj. Resultatet for de enkelte grupper er netop udsendt til alle gruppeformænd.

Vær med, når topledelsen for hhv Mærsk, Danske Bank, Arla, Aalborg Portland og Siemens byder indenfor

VL Årstemaet, ’Responsible Business – A Competitive Advantage’, tager det næste stærke skridt. Helt eksklusivt åbner en række af vores fremmeste virksomheder dørene og byder VL-medlemmerne indenfor til morgenmøder inkl. workshops á max 30 deltagere.

Nytårshilsen fra VL’s bestyrelsesleder Lisbeth Knudsen – et perspektiv på 2024

Godt nytår! En varm hilsen og de bedste ønsker for det nye år plejer vi efter god skik at sende af sted til hinanden lige i disse dage. Med starten på et nyt år har vi lov til at have alle de lyse forhåbninger og ønsker i behold. Om de så senere vil blive indhentet af en anden virkelighed, ser vi først, når erfaringerne fra de næste 12 måneder indfinder sig.

En sund kritisk sans holder VL 38 skarp og relevant

En sund kritisk sans holder VL 38 skarp og relevant. Scandic-direktør Nina Carlslund er formand for aarhusianske VL 38. Hun er fan af det eksklusive fortrolige ledelsesrum, som VL-gruppen udgør. For at det kan eksistere, må medlemmerne aldrig glemme den kritiske sans, siger hun.

Et er at trykke på digitaliserings-knappen, noget andet er at få mennesker med

I mere end tyve år har han arbejdet med digital omstilling i bl.a. mediebranchen og i de senere år i detailbranchen som Head of Digital hos Salling Group.
Claus Hovge Andersen, VL103, er med i VL’s digitale advisory board. Hans tilgang til den digitale transformation er pragmatisk og operationel – han foretrækker at gennemføre forandringer stepvis, så organisationen og kunderne kan følge med.

Ny app inspirerer til dit arbejde med Verdensmålene

Global Goals Business Navigator (GGBN) app’en er udviklet af 3B IMPACT i forbindelse med årstemaet om FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter og blev lanceret på VL Døgnet den 6. juni i FN Byen. App’en har, som årets workshops om temaet, til formål at inspirere og engagere virksomhedsledere til at indarbejde Verdensmålene i virksomhedernes strategi og finde de nye forretningsmuligheder og konkrete løsninger, som Verdensmålene åbner for.

Topmøde og gensynsglæde

Fra kontorer og mødelokaler fulgte man med alene eller i selskab med sin VL-gruppe, mens eksperter og topledere fra ind- og udland diskuterede digitale muligheder og veje ud af krisen. VL Topmødet torsdag i sidste uge var skarpt styret af studievært Clement Kjersgaard, som i fire rundbordssessioner tog digitaliseringens udfordringer og muligheder under kærlig behandling.
Dagens to keynotes – først den danske investor og serieiværksætter Lars Tvede og til sidst i programmet den canadiske ekspert i kunstig intelligens, Stephen Ibaraki, sendte seerne på en sci-fi-agtig rejse gennem de vigtigste teknologiske gennembrud, som sker lige nu, og som forandrer verden hurtigere, end det før er set i verdenshistorien.

Sådan håndterer VL-grupperne Corona-krisen: Online møder, ofte

Digitale læringer, højt aktivitetsniveau og ledelses-aktuelle emner. VL-grupperne er i fuld gang med at indrette efter det ny normale. VL har friske beretninger fra både London, Bangkok og København.

Sæt kryds i kalenderen: VL Topmøde 6. maj og VL Døgn 26. oktober 2021.

Kære VL-medlem,
Et engagerende virtuelt VL Topmøde her i foråret og et godt gammeldags sprudlende og fysisk VL Døgn til efteråret. Det er VL Bestyrelsens beslutning på baggrund af den store usikkerhed om restriktioner …

Virtuel morgensession sætter fokus på diversitet

Kvinder på toppen – hvordan får vi flere derop? Det spørgsmål stiller vi bl.a. Norges Stortingspræsident, Tone Wilhelmsen Trøen, Bestyrelsesformand Merete Eldrup og deltagerne på en virtuel morgensession tirsdag den 24. november, kl. 08.30. Vær med. Dine idéer og tanker er vigtige.

God ledelse tager afsæt i mennesket, det rette purpose og den rette kultur

Kommunikation, ærlighed og værdiskabelse er alle områder, der kræver særligt fokus i ledelsesarbejde. Martin Bøge Mikkelsen, der er formand for VL17 og bestyrelsesformand i en række virksomheder, deler her sine vigtigste ledelseserfaringer og principper for god ledelse – for fremtidens ledelse.

Mød Bjarne Corydon, Martin Zachariasen m.fl. på tirsdag, den 24. november

Vær med, når vi på tirsdag, kl. 08.30 åbner for den virtuelle morgensession og tager et 360 graders view om Diversitet med:
Direktør & Chefredaktør Bjarne Corydon, Børsen
Stortingspræsident Tone Wilhelmsen Trøen
Bestyrelsesformand Merete Eldrup, Nykredit Realkredit m.fl.
Professor & Rektor Martin Zachariasen, IT Universitetet, København 
Partner Tobias Petri, Heidrick & Struggles og ikke mindst dig. 

Din VL-gruppe kan også prøve et ”magisk” gruppemøde

Formand for VL91, Jens Odgaard Olsson, er CEO i Timm Vladimirs Køkken og oplevede et helt særligt godt møde i sin egen VL-gruppe tidligere på året. Et møde, som han nu vil tilbyde andre VL-grupper til stærkt reduceret pris.

Responsible Business – Siemens og den grønne omstilling

Årstemaet Responsible Business var i god gænge. Men så kom Corona, og vi måtte aflyse workshops hos en række virksomheder. Men udover en interviewserie med værtsvirksomhederne, har vi sammen med jyskebank.tv produceret denne lille film med Siemens adm. dir. Claus Møller VL16, der her fortæller om, hvorfor den grønne omstilling kan betale sig

Unge om bæredygtighed

Vi har spurgt organisationen Sustainable Change Makers om, hvad de tænker om Bæredygtig Ledelse, og hvordan virksomheder og organisationer bør tænke om netop organisering.

Godt Nytår!

2020 har på den gode side vist den kolossale omstillingsevne og kreativitet, som det danske samfund, danske virksomheder og medarbejdere besidder. Ikke mærkeligt at “samfundssind” blev årets ord. Vi stod sammen og viste en generel meget stor tillid og opbakning til myndighedernes anbefalinger og regeringens indgreb. Også selv om det har gjort alvorligt ondt på en række brancher. Ja, endda har taget livet helt af en enkelt.

Man skal kunne handle dagligvarer med hovedet under armen

Bæredygtighed og ansvarlighedshensyn er for alvor kommet på menuen i dagligvarehandlen. Det at udvise ansvarlighed udgør dog ikke længere blot et konkurrenceparameter – det er et ’license to operate’. Sådan siger Coop-formand Lasse Bolander, medlem af VL45, i det første interview i serien om årstemaet ‘Responsible Business – A Competitive Advantage

Det er virksomhedernes opgave at hjælpe forbrugerne til nye vaner

Pia Huusfelt lever af at kigge ind i fremtidens forbrugeradfærd, transformere den til et forretningsmæssigt aktiv – og udfordre eksisterende tænkning. På hendes visitkort står Global Business Leader i IKEA Group, og hun er ikke i tvivl: morgendagens ledere prioriterer bæredygtighed på lige fod med indtjening, mens virksomhedernes nøgleord bliver relevans. De gode tal kommer nemlig ofte af sig selv, hvis virksomheden er relevant, mener hun. Pia Huusfelt er medlem af VL49, og hun giver her sit bud på, hvorfor Responsible Business er en forretningsmæssig mulighed.

Download Global Goals Business Navigator (GGBN)

Global Goals Business Navigator (GGBN) appen er udviklet i forbindelse med årstemaet om FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter og blev lanceret på VL Døgnet 6. juni i FN Byen. Appen har, som årets workshops om temaet, til formål at inspirere og engagere virksomhedsledere til at indarbejde Verdensmålene i virksomhedernes strategi og finde de nye forretningsmuligheder og konkrete løsninger, som Verdensmålene åbner for.

Eva Berneke på VL Døgnet: Krigens dilemma – og den skeptiske offentlighed

Eva Berneke, der er CEO for Eutelsat i Paris, har oplevet Ukraine-krigen og Ruslands invasion fra en anderledes vinkel end mange. Alligevel har hun nu gennem det meste af et år arbejdet med et svært dilemma, som de fleste kan forholde sig til. Hun har nemlig skullet navigere i den vanskelige situation det er at været aktiv forretningsmæssigt på begge sider af konflikten. Det er i sig selv ganske komplekst. Og i dette tilfælde er der tilmed en betydelig offentlig interesse; især i den danske og franske offentlighed.

Aldrig sig aldrig: Øjenvidneberetning fra Moskva

Aage V. Nielsen, VL76 er dansk og har boet og drevet virksomhed i Moskva i 30 år. Læs hans personlige beretning om at være dansk virksomhedsleder i Rusland i denne svære tid, om hans syn på de virksomhedsmæssige og personlige begrænsninger, der er opstået i kølevandet på Ukraine konflikten og om de muligheder, der forhåbentlig vender tilbage.

Bæredygtig ledelse: Fra profit til net positive

Ud over Anne Marie Jess Hansen og Mikkel Severin er CEO Peder Tuborgh, Arla Foods, VL3 og CEO Jais Valeur, Danish Crown klar til at drøfte ’Bæredygtig ledelse af medarbejdere’

Styrket samarbejde mellem Forsvaret og de danske virksomheder

Forsvarschef, General Flemming Lentfer vil fortælle om Forsvarets opgaver og roller i den nye geopolitiske situation i to kommende events, som InterForce eksklusivt har inviteret VL til.
Det foregår dels i Ridehuset på Frederiksberg Slot den 28. september og dels i Danske Bank i Aarhus den 5. oktober.
Udgangspunktet vil være Zilmer-rapportens analyse af de sikkerhedspolitiske udfordringer for Danmark og for Forsvaret. Til eventet vil der være rig lejlighed til at stille spørgsmål til forsvarschefen efter indlægget. Derudover byder eventet på en præsentation af InterForce og virksomheders muligheder for samarbejde. Arrangementet afsluttes med networking-buffet.

Det oversete verdensmål: CEO viser vej i kampen mod madspild

Med madspildsappen Too Good To Go giver Mette Lykke ledelsen restauranter, bagerier og købmænd i ind- og udland et effektivt værktøj til at minimere madspild, få en god forretning ud af det, og samtidig navigere efter FN’s verdensmål nummer 12. VL har talt med CEO Mette Lykke.

Dansk verdensklasse til VL Døgnet: Bildesigner Henrik Fisker

Den globale iværksætter og bildesigner Henrik Fisker er på live fra LA til VL Døgnet d. 26. oktober. Han er verdenskendt for sine ikoniske biler, førende inden for design og udvikling af el-biler og er i stigende grad involveret i udviklingen af fremtidens transport

Signe Krogstrup har følt sig som en gæst i 23 år – nu er hun hjemme i Danmark i et af landets vigtigste job.

Da Nationalbankdirektør Signe Krogstrup i 2019 vendte hjem til Danmark efter at have boet i udlandet næsten halvdelen af sit liv, føltes det netop sådan – som endelig at komme hjem. For nok er hun både dansk og schweizisk statsborger, er schweizisk gift og har fået sine to drenge, mens hun har boet i udlandet, men hun føler sig mest hjemme i Danmark.

Onboarding i VL: Jeg fik det store overblik

Pernille Bonne Neisig er Communication & Public Affairs Manager hos Salling Group. Og nu er hun nyt medlem af VL119 i Aarhus. Det er altid den enkelte gruppe, der driver rekrutteringsprocessen og dermed også onboardingen. Som noget nyt tilbyder VL Selskabet flere gange om året en introduktion til VL for nye medlemmer. Pernille Bonne Neisig deltog i webinaret i december måned, som blev modereret af Ida Bratting Kongsted, adm. direktør hos VL Selskabet. VL Nyt har taget en snak med Pernille Bonne Neisig om onboarding-processen til en VL-gruppe, som for alle nye medlemmer er helt afgørende for at få en god start til et varigt medlemskab. 

Ledelse i en Coronatid – Nikolaj Wendelboe

Corona er blevet hverdag. Fra at virus udviklede sig til en krise, der overrumplede alle, og skabte frygt og uro overalt, så er Corona i dag et erkendt grundvilkår på langt de fleste direktionsgange. Uvisheden og forandringen som den stort set eneste konstant, er til gengæld uændret. VL har spurgt en række ledere om Coronastatus: hvad lærte de? Og hvad er new normal?

Bæredygtighed kræver strategisk ledelse – og kobling til finansprocesserne

Carsten Topholt (VL17) er CFO for TV 2 og har netop præsenteret TV 2’s første bæredygtighedsrapport. Bæredygtighed skal, ifølge Carsten Topholt, behandles strategisk og integreres i virksomhedens processer. Men det er bestemt ikke nogen walk-over at komme i gang. Læs her den første artikel i vores mini-serie om ”CFO og bæredygtighed” og om Carstens erfaringer med at implementere bæredygtigheds-mindset og -praksis i TV 2.

Lars Tvede overvåger verdens innovationer 24/7 – Drømmen er en LIVE-Kanal om venture trends

Han er manden bag viden-netværket Supertrends og to bestsellere af samme navn. Forfatter, serieiværksætter og finansmand Lars Tvede åbner VL Topmødet den 6. maj og giver dig et spændende kig ind i fremtidens forretningsmuligheder og i tech-branchens utrolige udvikling.

Vi kommer til at se mere af det her – især i IT og tech

“Det er helt vildt dejligt at se en virksomhed med fuld tillid begge veje, hvor man satser på, at folk er deres ansvar bevidst. Det er en kæmpe tillidserklæring”, siger tidligere formand og nuværende bestyrelsesmedlem i VL21, Klavs Vejlang, der er Investor & Board Professionel med base i Aarhus.

Vores forståelse af verden er nødt til at ændre sig

Der er gode grunde til at være usikker på verden. For nogle grundlæggende perspektiver på, hvordan man kan forstå verden, er i opbrud. Det betyder i praksis, at forståelsen af globalisering har ændret sig, og at virksomheder og ledere skal agere anderledes. I hvert fald ifølge Steen Vallentin, lektor og ph.d. hos Copenhagen Business School, der deltog i årets VL Døgn, som han oplevede som en passende øjenåbner for fremtidens ledelse.

Se Lisbeth Knudsen i DR Deadline tale om VL´s Årstema

Lisbeth Knudsen, som er erfaren Davos-deltager, blev i går aftes, inviteret ind i DR-Deadline for at tale om Davos 2020, der har fokus på ‘Stakeholder Capitalism’. Under diskussionen om Davos kom Lisbeth Knudsen ind på, hvorfor VL har sat samme højaktuelle dagsorden med årstemaet ‘Responsible Business’

Internationalt topnavn afrunder VL Døgnet

En af vores mange toprelevante og højaktuelle Keynotes på VL Døgnet er Mark Watts, Executive Director for C40 og samtidig Senior Associate ved University of Cambridge, Institute for Sustainability Leadership. Udover at være et stort internationalt navn på Sustainability scenen, er han også med til at præge agendaen på det ledelsesmæssige felt. Læs lidt mere om Watts her, og opdag hvorfor han er inviteret til VL Døgnet, og hvorfor du kan glæde dig til at møde ham.

Nyt VL-medlem: Onboarding har været afgørende for mit udbytte af VL

Rebecca Vang er nyt medlem af VL91. Hun er direktør for strategi og organisation hos Politiken. Og efter blot et halvt år i VL er hun ikke bleg for at sige, at VL er ”noget af det bedste ledelsesmæssigt, hun endnu har oplevet”.

Verdensmålene er et enestående katalog af forretningsmuligheder

VL Døgnet den 6. juni har UNICEF som vært samt McKinsey & Company og Industriens Fond som hovedsponsorer. Den nye direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang, kalder årets tema ’mission critical’.

I gang med AI?

Ledelsesredaktør på Mandag Morgen, Stine Bjerre Herdel, har i flere år fulgt teknologiudviklingen med særligt fokus på AI’s indtog i organisationerne de seneste år. Det indtog stiller nemlig nye krav til ledere. Der er især fem enkle, men samtidig store, spørgsmål, som enhver leder bør stille sig selv og sin ledergruppe hvad angår måden at gribe AI an på.

Carsten Topholt: VL har en stærk vision, som vi skal stå ved

Carsten Topholt er finansdirektør – CFO, i TV 2 og er medlem af VL17. Han har en lang og alsidig ledelseskarriere bag sig i blandt andet Finansministeriet og McKinsey & Co. Han er nyvalgt til VL´s bestyrelse og vil særligt fokusere på de stærke tværgående temaer, der evner at engagere VL-medlemmerne på tværs. VL Nyt har taget en snak med Carsten Topholt om hans visioner for VL.

TO NYE højtprofilerede talere på VL Døgnet 2021: Felicity Aston og Märtha Rehnberg

…Truly, remarkable…” – er citatet om Felicity Aston fra HRH Prince Charles. Det er en stor ære, at den prisbelønnede britiske polarforsker, MBE (Order of the British Empire) har accepteret vores invitation til at afslutte VL Døgnet med ‘The Explorer’s Mindset’, ligesom det er en stor glæde, at Märtha Rehnberg, Co-Founder & CEO, DareDisrupt har accepteret vores invitation til at indlede VL Døgnet med sessionen om Rebooting The Economy in an era of Planetary Decay?

VL & AI – Årstema-kickoff: Kom i gang – og tænk dig om

Torsdag den 26. oktober bød VL indenfor til en stærk kickoff-konference på det nye Årstema: Kræver kunstig intelligens mere intelligent ledelse? Spørgsmålet var der ikke noget entydigt svar på. Men tre pointer stod tindrende klart efter mini-konferencen: Lederen skal tættere på AI og være mere komfortabel. Organisationen skal forstå, hvilke problemer AI kan bruges til at løse. Og alle organisationer skal i gang. Hellere før end siden. Så start i det små.

Tag ansvar for dit arbejdsliv

MUVE-konceptet giver en struktureret tilgang til et grundigt eftersyn af dit arbejdsliv – og måske starten på en porteføljekarriere. VL Nyt har i denne uge mødt MUVE-forfatterne Maria Hjorth, VL84, og Pia Aarestrup, VL64, til en snak om de skridt du kan tage sent i din karriere.

VL Døgnet 2020 i kendte rammer aflyses. Nyt virtuelt format erstatter mødet i år.

Coronakrisen får nu desværre også indvirkning på vores store årlige fælles samlingspunkt i VL-regi.
Et stærkt og ambitiøst VL Døgn i Aarhus den 4. juni må desværre aflyses under indtryk af den igangværende sundhedskrise …

Jakob Brandt, direktør i SMVdanmark

99 pct. af danske virksomheder er SMVer: Små og mellemstore – ofte ejerledede – virksomheder. For mange af dem har coronakrisen ramt særligt hårdt. Både fordi virksomhed og privatøkonomi ofte hænger meget tæt sammen for SMV-lederne, men også fordi ledere i SMV-segmentet måske er lidt for gode af sig, når det gælder medarbejderne, mener Jakob Brandt, direktør i SMVdanmark.

Der er liv i den store verden

Det er ikke kun i Danmark, at vi glæder os over at være fysisk sammen igen. Rundt omkring i verden er der masser af aktivitet i VL-grupperne. Også for VL71, der holder til i Shanghai i Kina.
Nikolaj Moesgaard fra Impact Intelligence er formand for gruppen, der fortæller at VL 71 i Shanghai for et par uger siden havde et rigtigt godt VL møde med mere end 15 medlemmer, der mødte fysisk op.

Mange er ikke de samme som før krisen. Det skal vi heller ikke være.

Arbejdende bestyrelsesformand Lars Bo Kirk er medstifter af kommunikationsbureauet FRIDAY og formand for VL5. For nylig skiftede han rollen som adm. direktør ud med rollen som bestyrelsesformand – han byttede simpelthen med sin gode ven og mangeårige forretningsparter Michael Baden, som har overtaget den daglige ledelse af Københavnerbureauet og de 30 ansatte.

Mød Sveriges mest magtfulde erhvervsmand og storinvestor, Marcus Wallenberg

Mød blandt andre Marcus Wallenberg, Sveriges mægtigste erhvervsmand, som kommer ud af en af de mest indflydelsesrige og velhavende familier i Sverige.
Den 64-årige Marcus Wallenberg er femte generation af den prominente Wallenberg-familie, et fremtrædende familiedynasti med økonomiske interesser inden for bankvæsen, industri og meget andet.

VL’s nye bestyrelsesmedlemmer

For mange VL-grupper er rejserne sammen den lim, der gør, at grupperne hænger sammen. For medlemmerne kommer hurtigt tæt på hinanden. Så tæt, at sparring bliver meget enklere. Jakob Stengel, Managing Partner i Case Rose/Intersearch har været formand for Rejseudvalget i VL53 siden 2009. Og hvert eneste år siden 2009 har gruppen være på en rejse sammen, dog med undtagelse af Corona-årene. Så hvad er hemmeligheden bag det stærke fokus i gruppen? VL Nyt har taget en snak med Jakob Stengel om netop dette.

Ledelse i en Coronatid – Lars Rasmussen, VL57

Coronakrisen og dens omfang og dybde er kommet bag på de fleste. Virus er godt nok under kontrol, og Danmark genåbner, men mange vil mene, at krisen kun lige er begyndt. Som leder står du med et meget stort ansvar – selvsagt uden erfaring fra tidligere kriser af samme natur. Men vi kan inspirere hinanden, prøve at lære af hinanden – derfor har VL talt med en række ledere fra vore VL-grupper om, hvordan de leder i en corona-tid. Her møder vi Lars Rasmussen, VL57, der er direktør i SG Finans Danmark.

VL internationalt: Danskere skal forstå Asien som andet og mere end Kina

Har vi behov for større sense of urgency i Danmark? Og kan vi lære noget af Asien? VL Nyt har taget en snak med Helle Priess fra VL82 i Singapore – om værdien af dansk ledelse, koblingen mellem VL i Danmark og VL-grupperne i udlandet, og om at der er en meget stor verden uden for Danmark.

Reportage Episode 1: Digital Tillid & Ansvarlighed

Hav fuldstændig styr på din data-kontrakt med kunderne – ellers har du ikke en chance for at udnytte virksomhedens digitale potentiale, lød det fra gæsterne i den første virtuelle debat i VL’s nye digitale serie om Digital Reshaping.

Lisbeth Knudsens 6 takeaways fra VLs GLOBAL UPDATE

Over tre hundrede VL-medlemmer fulgte den energiske debat på VLs virtuelle møde om verdens tilstand i det nye år med Udenrigsminister Jeppe Kofod, Ulrik Vestergaard Knudsen, Deputy Secretary General, OECD, Nationalbankdirektør Signe Krogstrup (VL3), CEO Britt Meelby Jensen, Atos Medical (VL46) og CEO Peter Kaas Hammer, Kemp & Lauritzen (VL73) og bestyrelsesmedlem i VL. Formand for bestyrelsen i VL, Lisbeth Knudsen, som var vært for sessionen, opsummerer her dagens pointer i 6 takeaways.

Tom Knutzen: Træd et skridt tilbage og stil dig selv de store spørgsmål

Tom Knutzen, bestyrelsesformand og medlem af VL46, er en af Danmarks mest erfarne topledere. Fra sin bestyrelsesposition ser han ud over et foruroligende globalt landskab. Men der er håb, og der er flere ting, som en leder kan – og bør – gøre.

VL Nyt arkiv